جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید







موضوع: شب قدر ، اهميت ، فضيلت ، اعمال ، فلسفه احيا و قران سرگرفتن ،
-
۱۳۸۷/۰۶/۲۷, ۱۰:۰۰ #1
- تاریخ عضویت
شهريور ۱۳۸۷
- نوشته
- 222
- مورد تشکر
- 304 پست
- حضور
- 16 دقیقه
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
شب قدر ، اهميت ، فضيلت ، اعمال ، فلسفه احيا و قران سرگرفتن ،
قدر شب مقدرات
((انا انزلناه فى ليلة القدر و ما ادريك ماليلة القدر ليلة القدر خير من الف شهرتنزل الملائكه والروح فيها باذن ربهم من كل امر سلام هى حتى مطلع الفجر)) (1)
ترجمه : ما اين قرآن عظيم الشان را (كه رحمت واسع و حكمت جامع است) در شب قدر نازل كرديم و چه تو را به عظمت اين شب قدر آگاه تواند كرد, شب قدر (به مقام و مرتبه) از هزار ماه بهتر و بالاتر است در اين شب فرشتگان و روح (جبرئيل) به اذن خدا (بر مقام ولايت نبى و امام عصر(عج) از هر فرمان (و دستور الهى و سرنوشت مقدرات خلق را) نازل مى گردانند, اين شب, رحمت و سلامت و تهنيت است تا صبحگاه (شهود) ((شب قدر)) يا ((ليلة القدر)) مشهورترين نام اين شب است. مفسران درباره اينكه چرا اين شب را ((شب قدر)) گفته اند و ((قدر)) به چه معناست, سه معنا را انتخاب كرده اند:
1- قدر= شرف و منزلت
((مرحوم طبرسى)) گويد: ((از آن رو به اين شب, قدر گفته اند كه داراى شرف و پايه اى بلند و شانى عظيم است. مثل اينكه گويند: مرد داراى قدر; يعنى داراى شرف و منزلت. چنان چه قرآن مى فرمايد: ((و ما قدروا الله حق قدره)), يعنى عظمت و شان خدا را آن گونه كه بايد به جا نياوردند. ((ابوبكر وراق)) گويد: ((لان من لم يكن ذا قدر اذا احياها صار ذاقدر)); آن شب را, قدر ناميدند, از اين رو كه انسان ها با زنده داشتن آن به قدر و منزلت مى رسند. ديگران نيز گفته اند: شب قدر است, زيرا كارهاى خدايى را در آن شب پاداشى بزرگ و گران سنگ است. گروهى ديگر نيز گفته اند: شب قدر است, چون كتابى گرانبها بر پيامبرى بلند مرتبه و گرامى, براى امتى بلند پايه با دستان فرشته اى گرانقدر نازل شده است.(2) در قدر و منزلت شب قدر همين بس كه سوره مباركه (قدر) در شان آن نازل شده است.
2- قدر= تنگی و ضيق
يكى از معانى (قدر) ضيق و تنگى است.
اين شب را از آن رو (قدر) گفته اند كه زمين به واسطه كثرت فرود فرشتگان در آن شب, تنگ مى شود. زمين در اين شب, سرشار از فرشتگانى است كه تا سپيده دم, هم صدا با زمينيان به احياى آن شب مى پردازند و به وظايف خويش مى رسند. در اين زمينه قرآن كريم مى فرمايد: (تنزل الملائكه و الروح فيها باذن ربهم من كل امر).
3- قدر= تقدير و اندازه گيرى
بسيارى از دانشمندان اين معنا را پذيرفته اند; چون در اين شب, همه چيز اندازه گيرى مى شود, به آن شب قدر گفته مى شود. از جمله مقدرات اين شب, سرنوشت افراد, جامعه, حوادث و پيش آمدها, مانند جنگ, زلزله, پيروزى, شكست, سعادت و شقاوت و...است. در اين شب, سرنوشت افراد و جوامع و هر آنچه با سرنوشت انسان ها ارتباط دارد, بر اساس حكمت و مصلحت رقم مى خورد. (در او تقدير و تفصيل كنند; هر كار كه مشحون به حكمت است, نقص را بر او راه نبود و هر چه در آن سال خواهد بود از آجال و اقسام, در اين شب تقدير كنند). (3)
از حضرت امام رضا(ع), روايت شده است كه :
(...يقدر فيها ما يكون فى السنه من خير او شر اومضره او منفعه او رزق او اجل و لذلك سميت ليلة القدر) (4); اين شب را ليلة القدر ناميده اند, چون آنچه مربوط به سال است, از قبيل خوبى, بدى, زيان, سود,روزى (معيشت) و مرگ و ولادت در آن شب اندازه گيرى مى شود.
امام صادق(ع), خطاب به (ابوبصير) فرمودند:
(يا ابا محمد, يكتب وفد الحاجه فى ليلة القدر و المنايا والبلايا و الارزاق و ما يكون الى مثلها فى قابل فاطلبها فى احدى وثلاث); اى ابو محمد, در شب قدر حاجيان مشخص شده و پيشامدها و مرگ ها و روزىها و آنچه مربوط به آن سال است تا سال آينده (شب قدر ديگر) رقم مى خورد; پس آن را در شب بيست و يكم و بيست سوم ماه جستجو كن البته اينكه خداوند بر پايه حكمت و مصلحت, تقدير امور مى فرمايد, به شايستگى و ظرفيت و حال افراد و جوامع بستگى دارد.
قدر, باران رحمتى است كه در جويبار هر فرد و هر جمع به اندازه او جارى است. شخصيت افراد به گونه اى شكل گرفته كه بعضى از آنان توان پذيرش جريان رودى وسيع از رحمت و بركت قدر را دارند و برخى ديگر, زمينه كمترى براى جذب رحمت و عنايت دارند; برخى, هيچ گونه آمادگى ندارند تا آنجا كه زمينه وجودشان چون سنگى سخت و نفوذناپذير است. حقيقت شب قدر از نوع حقايق قرآنى است و همان طور كه قرآن شفا و درمان است, شب قدر نيز اين گونه است: (و ننزل من القرآن ما هو شفا و رحمه للمومنين و لا يزيد الظالمين الا خسارا). (5) قرآن غذاىسالم روح انسان هاست. اين غذاى دلپذير براى روان سالم لذت بخش است. اما اگر كسى بيمار باشد, نه تنها از اين سفره رنگين دلپذير و غذاى شفابخش بهره اى نمى برد, بلكه براى او مايه آزردگى است. از اين رو, در قسمت دوم, آيه كريمه مى فرمايد: و همين قرآن براى ستمكاران مايه تباهى و زيان است. گفتيم كه در شب قدر سرنوشت انسان ها بر اساس حكمت و مصلحت رقم مى خورد. بى گمان, اين تصميم گيرى درباره آينده اشخاص و امت ها با گذشته آنان پيوند خورده است, اما اينكه در اين شب چگونه تصميم گيرى و تقدير مى شود و چه مراحلى پشت سر گذاشته مى شود و نقش عنصر . انتخاب چيست؟ در صفحات بعد به آن خواهيم پرداخت.
1- سوره قدر
2- مجمع البيان , ج 10 , ص 518.
3- تفسير منهج الصادقين , ج 10, ص 303.
4- عيون اخبار الرضا, ج 2 , ص 116.
5- اسرإ , آيه 82.
((مطلب گزينش شده است))
-
-
۱۳۸۷/۰۶/۲۷, ۱۱:۳۹ #2
- تاریخ عضویت
اسفند ۱۳۸۵
- نوشته
- 1,799
- مورد تشکر
- 3,021 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
-
18
بنام خدا
«إنّا أنزلنـه فى ليلة القدر.. .» ما آن (قرآن ) را در شب قدر نازل كرديم و تو چه مى دانى شب قدر چيست ؟ شب قدر از هزار ماه بهتر است . فرشتگان و روح در آن شب به اذن پروردگار خود براى تقدير هر كارى نازل مى شوند . آن شب انباشته از سلامت ، بركت و رحمت تا طلوع صبح است . (سوره قدر)
قدر به معناى اندازه گيرى ، تقدير و برنامه ريزى و تنظيم امور آمده بر اساس روايات فراوانى كه وارد شده ، در شب قدر امور و سرنوشت افراد براى سال آينده رقم مى خورد . شب زنده دارى و عبادت در اين شب موجب آمرزش گناهان خواهد بود . درسوره بقره مى خوانيم كه قرآن در ماه رمضان نازل شده «شهر رمضان الذى أُنزل فيه القرءان .. .» (بقره ، 185) در سوره قدر آمده كه قرآن در شب قدر نازل شده «إنّا أنزلنـه فى ليلة القدر» «قدر ، 1) ; بنابراين شب قدر در ماه مبارك رمضان واقع شده و در آيه ديگرى از سوره قدر خداوند اين شب را بهتر از هزار ماه مى داند «ليلة القدر خير من ألف شهر» (قدر ، 3) و منظور از برترى اين شب از هزار ماه ، اين است كه اِحيا و بيدار ماندن و به عبادت پرداختن در اين شب ، از عبادت هزار شب بهتر است . در سوره دخان خداوند اين شب را مبارك خوانده و فرمود: «إنّا أنزلنـه فى ليلة مبـركة » (دخان ، 3) منظور از مبارك بودن اين شب است كه ظرفيت و گنجايش خير كثيرى داشته ، چون بركت به معناى خير كثير است و قرآن خير كثيرى بود كه در آن شب نازل شده و رحمت و اسعه اى بود كه دانش همه خلق را گرفت در ادامه مى فرمايد: «فيها يفرق كلّ أمر حكيم» (دخان ، 4) كه مقصود اين است در اين شب ، امور و احكام و معارفى كه به صورت كلى و اجمالى بر پيامبر(صلى الله عليه وآله)نازل شده بود ، جزئيات آن به صورت تفصيلى بيان مى شود ; البته تفاسير ديگرى در مورد اين آيه وجود دارد ; لكن اين معنى صحيح تر به نظر مى رسد .(1)
پاورقی:
1: تفسير الميزان ، ج 20 ، ذيل آيات سوره قدر ، ص 330
-
-
۱۳۸۷/۰۶/۳۰, ۰۸:۵۴ #3
- تاریخ عضویت
شهريور ۱۳۸۷
- نوشته
- 222
- مورد تشکر
- 304 پست
- حضور
- 16 دقیقه
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
شب قدر از نگاه علامه طباطبائي
شب قدر يعنى چه؟
مراد از قدر، تقدير و اندازهگيرى است و شب قدر شب اندازهگيرى است و خداوند متعال دراين شب حوادث يك سال را تقدير مىكند و زندگى، مرگ، رزق، سعادت و شقاوت انسانها و امورى ازاين قبيل را دراين شب مقدر مىگرداند.
شب قدر كدام شب است؟
در قرآن كريم آيهاى كه به صراحت بيان كند شب قدر چه شبى است ديده نمىشود. ولى از جمعبندى چند آيه از قرآن كريم مىتوان فهميد كه شب قدر يكى از شبهاى ماه مبارك رمضان است. قرآن كريم از يك سو مىفرمايد: « انا انزلناه فى ليلة مباركة.»(دخان / 3) اين آيه گوياى اين مطلب است كه قرآن يكپارچه در يك شب مبارك نازل شده است و از سوى ديگر مىفرمايد: « شهررمضان الذى انزل فيه القرآن.»(بقره / 185)و گوياى اين است كه تمام قرآن در ماه رمضان نازل شده است. و در سوره قدر مىفرمايد: «انا انزلناه فى ليلة القدر.»(قدر/1)از مجموع اين آيات استفاده مىشود كه قرآن كريم در يك شب مبارك در ماه رمضان كه همان شب قدر است نازل شده است. پس شب قدر در ماه رمضان است. اما اين كه كدام يك از شبهاى ماه رمضان شب قدر است، در قرآن كريم چيزى برآن دلالت ندارد. و تنها از راه اخبار مىتوان آن شب را معين كرد.
در بعضى از روايات منقول از ائمه اطهار عليهم السلام شب قدر مردد بين نوزدهم و بيست و يكم و بيست و سوم ماه رمضان است و در برخى ديگر از آنها مردد بين شب بيست و يكم و بيست و سوم و در روايات ديگرى متعين در شب بيست و سوم است. (1)وعدم تعين يك شب به جهت تعظيم امر شب قدر بوده تا بندگان خدا با گناهان خود به آن اهانت نكنند.
پس از ديدگاه روايات ائمه اهل بيت عليهم السلام شب قدر از شبهاى ماه رمضان و يكى از سه شب نوزدهم و بيست و يكم و بيست و سوم است. اما روايات منقول از طرق اهل سنت به طورعجيبى با هم اختلاف داشته و قابل جمع نيستند ولى معروف بين اهل سنت اين است كه شب بيست و هفتم ماه رمضان شب قدر است (2)و در آن شب قرآن نازل شده است.
تكرار شب قدر درهر سال
شب قدر منحصر در شب نزول قرآن و سالى كه قرآن درآن نازل شد نيست بلكه با تكرار سالها، آن شب نيز تكرار مىشود. يعنى درهر ماه رمضان شب قدرى است كه درآن شب امور سال آينده تقدير مىشود. دليل براين امر اين است كه:
اولا: نزول قرآن بهطور يكپارچه در يكى از شبهاى قدر چهارده قرن گذشته ممكن است ولى تعيين حوادث تمامى قرون گذشته و آينده درآن شب بى معنى است.
ثانيا: كلمه «يفرق» در آيه شريفه «فيها يفرق كل امر حكيم.»(دخان / 6) در سوره دخان به خاطر مضارع بودنش، استمرار را مىرساند و نيز كلمه «تنزل» درآيه كريمه «تنزل الملئكة والروح فيها باذن ربهم من كل امر»(قدر / 4) به دليل مضارع بودنش دلالت بر استمرار دارد.
ثالثا: از ظاهر جمله « شهر رمضان الذى انزل فيه القرآن.»(بقره / 185)چنين برمىآيد كه مادامى كه ماه رمضان تكرار مىشود آن شب نيز تكرار مىشود. پس شب قدر منحصر در يك شب نيست بلكه درهر سال در ماه رمضان تكرار مىشود.
در اين خصوص در تفسير برهان از شيخ طوسى از ابوذر روايت شده كه گفت: به رسول خدا (ص) عرض كردم يا رسول الله آيا شب قدر شبى است كه درعهد انبياء بوده و امر به آنان نازل مىشده و چون از دنيا مىرفتند نزول امر درآن شب تعطيل مىشده است؟ فرمود: « نه بلكه شب قدر تا قيامت هست.»(3)
عظمت شب قدر
در سوره قدر مىخوانيم: «انا انزلناه فى ليلة القدر وما ادريك ما ليلة القدر ليلة القدر خير من الف شهر.» خداوند متعال براى بيان عظمت شب قدر با اين كه ممكن بود بفرمايد: «وما ادريك ما هى هى خير من الف شهر» يعنى با اين كه مىتوانست در آيه دوم و سوم به جاى كلمه «ليلة القدر» ضمير بياورد، خود كلمه را آورد تا بر عظمت اين شب دلالت كند. و با آيه « ليلة القدر خير من الف شهر» عظمت اين شب را بيان كرد به اين كه اين شب از هزار ماه بهتر است. منظور از بهتر بودن اين شب از هزار ماه، بهتر بودن از حيث فضيلت عبادت است. چه اين كه مناسب با غرض قرآن نيز چنين است. چون همه عنايت قرآن دراين است كه مردم را به خدا نزديك و به وسيله عبادت زنده كند. و احياء يا عبادت آن شب از عبادت هزار ماه بهتر است.
از امام صادق عليه السلام سؤال شد: چگونه شب قدر از هزار ماه بهتر است؟ ( با اين كه در آن هزار ماه درهر دوازده ماهش يك شب قدر است) .
حضرت فرمود: « عبادت در شب قدر بهتر است از عبادت درهزار ماهى كه در آن شب قدر نباشد.»(4)
وقايع شب قدر
الف- نزول قرآن.
ظاهر آيه شريفه « انا انزلناه فى ليلة القدر» اين است كه همه قرآن در شب قدر نازل شده است و چون تعبير به انزال كرده كه ظهور در يكپارچگى و دفعى بودن دارد نه تنزيل، كه ظاهر در نزول تدريجى است.
قرآن كريم به دو گونه نازل شده است:
1- نزول يكباره در يك شب معين.
2- نزول تدريجى در طول بيست و سه سال نبوت پيامبر اكرم (ص) .
آياتى چون «قرانا فرقناه لتقراه على الناس على مكث ونزلناه تنزيلا.»(اسراء / 106) نزول تدريجى قرآن را بيان مىكند.
در نزول دفعى (و يكپارچه)، قرآن كريم كه مركب از سورهها و آيات است يك دفعه نازل نشده است بلكه بهصورت اجمال همه قرآن نازل شده است چون آياتى كه درباره وقايع شخصى و حوادث جزيى نازل شده ارتباط كامل با زمان و مكان و اشخاص و احوال خاصهاى دارد كه درباره آن اشخاص و آن احوال و درآن زمان و مكان نازل شده و معلوم است كه چنين آياتى درست در نمىآيد مگر اين كه زمان و مكانش و واقعهاى كه دربارهاش نازل شده رخ دهد به طورى كه اگر از آن زمانها و مكانها و وقايع خاصه صرف نظر شود و فرض شود كه قرآن يك باره نازل شده، قهرا موارد آن آيات حذف مىشود و ديگر بر آنها تطبيق نمىكنند، پس قرآن به همين هيئت كه هست دوبار نازل نشده بلكه بين دو نزول قرآن فرق است و فرق آن در اجمال و تفصيل است. همان اجمال و تفصيلى كه درآيه شريفه «كتاب احكمت اياته ثم فصلت من لدن حكيم خبير.»(هود / 1)به آن اشاره شده است. و در شب قدر قرآن كريم به صورت اجمال و يكپارچه بر پيامبر اكرم (ص) نازل شد و در طول بيست و سه سال به تفصيل و به تدريج و آيه به آيه نازل گرديد.
ب- تقدير امور.
خداوند متعال در شب قدر حوادث يك سال آينده را از قبيل مرگ و زندگى، وسعت يا تنگى روزى، سعادت و شقاوت، خير و شر، طاعت و معصيت و... تقدير مىكند.
در آيه شريفه «انا انزلناه فى ليلة القدر»(قدر / 1) كلمه «قدر» دلالت بر تقدير و اندازهگيرى دارد و آيه شريفه «فيها يفرق كل امر حكيم.»(دخان / 6)كه در وصف شب قدر نازل شده است بر تقدير دلالت مىكند. چون كلمه «فرق» به معناى جدا سازى و مشخص كردن دو چيز از يكديگر است. و فرق هر امر حكيم جز اين معنا ندارد كه آن امر و آن واقعهاى كه بايد رخ دهد را با تقدير و اندازهگيرى مشخص سازند. امور به حسب قضاى الهى داراى دو مرحلهاند، يكى اجمال و ابهام و ديگرى تفصيل. و شب قدر به طورى كه از آيه «فيها يفرق كل امر حكيم.» برمىآيد شبى است كه امور از مرحله اجمال و ابهام به مرحله فرق و تفصيل بيرون مىآيند.
ج- نزول ملائكة و روح.
بر اساس آيه شريفه « تنزل الملئكة والروح فيها باذن ربهم من كل امر.»(قدر / 4) ملائكه و روح در اين شب به اذن پروردگارشان نازل مىشوند. مراد از روح، آن روحى است كه از عالم امر است و خداى متعال دربارهاش فرموده است « قل الروح من امر ربى.»(اسراء / 85) دراين كه مراد از امر چيست؟ بحثهاى مفصلى در تفسير شريف الميزان آمده است كه به جهت اختصار مبحث به دو روايت در مورد نزول ملائكه و اين كه روح چيست بسنده مىشود.
1- پيامبر اكرم (ص) فرمود: وقتى شب قدر مىشود ملائكهاى كه ساكن در «سدرة المنتهى» هستند و جبرئيل يكى از ايشان است نازل مىشوند در حالى كه جبرئيل به اتفاق سايرين پرچمهايى را به همراه دارند.
يك پرچم بالاى قبر من، و يكى بر بالاى بيت المقدس و پرچمى در مسجد الحرام و پرچمى بر طورسينا نصب مىكنند و هيچ مؤمن و مؤمنهاى دراين نقاط نمىماند مگر آن كه جبرئيل به او سلام مىكند، مگر كسى كه دائم الخمر و يا معتاد به خوردنگوشت خوك و يا زعفران ماليدن به بدن خود باشد.(5)
2- از امام صادق عليه السلام در مورد روح سؤال شد. حضرت فرمودند: روح از جبرئيل بزرگتر است و جبرئيل از سنخ ملائكه است و روح ازآن سنخ نيست. مگر نمىبينى خداى تعالى فرموده: «تنزل الملئكة والروح» پس معلوم مىشود روح غير از ملائكه است. (6)
د- سلام و امنيت.
قرآن كريم در بيان اين ويژگى شب قدر مىفرمايد: «سلام هى حتى مطلع الفجر.»(قدر / 5) كلمه سلام و سلامت به معناى عارى بودن از آفات ظاهرى و باطنى است. و جمله «سلام هى» اشاره به اين مطلب دارد كه عنايت الهى تعلق گرفته است به اين كه رحمتش شامل همه آن بندگان بشود كه به سوى او روى مىآورند و نيز به اين كه در خصوص شب قدر باب عذابش بسته باشد. به اين معنا كه عذابى جديد نفرستد. و لازمه اين معنا اين است كه دراين شب كيد شيطانها هم مؤثر واقع نشود چنانكه در بعضى از روايات نيز به اين معنا اشاره شده است.
البته بعضى از مفسرين گفتهاند: مراد از كلمه «سلام» اين است كه در شب قدر ملائكه از هر مؤمن مشغول به عبادت بگذرند، سلام مىدهند.
پىنوشتها:
1- مجمع البيان، ج 10، ص519 .
2- تفسير الدرالمنثور، ج6 .
3- تفسير البرهان، ج4، ص488، ح26 .
4- فروع كافى، ج4، ص157، ح4 .
5- مجمع البيان، ج10، ص520 .
6- تفسير برهان، ج4، ص481، ح1.
(( مطلب گزينش شده است))
-
-
۱۳۸۷/۰۶/۳۰, ۱۴:۰۶ #4
فلسفه قرآن سر گرفتن ؟؟؟
مي خواستم بدون چرا در شبهاي قدر قرآن سر مي گيريم ؟
فسلفش چيه ؟؟؟
-
تشکر
-
۱۳۸۷/۰۶/۳۰, ۱۴:۴۴ #5
روايات متعددي از طريق اهل بيت عصمت و طهارت(ع) وارد شده است كه در آنها به ما دستور دادهاند كه در شب قدر، قرآن به سر گيريم و با توسّل به ساحت قرآن كريم و عترت طاهرين(ع) از خداوند متعال حاجات خود را درخواست كنيم؛در مفاتيح الجنان اومده (در اعمال مشتركه شب قدر). شب قدر، شب مباركي است كه در آن قرآن نازل شده است و شبي است كه در آن برنامه يك ساله زندگي ما تقدير ميشود و ما نيز با عمل خود، در آن برنامهريزي شريك هستيم. بهترين عمل در آن شب نيز مطالعه و تدبر در قرآن و دعا است و روشن است كه در دعا در محضر حضرت حق، بايد بهترين و مقربترين دوستان خداوند متعال را شفيع قرار داد و چه بهتر كه در پناه قرآن به محضر دوست قدم بگذاريم و به قرآن و عترت متوسّل شويم.
عمل بر سر گذاشتن قرآن و واسطه قرار دادن آن و چهارده معصوم، به سبب عظمت آنها در پيشگاه الهي و تواضع در مقابل ثقلين است و در حقيقت ادب در مقابل ثقلين، ادب در برابر حضرت حق - جل و علا - و رعايت حدود بندگيه. اين عمل را خود ائمه(ع) به ما آموختهاند.
مرحوم آية الله ميرزا جواد ملكي، عارف بزرگ معاصر، ميفرمايد: كه در هنگام قرآن به سر گذاشتن چهار نيت را در دل بگذرانيد:
- مغز كه به مثابه مركب عقل و خرد است، به واسطه قرآن تقويت شود.
- عقل و خرد انسان به واسطه قرآن و علوم قرآن تكميل گردد.
- عقل و خرد در برابر قرآن و عظمت آن خاضع گردد.
- نور عقل و خرد به نور قرآن منضم شود.
-
-
۱۳۸۷/۰۶/۳۰, ۱۴:۴۴ #6
شايد علتش اين باشد كه انسان قرآن را در سر كه بالاترين عضو او است قرار ميدهد و با قرآن و 14 معصوم خدا را قسم ياد ميكند تا حاجاتش براورده شود.
به نام دوست كه هر چه داريم از اوست
هر چه نداريم مصلحت اوست
-
تشکر
-
۱۳۸۷/۰۶/۳۰, ۱۴:۴۶ #7
-
تشکر
-
۱۳۸۷/۰۶/۳۰, ۱۴:۴۸ #8
شايد علت ديگرش اين است كه با دست خالي از حيث اعمال مستحسن به محضر خدا حاضر شدن روا نباشد.
علت ديگرش قرآن را واسطه فيض قرار دادن باشد.
در يك جمله استعانت از قرآن است.
به نام دوست كه هر چه داريم از اوست
هر چه نداريم مصلحت اوست
-
تشکر
-
۱۳۸۷/۰۶/۳۱, ۱۷:۲۳ #9
* حضرت زهرا (س) و شب قدر * (گفت و گوی قرآنی)
بسم الله الرحمن الرحیم
آنچه مشاهده میکنید مطالبی است که جناب ثارالله در چت سایت ، امروز (۲۰ رمضان) برای کاربران نوشتند.
ان شاءالله دیگر کاربران هم از این مطالب با ارزش استفاده کنند!
[saarallah] 6:24 pm: بسم الله الرحمن الرحيم
[saarallah] 6:24 pm: از پيغمبر خدا ( ص ) روايت شده است که : هيچ حرفي از حروف قران نيست مگر اينکه او را هفتاد هزار معني باشد
[saarallah] 6:25 pm: و امام صادق ( ع ) فرمودند : هر کس فاطمه را آنسان که حق معرفت اوست شناخت ، همانا که ليله القدر را ادراک کرده است
[saarallah] 6:26 pm: رسول خدا ( ص ) فرمود : هر کس را آنگونه که حق فاطمه است بشناسد ، شب قدر را ادراک کرده است و
[saarallah] 6:26 pm: علت نامگذاري آن حضرت به فاطمه آنست که خلائق از کنه معرفت وي بريده شدند و به کنه معرفت حق نميرسند
[saarallah] 6:27 pm: قرآن کريم که عصاره حقايق بي کران هستي است ، بر انسان کاملي که مخاطب به الم نشرح لک صدرک است
[saarallah] 6:27 pm: بطور نزول دفعي و يکبارگي نازل شده است
[saarallah] 6:28 pm: در لغت عرب انزال ، نزول دفعي است و تنزيل تدريجي : انا انزلناه في ليله القدر
[saarallah] 6:28 pm: انا نحن نزلنا عليک القران تنزيلا
[saarallah] 6:28 pm: به عرض رسانده ايم که انسان به فعليت رسيده قر آن ناطق است
[saarallah] 6:29 pm: و امام صادق ( ع ) فرمود : من عرف فاطمه حق معرفتها فقد ادرک ليله القدر
[saarallah] 6:29 pm: مباني عقلي و نقلي داريم که منازل سير حبي وجود در قوس نزول
[saarallah] 6:30 pm: چنانکه در معارج ظهور صعودي به يوم و ايام
[saarallah] 6:30 pm: بعضي از ليالي ، ليالي قدرند
[saarallah] 6:30 pm: بعضي از ايام ايام الله
[saarallah] 6:31 pm: از اين اشارات در انا انزلناه في ليله القدر و در حديث مذکور و نظاير آنها تدبر بفرما
[saarallah] 6:31 pm: اقرا و ارق
[saarallah] 6:32 pm: اين فاطمه است که ليله القدر يازده کلام الله ناطق است
[saarallah] 6:32 pm: که امام صادق ( ع ) فرمود : کسي که حق معرفت به آن حضرت پيدا کند
[saarallah] 6:32 pm: يعني به درستي او را بشناسد
[saarallah] 6:32 pm: ليله القدر را ادراک کرده است
[saarallah] 6:33 pm: امام صادق ( ع ) فرمود : حضرت فاطمه ( س ) ليله القدر است ... حديث در تفسير کوفي در ضمن سوره قدر روايت شده است
[saarallah] 6:33 pm: انسان نخستين بار از اين حديث فرات منتقل ميشود که قران در شب قدر نازل شده است
[freshte] 6:33 pm: اعمال شبهای قدر :
1- غسل 2- احیاء
3- نماز هفت قل هو ا... 4- خواندن قرآن
5- زیارت عاشورا 6- خواندن نماز صد رکعتی
7- دعای جوشن کبیر 8- خواندن سورههای روم، دخان، عنکبوت
9- خواندن دعاهای وارده شبهای قدر
[saarallah] 6:33 pm: و انسان کامل قران ناطق است و
[saarallah] 6:34 pm: حضرت فاطمه ( س ) مادر يازده قران ناطق است
[saarallah] 6:34 pm: بايد بدين مناسبت ، آن حضرت ليله القدر باشد
[saarallah] 6:34 pm: الله اکبر
[saarallah] 6:35 pm: بدان که از منازل سير حبي وجودي در قوس نزولي به ليل و ليالي تعبير ميشود
[saarallah] 6:35 pm: و در قوس صعودي به يوم و ايام تعبير ميگردد
[saarallah] 6:35 pm: پس عصمه الله الکبري حضرت فاطمه
[saarallah] 6:36 pm: همانگونه که ليله القدر است همچنين يوم الله نيز مي باشد
[saarallah] 6:36 pm: و انسان کامل در عصر محمدي ( ص )
، وعاء حقايق قران است
[saarallah] 6:36 pm: اگر خواهي چنين بگو : انسان کامل قران ناطق است
[saarallah] 6:37 pm: پس يازده قران ناطق از اين شب مبارکه اي که شب قدر است
[saarallah] 6:37 pm: و مادر امامان است نازل شده است
[saarallah] 6:37 pm: و ما ادراک ما ليله القدر ليله القدر خير من الف شهر
[saarallah] 6:37 pm: چه ميفهمي که ليله القدر چيست ؟
[saarallah] 6:38 pm: ليله القدر بهتر از هزار ماه است
[saarallah] 6:38 pm: يعني شب قدر بهتر از هزار مومن است
[saarallah] 6:38 pm: زيرا فاطمه مادر مومنان است
[saarallah] 6:38 pm: تنزل الملائکه و الروح فيها
[saarallah] 6:38 pm: ملائکه و روح را در اين شب فرود مي اورد و ملائکه مومناني اند که علم آل محمد ( ص ) را واجدند
[saarallah] 6:39 pm: و مراد از روح القدس فاطمه ( س ) است
[saarallah] 6:39 pm: باذن ربهم من کل امر سلام هي حتي مطلع الفجر
[saarallah] 6:39 pm: از هر امري به اذن پروردگارشان در حالي که سلام ميگويند تا فجر طولع کند
[saarallah] 6:39 pm: يعني تا حضرت قائم ( عج ) ظهور کند
[saarallah] 6:40 pm: فاطمه صلوات الله عليها
[saarallah] 6:40 pm: ليله القدر بود
[saarallah] 6:40 pm: و ليله القدر داراي مراتبي است
[saarallah] 6:40 pm: چنانکه همه حقايق وجودي چنين اند
[saarallah] 6:40 pm: هر مرتبه ذاتي رقيقه عالي آن است
[saarallah] 6:41 pm: هر مرتبه ذاتي رقيقه عالي ان است و مرتبه عالي
[saarallah] 6:41 pm: حقيقت رقيقه مرتبه ذاتي است
[saarallah] 6:41 pm: خداي سبحان فرمود :
[saarallah] 6:42 pm: شما نشئه نخستين را فهميديد ، پس چرا متذکر نمي گرديد ؟
[saarallah] 6:42 pm: و در روايت رضوي چنين آمده است :
[saarallah] 6:42 pm: خردمندان دانستند که حقايق عالم ماوراي اين نشئه جز از طريق حقايق اينجا شناخته نميشوند
[saarallah] 6:42 pm: يا الله
[saarallah] 6:43 pm: اينها رو گلچين کردم از چندين کتاب حضرت استاد
[saarallah] 6:43 pm: علامه حسن زاده املي روحي فداه
با تشکر از جناب ثارالله و همراهی دیگر کاربرانی که امروز در چت حضور داشتند
شهید محمد رضا موحد دانش
ای خواهران حجاب و عصمت و پاکدامنی را سرلوحه زندگی خودتان قرار دهید ،
و همیشه فاطمه وار و زینب گونه زندگی و مبارزه کنید .
-
تشکرها 2
-
۱۳۸۷/۰۷/۰۱, ۰۹:۳۱ #10
از همگي ممنونم ...
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری