صفحه 1 از 3 123 آخرین
جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید   

موضوع: نحوه انتخاب و خريد برای منزل و نگهداری آن

  1. #1

    تاریخ عضویت
    جنسیت دي ۱۳۸۹
    نوشته
    1,284
    صلوات
    17904000
    تعداد دلنوشته
    263
    مورد تشکر
    2 پست
    حضور
    9 روز 2 ساعت 21 دقیقه
    دریافت
    7
    آپلود
    0
    گالری
    0

    راهنما نحوه انتخاب و خريد برای منزل و نگهداری آن




    باسلام و احترام
    انتخاب خرید سالم میتواند به سلامت خانواده کمک کند.
    خیلی از ما ها روز تا شب زحمت میکشیم تا لقمه حلال تهیه کرده و برای سلامتی خانواده خود صرف کنیم.
    شناخت از خرید مناسب میتواند به سلامت خانواده کمک کند.
    اطلاعاتی درباره غذاهای اصلی سالم میتواند سلامتی جسم و روح را بدنبال داشته باشد.


    ● نحوه انتخاب و خريد سيب زميني:
    ۱) سيب زميني هاي سفت را انتخاب کنيد.
    ۲) از خريد سيب زميني هاي با پوست چروکيده، جوانه زده، نقاط نرم و شل، داراي لک هاي سبز و تيره خودداري کنيد.
    ۳) سطح سيب زميني نبايد داراي شکاف و بريدگي باشد.

    ● نحوه نگهداري سيب زميني:
    ۱) سيب زميني ها را در مکان هاي خنک، خشک و تاريک نگهداري کنيد.
    ۲) بهترين دماي نگهداري سيب زميني ۷-۱۰ درجه سانتي گراد است. دماي بيش از اين باعث جوانه زدن و چروکيده شدن سيب زميني مي شود.
    ۳) سيب زميني را در دماي اتاق مي توان تا ۲ هفته نگهداري کرد.
    ۴) سيب زميني را در کنار پياز نگهداري نکنيد. چرا که گاز متصاعد شده از پياز فساد سيب زميني را سرعت مي بخشد.
    ۵) سيب زميني را درون کيسه پلاستيکي نگهداري نکنيد. سيب زميني ها را در سبد و يا ظروفي که گردش هوا در اطراف آن بخوبي صورت مي گيرد نگهداري کنيد.
    ۶) از نگه داري سيب زميني در درون يخچال خودداري ورزيد. چرا که در دماهاي پايين نشاسته موجود در سيب زميني به قند تبديل مي گردد. اين امر باعث شيرين شدن سيب زميني و تيره و قهوه اي رنگ شدن زود هنگام سيب زميني ها هنگام پخت و سرخ کردن مي شود.
    منبع: بانك مقالات علمي
    ویرایش توسط ولایت پذیر : ۱۳۹۳/۰۹/۱۵ در ساعت ۲۰:۲۲


  2.  

  3. #2

    تاریخ عضویت
    جنسیت دي ۱۳۸۹
    نوشته
    1,284
    صلوات
    17904000
    تعداد دلنوشته
    263
    مورد تشکر
    2 پست
    حضور
    9 روز 2 ساعت 21 دقیقه
    دریافت
    7
    آپلود
    0
    گالری
    0



    ● ویژگی های یک خیار خوب
    ۱) خیار خریداری شده باید فاقد هرگونه صدمه دیدگی، لهیدگی و گودافتادگی باشد. هرگونه صدمه دیدگی یا ضربه باعث تبخیر آب خیار شده و مواد مغذی آن به سرعت از بین خواهند رفت.
    ۲) از خرید خیارهای چروکیده و خیارهایی که رنگ آنها به زردی می زند، خودداری کنید. وجود این نشانه ها در محصول، علامت ماندگی است و در واقع مصرف آنها هیچ منفعتی برای شما نخواهد داشت.
    ۳) خیار مرغوب دارای رنگ سبز تیره است و پوست آن درخشان و شفاف به نظر می رسد.
    خیار را چگونه نگهداری کنیم؟
    برای نگهداری خیار باید آن را در یک کیسه فریزر کاملا پیچید و در قسمت انتهایی یخچال قرار داد. توجه به تغییرات دمایی یخچال بسیار مهم است چون در اثر سرد بودن بیش از حد امکان دارد میوه ها دچار یخ زدگی شده و خواصشان را از دست بدهند. مدت نگهداری خیارها در یخچال به صورتی که خواص خود را از دست ندهد، یک هفته است.
    فراموش نکنید که قبل از مصرف خیار حتما آن را شسته و پوست آن را بگیرید.


    دکتر امیر رحیمی

    روزنامه سلامت


  4. #3

    تاریخ عضویت
    جنسیت دي ۱۳۸۹
    نوشته
    1,284
    صلوات
    17904000
    تعداد دلنوشته
    263
    مورد تشکر
    2 پست
    حضور
    9 روز 2 ساعت 21 دقیقه
    دریافت
    7
    آپلود
    0
    گالری
    0



    ● چه نوع پیازی بخریم؟
    حتما شما تا به حال پیاز را به رنگ‌های سفید، زرد، صورتی و قرمز در بازار مشاهده كرده‌اید. پیازهای سفید یا زرد از لحاظ نوع دانه و محل پرورش با پیازهای صورتی و قرمز تفاوت دارند. در میان انواع پیازها، پیازهای صورتی و قرمز برای نگهداری مناسب‌ترند. رطوبت، مهم‌ترین عامل ماندگاری و فسادپذیری مواد غذایی است. پیازهای صورتی و قرمز، رطوبت كم و عطر و طعم بالایی دارند. بنابراین مصرف و نگهداری آنها نسبت به پیازهای دیگر ارجحیت دارد. پیازهای سفید و زرد به دلیل رطوبت بالا و احتمال كپك‌زدگی و همچنین عطر كم (به دلیل فرار بودن تركیبات معطر) برای نگهداری مناسب نیستند. در هنگام خرید، توجه به ظاهر پیاز و پوسته آن مهم است. پیازها در اثر برداشت بد و حمل و نقل نامناسب‌، مستعد آلودگی و فساد می‌شوند. پیاز خریداری شده باید پوسته سالم، یكنواخت و عادی از جذب دیدگی داشته باشد. می‌توانید پیاز را از وسط با چاقو برش داده و درون چند لایه آن را ببینید. بافت پیاز سالم، محكم و آب‌دار بوده و نباید شل و وارفته یا ترشیده باشد.
    ● پیازهای یخ زده
    خطری كه در زمستان پیازها را تهدید می‌كند یخ‌زدگی است. یخ زدن پیاز باعث آسیب به مواد موجود در آن شده و خواص پیاز را از بین می‌برد. بنابراین بعد از برش، از یخ نزده بودن پیاز مطمئن شوید. بافت پیازهای یخ زده بعد از برش لزج بوده و شفافیت لازم را ندارد. آب پیاز یخ زده یا پیاز رنده شده یخ زده اگر با گوشت چرخ كرده برای تهیه كباب مخلوط شود، رنگ آن را كدر كرده و منظره بدی به كباب می‌دهد. در صورتی كه پیاز سالم وقتی با گوشت چرخ كرده مخلوط می‌شود، هیچ‌گونه تغییر رنگی در آن مشاهده نمی‌شود.
    ▪ چگونه پیاز را نگهداری كنیم؟
    برای نگهداری پیاز باید از محل خشك و خنك استفاده شود تا پیاز شروع به رویش و سبز شدن نكند. دقت كنید كه پیاز را به هیچ‌وجه داخل یخچال نگذارید. پیازها را در كیسه فریزر یا نایلكس كه آنها را قبلا سوراخ كرده‌اید، قرار دهید و در محلی خنك درون یك سبد پلاستیكی كه جریان هوا را برقرار كند، نگه‌دارید.
    منبع : روزنامه سلامت



  5. #4

    تاریخ عضویت
    جنسیت دي ۱۳۸۹
    نوشته
    1,284
    صلوات
    17904000
    تعداد دلنوشته
    263
    مورد تشکر
    2 پست
    حضور
    9 روز 2 ساعت 21 دقیقه
    دریافت
    7
    آپلود
    0
    گالری
    0



    گوجه فرنگی در سه مرحله ی سبز رسیده، صورتی و قرمز برداشت می شود ولی برای نگهداری، باید گوجه فرنگی قرمز، صاف، یكنواخت و دارای بافت نسبتاً سفت باشد تا در طی زمان نگهداری بافت (گوشت) آن آبكی نشود.
    برای تشخیص رسیده بودن گوجه فرنگی می توان با یك چاقو بافت گوجه فرنگی را برش داد، در این حالت بذرها ژله ای هستند و از روی چاقو لیز می خورند.

    برای نگهداری، پس از انتخاب گوجه فرنگی با مشخصات بالا، آن ها را در كیسه های پلی اتیلنی (نایلكس یا كیسه ی فریزر) بگذارید؛ سپس آن را در قسمت زیرین یخچال جای دهید. گوجه فرنگی در شرایط مطلوب تا یك هفته تازه خواهد بود.


  6. #5

    تاریخ عضویت
    جنسیت دي ۱۳۸۹
    نوشته
    1,284
    صلوات
    17904000
    تعداد دلنوشته
    263
    مورد تشکر
    2 پست
    حضور
    9 روز 2 ساعت 21 دقیقه
    دریافت
    7
    آپلود
    0
    گالری
    0



    قارچ باید سفید ، یكنواخت، سالم و پایه ی آن به كلاهك به طور كامل چسبیده باشد؛ قارچ های آسیب دیده لكه دار، ترك خورده، پلاسیده و تغییر رنگ داده مرغوب نیستند. تا حد امكان سعی كنید از قاچ های تازه استفاده كنید، زیرا قارچ بعد از چیدن بلافاصله عطر و طعم خود را از دست می دهد، لیكن چنانچه مجبورید آن را نگهداری كنید، قارچ ها را در پاكت كاغذی در یخچال قرار دهید و به مدت حدود 3 روز نگهداری كنید.


  7. #6

    تاریخ عضویت
    جنسیت دي ۱۳۸۹
    نوشته
    1,284
    صلوات
    17904000
    تعداد دلنوشته
    263
    مورد تشکر
    2 پست
    حضور
    9 روز 2 ساعت 21 دقیقه
    دریافت
    7
    آپلود
    0
    گالری
    0



    بادمجان باید مرغوب، یكنواخت، صاف، درخشنده (چنانچه دو بادمجان را به هم مالش دهیم صدای تیزی به گوش می رسد) و دارای رنگ بنفش تیره باشد. چروكیدگی علامت پیری محصول است. بادمجان را برای نگهداری در كیسه های پلی اتیلنی (نایلكس یا كیسه ی فریزر) در قسمت انتهایی یخچال قرار دهید كه در این حالت بادمجان به مدت دو هفته تازه خواهد ماند.

  8. تشکرها 2


  9. #7

    تاریخ عضویت
    جنسیت دي ۱۳۸۹
    نوشته
    1,284
    صلوات
    17904000
    تعداد دلنوشته
    263
    مورد تشکر
    2 پست
    حضور
    9 روز 2 ساعت 21 دقیقه
    دریافت
    7
    آپلود
    0
    گالری
    0



    نکاتی مهم که برای خرید برنج مرغوب باید بدانیم: یکی از مشکلات برخی افراد، بخصوص زوج های جوان خرید و تشخیص برنج خوب و شیوه نگهداری آن است. آگاهی های پی آمده ممکن است برای این دسته مفیدتر باشد.
    ● تشخیص و خرید: برنج ایرانی، در شمار برنج های ممتاز است، اما درجه بندی دارد. فقط خوب قد کشیدن دانه برنج پس از پخت ملاک مرغوبیت نیست. دانه برنج هر چه خشک تر و سفت تر باشد بهتر است زیرا با جذب سریع آب هنگام پخت، حجیم تر می شود. هر چه از تاریخ برداشت آن بیشتر گذشته و بهتر نگهداری شده باشد، بر کیفیت آن افزوده می شود. دقت کنید کپک زده یا خُرد شده نباشد و بوی نامطبوع کهنگی و ماندگی از آن به مشام نرسد. دانه برنج نباید خیلی سفید، خیلی زرد، شفاف، دودی یا ترک خورده باشد؛ رنگ بلوری مات و عاج مانند دارد و معمولا باریک و قلمی است، اما طعم و بوی مطبوعش پس از پخت، خیلی مهم تر از باریکی و بلندی آن است. باید یکدست باشد نه مخلوطی از دانه های چاق و لاغر، زرد و سفید، کوتاه و بلند یا ریز و درشت. هر چه دانه های شکسته یا در اصطلاح «نیمدانه» بیشتر باشد، کیفیت کمتری دارد (برنج موسوم به نیمدانه بیشتر برای پخت شله زرد، شیربرنج، برخی آش ها، سوپ ها و مانند اینها مناسب است نه پخت چلو و سرو در مهمانی). یکی از آزمون های سنتی، خرد کردن تعدادی از دانه ها زیر دندان است. اگر بسختی خرد شد، نشانه خشکی بیشتر و کیفیت بهتر آن است. یکی از روش های درک میزان عطر برنج، دمیدن هوای گرم یا «ها کردن» روی مقداری از دانه هاست. به منظور رعایت بهداشت دقت کنید که دانه های آمیخته با هوای دمیده از دهان را مجددا درون کیسه یا ظرف نریزید.
    ● نگهداری و انبار کردن: کیسه یا سطل های نگهداری برنج را حتما در جایی عاری از نم، خنک و بویژه خشک انبار کنید تا رطوبت درون دانه ها تبخیر شود. از گذاشتن کیسه ها روی هم خودداری کنید. بین هر کیسه فاصله ای برای عبور هوا بگذارید. افزودن مقداری نمک و چند دانه سیر همراه با سرکشی و هوادهی گاه به گاه، از آفت زدگی آن جلوگیری می کند. به هیچ وجه از قرص های شیمیایی استفاده نکنید. هر چند وقت یک بار محتوای کیسه یا ظروف را زیر و رو کرده، آن را از لحاظ رخنه و حمله حشرات و آفات بررسی کنید. در صورت آفت زدگی، پیش از تخم گذاری بیشتر آفات و افزایش حشرات، برنج را در هوای آزاد، دور از تابش نور خورشید پهن کرده، با الک کردن برنج از لطمه و خسارت بیشتر جلوگیری کنید. دقت کنید نمک به جا مانده از برنج آفت زده را به سبب پرهیز از انتقال مجدد تخم آفات به ظروف یا کیسه ها مجددا استفاده نکنید.
    منبع : iranvij.ir

  10. تشکرها 2


  11. #8

    تاریخ عضویت
    جنسیت دي ۱۳۸۹
    نوشته
    1,284
    صلوات
    17904000
    تعداد دلنوشته
    263
    مورد تشکر
    2 پست
    حضور
    9 روز 2 ساعت 21 دقیقه
    دریافت
    7
    آپلود
    0
    گالری
    0



    عیارهای که در مورد گوشت قرمز باید به آنها توجه شود :

    1.رنگ گوشت بايد به رنگ قرمز روشن بوده و نبايد تيره باشد.

    2.تغيير رنگ قرمز به سبز، قهوه اي ، خاكستري و سياهي دال بر فساد گوشت است.

    3.لايه لزج و چسبناك روي گوشت دال بر فساد گوشت است.

    4.سطح خارجي گوشت نبايد مرطوب يا خيس باشد.

    5.هيچ گونه بوي غير طبيعي ترشيدگي يا بوي تعفن يا بو دار نبايد از آن به مشام برسد.

    6.وجود بوي غير طبيعي در محل اتصال گوشت به استخوان نشانه فساد عمقي است.

    7.موارد خون مردگي ، قارچ زدگي و ذرات خارجي نبايد در گوشت مشاهده شود.

    8.گوشت نبايد بيش از حد سفت يا لزج يا نرم باشد.

    9.گوشت نبايد خشك و چروكيده باشد.

    10.ارگانهاي نظير جگر نبايد دچار تورم ، نرمي و قوام غير طبيعي يا كيست يا رنگ غير طبيعي و يا بوي غير طبيعي باشد.

    11.گوشت نبايد در خارج از مغازه آويزان شده و گوشت موجود در يخچال متناسب با ظرفيت يخچال باشد.

    12.گوشت مورد خريد بايد ممهور به مهر بهداشتي دامپزشكي بوده و از كشتارگاههاي مورد تاييد دامپزشكي تهيه شود

    13.به هيچ وجه عنوان گوشت از قبيل چرخ شده نباشد و فقط با درخواست مشتري و در حضور مشتري چرخ گردد.

    14.گوشت بسته بندي شده با توجه به تاريخ مصرف مندرج بر روي آن قابل نگهداري و مصرف مي باشد.

    15.گوشت منجمد بايد عاري از هر گونه زوايد و چربيهاي اضافي باشد.

    16.فاقد آثار سوختگي ناشي از پروسه انجماد باشد.

    17.در داخل بسته بندي گوشت خونابه يا آب منجمد شده ديده نشود.

    18.گوشت منجمد بايد در يخچالهاي بابرودت 18 در جه سانتي گراد زير صفر تا زمان مصرف نگهداري گردد.

    19.نگهداري ، فروش و مصرف هرگونه ضمايم غير خوراكي دامي ممنوع است. مانند پستان ، دنبلان ، غدد لنفاوي ....

    در خاتمه توصیه میشود در هنگام خرید گوشت حتماً به مهر تائید دامپزشکی که به منزله ی مجوز مصرف گوشت می باشد بر روی لاشه دقت نمائید .

  12. تشکرها 2


  13. #9

    تاریخ عضویت
    جنسیت دي ۱۳۸۹
    نوشته
    1,284
    صلوات
    17904000
    تعداد دلنوشته
    263
    مورد تشکر
    2 پست
    حضور
    9 روز 2 ساعت 21 دقیقه
    دریافت
    7
    آپلود
    0
    گالری
    0



    تفاوت انواع گوشت های قرمز

    گوشت بره (نر و ماده) گوشتی روشن – صورتی پررنگ– کم چرب و لطیف است، زود می پزد و طعم بسیار خوبی دارد.
    این نوع گوشت از اوایل اسفند تا اوایل تیرماه در بازار به راحتی پیدا می شود؛ البته گوشت بره ماه فروردین خیلی لطیف تر از گوشت بره ماه اسفند است.
    گوشت گوسفند استخوان دار است و چربی آن نسبت به چربی گوشت گاو یک به ۱۰ است.
    رنگ گوشت گوسفند، قرمز روشن است. در ماه های مهر و آبان دوره فراوانی اش است و از اوایل فروردین تا ۱۵ اردیبهشت کمتردر بازار پیدا می شود.

    رنگ گوشت گوساله و گاو قرمز پررنگ است و البته گوشت گوساله چربی کمتری دارد. زمان فراوانی گوشت گوساله و گاو از اواخر بهار تا اوایل پاییز است.
    چون طبع گوشت گوساله و گاو سردتر از طبع گوشت گوسفند است بعضی ها تمایل بیشتری به خوردن گوشت گوسفند دارند ولی گوشت گاو ارزان تر از گوشت گوسفند است.

  14. تشکرها 2


  15. #10

    تاریخ عضویت
    جنسیت دي ۱۳۸۹
    نوشته
    1,284
    صلوات
    17904000
    تعداد دلنوشته
    263
    مورد تشکر
    2 پست
    حضور
    9 روز 2 ساعت 21 دقیقه
    دریافت
    7
    آپلود
    0
    گالری
    0



    * به دلیل قابلیت فسادپذیری بالای میگو، حتماً آن را از فروشگاه‌های معتبر تهیه کنید. * اگر میگوی تازه را برای خرید انتخاب می‌کنید، سر آن را در اسرع وقت جدا نمایید (چون اولین قسمتی است که در میگو فاسد می‌شود).
    * میگوهای تازه باید بدن سفتی داشته باشند که به پوسته‌ی آن‌ها متصل باشد.
    * پوسته‌ی میگوها باید بدون هرگونه لکه و خال سیاه باشد (زیرا این لکه‌ها نشانه فساد گوشت میگو است).
    برای یخ‌زدایی میگو و خارج کردن آن از حالت انجماد، آن را در یک کاسه‌ی آب سرد یا درون یخچال قرار دهید. هرگز آن را در دمای اتاق یا با ماکروویو یخ‌زدایی نکنید، چون این کار باعث از دست رفتن رطوبت و مواد مغذی میگو می‌شود.
    * پوسته‌ی میگوها نباید زردرنگ بوده یا حالت شن مانند داشته باشد (این حالت نشانگر اضافه کردن ماده شیمیائی برای سفید کردن پوسته‌ی میگو به آن است).
    * اگر میگوی منجمد می‌خرید، حتماً به علامت پروانه‌ی بهداشتی، تاریخ تولید و انقضاء آن توجه کنید.
    * میگوی مرغوب باید بوی آب نمک ملایم (بوی آب دریا) بدهد. حتماً قبل از خرید، میگوها را بو کنید و در صورت داشتن بوی نامطبوع از خرید آن‌ها خودداری کنید.
    ب- نگه‌داری:
    از آنجایی که غذاهای دریایی مانند ماهی و میگو نسبت به دما بسیار حساس هستند، نکته‌ی مهم در مورد نگه‌داری آن‌ها، سرد نگه‌داشتن آن‌ها است، بنابراین:
    * بعد از خرید میگو یا سایر غذاهای دریایی، در اسرع وقت آن‌ها را به یخچال برسانید.
    * اگر قرار است میگو از زمان خرید تا رسیدن به یخچال مدت نسبتاً طولانی در خودرو بماند، یک کُلمن حاوی یخ در خودرو بگذارید تا از سرد ماندن و عدم فساد آن مطمئن شوید.
    * معمولاً دمای بیشتر یخچال‌های خانگی کمی بالاتر از دمای ایده‌آل برای نگه‌داری غذاهای دریایی است. یک راه آسان و مطمئن برای رسیدن به دمای مناسب، بسته‌بندی خوب و قرار دادن آن‌ها در یک ظرف حاوی یخ و گذاشتن آن در سردترین جای یخچال است. در ضمن برای حفظ سرمای ظرف، روزانه ۱ تا ۲ بار یخ آن را عوض کنید. با این روش میگو به مدت ۱ تا ۲ روز در یخچال قابل نگه‌داری است، اما در اولین فرصت باید مصرف شود.
    * برای نگه‌داری طولانی مدت میگو، آن را به خوبی بسته بندی نمایید و حداکثر تا یک ماه در سردترین جای فریزر نگه‌داری کنید.
    * برای یخ‌زدایی میگو و خارج کردن آن از حالت انجماد، آن را در یک کاسه‌ی آب سرد یا درون یخچال قرار دهید. هرگز آن را در دمای اتاق یا با ماکروویو یخ‌زدایی نکنید، چون این کار باعث از دست رفتن رطوبت و مواد مغذی میگو می‌شود.

  16. تشکر


صفحه 1 از 3 123 آخرین

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

کلمات کلیدی این موضوع

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
^

ورود

ورود