جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید   

موضوع: بشر هنوز 95 درصد از جهان را نشناخته است.

  1. #1
    شروع کننده موضوع

    تاریخ عضویت
    جنسیت اسفند ۱۳۸۶
    نوشته
    915
    مورد تشکر
    1,699 پست
    حضور
    50 دقیقه
    دریافت
    219
    آپلود
    14
    گالری
    0

    عصبانی بشر هنوز 95 درصد از جهان را نشناخته است.




    بشر هنوز 95 درصد از جهان را نشناخته است:

    "رولف دیتر هویر" فیزیکدان آلمانی که قرار است از سال آینده ( 2009) ریاست سازمان اروپایی پژوهش های هسته ای
    موسوم به "سی.ای.آر.ان." و یا " سرن" را به عهده بگیرد گفت، ما هنوز قادر به تشریح و توضیح کیفیت 95 درصد از انرژی و ماده در کیهان و کائنات نیستیم.
    هویر با تاکید بر اینکه فیزیکدانان در آغاز سومین هزاره هنوز نمی دانند که 95 درصد از جهان و کیهان از چه ساخته شده است افزود: بشر در دهه های گذشته موفقیت های جالب و شگفت آوری در بخش فیزیک ذرات داشته و کیفیت ماده در محیط اطراف خود را تشریح کرده ایم.
    این متخصص فیزیک ذرات گفت، اما ماده ای را که ما به این نحو می شناسیم، صرفا 5 درصد از کیهان و گیتی را تشکیل می دهد و ما 95 درصد از عالم وجود و جهان هستی را نمی شناسیم.
    هویر که از سال 2005 میلادی مدیر پژوهشی شتابدهنده آلمانی " دی.ای.اس.دبلیو." در هامبورگ است افزود: ما صرفا می دانیم که حدود یک چهارم از جهان هستی اصطلاحا از "ماده تاریک و تیره" تشکیل شده است که ما آن را نمی بینیم.
    این کارشناس گفت، بعلاوه ما می دانیم که سه چهارم از کیهان و جهان هستی اصطلاحا از " انرژی تاریک" تشکیل شده است که گیتی را به حرکت در آورده است اما هنوز مقدار اندکی از آن را درک کرده ایم.
    هویز در این مصاحبه از سوی سایت آلمانی " جهان فیزیک" انجام شده افزود، ما هم اکنون در آستانه درک این 95 درصد ناشناخته قرار داریم و تئوری به اصطلاح "ابرتقارن" در فیزیک ذرات امکانی برای تشریح و شناخت 25 درصد از " ماده تاریک" است.
    رییس آینده سازمان اروپایی پژوهش های هسته ای گفت، ما امیدواریم که بتوانیم با کمک شتابدهنده عظیم "ال.اچ.سی." وابسته به این سازمان در سوئیس، اولین گام ها به سمت تشریح "ماده تاریک" را برداریم.
    هویر "ابرتقارن" در فیزیک ذرات را یک تئوری بسیار جالب و جذاب توصیف کرد و افزود: این تئوری "جهان در سایه" ایجاد می کند که در آن تعداد بیشماری از انواع ذراتی خلق شده است که ما هم اکنون داریم.

    ادامه دارد...
    ویرایش توسط MOHAMMAD REZA : ۱۳۸۷/۰۷/۲۲ در ساعت ۱۰:۴۵

  2. تشکرها 3


  3. #2
    شروع کننده موضوع

    تاریخ عضویت
    جنسیت اسفند ۱۳۸۶
    نوشته
    915
    مورد تشکر
    1,699 پست
    حضور
    50 دقیقه
    دریافت
    219
    آپلود
    14
    گالری
    0

    مطلب




    ابرتقارن که اوائل دهه 1970 میلادی توسط تئوری پردازان ابداع شد، یک خاصیت ریاضی است که بین ذراتی مثل الکترون و پروتون که تشکیل دهنده ماده هستند با آنهایی که انرژی را منتقل می کنند مانند فوتون ها، هماهنگی و تقارن ایجاد می کنند.
    این فیزیکدان گفت، بعلاوه تئوری "ابرتقارن" یک گام مهم به سمت جستجوی یک تئوری متحد و بزرگ است که نیروهای مدل استاندارد را به سمت "قدرت بنیادی " سوق می دهد.
    هویر با توجه به آزمایشاتی که قرار است توسط شتابنده " ال.اچ.سی." انجام شود افزود، ما بین فیزیک نوین با فیزیک شناخته شده کنونی، تفاوت قائل هستیم و این آزمایشات برای فیزیک نوین باز است. ما باید در جستجوی پروسه هایی باشیم که نمی توان آنها را با پروسه های شناخته شده کنونی تشریح کرد.
    رییس آینده سازمان "سی.ای.آر.ان." با توجه به اینکه در افکارعمومی از خطرات احتمالی سیاهچاله هایی سخن گفته می شود که شتابنده عظیم "ال.اچ.سی." می تواند به وجود آورد و جهان ما را به نابودی بکشاند؟ گفت، این سیاهچاله ها خطرناک نیستند.
    هویر افزود، در صورتیکه چنین سیاهچاله های ریز و کوچک ایجاد شوند، به دلیل جرم اندک، قدرت جاذبه کافی ندارند. بعلاوه این سیاهچاله ها سریعا و در مقیاس یک ثانیه خرد می شوند.
    این فیزیکدان گفت، از میلیاردها سال پیش برخوردها و اصابت های ذراتی با انرژی بسیار بالاتر در کیهان و گیتی و حتی در جو و اتمسفر زمین وجود داشته است اما کره زمین همچنان وجود دارد و پا پرجاست.
    هویر در باره مرکزعظیم " سی.ای.آر.ان." و آزمایشات پرهزینه فیزیک ذرات اظهار داشت، به همان نسبت که پژوهشگران قصد دارند دقیق تر و عمیق تر کیفیت ماده را درک کنند، به همان اندازه نیز میکروسکوپ های آنها باید از توانایی تجزیه و تحلیل و حساسیت بالاتری برخوردار باشند. قدرت بالاتر تجزیه و تحلیل دستگاهها به معنای انرژی بالاتر نیز است.
    این متخصص فیزیک ذرات افزود، هر چه عنصر و ماده مورد آزمایش کوچکتر باشد، انرژی مورد نیاز برای آزمایش آن بالاتر است و به همان نسبت شتابدهنده ذرات و دتکتورها نیز باید بزرگتر و عظیم تر باشد تا بتواند ذرات را تجزیه و تحلیل و ثابت کند.

    ادامه دارد...

  4. تشکرها 2


  5. #3
    شروع کننده موضوع

    تاریخ عضویت
    جنسیت اسفند ۱۳۸۶
    نوشته
    915
    مورد تشکر
    1,699 پست
    حضور
    50 دقیقه
    دریافت
    219
    آپلود
    14
    گالری
    0

    مطلب




    هویر با اشاره به اینکه حدود 2 هزار فیزیکدان و مهندس دست اندرکار آزمایشات سازمان اروپایی پژوهش های هسته ای هستند گفت، آزمایشات شتابدهنده "ال.اچ.سی." یک حوزه بسیار زیبایی برای مناسبات بین انسان ها و حتی همکاری های بین المللی است.
    رییس آینده سازمان اروپایی پژوهش های هسته ای افزود، تمام کشورهای فعال در بخش فیزیک ذرات در پروژه شتابدهنده "ال.اچ.سی." نیز سهیم هستند و همکاری آنها بسیار مطلوب و حیرت انگیز است.
    هویر پیرامون تفاوت پیچیدگی آزمایشات شتابدهنده های "ال.اچ.سی." و "ال.ای.پی." گفت، هدف از آزمایشات " ال.ای.پی."، برخورد دادن و اصابت "الکترون" ها با ضد ذرات یا "پوزیترون" ها بود. الکترون ها و پوزیترون ها، ذرات نقطه مانند هستند.
    این فیزیکدان افزود، هدف ما هم اکنون در آزمایشات شتابدهنده " ا ل.اچ.سی."، برخورد دادن و اصابت "پروتون" ها با " پروتون" ها است. پروتون ها ذرات نقطه مانند نیستند بلکه از توده ای از کوارک و گلئون تشکیل شده اند.
    هویر گفت، هدف ما در آزمایشات، برخوردادن توده ای از کوارک و گلئون با توده ای از کوارک و گلئون را برخورد دهیم. اما از قبل نمی دانیم که آیا یک کوارک با یک کوارک ، یک کوارک با یک گلئون و یا یک گلئون با یک گلئون واکنش از خود نشان خواهند داد.
    این متخصص آزمایشات شتابدهنده جدید " ال.اچ.سی." را بسیار پیچیده تر از آزمایشات شتابدهنده "ال.ای.پی." توصیف کرد و افزود، برخورد دادن و درک پروتون، بسیار سخت تر از اصابت و برخوردادن ذرات نقطه مانند ( الکترون و پوزیترون) است.
    هویر با تاکید بر تمرکز ویژه آزمایشات شتابدهنده " ال.اچ.سی." بر روی " ذرات هیگز" گفت، ما در فیزیک ذرات یک اصل ریاضی داریم که تاثیر متقابل بین ذرات را تشریح می کند. این اصل در مورد ذرات بدون جرم بسیار عالی صدق می کند اما ما در این میان می دانیم که ذرات جرم دارند و "مکانیسم هیگز" تشریح می کند که ذرات چگونه می توانند دارای یک جرم شوند.
    این فیزیکدان آلمانی افزود، مکانیسم هیگز تاثیر متقابل ذرات با "میدان هیگز" تشریح می کند. این میدان از طریق تاثیر متقابل با خود مجددا ذراتی موسوم به " ذرات هیگز" تولید می کند. در صورتیکه ذرات هیگز را کشف کنیم، می دانیم که مکانیسم هیگز وجود دارد و بدین ترتیب توضیح مدل استاندارد برای جرم ذرات بنیادی را در اختیار داریم.
    هویر در پاسخ به اینکه آیا وجود ذرات هیگز را صرفا باور دارد و یا اینکه نسبت به وجود چنین ذراتی مطمئن است؟ گفت، من اعتقاد دارم که ذرات هیگز وجود دارند اما بطور قطع نمی دانم. من ابتدا زمانی این امر را قطعی می دانم که این ذرات را کشف و پیدا کنم.
    این فیزیکدان افزود، من صرفا همین قدر می دانم که یک "چیزی" باید وجود داشته باشد که همان تاثیر و مکانیسم ذرات هیگز را دارد. باید توضیحی وجود داشته باشد که چرا ذرات بنیادی یک جرم دارند. هویر گفت، در صورت عدم کشف و پیدا کردن ذرات هیگز، باید یک چیز دیگری وجود داشته باشد و این امر بسیار جالب و هیجان انگیز خواهد بود.

    ادامه دارد...

  6. تشکرها 3


  7. #4
    شروع کننده موضوع

    تاریخ عضویت
    جنسیت اسفند ۱۳۸۶
    نوشته
    915
    مورد تشکر
    1,699 پست
    حضور
    50 دقیقه
    دریافت
    219
    آپلود
    14
    گالری
    0



    هویر گفت، پژوهشگران هم اکنون بر روی ذرات هیگز تمرکز کرده اند، ما می دانیم که "چیز تازه ای" وجود دارد اما کیفیت و خصوصیت آن را نمی دانیم. در صورتیکه چیز دیگری غیر از ذرات هیگز وجود داشته باشد، باید خصوصیاتی شبیه به این ذرات داشته باشد.
    رییس آتی سازمان اروپایی پژوهش های هسته ای در پاسخ به اینکه آیا این سازمان با کشف ذرات هیگز مستحق دریافت جایزه نوبل خواهد شد؟ اظهار داشت، با چنین کشفی، مطمئنا آقای " پتر هیگز" مستحق دریافت جایزه نوبل خواهد بود. من تمایل ندارم هم اکنون در این رابطه اظهارنظر دیگری داشته باشم.
    هویر با تاکید بر اینکه اصطلاحاتی چون " ذراتی که جرم تولید می کنند، ماده تاریک، دو برابر شدن ذرات" زمانی به واژه های رواج در مدارس و کتاب های تدریس تبدیل خواهد شد گفت، این امر برای انگیزه قشر جوان بسیار مهم است. هم اکنون نیز واژه هایی چون کوارک و لپتون جزو دورس مدارس است.
    این فیزیکدان افزود، معلم خوب من در دبیرستان مرا برای رشته فیزیک بسیار ترغیب کرد و به من گفت که چنانچه در دانشگاه این رشته انتخاب نکنم، اشتباه کرده ام و هم اکنون امیدوارم که کار صحیحی انجام داده باشم.
    هویر گفت، بسیار مهم است که معلمین در جریان تازه ترین نتایج پژوهشی قرار گیرند، این امر به آنها انگیزه می دهد و این انگیزه می تواند به دانش آموزان نیز منتقل شود. ما در مراکز شتابدهنده های "دی.ای.اس.دبلیو." و " سی.ای.آر.ان." نیز امکانات آموزشی برای معلمین و کادرهای آموزشی/ فنی برای دانش آموزان داریم.
    رییس آتی سازمان اروپایی پژوهش های هسته ای در باره پروژه "ال.اچ.سی." که برنامه زمان شروع فعالیت آن بارها تصحیح شده افزود، این شتابدهنده یک دستگاهی است که فناوری های کاملا نو و جدید در آن و همچنین در دستگاههای دیگر وابسته به آن بکار برده شده است.
    هویر گفت، طراحی و ساخت این فناوری ها خود یک چالش بزرگ بود و بخش صنعت توانست اجزا و ماشین آلات مورد نیاز برای آن را در اندازه، مقیاس و در کیفیت مطلوب تولید و ارایه کند. نه تنها شتابدهنده " ال.اچ.سی."، بلکه بطور کلی فیزیک ذرات، موتوری برای فناوری و صنایع است.

    ادامه دارد...

  8. تشکرها 2


اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

کلمات کلیدی این موضوع

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
^

ورود

ورود