جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید   

موضوع: نکاتی از دین اسلام

نوشته
    211
    مورد تشکر
    337 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

نکاتی از دین اسلام

به نام خدا
    با عرض سلام خدمت تمامی دوستان و اساتید محترم کانون.
    اول از همه ماه مبارک رمضان را به شما تبریک میگم.امیدوارم طاعات و عبادات شما مقبول خداوند متعال قرار بگیرد.

من یه دفترچه دارم که نکات،دستورات،احادیث جالب و کلاً هر موردی که در دین عزیزمون وجود داره در اون یادداشت میکنم.بد ندیدم که اینها رو در سایت هم داشته باشیم تا دوستان هم استفاده کنند.البته من اطلاعات کم هست و اگه اساتید عزیز هم اینگونه مطالب خودشون رو در سالیت قرا بدن عالی میشه.
    پس شروع می کنیم:

اهمیت حفظ زبان:
    پیامبر اعظم(ص)می فرمایند:
    هر کس زبانش را اصلاح نماید،به تمام قرآن عمل کرده است.

حدیثی در رابطه با خواندن قرآن:
    حضرت رسول(ص) می فرماید:
    هر کس در شبی 10 آیه از قرآن را بخواند او را از غافلان ننویسند،
    هر کس در شبی 50 آیه از قرآن را بخواند او را از ذاکران بنویسند،
    هر کس در شبی 100 آیه از قرآن را بخواند او را از قانتان بنویسند،
    هر کس در شبی 200 آیه از قرآن را بخواند او را از خاشعان بنویسند،
    هر کس در شبی 300 آیه از قرآن را بخواند او را از رستگاران بنویسند،
    .
    .
    .
    عین الحیوة مجلسی صفحه 345

لازم ترین علم:
    حضرت امام موسی کاظم فرمودند:
    لازم ترین علم آنست که تورا به پاک سازی دل رهبری کند و فساد دل بر تو آشکار سازد.

سجده شکر و اهمیت آن:
    همانا بنده چون نماز گذاشت و سجده شکر به جای آورد،خدایتعالی به فرشتگانش می فرماید:بنده مرا بنگرید،فریضه من که بر عهده اش بود بجای آورد و عهدی که بسته بودم اتمام کرد،سپس بر این نعمتی که بر او ارزانی داشته ام سجده شکر نموده است،ای فرشتگان من،به نظر شما چه پاداشی به او بدهم؟فرشتگان گویند رحمت خود را،سپس خداوند گوید بعد چه؟فرشتگان گویند نعمت خود را...تا بدانجا که دیگر فرشتگان گویند ما چیز دیگری نمی دانم.خداوند در این هنگام می فرماید:حتماً شکرگذاری او خواهم کرد و با فضل خود با او روبرو می شوم و وجه خود را به او خواهم نمایاند.
    رساله لقاءالله صفحه 47
    ویرایش توسط احسان زمانی : ۱۳۸۷/۰۶/۱۲ در ساعت ۱۰:۳۱

نوشته
    1,245
    مورد تشکر
    1,620 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

سخناني از مولي الموحدين حضرت اميرالمؤمنين علي عليه السلام:

روزه قلب بهتر از روزه زبان است و روزه زبان بهتر از شكم است.

(غررالحكم،ج1،ص417،ح80)

روزه، پرهيز از حرام هاست،همچنانكه شخص از خوردني و نوشيدني پرهيز مي كند.

(بحارالانوار،ج93،ص249)

علم و عمل اي دوست به مايي و مني نيست

هر كس به بَرَش خرقه، اويس قرني نيست

هر شيشه ي گلرنگ عقيق يمني نيست

خوبي به خوش اندامي و سيمين زَقَني نيست

حُسن آيت روح است، به نازك بدني نيست

نوشته
    211
    مورد تشکر
    337 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

به نام خدا

گروههای انسانی در عالم برزخ:
    • مومنین خالص:که اعمال نیک دارند و مرتکب گناه نشده و یا توبه کرده اند،بعد از سوال و جواب قبر،در جوار مقدس امیرالمومنین(ع)تا قیامت هستند.
    • مومنینی که بعد از سوال و جواب قبر،قبرشان بهشت برزخی است و وسعت آن به اندازه بینش و اعتقاد آنها است.
    • مومنین گناهکار:مومنین که با گناه کبیره و بدون توبه از دنیا رفته اند،قبرشان جهنم برزخی است و این عذاب به تدریج آنها را پاک می کند و اگر در برزخ تسویه شوند وارد بهشت می شوند.
    • مستضعفین،دیوانگان و بچه های کفار:برزخ ندارند،به حالت خواب تا قیامت هستند و آنجا امتحان می شوند.
    • کفار و افراد بی ایمان:تا قیامت در جهنم برزخی هستند و این عذاب آنها را تسویه نمی کند و بعد هم وارد جهنم می شوند.
    • بچه های مومنین:در برزخ تحت تربیت حضرت زهرا سلام الله علیها می باشند و بعد هم وارد بهشت می شوند

حجت الاسلام آقای محمدی رادیو معارف چهارشنبه 5/4/87 ساعت 10:30

ویرایش توسط احسان زمانی : ۱۳۸۷/۰۶/۱۳ در ساعت ۱۲:۳۸

نوشته
    211
    مورد تشکر
    337 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

به نام خدا

سه دستور العمل از شیخ رجبعلی خیاط در غلبه بر هوای نفس:
    1. مداومت بر ذکر "لا حول ولا قوة الا باالله العلی العظیم"
    2. ذکر"یا دائمُ یا قائم"
    3. ذکر "یا خیر حبیبٍ و محبوبٍ ربِ صل علی محمدٍ و آل محمد"

ویرایش توسط احسان زمانی : ۱۳۸۷/۰۶/۱۴ در ساعت ۱۲:۱۲

نوشته
    211
    مورد تشکر
    337 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

به نام حق
    ای بابا یعنی هیچکس نکته ای،حدیثی،روایتی داستان جالبی نداره؟باشه...:Geryan:

نکاتی در مورد صدقه:
    1- رسول اكرم صلى الله عليه و آله فرمود: خير مال المرء و ذخائره الصدقة ؛ بهترين مال و پس انداز آدمى صدقه است .
    2- رسول خدا صلى الله عليه و آله فرمود: تصدقوا على اخيكم بعلم يرشده ، و راءى يسدده ؛به برادر دينى خود با علمى كه ارشادش ‍ كند و با راءى و نظرى كه او را محكم سازد صدقه دهيد.
    3- نبى اكرم صلى الله عليه و آله فرمود: و من الصدقة ان يتعلم الرجل العلم ، و يعلمه الناس ، و قال (ع ): زكاة العلم تعليمه من لا يعلمه ؛ فراگيرى دانش و آموختن آن به مردم از اقسام صدقه است و فرمود: آموختن علم بديگرى زكاة علم عالم است .
    4- امام صادق عليه السلام فرمود: يستحب للمريض اءن يعطى السائل بيده ، و يؤ مر السائل اءن يدعوله ؛براى بيمار مستحب است كه با دست خود به سائل چيزى ببخشد و به سائل دستور دعا كردن داده شود.
    5- رسول اكرم صلى الله عليه و آله فرمود: امسك لسانك فانها صدقة تتصدق بها على نفسك ؛
    زبان خويش را نگهدار زيرا آن صدقه وجود توست .
    6- امام صادق عليه السلام فرمود: اسماع الاءصم من غير تضجر صدقة هنيئة ؛به شخصى كر و ناشنوا مطلبى را شنوانيدن بشرط آنكه نفرت و ناراحتى در آن نباشد صدقه گوارائى است .
    7- رسول خدا صلى الله عليه و آله فرمود: افضل الصدقة صدقة اللسان تحقن به الدماء و تدفع به الكريهة و تجر المنفعة الى اخيك المسلم ؛برترين صدقه ، صدقه زبان است كه با سخنى از ريختن خونى جلوگيرى كنى ، و گرفتارى و سختى را برطرف سازى ، و سود و نفعى را به برادر مسلمانت برسانى .

فوائد انفاق و صدقه
    براى انفاق و صدقه آثار و فوائد بسيارى بيان شده است ، اما بطور كلى سبب مى شود كه افراد اجتماع از هلاكت رهايى يابند و به عكس هنگامى كه اين مسئله فراموش شود و ثروت ها در يك قطب اجتماع جمع شود، اكثريتى محروم و بينوا بوجود مى آيند و ديرى نخواهد گذشت كه يك انفجار عظيم در اجتماع بوجود مى آيد كه نفوس و اموال سرمايه داران در آتش اين انقلاب خواهد سوخت .
    ولى براى صدقه و انفاق دو نوع فائده متصور است : اجتماعى و فردى.

اثر صدقه در قبر
    رسول خدا صلى الله عليه و آله فرمود: ((ان الصدقة لتطفى عن اءهلها حر القبور...؛ صدقه گرماى قبر انفاق كنندگان (صدقه دهندگان ) را تخيف مى دهد.))
    2- اثر صدقه در قيامت
    1- رسول خدا صلى الله عليه و آله فرمود: ((كل امرى ء فى ظل صدقة حتى يقضى بين الناس ؛ هر انسانى در روز قيامت در سايه صدقه خود خواهد بود تا خدا به حساب مردم رسيدگى كند.))
    ویرایش توسط احسان زمانی : ۱۳۸۷/۰۶/۱۶ در ساعت ۱۰:۱۹

نوشته
    850
    مورد تشکر
    3,450 پست
    حضور
    35 دقیقه
    دریافت
    1
    آپلود
    0
    گالری
    9

خواست الهى
    الف - اگر خداوند بخواهد اشرف مخلوقات، (پيامبر اكرم‏عليه السلام) را با «أوهن البيوت» و تار عنكبوت حفظ مى‏كند؛ «إلاّ تنصروه فقد نصره اللّه».
    ب - اگر خدا بخواهد فرعون صاحب قدرت را؛ «و فرعون ذى الأوتاد» به وسيله‏ى آب كه به آن مى‏نازيد؛ «و هذه الأنهار تجرى من تحتى»، غرق مى‏كند؛ «حتّى إذا أدركه الغرق».
    ج - اگر خدا بخواهد درخت خشك، ميوه‏دار مى‏شود؛ «و هزّى إليك بجذع النّخلة تساقط عليك رطباً جنيّاً».
    د - اگر خدا بخواهد از يك علت، دو معلول متفاوت به وجود مى‏آيد. گاهى حضرت موسى عصا را به سنگ مى‏زند، چشمه‏ى آب مى‏جوشد؛ «أن اضرب بعصاك الحجر فانبجست منه اثنتا عشرة عيناً». گاهى نيز عصا را به دريا مى‏زند، قسمتى از آب دريا خشك مى‏شود؛ «أن اضرب بعصاك البحر».
    ه - اگر خدا بخواهد زن بى‏شوهر بچه‏دار مى‏شود؛ «فحملته فانتبذت به مكاناً قصيّاً». و - اگر خدا بخواهد كلاغ معلم انسان مى‏شود و دفن كردن مرده را به او مى‏آموزد؛ «فبعث اللّه غراباً يبحث فى الأرض».

برگرفته از کتاب 1001 نکته از قرآن کریم (استادقرائتی)

مولایم علی فرموند:
    يابُنَىَّ اِصبِر عَلَى الحقِ وَ اِن كانَ مُرّا; اى پسر جان! در راه حق صبور و مقاوم باش گرچه تلخ و رنج آور باشد.
    هرگز گمان مبر زخیال تو غافلم ،گرمانده ام خموش ، خدا داند ودلم.....
    چون عاقبت همه امور با خداست همه چیز را به او واگذار کردم.

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری