نمایش نتیجه های نظرسنجی ها: به نظرتون بیش تردره موردی مطلب بذاریم...منظورم اینه درباره ی کدام گیاه؟؟؟؟

رأی دهندگان
7. شما نمی توانید در این نظرسنجی رای دهید.
  • خاصیت های دارویی اذکار

    4 57.14%
  • انواع جوشونده ها

    0 0%
  • چیکار کنیم توماه رمضون تشنه نشیم...

    1 14.29%
  • سحری چی بخوریم مقوی باشه؟؟

    0 0%
  • افطارروباچه چیزی شروع کنیم خوبه؟

    1 14.29%
  • باچه نوع دارو های گیاهی میتونیم ازبروز بیماری رماتیسم جلوگیری کنیم؟؟؟؟

    1 14.29%
صفحه 1 از 6 123 ... آخرین
جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید   

موضوع: خواص گیاهان دارویی +خاصیت های دارویی اذکار(بعضی هاش در ماه رمضان خیلی به دردتون میخوره...☺☺)

  1. #1

    تاریخ عضویت
    جنسیت بهمن ۱۳۹۳
    نوشته
    1,692
    صلوات
    270
    تعداد دلنوشته
    9
    مورد تشکر
    34 پست
    حضور
    18 روز 21 ساعت 13 دقیقه
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    15

    خواص گیاهان دارویی +خاصیت های دارویی اذکار(بعضی هاش در ماه رمضان خیلی به دردتون میخوره...☺☺)




    امام صادق علیه السلام ضمن حدیثی طولانی در خواص سنگ عقیق فرمود:
    بسیار عجیب است که شخصی در دستش انگشتر عقیق داشته باشد و درهم و دینار نداشته باشد.
    العجب کل العجب من ید فیها فص عقیق کیف تخلوا من الدنانیر و الدراهم
    مکارم الاخلاق ص 58 وسایل الشیعه
    خدایا هر چه سریعتر تابستان را به دانش آموزان عنایت بفرما(آمین)


  2.  

  3. #2

    تاریخ عضویت
    جنسیت بهمن ۱۳۹۳
    نوشته
    1,692
    صلوات
    270
    تعداد دلنوشته
    9
    مورد تشکر
    34 پست
    حضور
    18 روز 21 ساعت 13 دقیقه
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    15

    خواص گیاهان دارویی +خاصیت های دارویی اذکار(بعضی هاش در ماه رمضان خیلی به دردتون میخوره...☺☺)




    خواص بی‌نظیر سنبل هندی


    سنبل هندی به دافع پشه بودن شهره است اما این گیاه برای تسکین آرتریت، رفع اختلالات گوارشی، کاهش تب، رفع استرس و خستگی و غیره نیز موثر است. در این مطلب بیشتر در خصوص این گیاه معطر توضیح می‌دهیم. لطفاً با ما همراه باشید.

    خواص گیاهان دارویی +خاصیت های دارویی اذکار(بعضی هاش در ماه رمضان خیلی به دردتون میخوره...☺☺)

    سنبل هندی از کجا آمده است؟
    سنبل هندی همان‌گونه که از اسمش مشخص است بومی هند و سریلانکا است. این گیاه در مناطق گرم و استوایی رشد می‌کند. عطر و بوی این گیاه که ارتفاع آن به 1.50 متر می‌رسد شبیه بوی لیموترش است.
    از این گیاه به‌صورت دم‌کرده، جوشانده و همچنین عصاره‌ی روغنی استفاده می‌شود. سنبل هندی ضدباکتری، ضداسپاسم، ضدسلولیت، ضد استرس و ضدخستگی است.

    سنبل هندی برای هضم غذا
    دم‌کرده‌ی سنبل هندی به تسکین و رفع مشکلات گوارشی کمک می‌کند. این گیاه خاصیت ضداسپاسم دارد و با اسپاسم معده و روده‌ها مقابله می‌کند و باعث کاهش نفخ می‌شود. سنبل هندی ضدانگل است و توصیه می‌شود در پایان شهریور بعد از مصرف میوه‌های تابستانی مصرف شود. می‌توانید 1 قاشق مرباخوری برگ گیاه سنبل هندی را با یک فنجان آب جوش به مدت چند دقیقه دم کنید. چای را صاف کرده و بعد از غذا میل کنید تا هضم غذا با سهولت انجام شود. توجه داشته باشید که مصرف این گیاه برای خانم‌های باردار، شیرده و همچنین کودکان زیر ٣ سال ممنوع است.
    سنبل هندی برای هضم راحت غذا، کاهش نفخ و گاز معده مفید است. اگر احساس می‌کنید شکمتان نفخ کرده و بزرگ شده است می‌توانید به این گیاه اعتماد کنید


    سنبل هندی برای مقابله با تب و آنفلوانزا
    سنبل هندی به دلیل دارا بودن خواص آنتی باکتریال در درمان آنفلوانزا و تب موثر عمل می‌کند. این گیاه همچنین خواص ضدالتهابی دارد. در صورت داشتن تب، سرفه و علائم دیگر آنفولانزا می‌توانید روزانه از دم‌کرده‌ی این گیاه استفاده کنید. برای هر قاشق مرباخوری برگ این گیاه یک فنجان آب جوش بریزید و اجازه دهید به مدت چند دقیقه دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و روزانه 3 فنجان از این دم‌کرده میل کنید تا علائم بیماری‌تان بهبود یابد. درصورتی‌که بهبودی در علائمتان ظاهر نشود حتماً به متخصص مراجعه کنید. اگر باردار یا شیرده هستید نباید از این گیاه استفاده کنید. مصرف سنبل هندی برای کودکان زیر 3 سال نیز توصیه نمی‌شود.

    یک قطره سنبل هندی برای قطع خونریزی
    عصاره‌ی روغنی گیاه سنبل هندی باعث بند آمدن خون می‌شود و به همین دلیل برای بریدگی و خراش ناشی از اصلاح، زخم‌های جزئی و غیره موثر است. این گیاه همچنین ضدعفونی‌کننده است و با میکروارگانیسم‌های عفونت‌زا مقابله می‌کند. یک قطره از عصاره‌ی روغنی این گیاه را به‌طور مستقیم روی بریدگی بریزید. استفاده از این عصاره‌ی روغنی برای خانم‌های باردار، شیرده و کودکان مورد منع مصرف دارد.
    خواص گیاهان دارویی +خاصیت های دارویی اذکار(بعضی هاش در ماه رمضان خیلی به دردتون میخوره...☺☺)
    سنبل هندی: ضداسترس
    سنبل هندی به دلیل دارا بودن خواص آرام‌بخشی و تأثیر آن روی سیستم عصبی شهرت زیادی دارد. بنابراین این گیاه برای افراد مضطرب و تحت استرس و افرادی که بدخوابی دارند مفید است. مصرف یک فنجان چای این گیاه بعد از غذا برای داشتن خوابی راحت و کاهش استرس مفید است.

    سنبل هندی برای کاهش قند و چربی خون
    این گیاه باعث کاهش قند خون می‌شود در نتیجه برای دیابتی‌ها مفید است. علاوه بر این، این گیاه به جذب کلسترول از روده کمک می‌کند و کلسترول خون را کاهش می‌دهد. خوشبختانه میزان بالای پتاسیم موجود در سنبل هندی به تنظیم فشارخون کمک می‌کند. مصرف روزانه یک فنجان چای هندی برای تنظیم فشارخون و کنترل چربی و قند خون موثر است. می‌توانید در خصوص مصرف چای این گیاه و همچنین مکمل‌های آن با پزشکتان مشورت کنید.

    سنبل هندی برای مقابله با درد مفاصل
    این گیاه تأثیر خوبی در بهبود و تسکین دردهای عضلانی و مفصلی دارد. سنبل هندی خواص مسکنی و ضدالتهابی دارد و برای مقابله با دردهای آرتریت و روماتیسم مفید است. این گیاه برای تسکین پیچ‌خوردگی، تاندینیت و کشیدگی عضلانی موثر است.
    سنبل هندی به دلیل دارا بودن خواص آنتی باکتریال در درمان آنفلوانزا و تب موثر عمل می‌کند. این گیاه همچنین خواص ضدالتهابی دارد


    خواص لاغری سنبل هندی
    همان‌طور که گفتیم سنبل هندی برای هضم راحت غذا، کاهش نفخ و گاز معده مفید است. اگر احساس می‌کنید شکمتان نفخ کرده و بزرگ شده است می‌توانید به این گیاه اعتماد کنید. علاوه بر این سنبل هندی خواص دیورتیک نیز دارد. بنابراین می‌توانید هر سال 1 تا 2 مرتبه یک دوره‌ی کوتاه سم‌زدایی از بدن با این گیاه و آب‌میوه‌ها و سبزیجات تازه داشته باشید. به این ترتیب سموم و مواد زائد از بدنتان دفع شده و چند قدم به کاهش وزن نزدیک‌تر می‌شوید. بهتر است با عطار یا داروساز مشورت کنید و متناسب با وزنی که دارید و یا می‌خواهید کم کنید از این گیاه استفاده کنید. در حالت کلی میزان مصرف چای آن همانی است که برای هضم راحت غذا ذکر شده است.

    خواص گیاهان دارویی +خاصیت های دارویی اذکار(بعضی هاش در ماه رمضان خیلی به دردتون میخوره...☺☺)
    سنبل هندی برای کاهش سلولیت
    سلولیت همان تجمع بدشکل چربی است که در برخی از نواحی بدن مانند ران‌ها، شکم، پهلوها، پشت ساق پا، پشت بازوها، داخل ران‌ها و حتی روی زانوها نیز دیده می‌شود. معمولاً 90 درصد خانم‌ها با این مشکل درگیر هستند. متأسفانه زمانی که سلولیت ها شکل بگیرند کار چندانی برای رفع آن‌ها نمی‌شود انجام داد. اما با کاهش وزن، ورزش، ماساژ و کاهش مصرف چربی و نمک و غیره می‌توان حجم آن را کاهش داد. ماساژ این سلولیت ها با عصاره‌ی روغنی سنبل هندی یکی از روش‌های مناسب برای کاهش حجم سلولیت ها است. برای این کار 2 قطره عصاره‌ی روغنی سنبل هندی را در ظرفی ریخته و یک قاشق غذاخوری روغن پایه مانند روغن‌زیتون، روغن بادام شیرین و یا روغن گریپ‌فروت به آن اضافه کنید. می‌توانید شب‌ها بعد از دوش این روغن ماساژ را به نواحی سلولیت، زده و ماساژ بدهید.

    توجه توجه
    مصرف سنبل هندی در دوران بارداری و همچنین برای خانم‌های شیرده و کودکان زیر 3 سال توصیه نمی‌شود. اگر داروی خاصی مصرف می‌کنید و یا از بیماری خاصی رنج می‌برید بهتر است قبل از مصرف هر نوع داروی گیاهی با پزشک خود مشورت کنید.
    فاطمه مهدی پور
    بخش تغذیه و آشپزی تبیان
    خدایا هر چه سریعتر تابستان را به دانش آموزان عنایت بفرما(آمین)


  4. #3

    تاریخ عضویت
    جنسیت بهمن ۱۳۹۳
    نوشته
    1,692
    صلوات
    270
    تعداد دلنوشته
    9
    مورد تشکر
    34 پست
    حضور
    18 روز 21 ساعت 13 دقیقه
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    15

    خواص گیاهان دارویی +خاصیت های دارویی اذکار(بعضی هاش در ماه رمضان خیلی به دردتون میخوره...☺☺)




    خواص بی‌نظیر سنبل هندی


    سنبل هندی به دافع پشه بودن شهره است اما این گیاه برای تسکین آرتریت، رفع اختلالات گوارشی، کاهش تب، رفع استرس و خستگی و غیره نیز موثر است. در این مطلب بیشتر در خصوص این گیاه معطر توضیح می‌دهیم. لطفاً با ما همراه باشید.

    خواص گیاهان دارویی +خاصیت های دارویی اذکار(بعضی هاش در ماه رمضان خیلی به دردتون میخوره...☺☺)

    سنبل هندی از کجا آمده است؟
    سنبل هندی همان‌گونه که از اسمش مشخص است بومی هند و سریلانکا است. این گیاه در مناطق گرم و استوایی رشد می‌کند. عطر و بوی این گیاه که ارتفاع آن به 1.50 متر می‌رسد شبیه بوی لیموترش است.
    از این گیاه به‌صورت دم‌کرده، جوشانده و همچنین عصاره‌ی روغنی استفاده می‌شود. سنبل هندی ضدباکتری، ضداسپاسم، ضدسلولیت، ضد استرس و ضدخستگی است.

    سنبل هندی برای هضم غذا
    دم‌کرده‌ی سنبل هندی به تسکین و رفع مشکلات گوارشی کمک می‌کند. این گیاه خاصیت ضداسپاسم دارد و با اسپاسم معده و روده‌ها مقابله می‌کند و باعث کاهش نفخ می‌شود. سنبل هندی ضدانگل است و توصیه می‌شود در پایان شهریور بعد از مصرف میوه‌های تابستانی مصرف شود. می‌توانید 1 قاشق مرباخوری برگ گیاه سنبل هندی را با یک فنجان آب جوش به مدت چند دقیقه دم کنید. چای را صاف کرده و بعد از غذا میل کنید تا هضم غذا با سهولت انجام شود. توجه داشته باشید که مصرف این گیاه برای خانم‌های باردار، شیرده و همچنین کودکان زیر ٣ سال ممنوع است.
    سنبل هندی برای هضم راحت غذا، کاهش نفخ و گاز معده مفید است. اگر احساس می‌کنید شکمتان نفخ کرده و بزرگ شده است می‌توانید به این گیاه اعتماد کنید


    سنبل هندی برای مقابله با تب و آنفلوانزا
    سنبل هندی به دلیل دارا بودن خواص آنتی باکتریال در درمان آنفلوانزا و تب موثر عمل می‌کند. این گیاه همچنین خواص ضدالتهابی دارد. در صورت داشتن تب، سرفه و علائم دیگر آنفولانزا می‌توانید روزانه از دم‌کرده‌ی این گیاه استفاده کنید. برای هر قاشق مرباخوری برگ این گیاه یک فنجان آب جوش بریزید و اجازه دهید به مدت چند دقیقه دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و روزانه 3 فنجان از این دم‌کرده میل کنید تا علائم بیماری‌تان بهبود یابد. درصورتی‌که بهبودی در علائمتان ظاهر نشود حتماً به متخصص مراجعه کنید. اگر باردار یا شیرده هستید نباید از این گیاه استفاده کنید. مصرف سنبل هندی برای کودکان زیر 3 سال نیز توصیه نمی‌شود.

    یک قطره سنبل هندی برای قطع خونریزی
    عصاره‌ی روغنی گیاه سنبل هندی باعث بند آمدن خون می‌شود و به همین دلیل برای بریدگی و خراش ناشی از اصلاح، زخم‌های جزئی و غیره موثر است. این گیاه همچنین ضدعفونی‌کننده است و با میکروارگانیسم‌های عفونت‌زا مقابله می‌کند. یک قطره از عصاره‌ی روغنی این گیاه را به‌طور مستقیم روی بریدگی بریزید. استفاده از این عصاره‌ی روغنی برای خانم‌های باردار، شیرده و کودکان مورد منع مصرف دارد.
    خواص گیاهان دارویی +خاصیت های دارویی اذکار(بعضی هاش در ماه رمضان خیلی به دردتون میخوره...☺☺)
    سنبل هندی: ضداسترس
    سنبل هندی به دلیل دارا بودن خواص آرام‌بخشی و تأثیر آن روی سیستم عصبی شهرت زیادی دارد. بنابراین این گیاه برای افراد مضطرب و تحت استرس و افرادی که بدخوابی دارند مفید است. مصرف یک فنجان چای این گیاه بعد از غذا برای داشتن خوابی راحت و کاهش استرس مفید است.

    سنبل هندی برای کاهش قند و چربی خون
    این گیاه باعث کاهش قند خون می‌شود در نتیجه برای دیابتی‌ها مفید است. علاوه بر این، این گیاه به جذب کلسترول از روده کمک می‌کند و کلسترول خون را کاهش می‌دهد. خوشبختانه میزان بالای پتاسیم موجود در سنبل هندی به تنظیم فشارخون کمک می‌کند. مصرف روزانه یک فنجان چای هندی برای تنظیم فشارخون و کنترل چربی و قند خون موثر است. می‌توانید در خصوص مصرف چای این گیاه و همچنین مکمل‌های آن با پزشکتان مشورت کنید.

    سنبل هندی برای مقابله با درد مفاصل
    این گیاه تأثیر خوبی در بهبود و تسکین دردهای عضلانی و مفصلی دارد. سنبل هندی خواص مسکنی و ضدالتهابی دارد و برای مقابله با دردهای آرتریت و روماتیسم مفید است. این گیاه برای تسکین پیچ‌خوردگی، تاندینیت و کشیدگی عضلانی موثر است.
    سنبل هندی به دلیل دارا بودن خواص آنتی باکتریال در درمان آنفلوانزا و تب موثر عمل می‌کند. این گیاه همچنین خواص ضدالتهابی دارد


    خواص لاغری سنبل هندی
    همان‌طور که گفتیم سنبل هندی برای هضم راحت غذا، کاهش نفخ و گاز معده مفید است. اگر احساس می‌کنید شکمتان نفخ کرده و بزرگ شده است می‌توانید به این گیاه اعتماد کنید. علاوه بر این سنبل هندی خواص دیورتیک نیز دارد. بنابراین می‌توانید هر سال 1 تا 2 مرتبه یک دوره‌ی کوتاه سم‌زدایی از بدن با این گیاه و آب‌میوه‌ها و سبزیجات تازه داشته باشید. به این ترتیب سموم و مواد زائد از بدنتان دفع شده و چند قدم به کاهش وزن نزدیک‌تر می‌شوید. بهتر است با عطار یا داروساز مشورت کنید و متناسب با وزنی که دارید و یا می‌خواهید کم کنید از این گیاه استفاده کنید. در حالت کلی میزان مصرف چای آن همانی است که برای هضم راحت غذا ذکر شده است.

    خواص گیاهان دارویی +خاصیت های دارویی اذکار(بعضی هاش در ماه رمضان خیلی به دردتون میخوره...☺☺)
    سنبل هندی برای کاهش سلولیت
    سلولیت همان تجمع بدشکل چربی است که در برخی از نواحی بدن مانند ران‌ها، شکم، پهلوها، پشت ساق پا، پشت بازوها، داخل ران‌ها و حتی روی زانوها نیز دیده می‌شود. معمولاً 90 درصد خانم‌ها با این مشکل درگیر هستند. متأسفانه زمانی که سلولیت ها شکل بگیرند کار چندانی برای رفع آن‌ها نمی‌شود انجام داد. اما با کاهش وزن، ورزش، ماساژ و کاهش مصرف چربی و نمک و غیره می‌توان حجم آن را کاهش داد. ماساژ این سلولیت ها با عصاره‌ی روغنی سنبل هندی یکی از روش‌های مناسب برای کاهش حجم سلولیت ها است. برای این کار 2 قطره عصاره‌ی روغنی سنبل هندی را در ظرفی ریخته و یک قاشق غذاخوری روغن پایه مانند روغن‌زیتون، روغن بادام شیرین و یا روغن گریپ‌فروت به آن اضافه کنید. می‌توانید شب‌ها بعد از دوش این روغن ماساژ را به نواحی سلولیت، زده و ماساژ بدهید.

    توجه توجه
    مصرف سنبل هندی در دوران بارداری و همچنین برای خانم‌های شیرده و کودکان زیر 3 سال توصیه نمی‌شود. اگر داروی خاصی مصرف می‌کنید و یا از بیماری خاصی رنج می‌برید بهتر است قبل از مصرف هر نوع داروی گیاهی با پزشک خود مشورت کنید.
    فاطمه مهدی پور
    بخش تغذیه و آشپزی تبیان
    خدایا هر چه سریعتر تابستان را به دانش آموزان عنایت بفرما(آمین)


  5. #4

    تاریخ عضویت
    جنسیت بهمن ۱۳۹۳
    نوشته
    1,692
    صلوات
    270
    تعداد دلنوشته
    9
    مورد تشکر
    34 پست
    حضور
    18 روز 21 ساعت 13 دقیقه
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    15



    آشنایی با خواص مفید ترخون


    ترخون نوعی سبزی معطر است با خواص دارویی فراوان که در فرانسه این سبزی را پادشاه سبزی‌جات نامیده‌اند.

    خواص گیاهان دارویی +خاصیت های دارویی اذکار(بعضی هاش در ماه رمضان خیلی به دردتون میخوره...☺☺)
    ترخون در فرانسه و در سایر نقاط جهان در آشپزی سنتی - به صورت تازه یا خشک - به عنوان طعم دهنده قوی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
    محسن پویان، پژوهشگر گیاهان دارویی در خراسان‌جنوبی گفت: ترخون می‌تواند جانشین نمک شود و کسانی که از مصرف نمک منع شده‌اند مثل بیماران قلبی، کسانی که پرفشاری خون دارند، یا اشخاص چاق که مجبور به پیروی از رژیم غذایی بی‌نمک شده‌اند می‌توانند به جای نمک ترخون در غذای خود مصرف کنند و علاوه‌بر این‌که غذای خود را با نمک احساس کنند از طعم مطبوع و خواص شفابخش ترخون نیز استفاده کنند.

    گیاهشناسی
    ترخون گیاهی از خانواده کاسنی یا مرکبان است که پایا و ارتفاع آن به حدود 50 سانتی‌متر می‌رسد. برگ‌ها به رنگ سبز براق، پهنک برگ کشیده و باریک و نوک‌تیز است. فیلوتاکسی برگ متناوب و گل‌ها متمایل به زرد است و دانه‌های گیاه عقیم بوده و تکثیر آن به‌صورت رویشی انجام می‌شود.
    در برگ ترخون اسانس روغنی وجود دارد که ترکیب عمده اسانس آن را متیل چاویکول و پی‌متوکسی سینامیک آلدئید تشکیل می‌دهند، که این مواد خاصیت ضدعفونی‌کنندگی بسیار قوی دارند.

    سلامت دهان با ترخون
    مصرف ترخون برای جلوگیری از خونریزی لثه‌ها و نیز التیام زخم‌هایی که در دهان وجود دارند بسیار مفید است و در طول تاریخ، از این سبزی معطر برای تسکین موقتی درد دندان استفاده می‌شده است. محققان دانشگاه آریزونا می‌گویند علت تسکین درد دندان به خاطر وجود ماده‌ای موسوم به اوژنول است که در روغن میخک نیز وجود دارد. سبزی ترخون نه تنها موجب تسکین درد دندان می‌شود بلکه برای تسکین درد لثه نیز که همراه با درد دندان ایجاد می‌شود موثر است.
    دم‌کرده ترخون برای جلوگیری از آبله و سرخجه و کنترل علل وبا در طب گیاهی اهمیت زیادی دارد. ترخون قدرت دفاعی بدن را در برابر برخی ویروس‌ها و باکتری‌ها افزایش می‌دهد


    کمک به هضم غذا
    سبزی ترخون علاوه بر استفاده در آشپزی به عنوان طعم دهنده، دارای خواص دارویی نیز است که از جمله آن‌ها می‌توان به تسکین ناراحتی‌های معده که بر اثر استرس به وجود آمده و همچنین تقویت سیستم هاضمه اشاره کرد. برگ و سرشاخه‌های گل‌دار ترخون محرک و مقوی معده بوده و خاصیت ضدانگلی دارد. مصرف آن اشتهاآور و ادرارآور (کاهش‌دهنده آب و رطوبت اضافه بدن) بوده و اندکی خاصیت مخدر دارد.

    دارای خواص آنتی‌اکسیدانی هستند
    ترخون، ‌به خصوص نوع ترکی آن، دارای خواص آنتی‌اکسیدانی فراوانی بوده که می‌توانند در خنثی سازی موادی موسوم به رادیکال‌های آزاد کمک خوبی نمایند. رادیکال‌های آزاد، محصولات فرعی متابولیسم هستند و اگر بدن شما نتواند به طور موثر از دست آن‌ها خلاص شود می‌توانند موجب تخریب سلول‌‌های بدنتان شوند و در نتیجه در سیستم هاضمه شما باقی مانده و آسیبی را در بدن ایجاد نمایند که ممکن است حتی منجر به ایجاد نوعی سرطان خاص شود. طی تحقیقی که در سال 2005 صورت گرفت و در"مجله کشاورزی شیمی غذا" نیز به چاپ رسید محققان دریافتند ترخون می‌تواند به عنوان یک روبنده و از بین برنده رادیکال‌های آزاد در بدن نقش موثری ایفا نماید.


    ریشه ترخون
    ریشه‌ی ترخون در طب گیاهی به نام «عاقرقرحا» مشهور است. این گیاه به برطرف کردن سکسکه و درد مفاصل کمک می‌کند. این گیاه قدرت دفاعی بدن را در برابر برخی ویروس‌ها و باکتری‌ها افزایش می‌دهد. مصرف سالانه ترخون قدرت جنسی را کاهش می‌دهد.
    خواص گیاهان دارویی +خاصیت های دارویی اذکار(بعضی هاش در ماه رمضان خیلی به دردتون میخوره...☺☺)
    قطره ترخون
    قطره ترخون حاوی اسانس برگ ترخون در بازار دارویی ایران موجود است این قطره بر اساس حداقل 13 میلی‌گرم میتیل چاویکول در هر میلی‌لیتر از فرآورده استاندارد شده و به‌صورت خوراکی روزانه 20-10 قطره به‌عنوان محرک اشتها همراه مقداری مایعات پیش از غذا استفاده می‌شود و برای برطرف کردن سکسکه یک تا 2 قطره ترخون بر روی یک حبه قند چکانده و میل می‌شود. ارشناسان گیاه‌درمانی استفاده از روغن ترخون را همراه با روغن رازیانه و عسل برای تقویت سیستم هاضمه توصیه می‌کنند ولی در صورت داشتن آلرژی از استفاده این روغن‌ها وعسل خودداری کنید.
    اسانس ترخون به مقدار سه تا پنج قطره در روی یک حبه قند نیز برای تقویت معده و دفع نفخ شکم مصرف می‌شود. این قطره در دوران بارداری و کودکان کمتر از 4 سال منع مصرف شده است.

    ترخون در طب قدیم
    ابن‌سینا و زکریای رازی پزشکان دانشمند ایرانی قبل از اروپائیان به خواص درمانی ترخون پی بردند و در کتاب‌های طبی خود این دو پزشک دانشمند می‌نویسند که ترخون نفخ را برطرف کرده و هوای آلوده از طاعون را ضدعفونی و پاک می‌کند.
    ابن بیطار ترخون را سبزی سفره غذا می‌داند و عقیده دارد چند برگ از ترخون اشتها را تحریک کرده و نفس را معطر و خوشبو می‌کند.
    ترخون در زمان جنگ‌های صلیبی به اروپا وارد شد و در نقاط مختلف اروپا کشت آن معمول و رواج یافت و امروزه این سبزی معطر را در غذا و دوا به کار می‌برند. ترخون از زمانی که در اروپا پیدا شد در طب و درمان امراض به کار رفت و در مصرف آن خواص اشتهاآور، هضم‌کننده، عادات ماهانه زنان و ترشح‌کننده بزاق دهان و همچنین داروی دردهای دندان تشخیص دادند.

    مصرف ترخون برای جلوگیری از خونریزی لثه‌ها و نیز التیام زخم‌هایی که در دهان وجود دارند بسیار مفید است و در طول تاریخ، از این سبزی معطر برای تسکین موقتی درد دندان استفاده می‌شده است


    در قرن نوزدهم دو پزشک معروف فرانسوی به نام شومل و کازن با مصرف دم‌کرده و اسانس ترخون بیماری‌هایی را چون ضعف معده و سوءهضم معالجه می‌کردند و از معالجه با این گیاه معطر نتایج موثری می‌گرفتند.
    ترخون در قدیم به‌واسطه‌ی خواص درمانی که داشته است بسیار معروف بوده و در فرانسه به نام گیاه اژدها و یا شرپانتین معروف بوده است و از آن سالاد درست می‌کرده‌اند و یا خام و با غذا می‌خورده‌اند. ترخون را دم می‌کرده‌اند و دم‌کرده آن را به‌عنوان مقوی معده می‌خورده‌اند تا هضم غذا را آسان کند، گاز و نفخ شکم و روده‌ها را برطرف می‌کند و قاعدگی و عادت ماهانه زنان را مرتب سازد و دردهای اعصاب و انواع رماتیسم را شفا می‌بخشد.

    این همه خواص از کجا آمده است؟
    خواص درمانی ترخون مرهون روغن مایع اصلی آن است که دارای بو و طعم تندی است و مزه آن نزدیک به تربانتین است. روغن مایع اصلی ترخون دارای هفتاد درصد استراگول و بیست درصد ترپن است. این روغن دارای خواص تقویت‌کننده، اشتهاآور، مقوی معده، ادرارآور، قاعده‌آور و کرم‌کش است.
    خواص گیاهان دارویی +خاصیت های دارویی اذکار(بعضی هاش در ماه رمضان خیلی به دردتون میخوره...☺☺)

    دم کرده ترخون
    ترخون را به‌عنوان دم‌کرده به مقدار 25 تا 30 گرم در یک لیتر آب دم‌کرده و سه یا چهار بار در روز و هر بار یک فنجان از آن را پس از صرف غذا مصرف می‌کنند. کسانی که می‌خواهند از ترخون به‌عنوان دم‌کرده استفاده کند باید پنج گرم ترخون را تکه‌تکه کرده و در یک فنجان بریزند و روی آن آب جوش جاری کنند و 10 دقیقه بگذارند تا دم بکشد سپس این دم‌کرده را پس از صرف غذا بنوشند.
    دم‌کرده ترخون برای جلوگیری از آبله و سرخجه و کنترل علل وبا در طب گیاهی اهمیت زیادی دارد. ترخون قدرت دفاعی بدن را در برابر برخی ویروس‌ها و باکتری‌ها افزایش می‌دهد.


    فرآوری: مریم مرادیان نیری
    بخش تغذیه و آشپزی تبیان
    خدایا هر چه سریعتر تابستان را به دانش آموزان عنایت بفرما(آمین)


  6. #5

    تاریخ عضویت
    جنسیت بهمن ۱۳۹۳
    نوشته
    1,692
    صلوات
    270
    تعداد دلنوشته
    9
    مورد تشکر
    34 پست
    حضور
    18 روز 21 ساعت 13 دقیقه
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    15



    کندر در درمان سرطان هم موثر است


    صمغ کندر فرآورده گیاهی است که در عطر و خوشبوکننده‌ها نیز به کار می‌رود. هزاران سال است که صمغ کندر در طب نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

    خواص گیاهان دارویی +خاصیت های دارویی اذکار(بعضی هاش در ماه رمضان خیلی به دردتون میخوره...☺☺)
    به نقل از سایت «MSN»، این گیاه برای درمان عفونت کاربرد دارد. اکنون تحقیقات علمی، صمغ کندر را به درمان سرطان ارتباط می‌دهد.
    درخت بزولیا (Boswellia) که صمغ کندر از آن به دست می‌آید دارای ۴ گونه مختلف است که هر یک صمغی با کمی تفاوت تولید می‌کند.
    غلظت صمغ به زمان برداشت آن ارتباط دارد. نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که این صمغ حاوی ترکیب‌های مهم ضد سرطانی است. این موضوع برای مردم چین تازگی ندارد زیرا در طب قدیم چین، صمغ کندر برای درمان سرطان استفاده می‌شد و هنوز هم مورد استفاده قرار می‌گیرد.

    درمان سرطان پروستات: نتایج تحقیقات سال ۲۰۱۰ نشان می‌دهد که ترکیب‌های فعال موجود در صمغ کندر، مانع بروز سرطان پروستات می‌شود. این ترکیب اسیدی که از درخت صمغ کندر گرفته می‌شود به‌طور موثری سلول‌های سرطانی پروستات را از بین می‌برد.

    درمان لوسمی: نتایج تحقیقات دیگر نیز نشان می‌دهد که عصاره صمغ کندر لوسمی حاد ملوئیدی را درمان می‌کند. لوسمی حاد ملوئیدی، نوعی سرطان است که روی مغز استخوان تأثیر می‌گذارد. این بیماری زمانی شروع می‌شود که گلبول‌های سفید به سلول‌های سرطانی تبدیل می‌شود. نتایج آزمایش‌ها نشان می‌دهد عصاره صمغ کندر به‌طور موثری مرگ سلول‌های سرطانی را ۲۰ درصد افزایش می‌دهد.

    درمان سرطان مثانه: نتایج تحقیقات دیگری که در سال ۲۰۰۹ انجام گرفت نشان می‌دهد عصاره صمغ کندر بدون تأثیرگذاری روی سلول‌های سالم، سلول‌های سرطانی در مثانه را از بین می‌برد. محققان انگلیسی دریافتند که چگونه استایل- ۱۱- کتو- بتا- بوزولیک (Acetyl-11-keto-beta-boswellic acid) سرطان تخمدان را در حالت پیشرفته درمان می‌کند. این ماده ترکیبی است که در عصاره صمغ کندر یافت می‌شود. طبق آمار سازمان بهداشت جهانی، سرطان، علت عمده مرگ در جهان است.

    دیگر خواص کندر
    کندر خوراکی در واقع گونه‌ای صمغ است، این صمغ که خوردنی و شامل طعمی گس و تلخ بوده خاصیت درمانی خیلی زیادی نیز دارد که در گذشته نیز به‌واسطه اطبای سنتی برای معالجه خیلی از بیماری‌ها مورد استفاده قرار گرفته و امروزه نیز با حفظ جایگاه خود در طب سنتی با استفاده از روش‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد، این صمغ از درختان بومی در قسمت‌های مختلف ایران مخصوصاً قسمت‌های کوهستانی تهیه می‌شود که با زخمی کردن تنه درخت صمغ آن که شیری‌رنگ مایل به زرد است را جمع آوری و با استفاده از کمی آرد آن را مخلوط و به مدت دو هفته در محیطی گرم و خشک قرار می‌دهند تا کاملاً رطوبتش را از دست بدهد سپس وارد بازار مصرف می‌شود.
    عصاره صمغ کندر بدون تأثیرگذاری روی سلول‌های سالم، سلول‌های سرطانی در مثانه را از بین می‌برد


    کندر انواع مختلفی دارد، نوعی که به نام کندر خوراکی معروف است با کندری که در فرهنگ، آداب و رسوم ایرانی برای دود کردن به همراه اسپند در مجالس عزا و عروسی مورد استفاده قرار می‌گیرد متفاوت است هرچند که نوع خوراکی آن را در بسیاری از کشورهای عربی مورد برای انجام امور مذهبی به‌عنوان بخور مورد استفاده قرار می‌گیرد. کندر خوراکی طبیعت گرم و خشک دارد.

    خواص درمانی کندر خوراکی
    تقویت حافظه
    • تقویت معده و اعصاب
    • ادرارآور
    • مفید در درمان اسهال و استفراغ
    • مفید در گرفتگی صدا و حنجره
    • مفید برای بانوان باردار (زیبایی و هوش نوزاد)
    • کاهش اختلالات قاعدگی: با توجه به طعم گس و تلخی که دارد اما یکی از خواص درمانی بی‌نظیر این صمغ گیاهی کاهش و درمان خونریزی‌های شدیدی است که در دوران قاعدگی بارها برای بانوان و دختران جوان اتفاق می‌افتد، برای این منظور کافی است مقداری از کندر خوراکی را هر روز مانند آدامس جویده و میل نمایید.

    روش مصرف کندر خوراکی
    توصیه می‌شود روزانه به اندازه یک نخود مانند آدامس میل نمایید.
    فرآوری: مریم مرادیان نیری
    بخش تغذیه و آشپزی تبیان


    خدایا هر چه سریعتر تابستان را به دانش آموزان عنایت بفرما(آمین)


  7. #6

    تاریخ عضویت
    جنسیت بهمن ۱۳۹۳
    نوشته
    1,692
    صلوات
    270
    تعداد دلنوشته
    9
    مورد تشکر
    34 پست
    حضور
    18 روز 21 ساعت 13 دقیقه
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    15



    شبدر قرمز: ضدسرطان، ضدگرگرفتگی


    از فواید دارویی این گیاه می‌توان به جلوگیری از شکل‌گیری لخته‌های خون، پلاک‌های سرخرگی و ابتلا به سرطان خوش‌خیم پروستات اشاره کرد.

    خواص گیاهان دارویی +خاصیت های دارویی اذکار(بعضی هاش در ماه رمضان خیلی به دردتون میخوره...☺☺)

    نام علمی این گیاه (Trifolium Pratense) است، شبدر قرمز گیاهی است علفی و چندساله که در مناطق معتدله کره زمین می‌روید. در شرایط مساعد این گیاه هفت‌ساله است ولی در آب‌وهوای گرم فقط دو سال عمر می‌کند. ارتفاع شبدر قرمز بسیار کم است و بیشتر از 15 سانتیمتر نمی‌شود.
    برگ‌های آن بیضی‌شکل و دراز و دارای سه برگچه است و به همین علت در قرون‌وسطی مورداحترام مسیحیان بوده زیرا آن را سمبل خداوند، مسیح و روح‌القدس می‌دانستند.
    این گیاه از نظر داشتن مواد مغذی برای علوفه حیوانات بکار می‌رود.

    ترکیبات شیمیایی
    گل شبدر دارای مواد شیمیایی مانند تریفولین، ایزوتریفولین و اسانس روغنی می‌باشد. این گیاه دریای املاح معدنی مانند سلیس، آهن، فسفر، گوگرد، پتاسیم، منیزیم، منگنز، روی، مس، سرب، نیکل و کبالت می‌باشد.
    مهم‌ترین خاصیت شبدر قرمز ضد سرطان بودن آن است و تمیزکننده خون و بدن است


    خواص دارویی
    شبدر قرمز از نظر طب قدیم ایران سرد و تر است.
    * مهم‌ترین خاصیت شبدر قرمز ضد سرطان بودن آن است و تمیزکننده خون و بدن است.
    * سرفه را برطرف می‌کند، دردهای عضلانی را برطرف می‌کند و تورم پوستی را از بین می‌برد.
    * شبدر تازه به‌عنوان مسهل به کار می‌رود، درمان‌کننده آسم است، برای درمان آب‌آوردگی بدن مفید است و دل‌پیچه را برطرف می‌کند.
    * برای درمان آرتروز، رماتیسم و ورم بیضه باید برگ شبدر را در روغن‌زیتون جوشانیده و روی قسمت‌های دردناک بمالید.
    * برای طول عمر و جلوگیری از بیماری‌های قلبی شبدر قرمز بخورید.
    * شبدر قرمز تشنج را علاج می‌کند.
    خواص گیاهان دارویی +خاصیت های دارویی اذکار(بعضی هاش در ماه رمضان خیلی به دردتون میخوره...☺☺)
    * برای التیام زخم‌ها، ضماد شبدر قرمز را روی زخم‌ها بگذارید، برای از بین بردن خارش شبدر را له کرده و روی پوست بمالید.
    * شبدر قرمز یکی از غنی‌ترین منابع ماده‌ای موسوم به «ایزوفلاون» است که کارایی شبیه به استروژن دارد و از جمله گیاهانی است که برای درمان گرگرفتگی، کاهش کلسترول، سلامت سینه و بهبود سیستم گردش خون استفاده می‌شود.
    * از دیگر فواید دارویی این گیاه می‌توان به جلوگیری از شکل‌گیری لخته‌های خون، پلاک‌های سرخرگی و ابتلا به سرطان خوش‌خیم پروستات اشاره کرد.
    * شبدر قرمز منبع غنی از مواد مغذی و املاح باارزشی نظیر کلسیم، کروم، منیزیم، فسفر، پتاسیم و ویتامین ث است. به زنانی که در دوران یائسگی به گرگرفتگی دچار می‌شوند توصیه می‌شود از این گیاه استفاده کنند.
    * شبدر قرمز حاوی مقدار قابل‌توجهی ماده شیمیایی ایزوفلاون است که ساختاری شبیه به هورمون زنانه استروژن دارد و در بهبود علائم سندرم پیش از قاعدگی نیز موثر است.
    * علاوه بر این، شبدر قرمز مانعی برای فعالیت برخی از آنزیم‌هایی است که در ابتلای مردان به سرطان پروستات نقش دارند.
    * همچنین این اعتقاد وجود دارد که شبدر قرمز از بروز بیماری‌های قلبی جلوگیری می‌کند هرچند هنوز نتایج مطالعات در مورد این تأثیر شبدر قرمز بر روی انسان قطعی نشده است.
    * شبدر قرمز همچنین در تسهیل روند ترک سیگار موثر است.
    خواص گیاهان دارویی +خاصیت های دارویی اذکار(بعضی هاش در ماه رمضان خیلی به دردتون میخوره...☺☺)
    طرز استفاده
    دم‌کرده: مقدر 30 گرم گیاه خشک را در یک لیتر آبجوش ریخته و به مدت 5 دقیقه دم کنید. مقدار مصرف آن یک فنجان سه بار در روز است.

    جوشانده شبدر: مقدر 50 گرم سرشاخه‌های گل‌دار شبدر قرمز را در مقدری شیر یا آب ریخته و بگذارید مدتی بجوشد و پس از سرد شدن به‌صورت ضماد روی پوست و یا قسمت‌های دردناک بدن بگذارید.

    مضرات
    مصرف زیاد شبدر خطرناک است زیرا دارای اسید سیانیدریک می‌باشد ولی استفاده متعادل از آن هیچ‌گونه خطری نداشته و بسیار مفید است.

    فرآوری: مریم مرادیان نیری
    بخش تغذیه و آشپزی تبیان
    خدایا هر چه سریعتر تابستان را به دانش آموزان عنایت بفرما(آمین)


  8. #7

    تاریخ عضویت
    جنسیت بهمن ۱۳۹۳
    نوشته
    1,692
    صلوات
    270
    تعداد دلنوشته
    9
    مورد تشکر
    34 پست
    حضور
    18 روز 21 ساعت 13 دقیقه
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    15



    گیاهان رقیق کننده ی خون


    مواد غذایی حاوی سالیسیلات، اسید چرب امگا۳، میزان بالای ویتامین E یا آنتی بیوتیک رقیق کننده طبیعی خون به حساب می آیند.

    خواص گیاهان دارویی +خاصیت های دارویی اذکار(بعضی هاش در ماه رمضان خیلی به دردتون میخوره...☺☺)

    میزان غلظت خون برای حفظ سلامت اهمیت دارد. اگر خون به آسانی لخته شود ناراحتی‌هایی مانند حمله قلبی را به وجود می آورد و در صورت لخته نشدن خون، ناراحتی‌هایی مانند مشاهده خون در ادرار، خون دماغ، خون ریزی شدید در دوران قاعدگی را به همراه دارد. اگر خون به اندازه کافی لخته نشود و فرد نیاز به عمل پیدا کند یا در حادثه‌ای مجروح شود، با از دست دادن خون بیش از حد با مشکل جدی رو به رو خواهد شد.

    یک نوع رقیق کننده خون، ماده ای به نام سالیسیلات (Salicylates) است که مانع جذب ویتامین K در بدن می شود. ویتامین K نقش مهمی در لخته شدن خون در بدن دارد. یکی از معروف‌ترین رقیق کننده‌های خون آسپرین است اما بیشتر مواد غذایی مانند طعم‌دهنده‌ها و مواد نگه‌دارنده نقش سالیسیلات را دارند. مواد غذایی که سرشار از این ماده است شامل ادویه، میوه، میوه خشک، میوه مغزدار، مواد طعم‌دهنده و نگه‌دارنده است.

    گیاهان و ادویه‌های سرشار از سالیسیلات
    * پودر کالری
    * پودر فلفل قرمز
    * زنجبیل
    * دارچین
    * شوید
    * آویشن
    * مرزنگوش
    * زردچوبه
    * شیرین بیان
    * کلم
    * نعناع
    * سیر
    * پیاز
    * روغن زیتون
    * کلم بروکلی
    * گلم کلم
    * کاهو

    میوه های سرشار از سالیسیلات
    * کشمش
    * آلو
    * گیلاس
    * زغال اخته
    * انگور
    * توت فرنگی
    * نارنگی
    * پرتقال

    مواد دیگری که سالیسیلات دارند عبارتند از:
    * آدامس
    * عسل
    * سرکه
    اگر قرار است عمل شوید، جراح را از داروهایی که مصرف می کنید، آگاه کنید. زیرا در بیشتر موارد مصرف هر نوع دارو یا گیاه یا ادویه دارویی را ٢ هفته قبل از جراحی باید متوقف کرد

    اسید چرب امگا ۳ موجود در ماهی چرب و ویتامین E رقیق کننده طبیعی خون است:

    منابع خوب ویتامین E عبارتند از:
    * بادام درختی
    * گردو
    * فندق
    * بادام زمینی
    * پسته
    * روغن ذرت
    * روغن بادام زمینی
    * روغن آفتاب گردان
    * روغن نخل
    * روغن کنجد
    * نخود
    * عدس
    * برنج
    * گندم
    * لوبیا
    * جو
    باید توجه داشته باشید که هر فردی نیاز به غذاهای رقیق کننده خون ندارد به عنوان مثال افرادی که داروهای ضد لخته شدن مصرف می‌کنند، نباید از این نوع مواد غذایی زیاد استفاده کنند زیرا که می‌تواند به فرد آسیب جدی برساند. قانون مهمی که باید برای رقیق کردن خون به آن توجه کرد، کاهش مصرف پروتئین حیوانی و چربی است.
    گیاهان و ادویه های متعددی وجود دارند که باعث رقیق شدن خون می شوند. در واقع بسیاری از مواد غذایی که مردم مصرف می‌کنند، حاوی ماده رقیق کننده خون است.
    همان طور که گفته شد مواد غذایی حاوی سالیسیلات، اسید چرب امگا۳، میزان بالای ویتامین E و آنتی بیوتیک ها رقیق کننده طبیعی خون به حساب می آیند. البته اگر داروی رقیق کننده خون مصرف می‌کنید، بهتر است قبل از مصرف هر نوع گیاه یا ادویه برای رقیق کردن خون، با پزشک مشورت کنید.
    اگر قرار است عمل شوید، جراح را از داروهایی که مصرف می کنید، آگاه کنید. زیرا در بیشتر موارد مصرف هر نوع دارو یا گیاه یا ادویه دارویی را ٢ هفته قبل از جراحی باید متوقف کرد.
    خواص گیاهان دارویی +خاصیت های دارویی اذکار(بعضی هاش در ماه رمضان خیلی به دردتون میخوره...☺☺)
    گیاهان یا ادویه مفید برای رقیق کردن خون عبارت است از:
    دارچین: این ادویه رقیق کننده خون است و می تواند گردش خون را افزایش دهد.
    شوید: اگر چه این گیاه به عنوان رقیق کننده چندان مطرح نیست اما مصرف زیاد آن همزمان با برخی داروها می تواند واکنش ایجاد کند.
    سیر: قرن هاست که از این گیاه رقیق کننده خون به علت خاصیت درمانی که دارد، استفاده می شود. زمانی که سیر خام خورده می‌شود خون را رقیق کرده و در نتیجه جریان خون را تسهیل می‌کند. همچنین با تولید اکسید نیتریک، به گشادی رگ های خونی و حل شدن لخته های خون کمک می‌کند.
    ریشه شیرین بیان: این گیاه نیز رقیق کننده خون است.
    جینکوبیلوبا: جینکوبیلوبا علاوه بر افزایش گردش خون، مانع از لخته شدن خون می شود.
    زنجبیل: اگر چه از این گیاه بیشتر برای رفع حالت تهوع استفاده می شود اما رقیق کننده قوی خون نیز به حساب می آید.
    چای کوهی: این گیاه در صورت مصرف با برخی داروها به حد خطرناکی باعث رقیق شدن خون می شود.
    چای سبز: ترکیب‎ EGCG ‎ چای سبز غلظت خون را ‏رقیق ‏و ثابت نگه می‌دارد و دیواره رگ‌ها نرم و انعطاف پذیر، عروق باز و جریان گردش خون منظم می شود‎.
    فرآوری: مریم مرادیان نیری
    بخش تغذیه و آشپزی تبیان


    خدایا هر چه سریعتر تابستان را به دانش آموزان عنایت بفرما(آمین)


  9. #8

    تاریخ عضویت
    جنسیت فروردين ۱۳۹۳
    نوشته
    730
    صلوات
    21262
    تعداد دلنوشته
    10
    مورد تشکر
    0 پست
    حضور
    12 روز 13 ساعت 43 دقیقه
    دریافت
    1
    آپلود
    0
    گالری
    0

    راهنما در ماه رمضان کمتر تشنه شویم...




    برای کاهش تشنگی در ایام روزه داری، می توان عرق کاسنی و شاهتره، را به نسبت مساوی تقسیم کرد و در یخچال گذاشت و در فاصله افطار تا سحر از آن استفاده کرد. مصرف این نوشیدنی، تشنگی طول روز را بسیار کم می کند.

    _ مصرف زیاد گوشت قرمز می تواند باعث افزایش صفرا و تشنگی شود از این رو مصرف آن باید محدود شود البته افرادی که سابقه کم خونی، ضعف و افت مکرر فشار خون دارند از این قاعده مستثنا هستند.

    _ مصرف آب یخ اگر چه در ابتدا تشنگی را فرو می نشاند اما در نهایت باعث تشدید تشنگی می شود. هم چنین دوش گرفتن در طول روز باعث کاهش حرارت بدن روزه دار می شود. برای این کار باید از آب ولرم استفاده کرد زیرا آب سرد باعث منقبض شدن منافذ پوست و احتباس گرما می شود و فرد در طول روز احساس گرما می کند. افرادی که دچار تشنگی شدید می شوند، بهتر است بعد از نماز ظهر و عصر دوش بگیرند و ساعتی را در مکان خنک استراحت کنند.

    _ مصرف میوه های آب دار و خنک مانند هندوانه، خیار و غذاهای لعاب دار مانند کدو، شیر، فرنی و سبزی هایی مانند کاهو و خرفه در زمان افطار و سحر به کاهش تشنگی در طول روز می انجامد.
    از آن جا که هندوانه طبع لطیفی دارد وقتی وارد معده خالی می شود، ممکن است به خلط صفرا تغییر ماهیت دهد و عملاً به جای خنک کردن، باعث افزایش حرارت شود بنابراین باید هندوانه را زمانی مصرف کرد که با مصرف خوراکی های دیگر داغی کبد و معده را فرو نشانده باشیم.

    الهی ، همنشین از همنشین رنگ می گیرد ،خوشا آنکه با تو همنشین است . . .(صلوات بر محمد و ال محمد)
    فکر کنم باز گم شدم خدایا...
    صبرم از کاسه دگر لبریز است...
    اگر این جمعه نیاید چه کنم؟!
    آنقدر من خجل از کار خویشم
    اگر این جمعه بیاید چه کنم؟!
    یا اباصالح ادرکنی...



  10. #9

    تاریخ عضویت
    جنسیت فروردين ۱۳۹۳
    نوشته
    730
    صلوات
    21262
    تعداد دلنوشته
    10
    مورد تشکر
    0 پست
    حضور
    12 روز 13 ساعت 43 دقیقه
    دریافت
    1
    آپلود
    0
    گالری
    0



    رفع تشنگی با نوشیدنی های گیاهی در ماه رمضان

    شربت ها و نوشیدنی های خنک و گیاهی زیر، توصیه های طب سنتی برای رفع تشنگی در ماه رمضان هستند…• مخلوط آب هندوانه و عرق کاسنی

    خواص گیاهان دارویی +خاصیت های دارویی اذکار(بعضی هاش در ماه رمضان خیلی به دردتون میخوره...☺☺)


    آب هندوانه و عرق کاسنی هردو طبعی سرد دارند و حرارت و عطش بدن تان را به سرعت کاهش می دهند. شما می توانید از این دو نوشیدنی گیاهی به صورت جداگانه استفاده کنید امّا ترکیب این دو، تاثیری فوق العاده در رفع تشنگی تان در ماه رمضان دارند.
    کافی است مقداری هندوانه، یک فنجان عرق کاسنی، ۵-۶ قالب یخ و در صورت ممکن، آب یک پرتقال بزرگ را در میکسر بریزید و مخلوط کنید. اگر دوست دارید نوشیدنی گیاهی تان، خنک تر باشد، می توانید از قالب های یخ بیشتری استفاده کنید.
    • شربت نعناع

    خواص گیاهان دارویی +خاصیت های دارویی اذکار(بعضی هاش در ماه رمضان خیلی به دردتون میخوره...☺☺)


    نعناع اگرچه طبعی گرم دارد، با کاهش فشارخون، بدن را خنک می کند و تشنگی تان را به راحتی برطرف می کند. مقدار کمی قند را با آب مخلوط کنید و یک فنجان نعناع خرد شده در آن بریزید. در ظرف را بگذارید و یک ساعت منتظر بمانید. سپس نوشیدنی آماده شده را صاف کنید و آب باقی مانده را در یخچال بگذارید و نوش جان کنید.
    فراموش نکنید که اگر مقدار قندی که به آب اضافه می کنید، زیاد باشد باعث گرسنگی و تشنگی بیشتر می شود.

    شربت خاکشیر


    خواص گیاهان دارویی +خاصیت های دارویی اذکار(بعضی هاش در ماه رمضان خیلی به دردتون میخوره...☺☺)



    شربت خاکشیر یکی از بی نظیرترین نوشیدنی های گیاهی و تابستانی برای رفع تشنگی بعد از افطار است. برای درست کردن این شربت نیاز به مقداری آب، شکر، گلاب و خاکشیر دارید.
    برای درست کردن شربت خاکشیر از قالب های یخ استفاده کنید تا طعم بهتری داشته باشد و زودتر تشنگی را برطرف کند.

    • شربت ریحان

    خواص گیاهان دارویی +خاصیت های دارویی اذکار(بعضی هاش در ماه رمضان خیلی به دردتون میخوره...☺☺)


    ریحان در برطرف کردن تشنگی تاثیر به سزایی دارد. برای درست کردن این شربت، نیاز به دو فنجان ریحان خرد شده دارید.
    آب قند رقیقی درست کنید و ریحان را داخل آن بریزید. در ظرف را به مدت یک ساعت ببندید تا طعم و عطر ریحان وارد ترکیب آب قند شود. سپس مایع را صاف کنید و در یخچال بگذارید. نوشیدنی گیاهی و خنک شما آماده است.


    شربت سکنجبین و خیار


    خواص گیاهان دارویی +خاصیت های دارویی اذکار(بعضی هاش در ماه رمضان خیلی به دردتون میخوره...☺☺)



    شربت سکنجبین از نوشیدنی های گیاهی و سنتی و برای ماه رمضان انتخابی عالی است. اگر این نوشیدنی را با خیار مصرف کنید زودتر به هدف خود می رسید.
    شربت سکنجبین از مخلوط سرکه، آب و عسل یا شکر تشکیل می شود و باید حرارت ببیند. می توانید به این ترکیب نعناع را هم اضافه کنید و موقع مصرف آن از قالب های یخ و خیار استفاده کنید. مصرف آن با کاهو نیز باعث روانی مزاج و رفع تشنگی و کم آبی بدن می شود.
    فراموش نکنید که مصرف بیش از اندازه ی کاهو با سکنجبین موجب افزایش اشتها می شود پس در مصرف آن زیاده روی نکنید.

    ویرایش توسط fatemeh2 : ۱۳۹۴/۰۴/۰۳ در ساعت ۱۰:۴۹
    الهی ، همنشین از همنشین رنگ می گیرد ،خوشا آنکه با تو همنشین است . . .(صلوات بر محمد و ال محمد)
    فکر کنم باز گم شدم خدایا...
    صبرم از کاسه دگر لبریز است...
    اگر این جمعه نیاید چه کنم؟!
    آنقدر من خجل از کار خویشم
    اگر این جمعه بیاید چه کنم؟!
    یا اباصالح ادرکنی...



  11. #10

    تاریخ عضویت
    جنسیت بهمن ۱۳۹۳
    نوشته
    1,692
    صلوات
    270
    تعداد دلنوشته
    9
    مورد تشکر
    34 پست
    حضور
    18 روز 21 ساعت 13 دقیقه
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    15



    خواص دارویی سنجد؛ سینی از هفت سین


    با توجه به مواد موجود در میوه و سایر قسمت‌های سنجد می‌توان اثرات قابض، محرک، ضد التهاب، ضد اکسیدان، ضد سرطان و رفع مشکلات معده و روده را برای آن پیش‌بینی نمود.

    خواص گیاهان دارویی +خاصیت های دارویی اذکار(بعضی هاش در ماه رمضان خیلی به دردتون میخوره...☺☺)
    گیاه‌شناسی
    درخت سنجد درختی است که ارتفاع آن تا 7 متر می‌رسد. تمام قسمت‌های گیاه از پرزهای فشرده نقره‌ای پوشیده شده و ممکن است خاردار یا بی‌خار باشد. برگ‌های آن بیضی، دراز، نوک‌تیز به طول تا 9 و عرض تا 5/2 سانتی‌متر می‌باشند. سطح رویی برگ‌ها سبز مایل به خاکستری و سطح زیرین سفید نقره‌ای است.
    گل‌های کوچک گیاه به تعداد یک تا سه عدد به رنگ زرد کمرنگ و به صورت نر و ماده یا به طور مجزا نر و ماده هستند. این گل‌ها بوی بسیار نافذی دارند و در اوایل تابستان ظاهر می‌شوند. میوه بیضی‌شکل سنجد شبیه و به اندازه زیتون، به طول تا 7/1سانتی‌متر و به رنگ نارنجی مایل به قرمز و دارای طعم ملایم و قابض است.
    سنجد بومی نواحی غربی و مرکزی آسیا، از روسیه و قزاقستان تا ترکیه و ایران می‌باشد و در بیشتر نقاط ایران، به‌خصوص در استان‌های آذربایجان، کردستان، همدان، اصفهان، فارس، خراسان، تهران و بلوچستان می‌روید.

    ترکیبات مهم
    گل‌های سنجد دارای اسانس معطری است که مواد موثر آن اولین بار در سال 1378 توسط مولف و همکاران مورد تجزیه و شناسایی قرار گرفت. نتایج این پژوهش نشان داد که مهم‌ترین ترکیبات اسانس شامل: اتیل سینامات 2/81 درصد، دوکوزان 7/1 درصد، تری‌کوزان 55/0 درصد، هنی‌کوزان 9/0 درصد، متیل سینامات 8/3 درصد، سیس و ترانس اتیل بنزوات 11/0 درصد، نونانال 22/0 درصد و 1و8 ررسینئول 11/0 درصد می‌باشند.
    غُبیرا یا سنجد دارای طبیعت سرد و خشک است. هر خونریزی را بند آورد. صفرآور است. در علاج سرفه مفید است. از استفراغ جلوگیری می‌کند. بندآورنده شکم است (ضد اسهال) و ادرار را زیاد می‌کند

    میوه، برگ و ساقه سنجد حاوی ترکیبات تاننی، ساپونینی، فلاوونوئیدی و آلکالوئید است. همچنین ترکیبات قندی، چربی، کاروتنوئیدها و ویتامین‌ها، از جمله ویتامین‌های C و E، از ترکیبات میوه می‌باشند.

    داروشناختی و اثرات مهم
    با توجه به مواد موجود در میوه و سایر قسمت‌های سنجد می‌توان اثرات قابض، محرک، ضدالتهاب، ضداکسیدان، ضدسرطان و رفع مشکلات معده و روده را برای آن پیش‌بینی نمود.
    با توجه به اینکه تحقیقات چندانی در مورد مواد و خواص سنجد ایران صورت نگرفته است، می‌توان به نظریات دانشمندان و منابع طب سنتی توجه نمود.

    ابن‌سینا در کتاب قانون راجع به سنجد چنین گفته است:
    غُبیرا یا سنجد دارای طبیعت سرد و خشک است. هر خونریزی را بند آورد. صفرآور است. در علاج سرفه مفید است. از استفراغ جلوگیری می‌کند. بندآورنده شکم است (ضد اسهال) و ادرار را زیاد می‌کند.
    خواص گیاهان دارویی +خاصیت های دارویی اذکار(بعضی هاش در ماه رمضان خیلی به دردتون میخوره...☺☺)
    در مخزن الادویه راجع به سنجد چنین آمده است:
    غُبیرا را به فارسی سنجد گویند. میوه درختی است بزرگ به قدر درخت عناب و در مناطق بسیار سرد می‌روید و برگ آن خشن است.
    درخت دو نوع است: نر و ماده که نر آن ثمر نمی‌دهد و ماده آن دو نوع می‌باشد: یکی میوه آن به اندازه عناب و پوست آن نازک است که بعد از رسیدن پوست آن سرخ می‌گردد و از مغز خوب جدا نمی‌شود. مغز آن سفیدرنگ، شیرین، خوشبو و خوش‌طعم است که تخمی (هسته) کمی طولانی، شبیه هسته عناب دارد و نوع دیگر، میوه‌اش بزرگ‌تر از نوع اول است و پوست آن از مغز جدا می‌شود. مغز آن سفیدرنگ و نرم، مانند آرد می‌باشد و هسته آن به آسانی جدا می‌گردد. این نوع، شیرینی کمتری دارد و در فارسی به آن سنجد آردی گویند. هر دو نوع در وسط تابستان می‌رسند و قوت آن ها تا دو سال باقی می‌ماند.
    * طبیعت آن سرد و خشک و میوه‌اش مقوی و مفرح است.
    * برای درمان سردرد و سرفه مفید می‌باشد.
    * مقوی معده و ضد استفراغ و صفراآور است.
    * خام آن ضد اسهال است.
    * گل آن سفید مایل به زردی است و بعضی زعفرانی رنگ گفته‌اند. طبیعت گل آن گرم و خشک و بسیار خوشبو و تند می‌باشد و استشمام بوی آن محرک شهوت زنان، خصوصاً زنان و دختران جوان است.
    * بوی گل آن مفرح و مقوی دل و دماغ و آشامیدن آن مقوی دماغ و قلب است.
    * همچنین گل آن جهت امراض سینه و ریه، معده و جگر و آب آوردن انساج، لرز و یرقان مفید است.
    * برگ تازه آن برای درمان زخم و رفع عفونت مفید می‌باشد و اگر برگ تازه نباشد، برگ خشک آن هم مفید است.
    خواص گیاهان دارویی +خاصیت های دارویی اذکار(بعضی هاش در ماه رمضان خیلی به دردتون میخوره...☺☺)
    نکات قابل توجه
    1- در منابع قدیمی اشاره به دو نوع سنجد معمولی و آردی شده است که در منابع جدید هم همین موضوع به چشم می‌خورد.
    2- در تجزیه و شناسایی مواد تشکیل‌دهنده اسانس گل سنجد، مواد محرک هورمون‌های زنان تشخیص داده شده است که مطالب اظهارشده در مخزن‌الادویه تحریک شهوت زنان و دختران را کاملا تائید می‌کند. در گذشته زنان و دختران، به‌خصوص نوجوانان را از استشمام رایحه سنجد به دلیل اثرات تحریکی منع می‌کردند.
    3- با توجه به گستردگی کم درختان سنجد در جهان، تحقیقات زیادی در مورد مواد و اثرات آن صورت نگرفته، ولی در سال‌های اخیر توجه بیشتری به آن شده و تحقیق بر روی میوه و هسته آن در حال انجام است که باید منتظر نتایج شد.
    4- کمیت و کیفیت مواد موجود در اسانس سنجد ایران مشابهت زیادی به اسانس گل سنجد کشور چین دارد. این شباهت به خصوص در جسم اصلی آن یعنی اتیل‌سینامات می‌باشد.
    بخش تغذیه و آشپزی تبیان


    خدایا هر چه سریعتر تابستان را به دانش آموزان عنایت بفرما(آمین)


صفحه 1 از 6 123 ... آخرین

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

موضوعات مشابه

  1. جمع بندی دلیل حرام بودن خودارضایی (ادامه بحث قبلی)
    توسط aminxp در انجمن ساير موارد
    پاسخ: 3
    آخرين نوشته: ۱۳۹۳/۱۰/۱۲, ۱۱:۰۸
  2. دریایی که شکافته شد
    توسط مدیر تدوین در انجمن جمع ‏بندی‏ های نهایی
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: ۱۳۹۳/۰۷/۰۶, ۰۸:۳۸
  3. افزایش 10 برابری جراحی زیبایی میان مردان
    توسط عبد آبق در انجمن سایر مباحث
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: ۱۳۹۲/۱۱/۰۷, ۱۲:۰۹
  4. صحت واعتبار حدیث هایی در مورد سگ
    توسط مجید در انجمن تاویل قرآن
    پاسخ: 4
    آخرين نوشته: ۱۳۹۲/۰۶/۰۵, ۱۶:۴۰

کلمات کلیدی این موضوع

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
^

ورود

ورود