-
۱۳۸۷/۰۶/۲۲, ۱۲:۱۵ #1
- تاریخ عضویت
ارديبهشت ۱۳۸۷
- نوشته
- 48
- مورد تشکر
- 49 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
شعور حیوانات
سلام دوستان عزیز .
بیشتر جاها مخلوقات رو به سه دسته تقسیم می کنند
1- عقل محض : مانند ملائک
2- شهوت محض : حیوانات
3- عقل و شهوت : انسان
میگن اگر انسان از عقلش تبعیت کرد بهتر از ملائک و اگه از شهوتش تبعیت کرد بدتر از حیوانات میشه که ایه هایی از قرآن هم شاهد مثال میآورند.
ولی سوال اینجاست که آیا حیوانات واقعا نفهم هستند؟ اگه عقل ندارن و بر اساس غریزه کار می کنن پس جریان هدهد و مورچه و سلیمان علیه السلام که در قرآن اومده چیه ؟ جریان اون گنجیشکه و اون آهو با امام رضا چیه و جریان شتر پناه آورده به امام رضا چیه و جریان اسب امام حسین چیه و خلاصه ....
دوست دارم اول نظر شما رو بخونم .
یا علی
-
تشکر
-
۱۳۸۷/۰۶/۲۲, ۲۱:۱۸ #2
در پاسخ اين سؤال بايد گفت كه تكليف مراحلى دارد و هر مرحله ادراك و عقلى متناسب خود مىخواهد، تكاليف فراوانى كه در قوانين اسلامى براى يك انسان وجود دارد بقدرى است كه بدون داشتن يك سطح عالى از عقل و درك انجام آنها ممكن نيست و ما هرگز نمىتوانيم چنان تكاليفى را براى حيوانات بپذيريم، زيرا شرط آن، در آنها حاصل نيست، اما مرحله ساده و پائينترى از تكليف تصور مىشود كه مختصر فهم و شعور براى آن كافى است، ما نمىتوانيم چنان فهم و شعور و چنان تكاليفى را بطور كلى درباره حيوانات انكار كنيم 1
ولذا خبر احوالات حیواناتی که در قران کریم آمده را نیز باید با همین فهم و شعور مختصر مورد سنجش قرار داد.
_______________________
1- سایت نهاد مقام معظم رهبری
ویرایش توسط fatememeshkat : ۱۳۸۷/۰۶/۲۲ در ساعت ۲۱:۳۰
-
-
۱۳۸۷/۰۶/۲۸, ۱۱:۵۷ #3
- تاریخ عضویت
ارديبهشت ۱۳۸۷
- نوشته
- 48
- مورد تشکر
- 49 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
سلام . حرف از تکلیف نیست بلکه حرف از عقل و درک حیوانات است . ایا آنها فهم و شعور و عقل دارند ، آیا قدرت انتخاب دارند؟ این چیزی است که از ایات قران بر می اید و لی معمولا انجه در مورد حیوانات گفته می شود این نیست .
-
۱۳۸۷/۰۶/۲۸, ۱۳:۴۶ #4
- تاریخ عضویت
فروردين ۱۳۸۶
- نوشته
- 1,251
- مورد تشکر
- 2,255 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
-
10
یکی از علایم فهم ودرک وشعور حیوانات در این آیه هست که خداوند می فرماید:
یسبح لله ما فی السما وات والارض....یعنی همه موجودات در آسمان وزمین تسبیح گوی خدا هستند.آیا به موجوداتی که تسبیح خدا را می گویند می شود گفت :بی شعوردونفهمند؟؟؟
زخون هر شهيدي لاله اي رست** مبادا روي لاله پا گذاريم
-
تشکر
-
۱۳۸۷/۰۶/۲۸, ۱۶:۰۲ #5
- تاریخ عضویت
مرداد ۱۳۸۷
- نوشته
- 1,002
- مورد تشکر
- 1,397 پست
- حضور
- 12 ساعت 25 دقیقه
- دریافت
- 0
- آپلود
- 1
- گالری
- 0
تو اخبار علمی فرهنگی گفت درختها انسانهای خوب و بد را که کنارشان باشند تشخیص میدهند و
-
تشکر
-
۱۳۸۷/۰۶/۲۸, ۲۱:۰۰ #6
- تاریخ عضویت
اسفند ۱۳۸۵
- نوشته
- 1,799
- مورد تشکر
- 3,021 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
-
18
بنام خدا
حيوانات هر چند داراى عقل انسانى نيستند، اما به تناسب خلقت خود از يك نوع فهم و شعور (غريزى و تكوينى و يا غير آن) برخوردارند.
حيوانات هر چند «عقل» ندارند; اما مانند انسان داراى حواس پنج گانه (شنوايى، بويايى، بينايى، چشايى، و لامسه) هستند، و از اين راه چيزهايى را به تناسب حس خود مى فهمند، و چه بسا برخى از حواس هاى پنج گانه آن ها، در برخى حيوانات، از انسان قوى تر باشد.
شواهد قرآنى قرآن مجيد از حيوانات زيادى مانند: زنبور عسل، ماهى، هدهد، مورچه، سگ اصحاب كهف، چهارپايان، پرندگان و... نام برده است.(1) و درباره هيچ يك از حيوانات به عقل داشتن و «تعقل» آنان اشاره اى ندارد; اما در برخى آيات شواهدى بر نوعى فهم و شعور در حيوانات وجود دارد مانند: الف: داستان فرار مورچگان از برابر لشكر سليمان:
قرآن مجيد مى فرمايد: هنگامى كه لشكر سليمان به سرزمين مورچگان رسيد، مورچه اى از مورچگان متوجه لشكر سليمان شد و خطر آن را درك كرد و به همنوعان خود گفت: «يَـأَيُّهَا النَّمْلُ ادْخُلُوا مَسَـكِنَكُمْ لاَ يَحْطِمَنَّكُمْ سُلَيْمَـنُ وَ جُنُودُهُ وَ هُمْ لاَ يَشْعُرُونَ; (نمل،18) به لانه هاى خود برويد تا سليمان و لشكرش شما را پايمال نكنند در حالى كه نمى فهمند.»
ب: داستان هدهد و آوردن خبر براى سليمان:
اين كه حضرت سليمان(ع) سخن پرندگان و مورچگان و ساير حيوانات را مى فهميد، و پرندگانى همچون هدهد مطيع فرمان او بودند، جزء معجزات آن حضرت است، اما اين كه هدهد با عبور از سرزمين «سبأ» فهميد كه مردم آن ديار خدا را پرستش نمى كنند و براى خورشيد سجده مى كند،(2)خود حكايت از نوعى فهم و شعور در هدهد دارد.
***********
1: عالم الحيوان بين العلم و القرآن، محمد محمود عبدالله
1: نمل، 23 ـ 24.
-
تشکر
-
۱۳۸۷/۰۶/۲۸, ۲۱:۰۳ #7
- تاریخ عضویت
اسفند ۱۳۸۵
- نوشته
- 1,799
- مورد تشکر
- 3,021 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
-
18
بنام خدا
قرآن مجيد به حيوانات نسبت درك و آگاهى مى دهد و مى فرمايد: آن ها تسبيح خدا را مى كنند و نسبت به تسبيحشان آگاهى دارند (هر چند ما انسان ها تسبيح آن ها را نمى فهميم): «أَلَمْ تَرَ أَنَّ اللَّهَ يُسَبِّحُ لَهُ مَن فِى السَّمَـوَـ تِ وَ الاَْرْضِ وَ الطَّيْرُ صَـفَّـت كُلٌّ قَدْ عَلِمَ صَلاَتَهُ وَ تَسْبِيحَهُ وَ اللَّهُ عَلِيمُ بِمَا يَفْعَلُونَ; (نور،41) آيا نديدى تمام آنان كه در آسمان ها و زمينند براى خدا تسبيح مى كنند، و همچنين پرندگان به هنگامى كه بر فراز آسمان بال گسترده اند؟! هر يك از آن ها نماز و تسبيح خود را مى داند; و خداوند به آن چه انجام مى دهند داناست.»(1)
«واِن مِن شَىء اِلاّ يُسَبِّحُ بِحَمدِهِ ولـكِن لا تَفقَهونَ تَسبيحَهُم (اسراء، 44); هر موجودى، تسبيح و حمد خدا مى گويد، ولى شما تسبيح آن ها را نمى فهميد.»
از اين آيات افزون بر اين كه استفاده مى شود حيوانات و حتى جمادات داراى نوعى فهم و شعورند، هم چنين استفاده مى شود كه حيوانات انسان ها را مى شناسند، چنان كه از داستان هدهد و مورچگان در برابر سليمان، به روشنى استفاده مى شود كه آنان حضرت سليمان و لشكرش را مى شناختند.
رواياتى كه اين مطلب از آن ها قابل استفاده است، فراوان مى باشد كه اين جا مجال بيان آن ها نيست و تنها به يك روايت اشاره مى كنيم: با سند صحيح از امام صادق(ع) نقل شده است كه فرمود: كسى كه مى خواهد در خانه اش پرنده نگه دارد، پس «ورشان»(2) بگيرد; زيرا ورشان زياد تسبيح و ياد خدا مى كند و پرنده اى است كه ما اهل بيت را دوست دارد بنابراين، مى توان گفت برخى حيوانات به اندازه شعور خود، انسان معتقد به توحيد را از انسان مشرك تشخيص مى دهند.
***
1. ر.ك: الميزان، علامه طباطبايى، ج 15، ص 135
1. ورشان پرنده اى شبيه كبوتر است (لسان العرب)
-
تشکر
-
۱۳۸۷/۰۷/۰۳, ۱۲:۲۶ #8
- تاریخ عضویت
ارديبهشت ۱۳۸۷
- نوشته
- 48
- مورد تشکر
- 49 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
سلام دوستان .
تسبیح به نظرم تسبیح لفظی نیست و شاید منظور از تسبیح این است که خواسته یا ناخواسته در مشیت الهی قرار دارند و چاره ای جز این هم ندارن که این یعنی اطاعت برترین مقام تسبیح است : من اطاع الله فقد ذکر الله و ان قل صیامه و قیامه و تلاوته القرآن
و در آیه ای هم اومده که به این مضمون که : اذ قلنا للسموات و الارض ائتیا طوعا او کرها فقالو اتینا طائعین .
بنابر این برای شعور اونها نمی توان به تسبیح اونها که در قرآن اشاره شده استدلال کرد. اونها کاملا مطابق تکوین حرکت می کنند و این تسبیح اونهاست .
اضافه به مطالب قبل از علامه طباطبایی نقل شده که به درخت خشکی گفتند اگه میوه ندهی تو را قطع می کنم و اون درخت سال بعد میوه زیادی داده بود و این خبر هم ثقه هستش .
نمی دونم والا باز نظری دارین بگین .
-
۱۳۸۷/۰۷/۱۶, ۲۰:۱۷ #9
سلام
تفاوت حیوان و انسان در چیست و چرا حیوانات مثل انسان پیشرفت دنکرده اند؟
-
۱۳۸۷/۰۷/۱۶, ۲۱:۰۵ #10
دانشمندان درباره زندگی حیوانات، مسائل شگفتانگیزی نوشتهاند و این کاشف از آن است که حیوانات از شعور برخوردارند؛ ولی بیتردید شعور آنها براساس عقل و فکر که ویژه انسان است، نمیباشد. محققان گفتهاند که شعور حیوانات غریزی است؛ یعنی آنها زندگی خویش را به طور غریزی و ناخودآگاه راه میبرند و گام برمیدارند
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری