جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید   

موضوع: این عادت بد بعد از افطار، شما را می کشد!

  1. #1

    تاریخ عضویت
    جنسیت ارديبهشت ۱۳۹۰
    نوشته
    11,626
    مورد تشکر
    29 پست
    حضور
    65 روز 10 ساعت 46 دقیقه
    دریافت
    11
    آپلود
    0
    گالری
    13

    این عادت بد بعد از افطار، شما را می کشد!




    A A این عادت بد بعد از افطار، شما را می کشد!

    این عادت بد بعد از افطار، شما را می کشد!
    دکتر "قاکان گولن" رییس بخش بیماری های قلب دانشکده پزشکی دانشگاه "گرسون" ترکیه نسبت به برخی عادت های غلط پس از افطار در ماه مبارک رمضان که تاثیری مرگبار بر قلب و رگ دارد، هشدار داد.
    گولن گفت: «اشخاصی که پس از افطار به سرعت سیگار می کشند دچار لرزش بدن، به ویژه در پا، به همراه سرگیجه می شوند».
    «سیگار کشیدن پس از مدت طولانی عدم مصرف آن باعث می شود که تمام ساز و کار دفاعی بدن حساس شود، موضوعی که در زمان سیگار کشیدن در فواصل کوتاه حادث نمی شود».
    وی تصریح کرد: «همچنین سیگار کشیدن در ماه مبارک رمضان بیشتر از این عادت در بقیه ماه های سال ضرر به دیواره رگ ضرر وارد می کند».
    گولن ادامه داد: «پژوهش های موجود حاکی از افزایش مرگ و میر ناشی از بیماری های قلب در ماه رمضان است؛ زیرا سیگار کشیدن باعث افزایش امکان ابتلا به بیماری های قلب و عروق و مرگ و میر ناگهانی می شود».
    گولن استفاده از فرصت ماه رمضان برای ترک سیگار را خواستار شد.
    همچنین دکتر "علاء الزغبی" از مرکز جراحی قلب و عروق "باکولیف" مسکو درباره کشیدن سیگار در ماه مبارک رمضان گفت: «سیگار کشیدن بلافاصله پس از افطار باعث افزایش بیماری های قلب و عروق شده و سهم به سزایی در تصلب شرایین دارد؛ همچنین دستگاه هاضمه را مختل می کند و به افزایش امکان ابتلا به بیماری های عروق می انجامد».
    منبع : العالم

    رفيق بي كلك مادر

    قويترين درختان در كوير ميرويند من يك كويريم



  2. تشکرها 2


  3.  

  4. #2

    تاریخ عضویت
    جنسیت اسفند ۱۳۹۲
    نوشته
    22,915
    صلوات
    8500
    تعداد دلنوشته
    52
    مورد تشکر
    858 پست
    حضور
    98 روز 6 ساعت 52 دقیقه
    دریافت
    5
    آپلود
    0
    گالری
    1



    سفره ها در ماه رمضان مملو از خوردنی های لذیذ و اشتهاآور است که پس از خوردن، خستگی و نفخ آن مانع از نشاط در عبادت، نماز و قرائت قرآن می شود. بدتر اینکه روزه داران هنگام خوردن انبوه شیرینی های شرقی، لم داده و به تماشای تلویزیون مشغول می شوند. همه این رفتارها، عادات بسیاری از مردم است که بر سلامتی و نیز حال عبادت آنان در ماه مبارک تأثیر می گذارد.

    سوزش مری، ترش کردن و احساس سنگینی، بیشترین عوارضی است که روزه دار بعد از افطار به آن مبتلا می شود. علت این عوارض، تناول حجم زیاد غذاهایی است که موجب ترشی معده می شود و عدم خوردن غذاهای قلیایی است تا تعادل بین آندو را حفظ کند.

    علت هم همانطور که پزشکان هم گفته اند، نوع غذاهای وعده افطار است.

    خرما و انواع افشره ها که سرشار از شکر و افزودنی های دیگر است، موجب ترش کردن می شود.

    قهوه بعد از افطار که موجب ترش کردن می شود.

    آش ها و سوپ ها که معروف ترینشان سوپ گندم، سوپ بلغور، سوپ جو، سوپ سبزی و ... می باشد که حاوی گندم یا آرد گندم است و موجب ترش کردن معده می شود مخصوصا اگر گوشت هم به آن افزوده شود که خود نیز در اسیدی کردن معده سهم بسزایی دارد.

    انواع سمبوسه زیرا خمیرش از گندم است و نیز با گوشت درست می شود که باعث ترش کردن می شود.

    شام اصلی: الف: برنج با گوشت قرمز یا سفید، زیرا برنج غله ای سرشار از انواع شکرهاست. گوشت قرمز هم خاصیت ترش کردن دارد. ب: انواع ماکارونی زیرا از آرد گندم تهیه می شود که سبب ترش کردن می شود.

    شیرینی ها که به طور غالب از آرد یا جوانه یا بلغور گندم تهیه می شود که پیامد همه آنها ترش کردن است.

    تعادل قلیایی

    مسأله اسیدی یا قلیایی بودن خون، مسأله نسبتاً پیچیده ای است. بدن انسان با دریافت مواد تنظیم کننده، به طور خودکار می تواند تعادل بین اسیدی و قلیایی بودن معده را تنظیم کند ولی تحلیل قوای بدنی برای برقراری این تعادل، در اثر خوردن بی رویه خوراکی هایی که موجب اسیدی شدن معده می شود مانند شیرینی ها، آجیل، نوشابه های گازدار و قهوه به مقدار زیاد ، در طول سالیان باعث از کار افتادن ارگان های تنظیم کننده اسید در بدن می شود.

    برای پیشگیری از این مشکل لازم است که رژیم غذایی خود را در ماه رمضان و نیز در بقیه ایام به شیوه ای که در پی می آید، تعدیل کنیم تا قوای طبیعی بدن برای تعادل بین اسیدی و قلیایی حفظ شود.

    عدم پرخوری در خوردن خرما، چرا که برخی انواع آن، سرشار از ساکاروز است که موجب ترش کردن است. این مسأله فقط به تعداد خرماها منحصر نمی شود بلکه به نوع خرما نیز بستگی دارد. هم چنین باید در خوردن افشره میوه هایی که در منزل نیز تهیه می شود اعتدال را رعایت نمود و از در حد امکان از نوشیدن افشره ها و آبمیوه های تجاری پرهیز کرد.

    عدم زیاده روی در نوشیدن قهوه، و اگر باید قهوه بنوشید یا میل شدید به آن دارید، باید دست کم تا دو ساعت بعد از افطار صبر کنید.

    تهیه آش بدون حبوبات یا گوشت مانند انواع آش و سوپ سبزیجات و انواع سوپ عدس که می توان مقدار مواد اولیه این سوپ ها را تغییر داد. برای مثال در سوپ به جای گندم یا بلغور می توان از برنج سبوس دار یا ارزن آرد نشده استفاده کرد و یا از آرد برنج سبوس دار به جای آرد گندم استفاده کرد.

    کاهش تناول سمبوسه و انواع ساندویچ ها و شیرینی هایی که در ماه رمضان مرسوم است.

    می توان از برنج سبوس دار که با سبزیجات و بدون گوشت طبخ می شود به جای برنج پوست کنده استفاده کرد.

    افزایش تناول انواع سالادها، به ویژه سالادهایی با سبزیجات مختلف و بهتر است که سالاد همراه لیمو و روغن زیتون مصرف شود، چرا که بیشتر سبزیجات قلیایی هستند و در کاهش مواد اسیدی معده سهم ویژه ای دارند ولی باید از انواع سس های بازاری پرهیز کرد.

    مصرف میوه های تازه، زیرا بیشتر میوه ها قلیایی هستند و می توان هنگام سحر و افطار از میوه به جای شیرینی برای سد جوع استفاده کرد.

    آماده سازی معده

    دکتر محمد هانی، استاد تغذیه دانشکده پزشکی دانشگاه قاهره، شیوه صحیح افطار را اینگونه بیان می کند: نباید وقت افطار یک وعده کامل غذایی را بخوریم، بلکه بهتر آن است که ابتدا مقداری سوپ بخوریم اما غذای اصلی را دست کم یک ساعت بعد تناول کنیم تا معده آماده پذیرش غذا شود و حمله ای که وقت افطار به معده هایمان می کنیم اشتباه بزرگی است.

    هم چنین با سوپ نمی توان مقدار زیادی از مواد قندی را دریافت کرد مثلاً بیش از یک قاشق عسل یا یک خرما و هنگام افطار بدن بیشترین نیاز را به مواد قندی دارد چرا که روزه میزان قند خون را کاهش می دهد و نیز وعده غذای اصلی، باید یک وعده سالم غذایی باشد که شامل پروتئین ها، کمی کربوهیدرات به همراه سالادها است؛ سالادهایی که سرشار از عناصر رنگی مثل فلفل قرمز و زرد و هویج و گوجه و نیز عناصر سبز مانند خیار، کرفس و کاهو باشد. توصیه می شود که هیچ گونه افزودنی ای به سالاد مانند نمک ها اضافه نشود زیرا این افزودنی ها افزون بر آنکه خاصیت سالاد را می گیرد، آب مواد سبز آن را نیز کاهش می دهد.


  5. تشکر


  6. #3

    تاریخ عضویت
    جنسیت اسفند ۱۳۹۲
    نوشته
    22,915
    صلوات
    8500
    تعداد دلنوشته
    52
    مورد تشکر
    858 پست
    حضور
    98 روز 6 ساعت 52 دقیقه
    دریافت
    5
    آپلود
    0
    گالری
    1



    عادت های بد

    دکتر هانی بر ضرورت نخوابیدن بعد از افطار تأکید می کند و از آنجا که این خواب بعد از تناول مقدار زیادی غذا، صورت می گیرد، آن را یک عادت بسیار ناپسند می داند چرا که بعد از غذا خون از مغز به طرف معده خارج شده تا در جریان هضم غذا کمک کند و این باعث خواب آلودگی می شود و خوابیدن هیچ کمکی به هضم نمی کند و مشکلات معده در ماه مبارک رمضان از همین جا آغاز می شود.

    دکتر هانی توصیه می کند که در وعده افطار یا کمی پس از آن، از نوشابه های گازدار پرهیز شود زیرا بر خلاف تصور مردم این نوشابه ها هیچ کمکی به هضم غذا نمی کند بلکه میزان مواد غذایی مفید را کاهش می دهد و موجب تولید و افزایش چربی در بدن می شود و افزون بر آن حاوی موادی است که کلسیم بدن را کاهش داده و موجب نرمی و سستی استخوان ها می شود. دکتر هانی درباره شیرینی ها نیز می گوید: لازم نیست هر روز در ماه رمضان از شیرینی استفاده کنیم، و بهتر آن است که یک روز در میان یک تکه کوچک شیرینی بخوریم و نیز می توانیم به جای شیرینی از میوه استفاده کنیم که بهداشتی تر است.

    استغفار و تسبیح

    پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله نیز ما را از پرخوری نهی فرموده اند: «فرزندان آدم هیچ ظرفی را بدتر از شکم خود پر نکرده اند ... یک سوم آن برای غذا و یک سوم آن برای آب و یک سوم آن برای تنفس است».

    از این رو باید از عادات ناپسندی که از نسل های گذشته برای ما به میراث رسیده است دوری گزینیم و به یاد آوریم که هدف از روزه در ماه مبارک رمضان، تقوا و پرهیزگاری است و بدانیم که کسی که ماه رمضان را درک کند و مشمول مغفرت الهی نشود به خسران بزرگی رسیده است.

    زنان خانه دار نیز هنگام پخت و پز و انجام کارهای منزل باید گوهر وقت را به "ذکر گفتن"، "استغفار" و "دعا" غنیمت شمرند تا زبان به ذکر خدا بگردد و از اجر و پاداشی با کلمات کوتاه به دست می آید بهره گیرند؛ که هر تسبیح و تحمید و تکبیر و تهلیلی، صدقه است. التماس دعا.
    نویسنده: أسماء أبوشال ترجمه: سعید مهدیان


  7. تشکر


اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

کلمات کلیدی این موضوع

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
^

ورود

ورود