صفحه 1 از 2 12 آخرین
جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید   

موضوع: زن زرتشتي بايد 200 مورچه بكشد تا پاك شود

شروع کننده موضوع

نوشته
    711
    مورد تشکر
    1,437 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    2
    آپلود
    0
    گالری
    0

زن زرتشتي بايد 200 مورچه بكشد تا پاك شود

در اصطلاح ونديداد كلمه «دشتان» به معني قاعدگي، عادت ماهانه زنان كاربرد دارد و احكام بسيار پيچيده و سختي به دنبال دارد، چنين زني بايد دور از ديگران و در «دشتانستان» كه جايي متروك و دور از آتش و آب و مردمان است ساكن شود. در ظرف‌‌هاي فلزي كم‌بها به او غذا مي‌دهند لكن بايد غذاي كم بخورد تا نيرو نگيرد. بعد او را با گُميز(ادرار گاو) در دو گودال شستشو مي‌كنند سپس در گودال سوم با آب شستشو مي‌شود. و در تابستان بايد 200 مورچه بكشد و اگر زمستان بود بايد 200 حشره گزنده و آسيب‌رسان را از بين ببرد. حال اگر زني بچه مرده به دنيا آورد بايد او را در آلونكي دور از آب و آتش و مردم حبس كرد او بايد 3 يا 6 يا 9 جام گميز«ادرار گاو نر» بنوشد تا رحم او پاك شود. بعد از آن مي‌تواند شيرگرم ماديان يا گاو را بنوشد ولي نمي‌تواند آب بنوشد تا 3 شب بايد به اين گونه بماند بعد از 3 شب تن و جامه خود را با گميز آميخته با خاكستر و آب در كنار 9 گودال بشويد بعد تا 9 شب بدين منوال تنها مي‌ماند. بعد از آن تن و جامه خويش را با ادرار گاو و آب مي‌شويد تا پاك شود.

آيا با وجود اين احكام در آيين زرتشت براي زن مقامي در حد پست ترين موجود هم باقي مي ماند؟ چرا انقدر اين احكام توهين آميز است؟

نوشته
    332
    مورد تشکر
    299 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

درود،
    وندیداد قابل استناد نیست!!!!!!!!!!
    وندیداد مصحف واژهٔ وی‌دیوداد به معنی قانون ضد دیو است. وندیداد یکی از نسک‌های پنج‌گانهٔ اوستای امروزی است و بیشتر به احکام خشک فقهی (شامل مسائل بهداشتی و آیینی) می‌پردازد لیکن به قول جلیل دوستخواه «[وندیداد]-به رغم ظاهر خشک و قهرآمیز پاره‌هایی از آن و ناخوشایند نمودن برخی از آداب و رسوم بیان شده در آن-گنچ شایگانی‌است از ریشه‌دارترین و بنیادی‌ترین بن-مایه‌های اساطیر و فرهنگ ایرانیان».[۱]. در اوستای ساسانی که ۲۱ نسک بوده، وندیداد نسک نوزدهم بوده‌است. محتوای وندیداد بازتاب‌دهندهٔ آیین‌های مغان ماد است و از این لحاظ با سایر قسمت‌های اوستا تفاوت می‌کند.[۲]
    زرتشتیان امروز محتوای وندیداد را در تعارض با گاهان دانسته و گرچه برای آن اهمیت تاریخی-اسطوره‌شناختی قایل‌اند آن را قابل استناد دینی نمی‌دانند.[۳]

و اوستا هم در زمان شاپور اول ساسانی نوشته شده ، که خودش می گوید که نسخه اصلی سد ها سال پیش از او از دست رفته است.
    می دانیم مغان ماد ، بردیای دروغین را برای غصب حکومت هخامنشی راه انداختند!!!!!!!!
    دو نسخه گاتای حضرت زرتشت (ع) داشتیم ، که یکی را اسکندر آتش زد و دیگری را با یونان فرستاد
    که کتاب تورات جدید ، تحت تاثیر آن است

شروع کننده موضوع

نوشته
    711
    مورد تشکر
    1,437 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    2
    آپلود
    0
    گالری
    0

نقل قول نوشته اصلی توسط shapour نمایش پست
    درود،
    وندیداد قابل استناد نیست!!!!!!!!!!
    وندیداد مصحف واژهٔ وی‌دیوداد به معنی قانون ضد دیو است. وندیداد یکی از نسک‌های پنج‌گانهٔ اوستای امروزی است و بیشتر به احکام خشک فقهی (شامل مسائل بهداشتی و آیینی) می‌پردازد لیکن به قول جلیل دوستخواه «[وندیداد]-به رغم ظاهر خشک و قهرآمیز پاره‌هایی از آن و ناخوشایند نمودن برخی از آداب و رسوم بیان شده در آن-گنچ شایگانی‌است از ریشه‌دارترین و بنیادی‌ترین بن-مایه‌های اساطیر و فرهنگ ایرانیان».[۱]. در اوستای ساسانی که ۲۱ نسک بوده، وندیداد نسک نوزدهم بوده‌است. محتوای وندیداد بازتاب‌دهندهٔ آیین‌های مغان ماد است و از این لحاظ با سایر قسمت‌های اوستا تفاوت می‌کند.[۲] زرتشتیان امروز محتوای وندیداد را در تعارض با گاهان دانسته و گرچه برای آن اهمیت تاریخی-اسطوره‌شناختی قایل‌اند آن را قابل استناد دینی نمی‌دانند.[۳]

و اوستا هم در زمان شاپور اول ساسانی نوشته شده ، که خودش می گوید که نسخه اصلی سد ها سال پیش از او از دست رفته است.
    می دانیم مغان ماد ، بردیای دروغین را برای غصب حکومت هخامنشی راه انداختند!!!!!!!!
    دو نسخه گاتای حضرت زرتشت (ع) داشتیم ، که یکی را اسکندر آتش زد و دیگری را با یونان فرستاد
    که کتاب تورات جدید ، تحت تاثیر آن است
    با تشكر

فرض مي گيرم كه فرمايش شما صحيح است . اما يك سوال دارم . آيا امروزه شما چنين مقامي را براي زن قائل نيستيد؟ احكام فوق الان در آيين شما چه جايگاهي دارد؟

4. تشکر

نوشته
    332
    مورد تشکر
    299 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

درود
    من زرتشتی نیستم .
    مسلمان زاده هستم!!!!!
    پاسخ را نمی دانم ، اگه فهمیدم می گویم
    اما ایرانی هستم و به آن افتخار می کنم.
    سپاس

ویرایش توسط shapour : ۱۳۸۷/۰۶/۰۵ در ساعت ۲۳:۰۲

6. تشکرها 3

نوشته
    513
    مورد تشکر
    1,094 پست
    حضور
    1 دقیقه
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

سلام
    دوست عزیز اقای بچه با حال این مطالبی رو هم که عرض میکنم خیلی جالبه
    امابخش دیگری از وندیدادکه سئوال برانگیز است در فرگردهجدهم بخش 67به بعد آمده است راببینید
    اگر مردی دانسته وآگاهانه با زن دشتان همبستری کند مجازاتهایزیر برایش در نظر گرفته می شود:
    1) هزار سر ستورکوچکرا بکشد واندرون انها راهمراه با زور(پیشکش آبکی مانند شیر )به آتش پیشکش کند
    2) اوباید استخوانهایشانه )ستور ) را به ایزد بانوی آبها پیشکشکند
    3) هزار بسته هیزم ازچوب نرم اوروانسنی و....یا هر گیاه خوشبوی دیگری را نزد اتش ببرد
    4) اوباید هزار دستهبرسم را ببنددوویژه آیین نیایش کند
    5) هزار زور همراه باهوم وشیر به پاگیزگی آمده شده ،همراه با ریشه های گیاه هذا-نئپیا پیشکشایزد بانویآبهاکند
    6) باید هزار ماربرشکم خزنده ودو هزار مار ازگونه های دیگر را بکشد !!!!
    7) باید هزارقورباغگانی راکه در خشکی می زیند ودو هزار تا از قورباغگان آبزی را بکشد!!!!
    8) باید هزار مور دانهکش ودوهزار از گونه های دیگر را بکشد !!!!
    9) سی پل بر آبراهه هابسازد
    10 هزار تازیانه بااسپهه وهزار تازیانه باسروشو –چرن را برتابد!!!
    چنین است تاوانی کهاو باید بخاطر عملش به دوش بکشد تا از گناه خود پاک شود
    حالخود حدیث مفصل خوان از .......

8. تشکرها 2

نوشته
    21
    مورد تشکر
    28 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

دیگه زبونم مو درآورد از بس گفتم که وندیداد معتبر نیست!
    در گاتهای زرتشت چنین می خوانیم :
    «مرد و زن همچون دو بال یک پرنده هستند که با همکاری هم مسیر زندگی را پیش می برند»
    و در قرآن می خوانیم :
    « مردان را بر زنان تسلط و حق نگهبانی است. به واسطهُ آن برتری که خدا بعضی را بر بعضی مقرر داشته»
    به همان خدایی که می پرستید خود داوری کنید کدام زیباتر سخن می گوید!؟

10. تشکرها 4

نوشته
    513
    مورد تشکر
    1,094 پست
    حضور
    1 دقیقه
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

سلام
    در مورد وندیداد که در بحث خودش مطالبی رو خدمتتون عرض کردم
    اما در مورد چهره زن در یین زرتشت و قبل از ورود اسلام و ... دوستان توضیحی دادند و بنده هم مقاله ای رو در مورد نظام خانوادگی قبل از ورود اسلام ارائه کردم که هر خواننده ای را متاثر می کند
    http://naslejavan.parsiblog.com/-381682.htm

12. تشکرها 2

نوشته
    21
    مورد تشکر
    28 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

نقل قول نوشته اصلی توسط سخن آشنا نمایش پست
    سلام
    در مورد وندیداد که در بحث خودش مطالبی رو خدمتتون عرض کردم
    اما در مورد چهره زن در یین زرتشت و قبل از ورود اسلام و ... دوستان توضیحی دادند و بنده هم مقاله ای رو در مورد نظام خانوادگی قبل از ورود اسلام ارائه کردم که هر خواننده ای را متاثر می کند
    http://naslejavan.parsiblog.com/-381682.htm
    درود
    بله استفاده کردیم از بیانات شما!!
    مقاله ی شما رو خوندم و چرندیات اون رو بررسی کردم که الان خوابم میاد و حال ندارم بنویسم براتون.
    فردا حتمن حتمن براتون اشتباهات نویسنده رو میگم و میگم کجاها غرض ورزی یا اشتباه کرده!

14. تشکرها 2

نوشته
    44
    مورد تشکر
    16 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

نقل قول نوشته اصلی توسط shapour نمایش پست
    درود
    من زرتشتی نیستم .
    مسلمان زاده هستم!!!!!
    پاسخ را نمی دانم ، اگه فهمیدم می گویم
    اما ایرانی هستم و به آن افتخار می کنم.
    سپاس
    من رفیق زرتشتی دارم و خودم هم چند وقت دیگه مراسم سدره پوشی رو اجرا میکنم ولی نه من نه رفیق زرتشتی ام وندیداد را قبول نداریم و همانطور که جناب شاپور گفت وندیداد افسانه ای هست . تازه زرتشتیان با دانش زمان پیش می رویم.

16. تشکرها 2

نوشته
    637
    مورد تشکر
    2,146 پست
    حضور
    11 ساعت 38 دقیقه
    دریافت
    11
    آپلود
    0
    گالری
    41

نقل قول نوشته اصلی توسط parsian
    من نمیدانم چرا در این تارنما اینهمه به تاریخ و پیشینه ما ایرانیان بی حرمتی و بی احترامی میشه .

واقعا جای تاسف داره که یک مشت انسانهای بن لادنی تازی صفت به سرکوب پیشینه خود میپردازند !!!!
    با سلام به همه اونائي كه حق رو مدار رفتار و گفتار خودشون مي دونن نه تعصب رو.

چيزي كه ملاك درستي يه چيزه پيشينه بودن اون نيست و يا اينكه تعصب بر پارسي بودن همه چيز براي پارسيان دريچه فهم مطالب جديد و علوم مختلف غير رشد يافته در ميان پارسيان رو از آدم مي گيره و اين خلاف عقله كه آدم بگه من فقط هر چيز كه پارسي باشه رو قبول دارم پس هر آنچه كه تازي يا غير اون باشه قبول ندارم.

من فكر مي كنم مرد اونه كه حق رو _‌ ولو به ضررش باشه يا اينكه با مرام پيشينيانش نسازه و يا اينكه از جاي ديگه به دستش رسيده باشه _ قبول كنه و ناحق رو _ ولو اينكه مرام هميشگي خاندانش بوده و براش پيشينه ي باستاني وجود داشته باشه _ رها كنه. شما چي فكر مي كنين؟ آيا اگه ناحق باستاني رو پاس بداريم اين مردونگيه؟! و يا اگه يه حق ثابت از تازي به پارسي وارد شده رو به راحتي رد كنيم افتخاريه براي ما ايرانيان؟!

18. تشکر

صفحه 1 از 2 12 آخرین

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

کلمات کلیدی این موضوع

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری