صفحه 1 از 2 12 آخرین
جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید   

موضوع: تفاوت در افرینش

شروع کننده موضوع

نوشته
    1,188
    مورد تشکر
    1,232 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

تفاوت در افرینش

علت تفاوت در افرینش زن و مرد چیست؟ اگر یکسان افریده میشدند چه میشد؟

نوشته
    3,425
    مورد تشکر
    1,987 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

در پاسخ به سوال اين دوستان ابتدا توجه آنها را به چند نکته کليدي جلب مي کنم .
    1-از ديدگاه قرآن، افراد انسان (چه مرد و چه زن) از نظر حقيقت انسانت و مسائل ارزشى يکسانند و هيچ يک بر ديگرى جز به تقوا و عمل صالح بيشتر، برترى ندارد: چنانکه قرآن مي فرمايد : هر کس، مرد يا زن، کار شايسته کند و مؤمن باشد; قطعاً او را با زندگى پاکيزه (و نيکو)يى حيات (واقعى) مى بخشيم و يقيناً بهتر از آن چه انجام داده اند، به آنان پاداش مى دهيم (نحل، 97).
    2-قرآن، اگر در جايى از مردان شايسته اى همچون لقمان حکيم سخن مى گويد: در جاى ديگر نيز زنان شايسته نام مى برد; مانند: حضرت مريم(ع) (آل عمران، 42) و همسر فرعون (تحريم، 11) و....
    3-همان گونه که مردان، داراى انديشه، اراده و اختيارند و براى رسيدن به تکامل و قرب الهى، وظايف و تکاليفى بر عهده آن هاست، زن ها هم همين گونه هستند و در اين جهت، هيچ امتيازى بين زن و مرد وجود ندارد; ولى در بعضى احکام و وظايف با يکديگر متفاوتند. وظايفى به عهده مردان است و بر عهده زنان نيست و بالعکس; و اين تفاوت به خاطر اين است که طبيعت و آفرينش زن و مرد متفاوت است.
    4-خداى متعال، به مقتضاى حکمت بالغه خود و مصالح و مفاسدى که پشتوانه احکام اوست، وظايفى براى مردى و وظايفى براى زن معين کرده است. همان طور که مرد نمى تواند فرزندى به دنيا بياورد، زن هم نمى تواند برخى از کارهاى طاقت فرسا را به عهده بگيرد. (هر کسى را بهر کارى ساختند) و اين، به معناى برترى مرد بر زن يا بالعکس نيست.
    5-در علم فيزيولوژى هم گفته شده که زنان از نظر مغز، قلب، شريان ها، اعصاب و عضلات بدنى، با مردان تفاوت دارند. در زندگى زنان، «احساس» و در حيات مردان تعقّل غلبه دارد (البته متوسط زنان و مردان اين گونه هستند).
    6- و به خاطر همين تفاوتى که در آفرينش زن و مرد وجود دارد، قوانين اسلام هم با آفرينش انسان سازگار است; به همين جهت، در اسلام، وظايف و تکاليف عمومى و اجتماعى که به تعقّل و صلابت بيشترى نياز دارد، مانند: حکومت، امامت، قضاوت، جهاد ابتدايى و... به عهده مردان قرار داده شده است و وظايفى را که ارتباطش با احساس، بيشتر از تعقّل است و زن، بهتر از مرد مى تواند از عهده آن برآيد; مانند پرورش و تربيت اولاد و آشنا کردن آن ها به وظايف اجتماعى، تدبير منزل و... مخصوص زنان قرار داده است.
    7-از جهت ديگر، به خاطر اين که عفت و عصمت زن اهميت زيادى دارد، خداوند متعال، بعضى از کارهاى اجرايى، مانند: امامت، قضاوت و... را که سر و کار انسان با نامحرمان زياد است ـ به عهده مردان گذاشته.
    8-و خلاصه اين که تفاوت در وظايف، دليل برترى مرد بر زن يا زن بر مرد نيست; زيرا از نظر اسلام کمال هر انسان در چهره وظايف محوّله به او ظهور مى نمايد و خوبى و برترى هر يک از زن و مرد، در گرو اين است که در قبال مسئوليتى که دارد، متعهد و پرهيزگارتر باش

شروع کننده موضوع

نوشته
    1,188
    مورد تشکر
    1,232 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

ما از تفاوت مسولیتها حرف نمیزنیم علت تفاوت در افرینش رو مورد بررسی قرار میدیم معمولا بین یک جفت نر و ماده از هر پستانداری تفاوتهای فاحشی از لحاظ توانایی ها وجود نداره اما یک جفت انسان نر و ماده با هم خیلی تفاوت دارند
    هر انسانی حداقل 50 سال را در زمین زندگی میکند اگرچه اسلام برتری را به تقوا میداند که راه ان برای هر دو جنس باز است اما ایا باید 50 سالی که انسانها در زمین هم زندگی میکنند انقدر بین ویژگیهای زن و مرد در زمین تفاوت وجود داشته باشد و مثلا اگر وجود نداشته باشد چه میشود؟

شروع کننده موضوع

نوشته
    1,188
    مورد تشکر
    1,232 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

نقل قول نوشته اصلی توسط
    [b
    8-و خلاصه اين که تفاوت در وظايف، دليل برترى مرد بر زن يا زن بر مرد نيست; زيرا از نظر اسلام کمال هر انسان در چهره وظايف محوّله به او ظهور مى نمايد و خوبى و برترى هر يک از زن و مرد، در گرو اين است که در قبال مسئوليتى که دارد، متعهد و پرهيزگارتر باش[/b]
    اولا که این تفاوتها صرفا در وظایف نیست بلکه بیشتر در حق و کارایی های دو جنسیت نمود پیدا نموده است

ثانیا برتری نزد خداوند با برتری به صورت کلی دو مقوله جداست

وقتی دو ورزشکار با هم مسابقه میدهند ما به برتری انها نزد خداوند توجهی نداریم بلکه به کارایی ها و توانایی های انها توجه میکنیم و برتر را انتخاب میکنیم در این دو جنسیت هم تفاوت در افرینش همواره مردان را به موجود برتر زمینی و مادی تبدیل کرده است ایا میشود این مطلب را با عدل توجیه کرد؟

نوشته
    5,435
    مورد تشکر
    4,566 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    27

در مورد تفاوت باید بگم که به نظر من جنس مقایسه زن با مرد اشتباهه!
    چرا که زن زن است و باید ها و نباید های خودش را دارد و مرد هم به همین صورت...
    اما...
    در مورد امکانات اجتماعی،کاری،حقوقی و به طور کلی نفس کشیدن در یک جامعه آری!
    تفاوت زیادی بین زنان و مردان وجود دارد و اصولا زنان دیده نمی شوند.

دست به دست من بده
    پا به پای من بیا
    نگو امروز مال ما
    بگو فردا رو میخوام

به لطف الهی فردا از آن ماست....

نوشته
    47
    مورد تشکر
    19 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

سوال جالبیه!
    ولی تفاوتهای جونورای دیگه هم کم نیستن.چرا میگی مال آدما بیشتره؟

آدما فقط میتونن تغییراتی بدن که جک و جونورای دیگه نمیتونن. مثلا مدل مو یا پوشش یا آرایش ....اینا مربوط به چهره اجتماعی بشره .اینطور نیست؟

شروع کننده موضوع

نوشته
    1,188
    مورد تشکر
    1,232 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

بحث من اینه که زن و مرد دارن هر دو تو یک دنیا زندگی میکنن و تفاوت در افرینششون میتونه خیلی بحث برانگیز باشه
    دنیای الان دنیای تعقل و قدرته و این خصوصیاتیه که زن به گفته اسلام ازش محرومه
    توی این دنیای ناامن و پر از دروغ ایا کسی که قدرت جسمانی بیشتری داره و تعقل بیشتر راحت تر زندگی میکنه یا اونی که نداره
    من میگم تفاوت در افرینش زن و مرد باعث شده زنها همواره زیر دست مردها قرار بگیرن و عملا موجود دوم باشند

نوشته
    47
    مورد تشکر
    19 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

ولی من فکر میکنم این اوضاع اجتماعیه. و میتونه جور دیگه ای باشه
    که خیلی جاها هم جورای دیگه است

نوشته
    5,435
    مورد تشکر
    4,566 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    27

نه!
    زنها زیر دست مردها نیستند!
    اشتباهه!
    این طرز تفکر درست نیست!
    به هیچ وجه من الوجوه درست نیست.
    این از نگاه منفی با اطراف سرچشمه می گیره.
    به نظرم باید بهتر نگاه کرد!

دست به دست من بده
    پا به پای من بیا
    نگو امروز مال ما
    بگو فردا رو میخوام

به لطف الهی فردا از آن ماست....

شروع کننده موضوع

نوشته
    1,188
    مورد تشکر
    1,232 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

در اینده هم بیشتر تو ضیح میدم هم مصادیقی رو برای مطالبم بیان میکنم شاید بیشتر با نظر من موافق بشید

صفحه 1 از 2 12 آخرین

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری