صفحه 1 از 2 12 آخرین
جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید   

موضوع: زنان در حكومت حضرت مهدي عج الله تعالي ظهوره

  1. #1

    تاریخ عضویت
    جنسیت تير ۱۳۸۷
    نوشته
    26,365
    مورد تشکر
    68,356 پست
    حضور
    22 روز 14 ساعت 29 دقیقه
    دریافت
    26
    آپلود
    0
    گالری
    8953

    وظايف زنان در دوران غيبت امام زمان




    زنان در حكومت حضرت مهدي عج الله تعالي ظهورهبنام تو اي آرام جانزنان در حكومت حضرت مهدي عج الله تعالي ظهوره



    وظايف و مسئوليتهايي در دوران غيبت امام زمان بر عهده شيعيان قرار گرفته كه براي حفظ خود و جامعه خود و مهيا نمودن آن براي ظهور حضرت بقية الله ارواحنا فداه بسيار مفيد و مؤثر است و اهميت اين وظايف بحدي است كه در روايات بسيار تأكيد شده لذا هرگاه زنان يا مردان به وظايف و مسئوليتهايي كه بر عهده شان گذاشته اند عمل نمايند و پايبند به آن باشند، اين اشخاص بس با ارزشتر و پراهميت تر از مسلمان صدر اسلام خواهند بود كه محضر پيامبر اكرم (ص) را درك كردند چنانكه حضرت رسول خدا (ص)، در جمع اصحابشان فرمودند:
    بعد از شمار گروهي بيايند كه براي يك نفر از آنان به اندازه پنجاه نفر از شما اجر و مزد منظور گردد.
    عرض كردند: اي رسول خدا! ما در جنگهاي «بدر» و «احد» و«حنين» در كنار شما بوديم و در راه خدا جنگ ها كرديم و قرآن در زمان ما نازل شد.
    پيامبر فرمود: اگر مشكلات و سختي هاي كه براي آنها پيش مي آيد و آنان در مقابل، پايدراي و مقاومت مي ورزند، براي شما پيش مي آمدع نمي توانستيد مانند آنها پايدار و ثابت قدم باشيد.
    و در روايت ديگري پيامبر اكرم به حضرت اميرالمؤمنين علي (ع) مي فرمايند:
    بزرگترين مردم از جهت يقين، افرادي هستند كه در آخرالزمان مي آيند زيرا آنها پيامبر خدا را نديدند و درك نكردند و همچنين حجت خدا (و امام زمانشان) در غيبت بسر مي برد، ولي آنها به خطوط ترسيم شده بر كاغذ ايمان مي آورند.
    خلاصه اينكه در ايام غيبت و دوري از امام عصر زنان كه نيمي از جامعه را تشكيل مي دهند بايد نقش سازنده اي داشته باشند و بدانند كه آنها نيز موظفند دوش به دوش مردان براي زمينه سازي ظهور امام زمان تلاش عميق و پي گير و خستگي ناپذير بنمايند.
    لذا زنان ما نبايد در مقابل وظاي مهم فردي و اجتماعي از خود سستي يا بي تفاوتي نشان دهند بلكه وظايفي كه بعضي از آنها در اين نوشته اورده شده است با جديت كامل عمل كنند و با هر فساد و تباهي مبارزه كنند و با عمل و تزكيه نفس خود را از منتظران واقعي حضرت بقية الله ارواحنا فداه قرار دهند. و بر ايمان و صراط مستقيم دين پايدار و مقاومت ورزند تا مصداق كلام گوهر بار پيامبر اكرم (ص) گردند.

    حكايت
    مرحوم شهيد دستغيب نقل مي كند كه در چند سال قبل خانم محترمه و علويه اي كه مداومت بر نماز جماعت مسجد جامع داشته به بنده گفت مدتها است كه بجدم صديقه طاهره فاطمه زهرا براي نجاتم متوسل شده ام تا اينكه شب گذشته در عالم رؤيا آن حضرت را ديدم عرض كردم: بي بي ما زنان چه كنيم كه اهل نجات باشيم؟

    فرمود: شما زنان به شش چيز مواظبت كنيد تا اهل نجات شويد. و من غفلت كردم از پرسش آن شش چيز و از خواب بيدار شدم حال شما بگوئيد آن شش چيز كدام است؟
    بنده به نظرم رسيد كه در قرآن مجيد آخر سورة الممتحنة وظايف زنان و شروط پذيرفته شدن بيعت آنها با رسول خدا را بيان فرموده است.
    سپس به آيه 12 از سوره مزبور مراجعه نموده و شماره كردم، ديدم شش چيز است به آن علويه تذكر دادم كه قطعاً مراد حضرت صديقه كبري همين شش چيز است و براي اينكه زنان مسلمان وظايف خود را بدانند آيه مزبور با مختصر ترجمه اي نقل مي گردد.
    يا ايها النبي اذا جائك المؤمنات يبايعنك علي ان لايشركن بالله شيئاً و لايسرقن و لايزنين و لا يقتلن اولادهن و لا يأتين ببهتان يفترينه بين ايديهن و ارجلهن و لا يعصينك في معروف فبايعهن و استغفرلهن الله ان الله غفور رحيم.
    يعني اي پيغمبر چون زنان مؤمنه پيش تو آِند و بخواهند كه با تو بيعت كنند، بايد عهد ببندند كه شش چيز را ترك كنند
    (اول) آنكه براي خدا هيچ چيز را شريك قرار ندهند.
    (يعني در ذات و صفات و افعال و عبادت به تفصيلي كه در كتاب گناهان كبيره است).
    (دوم) لايسرقن دزدي نكنيد، از مال شوهران و اغربايشان و از هر كس ديگر.
    (سوم) لايزنين زنا نكنند.
    (چهارم) لايقتلن اولادهنّ؛ فرزندان خود را نكشند(و از كشتن فرزند سقط جنين، بلكه ماده تكوين بچه است يعني نطفه و علقه و مضغه كه سقط آنها هم حرام و موجب ديه است بتفصيلي كه در كتاب گناهان كبيره است.
    (پنجم) لايأتين ببهتان؛ يعني بهتان و دروغ از پيش دست و پاي خود نبافند و بر كسي نبندند مانند اينكه بچه اي را از سر راه بردارد و بگويد آنرا زائيده ام و فرزندم هست و مانند اينكه زنان پاكدامن را قذف كنند و بهتان زنا بر آنها ببندند و بطور كلي هر بهتاني را بايد ترك كنند.
    (ششم) لايعصينك؛ و اي محمد (ص) مخالفت تو را نكنند در هر چيز بآن فرمان دهي مانند: نماز و روزه، حج، زكوة، و ولايت و مانند لزوم اطاعت از شوهر و پرهيز از نظر و لمس با اجنبي و غيره.
    فبايعنّ؛ يعني پس با اين زنان بر شرط هائيكه گفته شد بيعت كن و بر ايشان از خدا آمرزش خواه كه خدا آمرزنده و مهربانست.

    زنان در حكومت حضرت مهدي عج الله تعالي ظهوره



  2. #2

    تاریخ عضویت
    جنسیت تير ۱۳۸۷
    نوشته
    26,365
    مورد تشکر
    68,356 پست
    حضور
    22 روز 14 ساعت 29 دقیقه
    دریافت
    26
    آپلود
    0
    گالری
    8953

    زنان ياوران امام زمان(عج)




    زنان در حكومت حضرت مهدي عج الله تعالي ظهورهبنام تو اي آرام جانزنان در حكومت حضرت مهدي عج الله تعالي ظهوره



    ياوران امام زمان عليه السلام زنان و مرداني هستند كه از صفات حميده و اخلاق حسنه مثل و مانند ندارند و به مقام خلوص رسيده اند. و از عيوب نفساني منزه مي باشند و سر سوزني شك و نفاق در قلبهاي آنها راه ندارد و هرگز مكر و حيله در زندگيشان وجود ندارد و چنان مهذب گرديده اند كه نفس و فطرتهاي آنها آميخته شده است از براي اطاعت و محبت پروردگار و انس به حضرت بقية الله ارواحنا فداه لذا در راه امام زمانشان از هر چيزي مي گذرند و جانهاي خود را بر كف گرفته اند تا نثار جان جانان كنند.

    آنها چنان در مقامات عاليه اي از كمال رسيده اند كه مورد رشك تمام اصحاب انبيائ و اولياء قرار مي گيرند و غبطه آنها را مي خورند.

    اينها ياران اوليه آن حضرت هستند كه در ابتداء ظهور به آن حضرت ملحق مي شوند و حضرتش را ياري مي نمايند و پس از اندك زماني مؤمنين از شيعيان از اطراف و اكناف عالم خود را بخدمت آن جناب مي رساند كه تعدادشان به سيصد هزار نفر مي رسد و همينطور به تعدادشان افزوده مي شود.

    آنان ياران اوليه اي هستند كه امام زمان عليه السلام را ياري مي نمايند و طبق بعضي از روايات تعدادشان 313 مرد و 50 زن مي باشند.

    ما در اين قسمت بعضي از رواياتي كه مي فرمايد زناني در ركاب حضرت بقية الله ارواحنا فداه مي باشند مي آوريم تا زنان جامعه ما بخود آيند و بدانند با اصلاح نفس و تزكيه آن، آنان نيز مي توانند خود را در زمره ياوران امام زمان قرار دهند.

    امام صادق عليه السلام مي فرمايند:

    يكون من القائم ثلاث عشرة امراة.

    قلت و ما يصنع بهّن؟!

    قال: عليه السلام: يدو اين الجرحي و يقمن علي المرضي.

    كما كان مع رسول الله(ص).

    قلت: فسمهّن لي قالي عليه السلام: القنواء بنت رشيد، ام ايمن، حبابة الوالبية و سميّة ام عمار بن ياسر، و زبيده، ام خالدالا حمسيّه، ام سعيد الحنيفيّه و صبانة الماشطة و ام خالد الجهنية .

    يعني: همراه حضرت قائم سيزده زن مي باشد راوي مي گويد گفتم: آن حضرت چه كمكي از آنها مي گيرد فرمود: آن زنان مجروحين را مداوا مي كنند و از مريضها پرستاري مي كنند همچنانكه زناني با رسول خدا بودند.

    گفتم: آن زناني كه با رسول اكرم بودند برايم نام ببريد.

    فرمود: قنواء بنت رشيد، ام ايمن، حبابة والبيه و سميه مادر عمار ياسر، زبيده و ام خالد الاحمسيه، و ام سعيد الحنفيه، و صيانة ماشطة، و ام خالد جهنية.

    و در روايت ديگري مي فرمايد:

    ينزل عيسي بن مريم علي ثمن مائة رجل و اربعمائة امرأة خيار من علي الارض و اصلح من مضي.

    يعني: حضرت عيسي بن مريم عليه السلام بر هشتصد مرد و چهارصد زن نازل مي شود كه در زمين اختيار شده اند و بهترين زن و مرد از گذشتگانند.
    پر واضح است كه حضرت عيسي براي ياري امام زمان نازل مي شود و افرادي كه حضرت عيسي عليه السلام را ياري مي رسانند در حقيقت حضرت بقية الله را ياري مي رسانند كه در ميان آنها طبق اين روايت، چهارصد يزن مي باشند.

    بنا به روايتي كه مي فرمايد :

    الا بدال اربعون رجلاً و اربعون امراه كلّما مات رجل منهم ابدل الله مكانه رجلاً و كلّما ماتت امرائة ابدالله مكانها امرأة.

    يعني: ابدال چهل مرد و چهل زن مي باشند و هرگاه مردي از آنها بميرد خداوند ديگري را مكان وي جايگزين مي كند و هرگاه زني از آنها بميرد خداوند زن ديگري را مكان وي جايگزين مي كند.
    ابدال افرادي از زنان و مردان مي باشند كه در اثر تحصيل كمالات به مقامي مي رسند كه لياقت ياري رساندن به حضرت بقية الله ارواحنا فداه را پيدا مي كنند كه در بين آنها 40 زن مي باشد.
    و در روايت ديگري وارد شده است:

    و يجئي والله ثلاثمئة و بضعة عشر رجلاً منهم خمسون امرأة يجتمعون في مكة.

    يعني: به خدا سوگند كه سيصد و ده و اندي نفر مي آيند كه در ميان آنها پنجاه زن هست و در مكه جمع مي شوند.
    از ظاهر اين روايت چنين بر مي آيد كه 50 نفر از 313 نفر ياران امام زمان زنان مي باشند ولي طبق روايات متواتر ديگر كه مي فرمايد 313 نفر همگي آنها مرد مي باشند، شايد منظور از اين روايت ذكر شده، اين باشد كه در كنار 313 نفر مرد 50 نفر زن وجود دارد نه اينكه 50 نفر از جمله 313 نفر مي باشند.
    خلاصه اينكه زنان نيز همانند مردان لازم است خود را آماده درك ظهور حضرت بقية الله عليه السلام كنند و تمام صفات و شرايط لازم را دارا شوند تا بتوانند در ركاب آن حضرت انجام وظيفه كرده و به دستورات امامانشان عمل كنند.
    كسي مي تواند به اين مقام برسد كه نفس خود را تزكيه كرده باشد و از هر جهت متخلق به اخلاق حسنه گرديده باشد و تسليم محض حق و حقيقت و امام زمان خود باشد و تمام وابستگي هاي مادي كه او را از پيروي امام باز مي دارد دور كرده باشد و نفس خود و غرائز آن را مهار كرده باشد و به مرحله اي برسد كه جز خواست خدا و امام زمان خود، خواستي ندارد كه بزرگان از آن تعبير به مرحله اخبات مي كنند.

    امام جعفر مي فرمايد :
    هر كس مي خواهد از ياوران حضرت قائم عليه السلام باشد بايد انتظار كشد و در عين انتظار به تقوي و خوش خلقي رفتار نمايد.

    زنان در حكومت حضرت مهدي عج الله تعالي ظهوره



  3. #3

    تاریخ عضویت
    جنسیت تير ۱۳۸۷
    نوشته
    26,365
    مورد تشکر
    68,356 پست
    حضور
    22 روز 14 ساعت 29 دقیقه
    دریافت
    26
    آپلود
    0
    گالری
    8953

    زنان در حكومت حضرت مهدي عج الله تعالي ظهوره




    زنان در حكومت حضرت مهدي عج الله تعالي ظهورهبنام تو اي آرام جان زنان در حكومت حضرت مهدي عج الله تعالي ظهوره


    با آفرينش زن برگ زرّينى به برگهاى زرّين عالم وجود افزوده شد. چرا كه زن مظهر جمال و جلال خداوند بود كه بايد شناخته مى شد. اين نور الهى از آغاز آفرينش تا كنون دورانهاى تلخ و شيرينى سپرى كرده است. گاه همراه با حركت انبياى الهى گام در گام پيامبران خدا گذارده و دوشادوش مردان صالح، از پيامبر زمان خود حمايت كرده است؛ همانند آسيه همسر فرعون كه نخست در حفظ موسى، پيامبر خدا، ايفاى نقش كرده و سرانجام با كشف راز او، به بدترين شكنجه ها گرفتار گرديده است و در هيچ حال دست از دين خدا و پيامبرش برنداشت. همچنين ماشطه كه حاضر مى شود خود و فرزندانش در آتش بسوزند امّا لحظه اى از ايمان به خدا دورى نكند. هاجر همسر ابراهيم به تنهايى در بدترين شرايط اقليمى با كودك نوزادش در كنار خانه خدا زندگى مى كند و فرمان خدا را گردن مى نهد.
    زنان اولين كسانى اند كه افتخار آموزگارى بشر را به عهده گرفته اند و دامانشان كانون شكل گيرى تمام فضيلت ها است. زيرا با عطوفت و صبر در برابر تربيت فرزند بهترين و سازنده ترين نقش تربيتى را بر عهده دارند. زن است كه مرد را از دامهاى شيطانى و از منجلاب فساد و بدبختى نجات داده، به اوج قله كمال انسانى و خوشبختى مى رساند. در قرآن كريم در موارد بسيارى از اين گوهر تابناك ياد شده است. سوره اى در قرآن به نام زنان (نساء) و سوره اى به نام يك زن (مريم) است. در برخى از سوره هاى ديگر نيز ماجراهاى زنان مؤمن و فداكار ذكر شده و در سوره تحريم از الگو بودن دو زن چنين ياد شده است: «و ضرب الله مثلاً للذين آمنوا امرأة فرعون اذ قالت رب ابن لى عندك بيتاً فى الجنة و نجنى من فرعون و عمله و نجنى من القوم الظالمين»[1].
    و خداوند براى مؤمنان، به همسر فرعون مثل زده است، در آن هنگام كه گفت: پروردگارا، خانه اى براى من نزد خود در بهشت بساز و مرا از فرعون و كار او نجات ده و مرا از گروه ستمگران رهايى بخش.
    تعبيرهاى قرآن درباره مريم هر فرد را به شگفتى وا مى دارد. آيا اين تكريم هاى بسيار زيبا از اين پاسداران حريم عفت و اخلاق نشان دهنده عظمت روحى و مقام والاى آنها نيست! آيا زنها نبودند كه در صدر اسلام، در جنگ صفين و در حادثه خونين كربلا حماسه آفريدند!
    امروز شما بانوان همانند بسيارى از مردم به آينده مى انديشيد؛ به يك انقلاب جهانى و يك حكومت موعود، كه چگونه در برابر قدرتهاى بزرگ غلبه پيدا مى كند! آيا برنامه هاى او چيست؟ چه كسانى با او همكارى مى كنند و زنان در آن زمان چه نقشى دارند؟ دشمنانش چه كسانى اند و راز و رمز موفقيتش در گرو چيست؟
    ما در اين نوشتار كوتاه نقش زنان در ايام ظهور امام زمان (عجل الله فرجه) را مورد بررسى قرار مى دهيم.
    در گذر تاريخ
    رفتار غير انسانى مردم جاهليت پيش از اسلام با زنان و دختران چيزى نيست كه بر كسى پوشيده باشد. در آن روزگار زن يك كالاى بى ارزش شناخته و در بازار برده فروشان عرضه مى شد. دختران به بدترين شيوه، زنده به گور مى شدند و زنان در شديدترين قيد و بندها بدترين روزها را سپرى مى كردند و از خود هيچ اراده و اختيارى، حتى حق زندگى شرافتمندانه، نداشتند و روزنه هاى اميد به روى آنها بسته بود. در چنين عصرى پيامبر رحمت به دستور پروردگار بارقه اميد و چراغ زندگى در دلهاى مأيوس آن ستمديدگان روشن ساخت و پيوسته با گفتار و رفتار خود در زدودن افكار جاهليت و بازگرداندن شخصيت به زنان سعى وافر نمود.
    مشاهده حمايت هاى قاطع و فداكارى ها و تلاش هاى پيگير زنان در تاريخ اسلام گواه تأثير گفتار و عملكرد پيامبر و معصومين (عليهم السلام) است.
    بخشى از اين تلاش هاى خالصانه زنان در دوران پيامبر اكرم (صلى الله عليه وآله وسلم) و على (عليه السلام) را مى توان در زندگى خديجه كبرى (عليها السلام) يافت. او اولين زن مسلمان بود كه ثروت انبوه خود را در راه اسلام مصرف كرد. نيز دخت پيامبر (صلى الله عليه وآله وسلم) بانوى عالم هستى، بهترين نقش را در حفظ اسلام ايفا كرد و سرانجام در راه دفاع از ولايت و امامت شهيد گشت.
    بزرگان دين در كتابهاى خود بخشى را به معرفى و شرح حال زنان اختصاص داده اند. شيخ طوسى (رحمه الله) در كتاب رجال خود در پايان هر بخش بابى به نام «باب النساء» گرد آورده و در آن نام زنان روايت كننده از معصومين را برشمرده است، كه شمار آنان به شصت و دو نفر مى رسد. اين مقامى والاست كه بانويى افتخار يابد سخن معصومان را براى آيندگان نقل كند و به يادگار نهد و در هر زمان نامش به عظمت ياد شود.
    افزون بر اين، در صدر اسلام عده زيادى از زنان به همراه پيامبر در صحنه نبرد شركت مى كردند و به مداواى مجروحان و سرپرستى بيماران مى پرداختند و در انتقال آب و حمل غذا و آشپزى و نگهدارى وسايل رزمندگان و تهيه دارو و رساندن مهمّات به رزمندگان، و تعمير تجهيزات آسيب ديده و انتقال مجروحان و شهدا، انجام وظيفه مى نمودند.
    نام تنى چند از آن زنان مجاهد و فداكار به قرار زير است:
    1 ـ نسيبه دختر كعب مازنيه
    2 ـ ام عطيه
    3 ـ ام ابيه
    4 ـ ام ايمن
    5 ـ حمنه دختر جحش
    6 ـ ربيع دختر معوذ
    7 ـ ام زياد
    8 ـ ليلا غفاريه
    9 ـ ام سليم
    10 ـ معاذه غفاريه
    11 ـ ام سنان اسلميه [2]

    پي نوشت :
    1 ـ احتجاج طبرسى
    2 ـ اسد الغابة

    ادامه دارد ....

    زنان در حكومت حضرت مهدي عج الله تعالي ظهوره


  4. تشکرها 3


  5. #4

    تاریخ عضویت
    جنسیت تير ۱۳۸۷
    نوشته
    26,365
    مورد تشکر
    68,356 پست
    حضور
    22 روز 14 ساعت 29 دقیقه
    دریافت
    26
    آپلود
    0
    گالری
    8953



    زنان در حكومت حضرت مهدي عج الله تعالي ظهورهبنام تو اي آرام جانزنان در حكومت حضرت مهدي عج الله تعالي ظهوره



    نقش زنان در دوران امام على (عليه السلام)
    در دوره زندگى على (عليه السلام) نقش زنان مؤمن در حفظ اسلام چشمگير بود. آنها دفاع از پيشواى مسلمانان را يك وظيفه دينى مى دانستند و زمانى كه دشمنان على قرار گذاشتند

    تا وى را در نماز غافلگير كرده، به قتل برسانند، اسماء بنت عميس بى درنگ اين توطئه را به وسيله كنيز خود به امير مؤمنان گزارش كرد [3].
    ام سلمه، همسر محترم پيامبر اسلام (صلى الله عليه وآله وسلم) بارها از امام على (عليه السلام) دفاع نمود و سعى مى كرد از رفتن عايشه و طلحه و زبير براى آشوب جلوگيرى نمايد؛ اگرچه آنها به كار خود ادامه دادند. [4] مادر عبدالله بن عباس نيز يكى از همان زنان با تقوا است كه با فرستادن مردى از قبيله جهينه به نزد امير مؤمنان على (عليه السلام) خبر خروج طلحه و زبير را به سوى بصره گزارش كرده است [5].
    در جنگ صفين عده اى از زنان مجاهد و فداكار با خطابه هاى آتشين خود در جمع رزمندگان، آنان را به جنگ تشويق مى كردند، به گونه اى كه معاويه از اين حركت سخت به خشم آمد. زيرا اين امر موجب تقويت روحيه ياران على (عليه السلام) و تضعيف نيروهاى دشمن شده بود. آگاهان تاريخ مى نويسند: برخى از زنان هوادار على (عليه السلام) از درون لشكر معاويه گزارش تهيه نموده، به هر وسيله ممكن آن را به على (عليه السلام) اطلاع مى دادند [6].


    پي نوشت :

    3 ـ اختصاص شيخ مفيد

    4 ـ بيت الاحزان

    5 ـ بحار الانوار

    6 ـ تنقيح المقال

    زنان در حكومت حضرت مهدي عج الله تعالي ظهوره


  6. تشکرها 2


  7. #5

    تاریخ عضویت
    جنسیت تير ۱۳۸۷
    نوشته
    26,365
    مورد تشکر
    68,356 پست
    حضور
    22 روز 14 ساعت 29 دقیقه
    دریافت
    26
    آپلود
    0
    گالری
    8953



    زنان در حكومت حضرت مهدي عج الله تعالي ظهورهبنام تو اي آرام جانزنان در حكومت حضرت مهدي عج الله تعالي ظهوره



    نقش زنان در دوران غيبت صغرى
    در دوران سخت غيبت صغرى، در روزهايى كه شيعيان پس از دويست و شصت سال با يك آزمايش بزرگ رو به رو بودند و بايست با غيبت امام خو كنند، يك زن به عنوان مفزع و پناه معرفى مى شود و آن مادر بزرگوار امام حسن عسكرى (عليه السلام) است. در اين دوره، اگرچه امام هادى (عليه السلام) و امام حسن عسكرى (عليه السلام) زمينه غيبت را از پيش فراهم كرده بودند و شخصيتهاى مورد اعتمادى همانند عثمان بن سعيد عمرى و پسرش محمد بن عثمان را به عنوان وكيل معرفى كرده بودند، به دلايلى از موقعيت مادر امام حسن عسكرى (عليه السلام)، معروف به جده، استفاده شد و وى پناه شيعه معروف گرديد. از گفتگوى احمد بن ابراهيم با حكيمه دختر امام جواد (عليه السلام) برمى آيد كه پس از گذشت دو سال از رحلت امام حسن عسكرى (عليه السلام) همچنان بسيارى از كارها به دست مادر بزرگوار امام حسن عسكرى (عليه السلام) انجام مى شده است ولى در حقيقت از طرف حضرت حجة بن الحسن (عليه السلام) و به فرمان آن حضرت صورت گرفته است.
    شيخ صدوق (رحمه الله) از احمد بن ابراهيم نقل كرده است كه در سال 262 بر حكيمه دختر امام جواد (عليه السلام) وارد شدم و از پس پرده با وى سخن گفتم و از او درباره اعتقادش به امامان پرسيدم. او همه آنها را يكايك شمرد و آنگاه حجة بن الحسن بن على را نيز نام برد …
    از او پرسيدم: اين فرزند كجاست؟ گفت: در پس پرده غيب است. گفتم پس شيعه به چه كسى پناه ببرد؟ گفت: به جدّه، مادر امام حسن عسكرى (عليه السلام)، سپس افزود: اين دستور از سوى امام حسن عسكرى و به پيروى از امام حسين (عليه السلام) صورت گرفته است. زيرا امام حسين (عليه السلام) در ظاهر براى حفظ جان فرزندش امام سجاد، به خواهرش زينب كبرى (عليها السلام) وصيت كرد و در نتيجه تا مدتى هر آنچه از امام زين العابدين (عليه السلام) صادر مى شد به حضرت زينب (عليها السلام) نسبت داده مى شد تا امر پنهان باشد [7] و حساسيت ها نسبت به امام سجاد (عليه السلام) كمتر شود. اين امتياز براى جدّه باقى بود تا آنكه كسانى مانند عثمان بن سعيد و ديگر سفرا و نايبان خاص امام زمان (عجل الله فرجه) در بين شيعيان شناخته شدند و منزلت يافتند.
    پس از شهادت امام عسكرى (عليه السلام) يك بانو، نظر دستگاه خلافت بنى عباس را نسبت به تعقيب امام زمان تغيير داد. نوشته اند پس از گزارش جعفر كذّاب، كه در خانه امام حسن عسكرى (عليه السلام) فرزند خردسالى از آن حضرت باقى مانده است، آنها به خانه امام هجوم بردند و پس از دستگيرى صيقل (يكى از كنيزان امام) فرزند خردسال را از او مطالبه كردند. او نخست انكار كرد و آنگاه براى اينكه موضوع براى آنها پوشيده ماند گفت من حامله هستم. از اين رو آن كنيز را به دست ابى الشوارب، قاضى وقت، سپردند تا از او مراقبت كند. در مدتى كه صيقل زير نظر قاضى نگهدارى مى شد دستگاه خلافت با مرگ عبيد بن خاقانى و شورش صاحب الزنج رو به رو شد و صيقل از وضيعت آشفته سود جست و فرار كرد [8].




    پي نوشت :

    7 ـ جامع الرواة

    8 ـ دلائل الامامة

    زنان در حكومت حضرت مهدي عج الله تعالي ظهوره


  8. تشکر


  9. #6

    تاریخ عضویت
    جنسیت آذر ۱۳۸۷
    نوشته
    14
    مورد تشکر
    26 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

    پیام های مهدویت به زنان(1)




    به نام مهربان،دوست داشتنی


    پیام های مهدوی به زنان(1)
    مقدمه
    از آنجا که امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف،امام،رهبرو ولی هر زن ومرد مسلمان شیعی است؛لذا عصر ظهور حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف ورفتار آن حضرت می تواند،الگو دهی برای زنان نیز باشد وآنان نیز می توانند برای اجرای آن اهداف،جامعه ای مهدوی را دراین عصر- که عصر غیبت است-پیاده نماید. اینک به برخی از این پیامها که از روایات استفاده میشود اشاره می کنیم:
    1.شرکت درمسائل اجتماعی
    هرگاه جامعه به حدی رسید که زنان ومردان به تکامل عقلانی واخلاقی رسیدند؛زنان نیز می توانند در مسائل سیاسی واجتماعی جامعه با حفظ شئونات اسلامی شرکت کنند وهمانند مردها سهمی را ایفا نمایند. این معنا با جمع بین دو دسته روایات،به دست می آید
    الف:روایاتی که دلالت بر تکامل عقلانی واخلاقی انسان ها درعصر ظهور دارد:
    عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ عِيسَى عَنْ صَفْوَانَ عَنِ الْمُثَنَّى عَنْ أَبِي خَالِدٍ الْكَابُلِيِّ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ ع قَالَ إِذَا قَامَ قَائِمُنَا وَضَعَ يَدَهُ عَلَى رُءُوسِ الْعِبَادِ فَجَمَعَ بِهِ عُقُولَهُمْ وَ أَكْمَلَ بِهِ أَخْلَاقَهُمْ(1)امام صادق علیه السلام می فرماید زمانی که قائم ما قیام می کند دستش را بر سر بندگان قرارمی دهد پس بواسطه دست او عقل آنها جمع می شود واخلاقشان به کامل ترین درجه می رسد حال آیا جامعه ما به آن حد کمال رسیده است؟!!!!
    ب:روایاتی که دلالت بر وجود زنان دربین 313نفر اصحاب حضرت دارد:
    ....و الله ثلاثمائة و بضعة عشر رجلا فيهم خمسون امرأة يجتمعون بمكة على غير ميعاد قزعا كقزع الخريف يتبع بعضهم بعضا و هي الآية التي قال الله « أَيْنَ ما تَكُونُوا يَأْتِ بِكُمُ اللَّهُ جَمِيعاً إِنَّ اللَّهَ عَلى‏ كُلِّ شَيْ‏ءٍ قَدِير....(2)همان طور که از این روایت بر می آید زنان هم در دستگاه حکومتی آن حضرت دارای مسئولیت هستند .
    2.مشارکت در انسجام اسلامی
    یکی از اهداف حضرت مهدی عجل الله تعالي فرجه الشریف ایجاد وفاق وانسجام اسلامی است. لذا در دعای ندبه می خوانیم: أَيْنَ جَامِعُ الْكَلِمَةِ (الْكَلِمِ) عَلَى التَّقْوَى . کجاست آنکه مردم را بروحدت کلمه تقوی ودین مجتمع می سازد .(3) زنان جامعه اسلامی نیز با الگو گرفتن از امام خود در حد توان خود می توانند در این هدف مهم در عصر غیبت سهیم باشند.
    3.احیای سنت فراموش شده
    زنان نیز می توانند،سنت های فراموش شده را احیا کنند؛همان گونه که درباره حضرت مهدی عجل الله تعالي فرجه الشریف می خوانیم: وَ يُحْيِي مَيِّتَ الْكِتَابِ وَ السُّنَّةِ .و آنچه را از كتاب و سنّت مرده و از ميان رفته زنده خواهد كرد(4)
    4.تعلیم قرآن
    زنان نیز می توانند همانند حضرت مهدی عجل الله تعالي فرجه الشریف معلم قرآن باشند؛همان که درباره حضرت آمده است: يُعَلِّمُونَ النَّاسَ الْقُرْآنَ كَمَا أُنْزِل(5)آنگونه که قرآن نازل شده،به مردم می آموزد
    زنان در حكومت حضرت مهدي عج الله تعالي ظهوره
    با همه لحن خوش آواييم
    دربه در کوچه تنهاييم
    اي دو سه تا کو چه زما دورتر
    نغمه تو از همه پرشورتر
    کاش که اين فاصله را کم کني
    محنت اين غافله را کم کني
    کاش که همسايه ما مي شدي
    مايه آسايه ي ما مي شدي
    هر که به ديدارتو نائل شود
    يک شبه حلال مسائل شود
    دوش مرا حال خوشي دست داد
    سينه مارا عطشي دست داد
    نام تو بردم لبم آتش گرفت
    شعله به دامان سياوش گرفت
    نام تو آرامش جان من است
    نامه تو خط امان من است
    اي نگهت خواستگه آفتاب
    برمن ظلمت زده يک شب بتاب
    پرده برانداز زچشم ترم
    تا بتوانم به رخت بنگرم
    اي نفست يارو مدد کار ما
    کي و کجا وعده ديدار ما
    دل مستمندم اي جان
    به لبت نياز دارد
    به هواي کوي تو
    هوس حجاز دارد
    به مکه آمدم اي عشق تا تورا بينم
    تويي که نقطه عطفي به اوج آيينم
    کدام گوشه مشعر
    کدام کنج منا
    به شوق وصل تو
    در انتظار بنشينم
    روا مباد که بر بنده ات نظر نکني
    روا مباد که ارباب جزتوبگزينم
    چو رو کني به رهت درد و رنج نشناسيم
    زلطف روي تو دست از ترنج نشناسيم
    اي زليخا دست از دامان يوسف بازکش
    تا صبا پيراهنش را سوي کنعان آورد
    ببوسم خاک پاک جمکران را
    تجلي خانه پيغمبران را
    خبر آمد خبري در راه است
    سرخوش آن دل که از آن آگاه است
    شايد اين جمعه بيايد شايد
    پرده از چهره گشايد شايد



  10. #7

    تاریخ عضویت
    جنسیت آبان ۱۳۸۷
    نوشته
    2
    مورد تشکر
    1 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0



    از شعر مرحوم آغاسی بیشتر لذت بردم ؛اما مطلبی که نوشتی مبهم بود میشه خیلی راحتتر از اینها صحبت کرد ،واضح و شفاف.


  11. #8

    تاریخ عضویت
    جنسیت دي ۱۳۸۸
    نوشته
    3,458
    مورد تشکر
    8,725 پست
    حضور
    56 روز 19 ساعت 8 دقیقه
    دریافت
    131
    آپلود
    0
    گالری
    13

    زن ، انتظار ، ظهور




    نقش زن در حکومت مهدوی:

    حکومت عدل الهی با هدایت منجی بشریت، با یاری سیصد و اندی اصحاب خاص (به عنوان کارگزاران تشکیل حکومت) در جهان برقرار می گردد . این سازمان حکومتی از عناصر مختلفی تشکیل گردیده است که در این مشارکت، زنان نیز به سان مردان سهیم اند . امام باقر ( علیه السلام) می فرمایند: «به خدا سوگند سیصد و اندی نفر خواهند آمد و پنجاه زن در میان آنان است » . (1)
    مفضل بن عمر می گوید: امام صادق ( علیه السلام) فرمودند: «همراه حضرت قائم، سیزده زن هست . عرض کردم، آنان چه نقشی خواهند داشت؟ فرمودند: زخمی ها را مداوا می کنند و از بیماران پرستاری می نمایند . آنچنان که همراه رسول خدا (صلی الله علیه و آله) بودند» . (2)
    روایات دیگر هم وجود دارند که تعداد زنان را چهارصد زن، (3) و برخی، تعداد آنان را 7800 (4) نفر معرفی می کند . دسته دیگری از روایات نیز وجود دارد که تنها به همراه بودن زنان با حضرتش اکتفا کرده و تعدادشان را ذکر نکرده است .
    اما چیزی که مسلم است حضور زنان در این تحول عظیم می باشد و بدین ترتیب بانوان مسلمان با پیروی از مادر ائمه، حضرت زهرا ( علیهاالسلام) در کنار لشگریان فرزندش، مهدی موعود، قرار خواهند گرفت و این لطفی است که خداوند به وجود مقدس فاطمه زهرا ( علیهاالسلام) در زمان ظهور ، به زن عنایت کرده است .
    اما در یک تقسیم بندی کلی، این یاوران امام ( علیه السلام) را می توان به دو گروه تقسیم کرد:
    1 - زنانی که در همان دوران قیام حضرت مهدی (عج) زندگی می کنند و به هنگام ظهور آن حضرت در شمار یاران ایشان قرار خواهند گرفت;
    2 - بانوانی که قبل از ظهور مولایشان از دنیا رفته اند و این لیاقت را دارند که در رکاب بقیة الله الاعظم باشند و به هنگام قیام حضرت، به دنیا رجعت خواهند نمود .
    این زنان; یا با لیاقت ها و شایستگی هایی که در زمان های قبل در دفاع از حریم دین به اثبات رسانده اند، جزو یاران حضرت قرار می گیرند، یا این که انتظار فرج امام را داشته و با این آرزو از دنیا رحلت کرده اند، که به گاه ظهور به دنیا باز خواهند گشت و به یاری امام خویش خواهند شتافت . 5

    پي نوشت ها :
    1) بحارالانوار، علامه مجلسی، ج 52، ص 223 .
    2) همان، ج 89، ص 225 .
    3) کنز العمال، علاء الدین هندی، ج 14، ص 338 .
    4) چشم اندازی از حکومت مهدی، نجم الدین طبسی، ص 74 .
    5) منبع مقاله
    ویرایش توسط هدی : ۱۳۸۹/۰۵/۰۳ در ساعت ۰۴:۴۶
    اليس الله بكاف عبده

    الهی ای فلک هرگز نگردی اگر دور سرحیدر نگردی
    الهی ای نفس بی مهر زهرا درون سینه رفتی برنگردی

    ****
    بشكند دستي كه هتك حرمت اين خانه كرد
    شيعه را سوزاند و خون در قلب صاحبخانه كرد

    حضرت زهرا (س) :
    كسی كه عبادت های خالصانه خود را به سوی خدا فرستد، پروردگار بزرگ برترین مصلحت را به سویش فرو خواهد فرستاد


  12. #9

    تاریخ عضویت
    جنسیت دي ۱۳۸۸
    نوشته
    3,458
    مورد تشکر
    8,725 پست
    حضور
    56 روز 19 ساعت 8 دقیقه
    دریافت
    131
    آپلود
    0
    گالری
    13



    زنان عصر ظهور، یاوران حق

    اولین گروه از زنانی که به محضر امام زمان (عج) می شتابند آنهایند که در آن ایام زندگی می کنند . آنان همانند دیگر یاران امام، به هنگام ظهور در حرم امن الهی به خدمت حضرت می رسند و آمادگی خویش را برای یاری امامشان اعلام می دارند .
    ام سلمه، همسر گرامی پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله)، از رسول مکرم روایت کرده است که فرمود:
    «پناه برنده (مهدی (عج)) به حرم پناهنده می شود، پس مردم به سوی او جمع می گردند مانند پرندگانی که دور آب گردآیند در حالی که قبلا متفرق بوده اند آنان 314 نفر هستند که در بین آنان زنانی وجود دارند، پس ایشان بر هر ظلم و ظالم زاده ای پیروز خواهند شد» . (1)
    در روایت دیگری از امام محمد باقر است که فرمودند: «به خدا سوگند سیصد و اندی نفر می آیند که پنجاه تن ایشان زنانند که بدون هیچ قرار قبلی در مکه گرد آیند و این است معنای آیه شریفه «اینما تکونوا یات بکم الله جمیعا ...» . (2)
    آری، آن گاه که منادی، مژده ظهور مولا را به گوش جهانیان برساند، یاران حقیقی امام عصر (عج) از گوشه و کنار جهان، به خواست پروردگار، در کنار کعبه گرد هم آیند و به هر فرمان رهبر قیام، شکوه دوباره اسلام را رقم زنند . ایشان نخبگانی هستند که در امتحانات الهی سربلند بوده و لیاقت خویش را برای یاری امام زمان (عج) به اثبات رسانیده اند . در این میان، زنان با ایمان و اخلاص نیز همدوش سایر یاران امام با تاسی از مقتدای خویش، در تحول عظیم مهدوی شرکت خواهند جست و این را اثبات خواهند نمود که در رسیدن به قرب الهی، زن و مرد هر دو یکسانند .
    نکته مهم و قابل توجه این که علاوه بر زنانی که یاریگر امام عصر (عج) هستند زنان مومنه ای نیز در آن زمان یافت می شوند که هر چند خود توانایی حضور در قیام امام زمان را ندارند اما مشوق پدران، برادران، همسران، و فرزندان خویش برای شرکت در قیام خواهند بود . و این خود نقشی است بس بزرگ در یاری رساندن به امام عصر (عج) و جهادی دیگر برای غلبه حق بر باطل .
    امام باقر ( علیه السلام) در این زمینه می فرمایند: «هنگامی که جبرئیل به اسم قائم و نام پدرش ندا می دهد، زنان محجبه این ندا را در می یابند و پدران و برادران خود را برای حضور در قیام تشویق می نمایند» . (3)

    پي نوشت ها :
    1- معجم احادیث الامام المهدی، موسسه معارف اسلامیه، ج 1، ص 500 .
    2- بحارالانوار، علامه مجلسی، ج 52، ص 223 .
    3- همان، ج 52، ص 231 .
    اليس الله بكاف عبده

    الهی ای فلک هرگز نگردی اگر دور سرحیدر نگردی
    الهی ای نفس بی مهر زهرا درون سینه رفتی برنگردی

    ****
    بشكند دستي كه هتك حرمت اين خانه كرد
    شيعه را سوزاند و خون در قلب صاحبخانه كرد

    حضرت زهرا (س) :
    كسی كه عبادت های خالصانه خود را به سوی خدا فرستد، پروردگار بزرگ برترین مصلحت را به سویش فرو خواهد فرستاد


  13. #10

    تاریخ عضویت
    جنسیت دي ۱۳۸۸
    نوشته
    3,458
    مورد تشکر
    8,725 پست
    حضور
    56 روز 19 ساعت 8 دقیقه
    دریافت
    131
    آپلود
    0
    گالری
    13



    حل یک شبهه

    در اینجا شبهه ای که ممکن است ایجاد شود این می باشد که در بین روایاتی که درباره یاران حضرت ولی عصر، وارد شده و آنان را با نام معرفی کرده اند، از زنان، اسمی برده نشده است و تنها حدیثی که درباره آن ها آمده روایت امام محمد باقر است که فرمودند: «سیصد و اندی مردمی می آیند که پنجاه تن از ایشان زنانند» . (1)
    بنابراین این روایات با حدیث بالا منافات دارند . مگر این که، این را نیز قبول نماییم که زنانی که جزو یاران حضرت هستند به غیر از اصحاب خاص ایشانند که در بیعت اول با آن حضرت همراهند .
    نویسنده شهیر، کامل سلیمان، نیز همین نظر را قبول می کند و می فرماید: «در احادیث مربوط به یاران حضرت ولی عصر، صحبت از زن، به جز حدیث امام محمد باقر، نشده است، چون در جنگ های اسلامی از طبقه بانوان جز برای خدماتی در سطح پانسمان استفاده نمی شود، چنانکه در مورد جنگ های حضرت ولی عصر نیز روایتی از امام صادق آمده است: «سیزده زن همراه قائم خواهند بود که مجروحین را مداوا کنند و از بیماران پرستاری نمایند» ، (2) این حدیث خیلی نزدیک به ذهن است که در غالب اوقات برای معالجه مجروحین از زن ها استفاده می شود . ولی آنچه مسلم است در بیعت اولی هیچ زنی شرکت نمی کند و از ظهور آن حضرت آگاه نمی شوند، مگر بعد از آن که یاران حضرت بقیة الله در مکه گرد آمده و با او بیعت کنند و ظهور آن حضرت را اعلام نمایند» . (3)
    جواب: در ابتدا باید خاطرنشان ساخت که، روایتی که از امام محمد باقر ( علیه السلام) نقل گردیده، روایت معتبری است و هیچ عالم و دانشمند و محدثی آن را رد ننموده و در سند آن اشکال نکرده است بلکه در اکثر کتب حدیثی وقتی درباره امام زمان ( علیه السلام) و یارانش بحث گردیده، این روایت نیز آمده است . دوم این که این روایت، تنها روایتی نیست که در این مورد وجود دارد بلکه احادیث دیگری که مفضل بن عمر از امام صادق ( علیه السلام) نقل کرده و یا حدیثی که ام سلمه از رسول خدا (صلی الله علیه و آله) روایت نموده و سایر احادیث که در ابتدای بحث بیان گردیده; همه نشان دهنده این مطلب است که مساله وجود زنانی پاک و کمال یافته در صف یاران ولی عصر (عج) از امور مسلم و قطعی است . مطلب دیگر آن که اگر در روایاتی، اسامی مردان یاور امام ( علیه السلام) ذکر گردیده در یک روایت از امام صادق ( علیه السلام) نیز نام تعدادی زن برده شده است که جزء یاران امام مهدی ( علیه السلام) می باشند .
    از مفضل بن عمر نقل گردیده که امام صادق ( علیه السلام) فرمودند: «همراه حضرت قائم سیزده زن هستند . گفتم آن ها را برای چه کاری می خواهد؟ فرمود: به مداوای مجروحان پرداخته و از بیماران پرستاری می نمایند . گفتم: آنان کیانند؟ فرمود: قنوا دختر رشید، ام ایمن، حبابه والبیه، سمیه مادر عمار یاسر، زبیده، ام خالداحمسیه، ام سعیدحنفیه، صیانه ماشطه، ام خالدجهنیه » . (4)
    نکته دیگر این که باید گفت: اولا طبق مدارکی که در دست هست، در جنگ های اسلامی، بانوان، علاوه بر پانسمان مجروحین، کارهای مهم دیگری نیز انجام می داده اند که از آن جمله، شرکت در جنگ های دفاعی، تشویق رزمندگان اسلام برای نبرد، تهیه دارو، تعمیر تجهیزات و ... بوده است . (5)
    به علاوه، این امور در جای خود از اهمیت بسیار فراوانی برخوردار بوده است و اگر نبودند زنانی با شهامت و با اخلاص، قطعا اسلام به رشد و شکوفایی نمی رسد .
    درست است که زن بنابر خلقت لطیف و روحیه حساسی که دارد نمی تواند و معاف است که در جنگ شرکت نماید، اما اولا در شرایط استثنایی زنان زیادی در عرصه نبرد حق علیه باطل جنگیده اند . ثانیا قیام حضرت صاحب الامر ( علیه السلام) تنها به جنگ و نبرد با اسلحه علیه دشمن نخواهد بود بلکه قیام حضرت با توجه به جهانی بودن، عرصه های مختلفی را شامل می شود که زنان می توانند در هر کدام از این عرصه ها حضور فعال داشته باشند .
    مطلب دیگر این که به طور قطعی نمی توان گفت که زنان در بیعت اولی شرکت ندارند زیرا طبق روایات، یاران امام 313 نفرند که در مکه کنار خانه خدا گرد هم آیند و در بعضی روایات مانند روایت امام محمد باقر ( علیه السلام) و ... از حضور زنان در ردیف اولین یاران امام زمان و کادر اولیه قیام یاد گردیده است . (6) لذا حضور زنان در کادر اول انقلاب مهدی امر بعید و یا غیر ممکن نیست، بلکه باتوجه به روایات ممکن و حتی مسلم است .
    پي نوشت ها :
    1- بحار الانوار ،ج 52، ص 223 . 2- همان، ج 89، ص 225 .
    3- روزگار رهایی کامل سلیمان، ج 1، ص 423 .
    4- اثبات الهداة، شیخ حر عاملی، ج 3، ص 575 .
    5- چشم اندازی از حکومت مهدی، نجم الدین طبسی، ص 81 .
    6- معجم احادیث الامام المهدی، مؤسسه معارف اسلامیه، ج 1، ص 500 .
    ویرایش توسط هدی : ۱۳۸۹/۰۵/۰۳ در ساعت ۰۵:۵۵
    اليس الله بكاف عبده

    الهی ای فلک هرگز نگردی اگر دور سرحیدر نگردی
    الهی ای نفس بی مهر زهرا درون سینه رفتی برنگردی

    ****
    بشكند دستي كه هتك حرمت اين خانه كرد
    شيعه را سوزاند و خون در قلب صاحبخانه كرد

    حضرت زهرا (س) :
    كسی كه عبادت های خالصانه خود را به سوی خدا فرستد، پروردگار بزرگ برترین مصلحت را به سویش فرو خواهد فرستاد


صفحه 1 از 2 12 آخرین

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

کلمات کلیدی این موضوع

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
^

ورود

ورود