-
۱۳۸۶/۰۶/۲۶, ۲۲:۰۴ #1
- تاریخ عضویت
آبان ۱۳۸۵
- نوشته
- 19
- مورد تشکر
- 32 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
شرایط توبه چیست
شرایط توبه چیست
ویرایش توسط meshkaat : ۱۳۸۷/۰۴/۰۴ در ساعت ۰۸:۴۱
-
تشکرها 2
-
۱۳۸۶/۰۶/۲۷, ۰۵:۱۷ #2
- تاریخ عضویت
فروردين ۱۳۸۶
- نوشته
- 1,251
- مورد تشکر
- 2,255 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
-
10
نقل قول : پرسش از ما
:رز:
شخصی در حضور امام علی (ع) گفت "استغفر الله" حضرت فرمود : آیا می دانی استغفار چیست ؟
آن گاه فرمود : استغفار درجه والا مقامان است و برای آن شش چیز لازم است:
۱- پشیمانی و ندامت از گذشته
۲- عزم برترک آن برای همیشه
۳-ادای حقوق دیگران به طوری که هنگام مرگ پاک باشی و در حالی خدا را ملاقات کنی که حقوقی بر عهده ات نباشد
۴-هر فریضه که ضایع کرده ای ، جبران کنی
۵-گوشتی که از حرام بر تن تو روییده ، با حزن و اندوه آب کنی تا پوست به استخوان بچسبد و گوشت جدید در پوست پیدا شود .
۶-زحمت و سختی عبادت را بر بدنت بچشانی همچنان که شیرینی گناه را چشانیده ای
و هر گاه چنین کردی بگو "استغفر الله"
البته دو بند آخر ، از شرایط کمال توبه است و در این صورت شخص به مراتب و درجات کامل توبه نایل آمده است .:رز:
-
تشکرها 2
-
۱۳۸۶/۰۶/۲۷, ۰۸:۳۶ #3
نقل قول : پرسش از ما
بسم الله الرحمن الرحيم
با عرض سلام و تشكر
1. شرط، انواع و اقسامي دارد كه در موضوع مورد بحث مي توان آن را به دو قسم تقسيم كرد :
الف) شرايط كمال
ب) شرايط صحت
براي اين كه مطلب روشن شود مثالي مي زنيم : اين دو دسته حديث را مقايسه كنيد :
دسته اول : قال رسول الله صلي الله عليه و آله و سلم : لا صلاة لجار المسجد الا في المسجد ؛ (يعني) براي همسايه مسجد نماز نيست مگر در مسجد .
دسته دوم : قال رسول الله صلي الله عليه و آله و سلم : لا صلاة الا بفاتحة الكتاب و يا لا صلاة الا بطهور ؛ (يعني) نماز نيست مگر آن كه فاتحة الكتاب داشته باشد و يا نماز نيست مگر با طهارت .
گر چه ظاهر اين دو دسته روايت مثل هم است و در هر دو نماز نيست (لا صلاة) آمده است ولي مشخص است كه با هم تفاوت دارند . در دسته اول مراد اين است كه نماز كامل نيست مگر در مسجد و گرنه هيچ فقيهي نگفته است اگر همسايه مسجد در منزل نماز بخواند نمازش باطل است ولي در دسته دوم اگر شرط نباشد اصولا مشروطي نخواهد بود . يعني نماز بدون حمد يا بدون طهارت از ريشه نماز نيست .
2. با توضيح فوق عرض مي شود آنچه در فرمايش امير المومنين علي عليه السلام آمده است نيز چنين است يعني دو شرط اول ، شرط صحت توبه است كه اگر نباشد اصولا توبه اي صورت نبسته است در حالي كه چهار شرط دوم شرايط كمالند كه اگر نباشند نيز توبه هست ولي توبه كامل نيست .
3. بسيار ي از افراد در توبه بين حق الله و حق الناس تفكيك قائل مي شوند و تصور مي كنند حق الناس شرط صحت توبه است و تا ادا نشود توبه اي صورت نبسته در حالي كه حق الله جزو شرا يط صحت نيست و بدون آن نيز توبه ايجاد مي شود . اين مطلب درست نيست هر دو جزو شرايط كمالند . توضيح آن كه اگر كسي مثلا دزدي كرده باشد دو امر بر او لازم است : ندامت از اين حريم شكني و دوم جبران حق مالي مردم . اولي شرط صحت توبه و دومي شرط كمال آن است . بنابراين اگر فرد از دزدي توبه كرد ولي حق مردم را ادا نكرد در نامه عمل او دزدي نوشته نشده است بلكه بدهكاري به مردم نوشته شده است و اين گناه مستانفي است كه با گناه دزدي قابل مقايسه نيست . عين همين مطلب درباره كسي كه نماز نخوانده است يا روزه نگرفته است جريان دارد . بله خداوند سريع الرضا است و ممكن است از حق خود بگذرد ولي اين موضوع به بحث مربوط نيست .
4. از آنچه گذشت مشخص شد كه حقيقت توبه ندامت و عزم بر ترك است كه به محض اين كه حاصل شد توبه واقع شده است ولي توبه كامل و يا توبه نصوح شرايط ديگري هم دارد كه همگي جزو شرايط كمال توبه است . اگر توفيقي بود شرح و مستند مطالب فوق يا در روم يا همين جا مطرح خواهد شد . ان شاء الله
موفق باشيد
حسن السئوال نصف العلم
-
-
۱۳۸۶/۰۶/۲۹, ۱۳:۴۱ #4
- تاریخ عضویت
آبان ۱۳۸۵
- نوشته
- 19
- مورد تشکر
- 32 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
نقل قول : پرسش از ما
برخي از پرسشهايي كه در شب پنج شنبه در تالار مطرح شد عبارت است از :
1. تكبر و تفاوت آن با عجب چيست .
2. چگونه مي شود كه آدمي متكبر مي شود
3. انواع تكبر
4. با توجه به اين كه گفتيد اولين متكبر شيطان بود مگر خداوند شيطان را براي گمراه كردن نيافريده ؟ پس شيطان چه گناهي دارد
5. تفاوت شيطان و ابليس چيست
6. بهشت حضرت آدم كجا بود
7. فرزندان حضرت آدم چگونه با يكديگر ازدواج كردند آيا برادر و خواهر ازدواج كردند
8. با توجه به اين كه هابيل توسط قابيل كشته شد آيا انسانها از نسل قابيل هستند
9. و...
-
تشکر
-
۱۳۸۶/۰۶/۲۹, ۱۵:۴۲ #5
- تاریخ عضویت
فروردين ۱۳۸۶
- نوشته
- 1,251
- مورد تشکر
- 2,255 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
-
10
نقل قول : پرسش از ما
پاسخ 5 سوال اول به ترتيب داده مي شود:
1--خود را برتر از ديگران دانستن «كبر» نام دارد. اگر كسى به بيمارى كبر مبتلا شودواز ديگران انتظار احترامواكرام داشته باشدوفخر فروشى كند متكبر است. بنابراين كبر نوعى خودشناسى نادرست است كه به رفتارى نادرستباديگران مىانجامد. اينخودشناسى نادرست به هنگام ارزيابى خود در مقايسهباديگران پديد مىآيدوريشه درعجبدارد.
عجبنيز نوعى خودشناسىبدون مقايسهباديگران استكسى كه كمالات موجود در خود را بزرگ بشماردودر داشتنآنكمالات خود را مرهونخداوند نداند گويى كه خود پديد آورنده آنهاست دچارعجباست بنابراين اعجاب بهخود خودشناسى نادرستى است كه از ضعف رابطه معرفتى انسانباخداوند ناشى مىشود. موحدراستين دچار چنين خطايى، نمىشود؛ او همه چيز را از خدا مىداندوهر ويژگى يا فعل ارزشمندىرا كه در خود مىيابد، ناشى از لطفواراده الهى مىداند
3 و 2- تكبربه عنوان رفتارىخاص به دو علت پديد مىآيد علت نخست احساس خطاى خود برتر بينى است. خطا بودن ايناحساس را بيان كرديموگفتيم بر اساس معيار حقيقى ارزشمندىوبزرگى انسان، هيچ كسنمىتواند خود را از ديگران برتر بداند.
راه حل اين نوع ازتكبردور كردن اين داورى خطا از خود است. هر كس به توحيد حقيقى باور داشته باشد، همه چيزرا از خدا مىداندوبهفقرونادارى خود آگاه استوتوجه به اين فقرونيازمندى،عجبوكبر را از ميان مىبردومنشأ نابودى مىشود.
نوع دومتكبر، نوعىرفتار دفاعى است. كسى كه خود را ناچيزوحقير مىشمارد از حقارت خودرنج مىبردوخواهان جبرانآناست. يكى از راههايىكه او براى جبران حقارت خود در پيش مىگيرد بزرگى فروختن به ديگران است. چنين فردىگمان مىكند كه اگر در برابر ديگران بزرگى كند، حقارت درونى او پوشيده خواهد ماندكه البته اين برخطاست
4- گناه شيطان سر پيچي از فرمان الهي بود.وخداوند او را وسيله آزمايش انسانها قرا داده نه گمراه كردن آنها .شيطان فقط وسوسه مي كند اين انسان است كه با اختيار خودش به وسوسه هاي او پاسخ مي دهد
5-«ابليس»نام خاص همان موجودى است كه در داستان خلقت آدم بر او سجد نكرد و با وسوسه هاى خود او را از بهشت بيرون نمود. ولى «شيطان»يك واژه عمومى است كه به معناى موجود شرور و موذى و وسوسه گر است كه فرد بارز آن همان ابليس است ولى افراد ديگرى هم دارد و ، ابليس داراى ذريه و اعوان و انصار است كه به همه آنها شيطان يا شياطين گفته مى شود و همچنين از افراد انسان نيز به كسانى كه شرور و موذى باشند شيطان گفته مى شود
بقيه جوابها در نوبت ديگر
-
تشکر
-
۱۳۸۶/۰۷/۰۳, ۰۶:۲۹ #6
نقل قول : پرسش از ما
به نام خدا
با عرض سلام
در نهج البلاغه آمده است كه شخصى در حضور حضرت علي (عليه السلام)استغفرالله گفت حضرت فرمود: واى بر تو! چه مي گويى، مى دانى استغفار چيست؟ طلب آمرزش از خدا درجه افراد بلند مرتبه و با فراهم بودن شش امر، تحقق مى يابد
1)پشيمانى نسبت به كار گذشته
2)تصميم بر بر نگشتن به آن گناه يا گناهان
3)اداء نمودن حقوق ديگران در صورتي كه حقوق انها را از بين برده است
4)قضا نمودن فريضه واجبى كه ترك شده است.
5)گوشت هايى كه بر بندنش از طريق حرام روييده، در اثر تلاش در راه خدا آن را فرو ريزد تا گوشت ديگرى از طريق حلال بر بدن وى برويد.
6)چشاندن رنج و تلخى طاعت را به جسم چنانكه شيرينى معصيت و گناه را به آن چشانده است
توضيح: دو شرطاخر شرايط كمال توبه هستند يعنى توبه كامل اين است كه انسان آنها را مراعات نمايد. در نتيجه اگر چهار شرط اول را انجام گيرد ، توبه واجب را انجام شده است .
يا حق
-
۱۳۸۶/۰۷/۰۳, ۰۹:۳۸ #7
نقل قول : پرسش از ما
با توجه به اين كه هابيل توسط قابيل كشته شد آيا انسانها از نسل قابيل هستند
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری