صفحه 1 از 5 123 ... آخرین
جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید   

موضوع: جايگاه خودكشي در دين

شروع کننده موضوع

نوشته
    1,799
    مورد تشکر
    3,021 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    18

راهنما جايگاه خودكشي در دين

يكي از موضوعات مهم وروز جامعه كنوني ما بحث خودكشي است. متاسفانه امروزه مد شده هر كسي كه با كوچكترين مشكلي در زندگي خود برخورد مي كند يكي از بهترين راه ها را خودكشي مي پندارد تا از آن مشكل ،خلاصي پيدا كند .
    ولي واقعا آيا به نظر شما خودكشي راه حل مناسبي براي فرار از مشكلات است ؟
    مي خواهم در اين تاپيك به اين موضوع بپردازم كه جايگاه خودكشي در اسلام كجاست؟ وآيا خودكشي در اسلام جايگاهي دارد يا خير؟
    تو را خواهم نخواهم نعمتت، گر امتحان خواهي در رحمت به رويم بنده،ودرهاي بلاءبگشا
    در داستان هاي انبياء و بزرگان آمده :حضرت ايوب مردي نيکوکار ،داراي اموال زياد و فرزندان بسياري بود .روزي يکي از غلامان ايوب آمد و گفت :عدّه اي غلامان تو را کشته اند و گاوها را به غارت برده اند.چند لحظه بعد غلام ديگري آمده وگفت:آتش عظيمي از آسمان فرود آمده و همه گوسفندان تو در آتش سوختند، غلام سوّمي آمد وگفت :ساربانان کشته شدند و شترانت به غارت رفتند،در اين هنگام مردي با عجله اومد نزد ايوب وگفت:اي ايوب فرزندانت به خوردن غذا مشغول بودند ،ناگهان سقف بر سر آنان خراب شده و همه شان مردند .حضر ت ايوب در اين هنگام با کمال مقاومت ،صبر وتحمّل کرده وسر به سجده نهاده وعرض کرد:{اي خدا!اي آفريننده شب وروز،برهنه به دنيا آمدم وبرهنه به سوي تو مي آيم ،پروردگارا !خودت به من دادي وخودت هم از من پس گرفتي،بنابراين هرچه تو بخواهي خوشنودم}.ايوب به درد پا مبتلاء شد،ساق پايش زخم شده وبه بيماري بسيار سختي دچار گرديد که قدرت حرکت نداشت .هفت يا هفده سال با اين وضع در سنّ 80سال (نه در جواني)زندگي کرد وهمواره به شکر خدا مشغول بود.او 4تا همسر داشت که سه تا از همسرانش او را تنها گذاشتند و رفتند ،تنها يکي از آنان به نام «رحمه» به او وفادار ماند.کا ر ايوب به جايي رسيد که او را از محل سکونتش بيرون کردند وآواره بيابان شد وحتِّي در اواخر همسر چهارمش نيز اورا تنها گذاشت .حضرت ايوب با همه اين مشکلات ،اظهار نارضايتي نکرد ،زبان حالش با خدا اين بود::
    تو را خواهم نخواهم نعمتت، گر امتحان خواهي در رحمت به رويم بنده،ودرهاي بلاءبگشا
    ویرایش توسط meshkaat : ۱۳۸۶/۰۶/۱۲ در ساعت ۲۰:۵۲

شروع کننده موضوع

نوشته
    1,799
    مورد تشکر
    3,021 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    18

راهنما نقل قول : جايگاه خودكشي در دين

ادامه بحث خودكشي:
    اسلام تحت هيچ شرايطي به انسان اجازه خودکشي نمي دهد* وَ لا تَقْتُلُوا أَنْفُسَكُمْ إِنَّ اللَّهَ كانَ بِكُمْ رَحِيماً * وَ مَنْ يَفْعَلْ ذلِكَ عُدْواناً وَ ظُلْماً فَسَوْفَ نُصْلِيهِ ناراً وَ كانَ ذلِكَ عَلَى اللَّهِ يَسِيراً *(نساء 29،30)
    احترام خون وحرمت قتل نفس ،از مسايلي است که همه شرايع آسماني وقوانين بشري در آن اتفاق نظر دارند،و اين مورد از کمالات تمام شرايع است به دليل اينکه قتل نفس وخودکشي اثرات سوء اخلاقي ،انساني واجتماعي متعدّد وگسترده اي در جامعه وخانواده ايجاد مي کند .بنط من بايد در هر مشکلي ،راه حلّ آن را پيدا کرد نه اينکه دست به کاري بزنيم که بدبختي ابدي براي ما داشته باشد در برخي روايات آمده است که يک فرد مؤمن ومسلمان با سخت ترين شرايط و در زير هولناک ترين فشارهاي مادّي وروحي هرگکز دست به خودکشي نخواهد زد،زيرا مرگ او به هر صورت که باشد براي او گواراتر از خودکشي خواهد بود،چون عاقبت خودکشي گرفتاري پس از مرگ ومجازات در آتش جهنّم خواهد بود.

از ديدگاه قرآن كريم كفر،شرك،ارتداد،نفاق از عواملي هستند كه باعث عذاب ابدي (خلود وجاودانگي در آتش جهنّم) مي گردند.در مقابل ،ايمان وعمل صالح،دليل سعادت ورهايي از آتش جهنّم هستند««من امن بالله واليوم الاخر و عمل صالحا فلهم اجرهم عند ربهم و لا خوف عليهم و لا هم يحزنون»»(بقره62)

شروع کننده موضوع

نوشته
    1,799
    مورد تشکر
    3,021 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    18

راهنما نقل قول : جايگاه خودكشي در دين

شخصي كه ايمان آورده است :ولي بخاطر ضعف ايمان ،گناهان كبيره را انجام داده _هرچند كه توبه نكرده باشد _اهل نجات است.وبا سختي جان دادن يا عذاب برزخ يا شفاعت يا تحمّل عذاب جهنّم و يا.. پاك گرديده و به بهشت ميرود.يكي از گناهان كبيره خودكشي است و در اسلام ،حرام وغير قابل بخشش مي باشد. چه بهتر كه از قرآن كريم كمك بخواهيم آنجائيكه مي فرمايد:«وَلاَ تَقْتُلُواْ أَنفُسَكُمْ إِنَّ اللّهَ كَانَ بِكُمْ رَحِيماً * وَمَن يَفْعَلْ ذَلِكَ عُدْوَاناً وَظُلْماً فَسَوْفَ نُصْلِيهِ نَاراً وَكَانَ ذَلِكَ عَلَى اللّهِ يَسِيراً »(نساء29و30) خداوند مهربان نه تنها راضي به قتل ما توسط ديگران نيست بلكه به خود ما هم اجازه اين كار را نمي دهد.در روايات اهل بيت(ع) نيز به شدّت از اين كارمنع شده استبعنوان نمونه امام صادق(ع) مي فرمايد::«كسي كه به عمد خودكشي كند ،براي مدّت طولاني ،در آتش جهنّم خواهد ماند»
    بنابراين ،بعد از عذاب الهي،بخشش خداوند متعال،شامل شخص مسلماني كه مرتكب چنين گناهي شده است نيز ميشود.

نوشته
    10
    مورد تشکر
    10 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

سلام ممنون از مطالبتون!میخواستم بدونم اگه کسی از دنیا و زندگی کردن در اون خسته شده باشه چیکار باید بکنه!اگه نخواد زندگی کنه نخواد زنده باشه باید چیکار کنه !اصلا چه دلیلی داره که زجر و سختی های دنیا رو تحمل کنه !چه دلیلی داره این رباط های ادم نما را تحمل کنه !این دنیای بیرحم زمانی قابل تحمل که بیرحم باشی مثل خودش باهاش رفتار کنی !من تصمیم دارم خودکشی کنم به این دنیا بخندم وبگم از دستت خلاص شدم !البته دلیلی که تاحالا دستم و برای انجام این کار نگه داشته خانوادم نمیدونم بعد از مرگم چه بلایی ممکن سرشون بیاد میترسم میترسم زندگی اونا رو خراب کنم !از طرفی میخوام راهی پیدا کنم تا همه فکر کنند به طور طبیعی مردم!!!اگه شما راهی سراغ دارید خوشحال میشم کمکم کنید!

5. تشکرها 2

نوشته
    2,087
    مورد تشکر
    2,686 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    1
    آپلود
    0
    گالری
    0

زندگي هديه اي است از جانب خدا امانتي است از دوست خيانت در امانت جايز نيست مخصوصا وقتي از طرف عزيزي باشه

بهترين كارها سه كار است:
    تواضع به هنگام دولت ، عفو هنگام قدرت و بخشش بدون منت
    پيامبر اكرم (ص)
    http://www.hamdardi.com/my_documents....com_8.com.jpg

7. تشکر

نوشته
    2,087
    مورد تشکر
    2,686 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    1
    آپلود
    0
    گالری
    0

در ضمن من شنيدم هر كس اين كار را بكنه تا قيامت در بزرخ معذب خواهد بود
    بهترين كارها سه كار است:
    پيامبر اكرم (ص)

9. تشکر

نوشته
    2,087
    مورد تشکر
    2,686 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    1
    آپلود
    0
    گالری
    0

راستي يادم رفت تحليل كنم

انسانهاي ضعيف انسانهايي كه هنوز به بلوغ فكري نرسيده اندكه در اجتماع زندگي كنند انسانهايي كه به پدر و مادر خود همچنان تكيه كرده اند و قصدندارند با تكيه بر زانوي خود بلند شوند اينها با كوچكتري تلنگري مي شكنند چون گذشته از تمام ضعف هاي شخصيتي كه گفتم ايمان و توكل هم ندارند و باور ندارند كه پايان شب سيه سپيد است

بهترين كارها سه كار است:
    پيامبر اكرم (ص)

11. تشکر

نوشته
    937
    مورد تشکر
    1,691 پست
    حضور
    1 ساعت 48 دقیقه
    دریافت
    2
    آپلود
    0
    گالری
    0

نقل قول نوشته اصلی توسط neli نمایش پست
    سلام ممنون از مطالبتون!میخواستم بدونم اگه کسی از دنیا و زندگی کردن در اون خسته شده باشه چیکار باید بکنه!اگه نخواد زندگی کنه نخواد زنده باشه باید چیکار کنه !اصلا چه دلیلی داره که زجر و سختی های دنیا رو تحمل کنه !چه دلیلی داره این رباط های ادم نما را تحمل کنه !این دنیای بیرحم زمانی قابل تحمل که بیرحم باشی مثل خودش باهاش رفتار کنی !من تصمیم دارم خودکشی کنم به این دنیا بخندم وبگم از دستت خلاص شدم !البته دلیلی که تاحالا دستم و برای انجام این کار نگه داشته خانوادم نمیدونم بعد از مرگم چه بلایی ممکن سرشون بیاد میترسم میترسم زندگی اونا رو خراب کنم !از طرفی میخوام راهی پیدا کنم تا همه فکر کنند به طور طبیعی مردم!!!اگه شما راهی سراغ دارید خوشحال میشم کمکم کنید!

کسی که از دنیا خسته شده باید که به پروردگار خود پناه ببرد .

کسی که خودکشی می کند هرگز نمی تواند به دنیا بخندد زیرا :

- اولا تا هنگام اجل طبیعی خود از مردنش مطلع نخواهد شد و همواره در حال بین مرگ و زندگی در تاریکی فریاد خواهد زد و دیگران را به کمک خواهد خواست .

- ثانیا پس از رسیدن اجل طبیعی و واقعی اش در برزخ معذب خواهد بود

- و ثالثا مشمول عفو و رحمت الهی در رستاخیز نخواهد شد .

اگر شما به این مصیبت های وحشتناک می گویید خندیدن !! ، این دیگر تعبیر شماست !

13. تشکرها 2

نوشته
    35
    مورد تشکر
    58 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

نقل قول نوشته اصلی توسط neli نمایش پست

به نام آن كه جان را فكرت آموخت
    جناب
    neli
    سلام
    سلامي مخصوص و بهتر از پيتزاهاي مخصوص
    نمي دونم حوصله داري مطالب منو بخوني يا نه ؟
    اگه حوصله نداشتي بعدا بخون من حرفامو تو دو بخش مي نويسم بخش اولش يه تحليل روان شناختي از عوامل خودكشيه و بخش دومش هم درد دلي با شما پيشنهادمي كنم وقتي كه فرصت داري هر دو بخش رو بخون شايد سودمند باشه در ضمن اگه خواستيمي توني با پيام خصوصي با من در تماس باشي
    بخش اول رو چون يك كم علميه مجبورم كتابي بنويسم
    تحليل روان شناختى خودكشى :
    معمولا از سوى روان شناسان چنين گفتهمى شود كه اين رفتار غير منطقى و نامعقول ، از گوشه گيرى و انزوا شروع شده ، پس ازگذشت از مراحل ضعيف و سپس حادّ و شديد افسردگى ، به مرز خودكشى مى رسد
    يكى ازنويسندگان علوم جنايى سه عامل را از عوامل روي آوري به اين فكر مي داند: شكست شخصيت، گم گشتگى (يعنى فقدان بينش روان پريش نسبت به موقعيت خاص خود در زمان و مكان) وبالاخره ويژگى سوم ، يعنى اوهام و تخيّلات .
    شكست شخصيت بر اثر فشارهاى شديدىاست كه از سوى عوامل محيطى و اجتماعى بر فرد وارد شده ، سبب مى شود شخص از عهدهكنترل رفتار و گفتار خود برنيايد . توهم نيز ، ادراكى است كه در خارج از ذهن ،هيچ گونه واقعيت عينى ندارد ;(روان شناسى جنايى ، مهدى كى نيا ، ص 397 ، انتشاراترشد)

نلي جان اون بحث روان شناسي فكر نكنم خيلي به كارت بياد ولي دوستدارم يه كم باهات درد دل كنم :
    گيرم كه تو خودتو كشتي و حالا يا مردم مي فهمن يا نمي فهمن
    به احتمال زياد مي فهمن چون وقتي ببينن حالت خراب شده تو رو به بيمارستان ميرسونن و حتي اگه نتونن كاري هم از پيش ببرن باز هم نيروهاي نظامي دخالت مي كنن و به هر شكل ممكن جسد رو كالبد شكافي مي كنن اونوقت ممكنه به خانواده ات مشكوك بشن و همه رو زنداني كنن و هزار بدبختي
    نمي گم كه خانوادت ديگه تو محله وشهر سر افكنده مي شن
    نمي گم ديگه اونا انگشت نما مي شن و هر كس مي بينشون مي گه فلاني رو مي بيني ؟
    دخترش (يا پسرش) خودكشي كرده
    خلاصه اين كه اونها به بدبخي مي افتن كه تا آدم از نزديك نبينه نمي فهمه
    چند وقت قبل يكي از اقوام ما خودكشي كرد . همه اقوام آرزوي مي كردن كه اي كاش مرده بودن و اين وضعيت را نديده بودن واقعا مصيبتي بود
    حالا فرض مي كنيم هيچ كس هم نفهميد . گيرم كه خانوادت اون قدر از فراق تو گريه كردند كه اونها هم كارشون به جاهاي باريك كشيد يكي خداي نكرده ضغف اعصاب و افسردگي گرفت ديگري ساعت ها به گوشه اي خيره خيره نگاه كرد تا رعشه گرفت و غش كرد و سومي از خونه بيرون رفت وديگه هيچ وقت برنگشت و هيچ كس هم نفهميد چي به سرش اومده . ولي خودت چه كار مي كني ؟
    تو خدا رو قبول داري يا نه ؟
    برا خدا چه جوابي آماده كرده اي ؟ اگه بهت گفت مگه تو تنها كسي بودي كه مشكل داشتي ؟ مگه بقيه هيچ مشكلي ندارن؟ مگه تو از پيغمبرها هم بالاتر بودي ؟ و هزاران اگر و مگر ديگه چي جواب مي دي؟
    يادت باشه خدا راستگوه ها خدا دروغ نمي گه اين خداي راستگو فرموده :
    «وَلاَ تَقْتُلُواْ أَنفُسَكُمْ إِنَّ اللَّهَ كَانَ بِكُمْ رَحِيمًا ; خودكشى نكنيد . خداوند نسبت به شما مهربان است .»
    يادت باشه پيغمبر و امامان همه راستگو هستند و امام صادق(عليه السلام) ميفرماد: اگر كسى به طور عمد خود را بكشد ، همواره در آتش جهنم خواهد بود
    مي دوني همواره يعين چي ؟ يعني هميشه هميشه هميشه
    فكر كنم خسته شدي اگه اين قسمت رو خوندي بگو تا مطالب مهم ديگري هم دارم كه برات بنويسم
    يادت باشه ما هم درديم بيشتر از اين نمي تونم توضيح بدم
    برات بهترين ها رو آرزو مي كنم
    فعلا خدا نگهدارت

ویرایش توسط مسجدي : ۱۳۸۷/۰۷/۲۰ در ساعت ۱۹:۲۸

15. تشکرها 3

نوشته
    45
    مورد تشکر
    40 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

Suici.De.pression

آخه شما چطور خودکشی رو مسخره میکنید یا میگید انسان ضعیفه وقتیکه حتی یک بار هم تصمیم به خودکشی نگرفتید؟؟!!!!
    در مورد کاری که حتی احساسش هم نکردید لطفا" نظر تمسخر کننده ندید

آره میشه زیبایی دوست داشت. و میشه برای زیبایی جان داد

(البته موافقم که بعضیها بدلایل مسخره ایی خودکشی میکنند...اما جونشون رو دادن...لطفا" با دید تمسخر به این قضیه نگاه نکنید)

Melancholy,My Heart Is Thine...

Life Is Pain

17. تشکر

صفحه 1 از 5 123 ... آخرین

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

کلمات کلیدی این موضوع

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری