جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید   

موضوع: جستجوگر های دین اسلام در اینترنت(پژوهش)

شروع کننده موضوع

نوشته
    5,435
    مورد تشکر
    4,566 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    27

جستجوگر های دین اسلام در اینترنت(پژوهش)

در اينترنت چندين موتور جستجو در زمينه اسلام وجود دارد كه پايگاه‏ها و منابع اسلامى را گردآورى و طبقه‏بندى كرده است. در اين موتورها از منابع و پايگاه‏هاى تمامى مذاهب و فرِق اسلامى استفاده شده است؛ اما چيزى كه مسلم است اين است كه پايگاه‏ها و منابع اهل سنت بيشتر و پررنگ‏تر از منابع شيعى است. در عين حال گاهى استفاده از اين موتورها مى‏تواند بسيار مفيد باشد. در ذيل به چند نمونه از موتورهاى جستجوى دين مبين اسلام اشاره مىكنيم:

دست به دست من بده
    پا به پای من بیا
    نگو امروز مال ما
    بگو فردا رو میخوام

به لطف الهی فردا از آن ماست....

شروع کننده موضوع

نوشته
    5,435
    مورد تشکر
    4,566 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    27

1. جستجوگر مسلمان
    نشانى:www.musalman.com
    اين موتور جستجو در ايالات متحده آمريكا و در ايالت كاليفرنيا قرار دارد. مديران اين پايگاه، نام مسلمان (Musalman) را از شعر مشهور «مرد مسلمان» سروده شاعر پاكستانى، اقبال لاهورى، گرفته‏اند.
    اين موتور با عنكبوت (Spider) خود همواره پايگاه‏هاى اسلامى را بازيابى كرده، به پايگاه داده‏هاى خويش مى‏افزايد. همچنين كاربران مى‏توانند پايگاه خود يا پايگاه‏هاى مورد علاقه خويش را به اين موتور معرفى كنند.
    در سه محدوده اين موتور كه در شكل مشخص شده است، مى‏توان به جستجو پرداخت. اين سه محدوده عبارت‏اند از: «پايگاه‏هاى اينترنتى»، «قرآن و حديث» و «سؤال از كارشناسان و دانشمندان».

دست به دست من بده
    پا به پای من بیا
    نگو امروز مال ما
    بگو فردا رو میخوام

شروع کننده موضوع

نوشته
    5,435
    مورد تشکر
    4,566 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    27

جستجوى قرآن در اين موتور با ترجمه انگليسى پيكتال و محسن خان، و جستجوى حديث آن عمدتاً با ترجمه انگليسى صحيح بخارى از محسن خان مى‏باشد. در صورت انتخاب گزينه سوم (Ask the scholars) واژگان جستجو در 4 پايگاه بزرگ جستجو مى‏شود كه به طور معمول دانشمندان مشهورى در زمينه قرآن مطالبى را ارائه داده‏اند كه عبارت‏اند از:
    www.ask-imam.com
    www.pakistanlink.com
    www.islam-qa.com
    www.islam.org
    اين موتور علاوه بر سه جستجوى مذكور، از فهرست راهنما نيز استفاده مى‏كند. در حال حاضر، در فهرست راهنماى اين موتور دوازده دسته اصلى وجود دارد كه هر يك از دسته‏ها مانند ساير دايركتورى‏ها، به دسته‏هاى فرعى تقسيم مى‏شود. دسته‏هاى اصلى اين موتور در تصوير نمايش داده شده اشت.

دست به دست من بده
    پا به پای من بیا
    نگو امروز مال ما
    بگو فردا رو میخوام

شروع کننده موضوع

نوشته
    5,435
    مورد تشکر
    4,566 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    27

ترجمه دسته‏هاى اصلى اين دايركتورى كه به صورت پررنگ آمده، بدين قرار است:
    اعمال و اعتقادات دينى، منابع (شامل: متون، تصاوير و صوت‏ها) تحصيلات، مساجد، رايانه و اينترنت، سازمان‏ها، منطقه‏اى، هشدارها (مانند:
    خسوف، كسوف، مسائل جنگ و ترور)، اجتماع، كار و تجارت، اخبار و ديدگاه‏ها و غير مسلمان‏ها.
    فهرست راهنماى اين موتور، قابل جستجو است و مى‏توان جستجو را در هر يك از دسته‏هاى اصلى يا فرعى محدود كرد. همچنين مى‏توان تعيين كرد كه جستجو شامل يك واژه و يا همه واژگان جستجو باشد؛ به عنوان مثال، اگر كاربر دسته اوّل اين دايركتورى؛ يعنى، اعمال و اعتقادات را برگزيند به صفحه ذيل منتقل خواهد شد.
    همان‏گونه كه مشاهده مى‏كنيد، دسته اعمال و اعتقادات، خود، به دسته‏هاى فرعى تقسيم مى‏شود. اكنون براى جستجو در اين دسته، واژگان را در كادر جستجوى فوق وارد كرده، گزينه Just this Category را از كادر دوم انتخاب كنيد. توجه داشته باشيد كه پيش‏فرض اين موتور، كل دايركتورى (Entirs Directory) است نه دسته انتخاب شده. در كادر بعدى دو گزينه وجود دارد و گزينه پيش‏فرض، همان گونه كه در شكل پيداست، Any Termsاست. با انتخاب اين گزينه، صفحاتى آشكار مى‏شود كه در صورت انتخاب بيش از يك واژه، يكى از واژگان جستجو را داراست. گزينه دوم اين كادر، All Terms است كه با انتخاب آن، صفحاتى بازيابى مى‏شود كه همه واژگان جستجو را دارا باشد. در واقع، انتخاب گزينه اوّل اين كادر به منزله استفاده از عملگر OR (عملگر پيش‏فرض اين موتور)، و انتخاب گزينه دوم نشانگر استفاده از عملگر AND است.
    اين موتور در كنار جستجو و فهرست راهنما، خدمات جانبى مختلفى را نيز در زمينه اسلام، نظير: گروههاى بحث، نقشه‏ها، ورزش، تازه‏ترين اخبار و رويدادهاى مهم جهان اسلام و سراسر جهان و ديگر اطلاعات اسلامى مفيد و جالب ارائه مى‏كند. از اين‏رو بايد گفت كه اين پايگاه، يك پرتابل اسلامى است.

دست به دست من بده
    پا به پای من بیا
    نگو امروز مال ما
    بگو فردا رو میخوام

شروع کننده موضوع

نوشته
    5,435
    مورد تشکر
    4,566 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    27

2. جستجوگر بسم اللّه

نشانى:www.bismilah.com
    اين موتور جستجو، پايگاه‏هاى اسلامى را جمع‏آورى و آنها را به صورت دسته‏اى در دسته‏ها و موضوعات گوناگونى طبقه‏بندى كرده است. همچنين امكان جستجوى خاص در هر يك از زمينه‏هاى زير را فراهم كرده است:
    1. جستجو در ترجمه انگليسى قرآن كريم (ترجمه عبداللّه يوسف على)؛
    2. جستجوى حديث (hadith search) كه مى‏توان در يك يا چند مورد از منابع حديثى زير جستجو كرد:
    ترجمه انگليسى مجموعه كامل صحيح بخارى؛
    ترجمه انگليسى مجموعه كامل صحيح مسلم؛
    ترجمه انگليسى بخش‏هايى از سنن ابو داوود؛

دست به دست من بده
    پا به پای من بیا
    نگو امروز مال ما
    بگو فردا رو میخوام

شروع کننده موضوع

نوشته
    5,435
    مورد تشکر
    4,566 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    27

ترجمه انگليسى كتاب موطأ مالك بن انس؛
    جستجو در پايگاه، شامل جستجو در پايگاه داده‏ها و در واقع، مجموعه پايگاه‏هايى است كه «بسم اللّه» را جمع‏آورى كرده است.
    «بسم اللّه» داراى فهرست راهنما با 16 دسته اصلى است كه به شرح ذيل مى‏باشد:
    در مقابل هر يك از دسته‏هاى اصلى، تعداد دسته‏هاى فرعى مربوط به آن ذكر شده است. اين دايركتورى قابليت جستجو دارد و با انتخاب هر يك از دسته‏هاى فوق مى‏توان در آن جستجو كرد.
    علاوه بر قابليت جستجو و دايركتورى، مهم‏ترين و جديدترين اخبار كشورهاى اسلامى نيز در اين پايگاه قابل دستيابى است.

دست به دست من بده
    پا به پای من بیا
    نگو امروز مال ما
    بگو فردا رو میخوام

شروع کننده موضوع

نوشته
    5,435
    مورد تشکر
    4,566 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    27

3. جستجوگر مسلم

نشانى:www.muslimsonline.com
    «مسلم»، اوّلين موتور جستجوى اسلامى است كه خدمات جانبى ارزشمندى همچون گفتگوى همزمان و پست الكترونيكى مجانى را نيز عرضه مى‏كند. همچنين اين جستجوگر داراى فهرست راهنما با موضوعات اسلامى بيشترى نسبت به ساير جستجوگرهاى اسلامى است.
    اين جستجوگر هيچ برنامه و نرم‏افزارى جهت جمع‏آورى و طبقه‏بندى پايگاه‏هاى اسلامى ندارد و تنها راه قرار گرفتن پايگاه در پايگاه داده‏هاى آن، معرفى پايگاه از طرف كاربران و صاحبان پايگاه‏هاى اسلامى مى‏باشد

دست به دست من بده
    پا به پای من بیا
    نگو امروز مال ما
    بگو فردا رو میخوام

شروع کننده موضوع

نوشته
    5,435
    مورد تشکر
    4,566 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    27

اسلام در فهرست‏هاى راهنما

همچنان كه در آغاز اين نوشتار اشاره شد، جستجوگرهاى قوى و قدرتمندى كه بتوانند تمامى اطلاعات مربوط به دين را به طور عام، يا يكى از اديان همانند اسلام را به طور خاص، در اينترنت جمع‏آورى و طبقه‏بندى كنند، وجود ندارند البته ممكن است دايركتورى‏هايى مثل گوگل، طبقه‏بندهاى بيشتر و دقيق‏ترى نسبت به برخى جستجوگرها داشته باشند كه در ذيل به آنها مى‏پردازيم:
    1. فهرست راهنماى گوگلGoogle

هم‏اكنون موضوع اسلام در فهرست راهنماى اين جستجوگر، يكى از دسته‏هاى فرعى Religion ، واقع در دسته «Society» است. در اين فهرست راهنما، تعداد 1649 دسته مربوط به اسلام موجود مى‏باشد كه در 38 دسته فرعى طبقه‏بندى شده است. همان‏گونه كه در فهرست راهنماى گوگل در موضوع دين توضيح داديم، اين دسته‏ها، خود، به دسته‏هاى فرعى‏ترى تقسيم مى‏شود و كار را براى كاربران آسان مى‏كنند و امكان جستجو در يك دسته اصلى يا فرعى وجود دارد. همچنين دسته‏هاى ديگر مرتبط با هر يك از دسته‏ها تحت عنوان Related Categories درج شده است.
    2. فهرست راهنماى Open Directory

در اين بخش نيز 1432 دسته در زمينه اسلام وجود دارد كه در 37 دسته اصلى طبقه‏بندى شده است و تمامى قابليت‏هاى موجود در فهرست راهنماى گوگل را نيز داراست. علاوه بر اين، چنانچه هر يك از دسته‏هاى اصلى يا فرعى به زبان غير انگليسى باشد، در همان موضوع به صورت طبقه‏بندى شده نمايش داده مى‏شود. امكان جستجو در دسته‏هاى اصلى و فرعى اين فهرست راهنما براى كاربران وجود دارد.
    3. فهرست راهنماى Lycos و HotBot

در اين بخش، همانند دايركتورى‏هاى قبل، دسته مربوط به دين اسلام در داخل دسته دين و معنويت قرار دارد. اين دايركتورى داراى 1364 دسته فرعى در 38 دسته اصلى مى‏باشد و همانند فهرست راهنماى گوگل و Open Directory داراى طبقه‏بندى‏هاى مرتبط با هر يك از دسته‏ها و همچنين داراى قابليت جستجو در هر يك از موضوعات مى‏باشد.
    75

دست به دست من بده
    پا به پای من بیا
    نگو امروز مال ما
    بگو فردا رو میخوام

شروع کننده موضوع

نوشته
    5,435
    مورد تشکر
    4,566 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    27

پایان

دست به دست من بده
    پا به پای من بیا
    نگو امروز مال ما
    بگو فردا رو میخوام

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

کلمات کلیدی این موضوع

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری