-
۱۳۸۷/۰۶/۲۷, ۱۷:۲۱ #1
- نوشته
- 58
- مورد تشکر
- 38 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
وجوب استاد
بسمه تعالی
درود و عرض ادب ؛
با توجه به اینکه بعضی از عرفا معتقد به وجوب استاد برای سالک به دلیل گمراه نشدن او، هستند و بعضی وجود استاد را حتمی نمیدانند و معتقدند که عمل به معلومات بشود ،مجهولات هم معلوم میشود ، سوال اینکه بالاخره کدام ؟ استاد لازم یا نه ؟
اگر پاسخ بله هست ؛
با توجه به اینکه هر شخصی چه به حق و چه بی حق ،میتواند به کمالاتی برسد ،چطور میتوان استاد به حق را تشخیص داد ؟
-
-
۱۳۸۷/۰۶/۲۷, ۱۷:۵۳ #2
- نوشته
- 641
- مورد تشکر
- 3,862 پست
- حضور
- 14 ساعت 4 دقیقه
- دریافت
- 84
- آپلود
- 9
- گالری
-
66
بسم الله الر حمن الر حيم
سلام عليكم و رحمة الله و انواره
1. منظور بعضي از افراد از استاد و شاگردي ، مريد و مراد بازي است كه غلط است و ما حالت مريد و مرادي را نسبت به غير معصوم نداريم.
2.گفته مي شود در مسير سلوك افراد بايد كليات و دستورات مقدماتي كه در ابتداي راه براي همه گفته شده را انجام دهد تا به مرتبه اي برسد همين كه خواست اوج بگيرد استاد لازم است كه خدا مي رساند.
براي فهم بهتر به دو مثال توجه كنيد :
1.گويند مثل هواپيما كه بايد يك مسيري را روي باند فقط به جلو حركتكند و بعد اوج بگيرد و استاد در مسير سلوك انسان در لحظه ي اوج گرفتن لازم است تا در مسير ياري كند پس آن مسر صاف و رو به جلو را ابتدا بايد خودمان با انجام واجبات و ترك محرمات طي كنيم تا به مرحله ي اوج گيري بپردازيم.
يا گويند:
2.استاد و راهنما در پاي كوه نشسته است تا با او صعود كوه را شروع كنيد و به بالا رفته و اوج بگيريد ولي تا پاي كوه اين راه صاف را خود بايد طي كنيد.
3.در مرحله ي اوج گيري هم لازم نيست شما دنبال استاد باشيد خداوند استاد را مي فرستد.
4.البته يك استاد هم مطرح مي شود به معني ياري دهنده ي انسان در همين مقدمات و در انجام واجبات و ترك محرمات كه وجود چنين استادي لازم و ضروري نيست ولي باشد بهتر است. و الا اين مسير را بي هميار و استاد هم مي توان طي كرد. حال يك زمان بود افرادي كه مي خواستند سالك باشند و تقرب به خدا بجويند كم بودند مي شد علما شاگرد خصوصي از اول بپذيرند ولي به لطف انقلاب الان هر جوان مذهبي به سن 15 16 سالگي ميرسد و چند تا كتاب در باب كرامات و مقامات علما مي خواند مي خواهد استاد داشته باشد و كرامات كسب كند و ... كه ديگر تعداد علما آنقدر نيست علماژي به مقصد رسيده كه بتوانند اين همه آدم را شاگرد خصوصي بگيرند لذا دستورات كلي و عمومي به همه مي دهند. زمان با زمان فرق دارد.
البته الان مي شود انسان به طور مستمر در جلسات اخلاق يكي از علماي ربّاني حاضر شركت كند كه اين به تزكيه اش كمك مي كند. كه اگر خواستيد بنده مي توانم چندي از اين علما را خدمتتان معرّفي كنم. ان شاء الله
اگر توضيح بيش تر لازم بود پيغام خصوصي بدهيد چند تا صوت هم در اين موضوع بدهم و مطالب بيش تر عرض شود. ان شا الله
الحمد لله الذي جعلنا من المتمسكين بولاية اميرالمومنين
زياده عرضي نيست.
التماس دعا
طارق
ویرایش توسط طارق : ۱۳۸۷/۱۲/۲۶ در ساعت ۱۹:۵۸
اي حيوان ناطق بدان:برباد فنا تا ندهي گرد خودي راهرگز نتوان ديد جمال احدي راو بدان فرودگاه شيطان خودبيني و تكبر است براي همين است كه شيطان به عزّت خدا قسم خورد همه را اغوا كند جز مخلَصين را و ويژگي انسان با اخلاص آن است كه آنقدر محو جمال و جلال خداست كه نه در فكر و نه در عمل هيچ توجهي به خويش ندارد.رابطه ي عكس ميان توجّه به خدا و تكبر بسيار مهم است در مسير سعادت انسان.
[SIGPIC][/SIGPIC]
-
-
۱۳۸۸/۰۲/۲۸, ۱۰:۴۱ #3
- نوشته
- 1,178
- مورد تشکر
- 2,335 پست
- حضور
- 20 دقیقه
- دریافت
- 5
- آپلود
- 0
- گالری
-
506
لزوم استاد در سیر و سلوك
لزوم تحویل دادن خود به شیخ و مراد و استاد راهی در مسیر توحید و سیر و سلوك از ضروریاتی است كه كه جمیع بزرگان عرفا بر آن اتفاق نظر و تأكید دارند بطوریكه مرحوم علامه تهرانی در رساله سیرو سلوك منسوب به بحرالعلوم از جناب عارف كامل مرحوم قاضی رَحِمَهُ الله نقل می كند كه :
مرحوم حاج میرزا علی آقای قاضی می فرموده است : أهم آنچه در این راه لازم است استاد خبیر و بصیر و از هوا بیرون آمده و به معرفت الهیه رسیده و انسان كامل است كه علاوه بر سیر إلی الله سه سفر دیگر را طی نموده و گردش و تماشای او در عالم خلق بالحق بوده باشد .
و همچنین می فرموده است :
چنانچه كسی كه طالب راه و سلوك طریق خدا باشد برای پیدا كردن استاد این راه اگر نصف عمر خود را در جستجو و تفحّص بگذراند تا پیدا نماید ارزش دارد . و می فرمود كسی كه به استاد رسید نصف راه را طی كرده است .
آری باید انسان در تحت نظر و اشراف كاملی به طی طریق بپردازد چرا كه آنها به حال ما آگاه تر از خود ما هستند و داء و دواء ما را می دانند .
آری باید به دامان صاحب دلی برای در امان ماندن از حوادثی كه بنیادمان را بر باد می دهد پناه ببریم :
حافظ می فرماید :
حافظ از دست مده دولت این كشتی نوح ورنه طوفان حوادث ببرد بنیادت
كشتی نوح دولت یك صاحبدل است .
*** الهی العفو ***
-
-
۱۳۸۸/۰۲/۲۸, ۲۰:۰۹ #4
- نوشته
- 4,583
- مورد تشکر
- 8,393 پست
- حضور
- 11 ساعت 3 دقیقه
- دریافت
- 861
- آپلود
- 199
- گالری
-
331
چگونه این استاد رو پیدا کنیم ؟؟؟آیا فقط از طریق خوندن کتابهای استادان میتوان نتیجه ای گرفت ؟؟
-
-
۱۳۸۸/۰۲/۳۰, ۱۵:۴۱ #5
- نوشته
- 1,178
- مورد تشکر
- 2,335 پست
- حضور
- 20 دقیقه
- دریافت
- 5
- آپلود
- 0
- گالری
-
506
شما بخواهید استاد خودش می آید
*** الهی العفو ***
-
-
۱۳۸۸/۰۲/۳۰, ۱۶:۰۱ #6
- نوشته
- 4,583
- مورد تشکر
- 8,393 پست
- حضور
- 11 ساعت 3 دقیقه
- دریافت
- 861
- آپلود
- 199
- گالری
-
331
من 2 ساله که میخوام و فقط کارم خوندن کتابهای استادانی چون کریم محمود حقیقی هست ولی بازم محتاجم
-
-
۱۳۸۸/۰۳/۱۳, ۰۹:۱۳ #7
- نوشته
- 1,178
- مورد تشکر
- 2,335 پست
- حضور
- 20 دقیقه
- دریافت
- 5
- آپلود
- 0
- گالری
-
506
یک عبد خالص میتواند راه درست رو نشون بده و از اشتباهاتی که شاید در مسیر سیر تجربه کرده ، ما رو آگاه کنه و اگر چشمش باز شده باشه میتونه هر کسی رو به اندازه ظرفش دارو بده
*** الهی العفو ***
-
-
۱۳۸۸/۰۳/۱۳, ۱۳:۰۴ #8
بسم الله الرحمن الرحیم.
سلام.من خودم استاد دارم و خیلی خوشحال هستم که ایشان استاد من هستند ولی برای اینکه از طرف خودم هم حرکت بیشتری داشته باشم از کتابهای استاد بایزید بسطامی استفاده می کنم واقعا محشر هست به دوستان هم پیشنهاد می کنم حتما از این کتاب استفاده کنند .
التماس دعا.یا علی مدد.خدانگهدار.
-
-
۱۳۸۸/۰۳/۱۳, ۱۳:۴۰ #9
- نوشته
- 1,178
- مورد تشکر
- 2,335 پست
- حضور
- 20 دقیقه
- دریافت
- 5
- آپلود
- 0
- گالری
-
506
آیا از استاد حی ( زنده ) استفاده میکنید ؟ لطفا نام ببرید .
*** الهی العفو ***
-
۱۳۸۸/۰۳/۱۳, ۱۴:۰۸ #10
ماهيت دستورات اخلاقى و سير و سلوك اسلامى بگونه اى است كه نيازمند استاد و راهنماى متخصص است زيرا نظام اخلاقى اسلام مانند فقه و عقايد فقط كليات و سر خط مباحث و موضوعات آن در منابع دينى آمده كه براى تبيين و دستورى شدن آنها نياز به تحقيق و پژوهشهاى اساسى است تا تطبيق آنها با حالات و شرايط بسيار گوناگون انسانها ممكن شده و رهگشا گردد و روشن است كه اين كار- تطيبق و پاسخ گويى به نيازهاى گوناگون - جز با همراهى استاتد و راهنماى متخصص ممكن نيست .
سير عملى انبياءواولياى الهى نيز نشانگر لزوم استاد و راهنماى اخلاقى است چنانكه بدون استثنا پيامبران وامامان معصوم [ ع] يكى پس از ديگرى رسالت انسان سازى و تهذيب نفس را بعهده داشته و دراين رسالت محور بوده اند.ازاين روى نخستين و تواناترين استادانى كه به ابلاغ و تبيين دستورات اخلاقى پرداخته و آن را جزء رسالت خود دانسته اند. پيامبران خدا و سفراى الهى بودند چنانكه در جاى جاى كتابهاى آسمانى رسالت انبياء تزكيه تعليم انذار و تبشير شمرده مى شود واين استادان الهى بر لياقات و كوششهايشان تاييد و تحسين مى شوند.
امام سجاد[ ع] مى فرمايد:
هلك من ليس له حكيم يرشده.
رساله سير و سلوك 116 به نقل از كشف الغمه .
نیاز به استاد حی و زنده در شریعت از اهم امور هست.پیوستگی سلسله انبیا و ائمه و بعد متولیان امور دینی از این روست.
البته نباید منکر حضور معنوی انبیاء و اولیا بود چون روح نمی میرد و زنده است و تکامل روحی این افراد برگزیده آنقدر زیاد است که حتی قابلیت تمثل به صورت فیزیکی و مشاهده را هم دارند.
اما همانطور که ما در وقت بیماری جسم سراغ ارواح طبیبان راحل نمی رویم و از ایشان طلب یاری و استمداد در درمان نمی کنیم قابل پذیرش هم نیست در امور معنوی و روحی و اخلاقی صرف توسل به پیوستگی با عالم غیب و روح اساتید کفایت میکند.
اگر تدبیر این بود نه برای خدا ضعفی نبود و نه برای رسولان و امانش پس حکمت دیگری در این قضیه دخیل هست.
اما در بعد داشتن استاد و سلیم شدن به وی:
استاد فقط خداست و انسان کامل تنها نشان دهنده راه است.استاد کامل قابلیت تسلیم شدن را ندارد چون خودش از جهاتی انسان است.
این چنین استادی آداب تسلیم شدن را می آموزد.
استادان سیر و سلوک فارغ از تمنیات نفسانی شوق پیوستن و اتصال با حضرت حق را در انسان بر می انگیزند.
انسان کامل و مکمل تنها نبی و امام است .لذا عمل به دستورات و تعالیم آنان همراه با راهنمایی استاد حی و حاضر می تواند مقدمه یک سیر و سلوک باشد همراه با الطاف الهی و اصل توکل و توسل.
ویرایش توسط moridenur : ۱۳۸۸/۰۳/۱۳ در ساعت ۱۴:۰۹ دلیل: رنگ بندی
-
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری