جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید







موضوع: che kasani dar behesht jai darand
-
۱۳۸۷/۰۶/۱۴, ۰۱:۵۲ #1
- تاریخ عضویت
شهريور ۱۳۸۷
- نوشته
- 1
- مورد تشکر
- 0 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
che kasani dar behesht jai darand
man kheili vaghte ke be in soal fekr mikonam vali javabe dorosti barash peida nakaradam
hamon tori ke ma mosalmona migim faghat ma mirim behesht hala vel konid shie ia soni ma dar kol .
pas vaghti on jore ma ghabol darim ke khoda faghat be ma rahm karde va khodesh maro entekhab karde ke berim behesht va az mazahebe dige hichki nemire behesht dar soratike momken bood jaie mano shoma on adamaei ke to jangala zendegi mikonan va hichi az dino khoda vo ina nemidonan bashan va ia bel lax .man javab alaki nemikham ia sare kari lotfan ye javabe manteghi bizahmat bedin ke ma az shar in fekr kardan be hesh rahat shim.kheili mamnon va eltemase doa
dar zemn manzerat az inke be englisi type kardam be khater inke keybordam farsi nadare.
-
۱۳۸۷/۰۶/۱۴, ۰۸:۲۷ #2
- تاریخ عضویت
فروردين ۱۳۸۶
- نوشته
- 1,251
- مورد تشکر
- 2,255 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
-
10
باسلام خدمت شما دوست عزیز
ضمن خوش آمدگویی به شما؛ در پاسخ عرض می شود که:
ما دو نوع کفر داریم : يكی كفر از روی لجبازی و عناد كه كفر جحود ناميده میشود و ديگر كفر از روی جهالت و نادانی و آشنا نبودن به حقيقت . در مورد اول ، دلائل قطعی عقل و نقل گوياست كه شخصی كه دانسته و شناخته ، با حق ، عناد میورزد و در صدد انكار بر میآيد مستحق عقوبت است . ولی در مورد دوم بايد گفت اگر جهالت و نادانی از روی تقصير كاری شخص نباشد مورد عفو و بخشش پروردگار قرار میگيرد .
ما معمولا وقتی میگوييم فلان كس مسلمان است يا مسلمان نيست نظر به واقعيت مطلب نداريم . از نظر جغرافيايی ، كسانی را كه در يك منطقه زندگی میكنند و به حكم تقليد و وراثت از پدران و مادران ، مسلمانند ، مسلمان میناميم و كسانی ديگر را كه در شرايط ديگر زيستهاند و به حكم تقليد از پدران و مادران ، وابسته به دينی ديگر هستند ، يا اصلا بیدينند ، غير مسلمان میناميم . بايد دانست اين جهت ارزش زيادی ندارد ، نه در جنبه مسلمان بودن و نه در جنبه نامسلمان بودن و كافر بودن . بسياری از ماها مسلمان تقليدی و جغرافيايی هستيم ، به اين دليل مسلمان هستيم كه پدر و مادرمان مسلمان بودهاند و در منطقهای به دنيا آمده و بزرگ شدهايم كه مردم آن مسلمان بودهاند . آنچه از نظر واقع با ارزش است اسلام واقعی است و آن اين است كه شخص قلبا در مقابل حقيقت تسليم باشد ، در دل را به روی حقيقت گشوده باشد تا آنچه كه حق است بپذيرد و عمل كند و اسلامی كه پذيرفته است بر اساس تحقيق و كاوش از يك طرف ، و تسليم و بی تعصبی از طرف ديگر باشد . اگر كسی دارای صفت تسليم باشد و به عللی حقيقت اسلام بر او مكتوم مانده باشد و او در اين باره بی تقصير باشد ، هرگز خداوند او را عذاب نمی کند ، او اهل نجات از دوزخ است . خدای متعال درسوره اسراءآیه 15 میفرمايد : « و ما كنا معذبين حتی نبعث رسولا »." ما چنين نيستيم كه رسول نفرستاده ( حجت تمام نشده ) بشر را عذاب كنيم " . يعنی محال است كه خدای كريم حكيم كسی را كه حجت بر او تمام نشده است عذاب كند .
در نتیجه : کسانی که حق را درک کرده باشند وبر اساس عناد ولجبازی به مبارزه با آن دین می پردازند ؛ قطعا مورد عذاب واقع می شوند ولی کسانی که زمینه درک حق را نداشته اند ویا اگر با دین واقعی مقابله می کنند براساس عناد ولجبازی نیست وبلکه به خاطر نشناختن حقیقت بوده است .لذا این گروه به دوزخ وجهنم نمی روند.
هرچند که درجه ومقام ها در بهشت به خاطر کیفیت عمل به دین واقعی فرق می کند.
باتشکر-موفق باشید
زخون هر شهيدي لاله اي رست** مبادا روي لاله پا گذاريم
-
تشکر
-
۱۳۸۷/۰۶/۳۱, ۱۶:۴۸ #3
چه کسانی بهشت میرن؟ (موضوع ویرایش شد)
یه نفر یه وقتی بهم گفت سنی ها به بهشت نمی رن ولی من قبول نکردم نه تنها سنی ها بلکه خیلی از مسیحیان و یهودیانی تو دنیا هستند که خیلی بهتر از ما شیعه ها هستند تکلیف اونها چی میشه یعنی بدون حب علی و قبول ولایت ممکنه انسانهای والا به بهشت بروند ؟
ممنون میشم کمکم کنید
**کاش خدا از تو بگیرد
هر آنچه که خدا را از تو میگیرد**
-
تشکرها 2
-
۱۳۸۷/۰۶/۳۱, ۲۳:۳۰ #4
اين گونه افراد اگر جاهل قاصر باشند، يعني دسترسي به حقّانيّت شيعه و ولايت اميرالمؤمنين(ع) نداشته باشند، معذور خواهند بود و مورد عفو خدا قرار خواهند گرفت.
اگر دسترسي به پيدا كردن راه حقّ داشته ولي كوتاهي كرده اند، به آنان جاهل مقصّر مي گويند. در اين صورت اعمالشان قبول نيست و در روز قيامت معذّب خواهند بود. رواياتي كه در زمينه عدم پذيرش اعمال اينان وارد شده، ناظر به اين گونه افراد است.
از امام سجاد(ع) آمده است: "اگر شخصي به اندازه عمر نوح به عبادت بپردازد و بين ركن و مقام در مسجدالحرام، دائم در نماز و روزه باشد، بدون ولايت اهل بيت، هيچ نفعي به حال او نخواهد داشت".(1)
در روايت ديگر از رسول اكرم(ص) نقل شده است كه اگر شخصي بين ركن و مقام نماز بخواند، در حالي كه نسبت به اهل بيت بغض داشته باشد،وارد جهنم خواهد شد.(2)
استاد مطهري مي گويد: آيات و رواياتي كه دلالت مي كند اعمال منكران نبوت يا امامت مقبول نيست، ناظر به آن است كه انكارها از روي عناد و لجاجت و تعصب باشد، اما انكارهايي كه صرفاً عدم پذيرش است و منشأ عدم پذيرش قصور (دسترسي نداشتن به حق) است، نه تقصير(كوتاهي)، مورد نظر آيات و روايات نيست. اين گونه منكران از نظر قرآن كريم، مستضعف و "مرجون لأمرالله"(3) به شمار مي روند. بنابراين نمي توان براي همة افراد اهل سنت دخول در جهنم را ثابت كرد، بلكه بايد بين آن ها فرق گذاشت. چون از انگيزه انكار امامان و يا وضع افراد اطلاع نداريم، نمي توانيم در مورد آن ها قضاوتي داشته باشيم تنها مي توانيم بگوييم امرشان به خداوند واگذار شده است و خداوند به گونه اي كه حكمت و رحمتش ايجاب مي كند، عمل خواهد كرد.
1. لطف الله صافي، امامت و مهدويت، ج 1، ص 130.
2. بحارالانوار، ج 27، ص 173.
3. توبه (9) آيه 106.
-
تشکرها 11
-
۱۳۸۷/۰۶/۳۱, ۲۳:۳۰ #5
خواهرم سعي مي كنم كه مختصر عرض كنم.
ما در دنيا دو گونه انسان داريم: الف- كساني كه از روي آگاهي كاري را انجام مي دهند ب- كساني كه از روي آگاهي كاري را انجام نمي دهند.
بر همين پايه هم بايد در مورد انسان ها سخن گفت. مثلاً كسي مثل اديسون؛ چرا نبايد به بهشت برود؟ كسي كه تمام عمرش را براي خدمت رساني به مردم گذاشته است. اما در همين موقع بخاطر كارهاي انسان دوستانه نتوانسته كه در مورد دينش تحقيق كند. نبايد او را به جرم مسيحي بودن، و چون اسلام را نپذيرفته است، جهنمي دانست.
در مورد اهل تسنن هم وضع به همين منوال است. عده اي در مورد حضرت علي(ع) اطلاعاتي ندارند و به زندگي روزمرده خود مي پردازند. عده اي سست انديشه اند. يعني ذاتاً اينگونه هستند. اين افراد بايد در مورد ديگر كردارشان بررسي شود. اما در مورد كساني كه در حال مناظره هستند و مي دانند كه حق با علي(ع) است و لج كرده اند و به دنبال غرورشان هستند، خودتان چگونه فكر مي كنيد؟ كساني كه باعث مي شوند كه برخي در ايمانشان دچار شك گردند؟ تا پاسخ شبهات اين افراد داده شود، ممكن است چه اتفاقي بيافتد؟
حال خودتان و نظر شخصيتان در اين مورد.
-
تشکرها 4
-
۱۳۸۷/۰۶/۳۱, ۲۳:۴۴ #6
پیدایش دو مكتب شیعه و سنی به دواختلاف مهم برمی گردد:
- اعتقاد به عصمت اهل بیت(ع) و اعتبار سنت آنان در احكام و مسائل دینی، نیز دوازده امام كه شیعیان پذیرفته اند و بر اساس آن برخی از مسائل اصول دینی و بسیاری از احكام و مسائل فروع مذهب امامیه شكل گرفته است.
- اعتقاد به عدالت صحابه كه همه، یا بسیاری از عالمان اهل سنت آن را پذیرفته اند و بر اساس آن برخی از اصول و بسیاری از فروع دینی آنان شكل گرفته است.
-
تشکر
-
۱۳۸۷/۰۷/۰۱, ۰۷:۵۷ #7
بحث در مورد جهنم رفتن یا نرفتن سنی یا عیر مسلمانان را می توان از جهات مختلف بررسی کرد..
اولا باید اعتقاد داشت یک مسیر و صراط حق است و مابقی باطل !
طبق این مبنی مابقی شرایع بجز شریعت حق اهل گمراهی و ضلالت هستند
این مبنا هست اما آیا هرکس به هردلیل تحت عنوان کیش های دیگر بود اهل جهنم است ؟
در جواب باید گفت :
اولا جهنمی شدن و نشدن مختص به حالات زندگی روز مره هرکس نیست ..
چه بسا کسانی که در لحظه مرگ مسلمان و شیعه می شوند ! کم نیستند کسانی که اهل حقیقتند اما راه حقیقت را پیدا نکرده اند در هنگام مرگ همان زمان که چهره امیرمومنان را می بینید گمشده خود را پیدا می کنند و محبت ایشان در دلشان می نشیند که محبت حضرت علی ع همان ایمان است و بغضشان کفر!!
** طبق برخی احادیث هرکس در هنگام مرگ از مومن و منافق امیرمومنان را می بینید
در ثانی برخی هستد حتی در روز قیامت در صورت جهالتشان به حقیقت مورد آزمایش می شوند روایاتی هست به این مضمون که گروهی در محشر اعتراض میکنند که ما خبری از ندای تو نداشتیم در آن لحظه خداوند آنان را اینگونه آزمایش می کند :
یک گودالی از اتش در جلو انان ایجاد میکند و بعد به آنان دستور می دهد وارد این آتش بشوید!
گروهی وارد این آتش می شود ولی آتش هیچ آسیبی به انان نمی رساند اما گروهی امر خداوند را عصیان میکنند (با اینکه در آن زمان همه رحمت و مهربانی و وجود خداوند را لمس میکنند و یقین دارند خداوند کار بدون حکمت و ظلم نمی کند اما باز کفران می کنند و به خداوند شک می کنند )
گروهی که وارد اتش می شوند و آتش کاری به انان ندارد به بهشت می روند اما گروهی که عصیان نموده اند باز خداوند همان دستور قبلی را به آنان می دهد .
گروهی اجابت می کنند دستور خداوند را چون با چشم خود دیدند که خدا با آنان کاری نکرد ..آنان هم به بهشت می روند
وگروهی باز عصیان می کنند ..
البته دقیق یادم نیست تا چند بار این اتمام حجت صورت میگیرد فکر کنم تا سه بار این اتمام حجت صورت می پذیرد..که بالاخره گروهی که عصیان می کنند اهل جهنم می گردند
ثالثا خیلی از افراد جاهل قاصر هستند ولی هیچ گونه عنادی با اهل بیت ع نورزیده اند که اینان هم بدست خداست یا عذابشان میکند به خاطر اعمالشان یا بهشتشان می برد به خاطر فضل خودش(البته فضل خداوند همیشه سبقت بر غضبش دارد)
البته روایات در این زمینه زیاد است که اگر کسی خواست تحقیقی داشته باشد به روایات باب مستضعفین فکری مراجعه کند و همچنین به روایات وتفاسیر مربوط به ایات زیر مراجعه نماید :
إِنَّ الَّذِينَ تَوَفَّاهُمُ الْمَلآئِكَةُ ظَالِمِي أَنْفُسِهِمْ قَالُواْ فِيمَ كُنتُمْ قَالُواْ كُنَّا مُسْتَضْعَفِينَ فِي الأَرْضِ قَالْوَاْ أَلَمْ تَكُنْ أَرْضُ اللّهِ وَاسِعَةً فَتُهَاجِرُواْ فِيهَا فَأُوْلَئِكَ مَأْوَاهُمْ جَهَنَّمُ وَسَاءتْ مَصِيرًا
کسانى که فرشتگان (قبض ارواح)، روح آنها را گرفتند در حالى که به خويشتن ستم کرده بودند، به آنها گفتند: «شما در چه حالى بوديد؟ (و چرا با اينکه مسلمان بوديد، در صفِ کفّار جاى داشتيد؟!)» گفتند: «ما در سرزمين خود، تحت فشار و مستضعف بوديم.» آنها [= فرشتگان] گفتند: «مگر سرزمين خدا، پهناور نبود که مهاجرت کنيد؟!» آنها (عذرى نداشتند، و) جايگاهشان دوزخ است، و سرانجام بدى دارند.
إِلاَّ الْمُسْتَضْعَفِينَ مِنَ الرِّجَالِ وَالنِّسَاء وَالْوِلْدَانِ لاَ يَسْتَطِيعُونَ حِيلَةً وَلاَ يَهْتَدُونَ سَبِيلاً
مگر آن دسته از مردان و زنان و کودکانى که براستى تحت فشار قرار گرفتهاند (و حقيقتاً مستضعفند)؛ نه چارهاى دارند، و نه راهى (براى نجات از آن محيط آلوده) مىيابند.
فَأُوْلَئِكَ عَسَى اللّهُ أَن يَعْفُوَ عَنْهُمْ وَكَانَ اللّهُ عَفُوًّا غَفُورًا
ممکن است خداوند، آنها را مورد عفو قرار دهد؛ و خداوند، عفو کننده و آمرزنده است. «« النساء/99تا 97 »»
-
-
۱۳۸۷/۰۷/۰۱, ۱۱:۵۳ #8
- تاریخ عضویت
اسفند ۱۳۸۵
- نوشته
- 1,799
- مورد تشکر
- 3,021 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
-
18
بنام خدا
امامت و ولايت دوازده امام معصوم(ع) منصب الهي است و در تأمين سعادت انسان، همتاي قرآن كريم است. از اين رو كسي كه به خاطر عناد و لجاجت از پذيرش مسئله امامتِ كساني كه از طرف رسول خدا(ص) معيّن شده اند سرباز زند و تسليم اين حقيقت نشود اهل جهنم است، ولي كسي كه عدم اعتقادش به امامت از روي لجاجت نباشد بلكه به خاطر اين باشد كه مسئله برايش روشن نشده باشد كه اگر روشن مي شد ايمان ميآورد و طبق دستور آنان عمل مي كرد، كارش با خدا است؛ يعني ممكن است مشمول رحمت واسعه حق قرار گيرد.(1)
قرآن مي فرمايد: "رسول خدا! آن چه از طرف پروردگارت بر تو نازل شده ابلاغ كن، و اگر اين مأموريت را انجام ندهي، رسالت خود را انجام نداده اي".(2)
اين آيه شريفه كه در شأن علي(ع) و در مورد امامت وي نازل شده است،(3) به روشني بيان مي كند آن چه كه رسول خدا(ص) مأمور به ابلاغ آن (امامت) بود، به مرتبه اي از اهميت است كه خدا مي فرمايد: "اگر ابلاغ نكني، تبليغ رسالت نكرده اي" از اين جا معلوم مي شود كه امامت همانند رسالت نقش تعيين كننده در خوش بختي انسان دارد.
حضرت درروايتي اهل بيت خود را به كشتي نوح تشبيه كرده است كه هر كه بر آن سوار شد از امواج طوفان رَسْت و هر كه از آن تخلف جست غرق امواج گشت. (4)
در حديث ديگر از آن حضرت مي خوانيم "هر كس بميرد در حالي كه امامش را نشناسد به مرگ جاهلي از دنيا رفته است".(5)
امام صادق(ع) فرمود: "هر كس ما را بشناسد مؤمن است و هر كس منكر ما باشد كافر است".(6) دخالت شناخت امام و اعتقاد به او در سعادت انسان از دو جهت است: يكي اين كه شناخت خدا و شئون او بدون معرفت امام كامل نمي گردد، ديگر اين كه بدون معرفت امام به دست آوردن برنامه كامل و صحيح ممكن نيست.
بنابر اين نمي توان در مورد چنين كساني نظر قاطع صادر كرد.
*******
1- مرتضي مطهري، عدل الهي، ص 426.
2- مائده (5) آية 67.
3- واحدي، اسباب النزول، ص 135.
4- حاكم، مستدرك، ج 2، ص 151.
5- بحارالانوار، ج 23، ص 89، حديث 35.
6- اصول كافي، ج 1، ص 187
-
-
۱۳۸۷/۰۷/۰۲, ۱۵:۴۲ #9
البته وقتي در رفتن به بهشت سنيها شك داريم بايد اين شك را نسبت به شيعه بيشتر داشته باشيم چونكه حضرت علي قبل از اينكه امام شيعه باشد خليفه سنيهاست دوم اينكه اگر قرار باشه سنيها به جهنم بروند يعني بيشتر از 90 در صد مسلمانان پس ما شيعه ها هم نبايد اميد زيادي به رفتن به بهشت داشته باشيم چون افرادي كه در قلب اسلام مانند شهرهاي مكه ومدينه زندگي مي كنند حتما بيشتر اغز ما اسلام را درك كرده اند
-
تشکر
-
۱۳۸۷/۰۷/۰۴, ۱۹:۱۱ #10
از تمامی دوستان ممنونم .
به هر حال این مطلب غیر قابل انکار است که اگر خداوند بخواهد هر کسی وارد بهشت می شود و تنها خداوند است که شایسته قضاوت در احوال ما انسانهاست نه خودمان. و عاقبت همه ی ما در دستان اوست
اما دوست عزیز جناب امام :
ابدا" با نظر شما موافق نیستم که کسانی که در مکه و مدینه زندگی میکنند بیشتر از سایرین اسلام رو درک میکنند. این واقعیت رو امسال به عین دیدم که اتفاقا" کسانی که از ساکنین اصلی خود شهر مکه بودند و بویی هم نه از اسلام و نه آیین محمد (ص) برده بودند و فقط به ظاهر مسلمان بودند.
به هر حال از همگی دوستان به خاطر راهنمایی هاشون ممنونم.
**کاش خدا از تو بگیرد
هر آنچه که خدا را از تو میگیرد**
-
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری