جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید







موضوع: حضور زن در جامعه از نظر حضرت زهرا (س)
-
۱۳۸۷/۰۷/۰۶, ۰۴:۴۰ #1
- تاریخ عضویت
تير ۱۳۸۷
- نوشته
- 505
- مورد تشکر
- 1,183 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 17
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
حضور زن در جامعه از نظر حضرت زهرا (س)
السلام عليک ايتها الصديقه الشهيده يا فاطمه الزهرا
روزي پيامبر اعظم(ص) از اصحاب خود پرسيد: «نزديکترين حالات زن به پروردگارش کدام است؟» اصحاب نتوانستند جواب بدهند. اين سؤال به گوش فاطمه (سلام الله عليها) رسيد. فاطمه(س) فرمود: «نزديکترين حالات زن به پروردگارش وقتي است که در خانه اش بنشيند (و خود را در کوچه و بازار، جلو چشم نا محرمان قرار ندهد. ) وقتي پيامبر اعظم(ص) اين سخن را شنيد، فرمود: "فاطمه پاره تن من است". ((بحار الانوار جلد 43 صفحه 189))
رسول خدا بعد از ازدواج فاطمه )سلام الله عليها( کارها را بين او و علي )عليهماسلام( تقسيم کرد و فرمود کارهاي منزل با فاطمه و کارهاي خارج از منزل با علي. فاطمه (عليهاسلام) ميفرمايد:"هيچ کس نميداند من چقدر خوشحال شدم که رسول خدا مرا از ظاهر شدن در پيش چشم مردان معافکرد."((بحار الانوار ج 43 صفحه 81 حديث 1))
-
تشکرها 5
-
۱۳۸۷/۱۰/۱۴, ۱۶:۴۰ #2
گوشه نشيني زن در اسلام بي معناست
«قال النبی(ص) لها ایّ شی ء خیر للمرأه قالت ان لا تری رجلا و لا یراها رجل»1؛ هرگز به معنای گوشه نشینی زن مسلمان نیست؛ بلکه یا منظور این است که زن در فعالیّتهای اجتماعی باید آنچنان مقرّرات اسلامی را رعایت کند که موجب نگاه حرام نامحرمان نشود و خود نیز از نگاه حرام به نامحرم دور باشد و یا به آن معناست که در مدیریّت امور بانوان، خود زنان باید عهده دار مشاغل باشند تا نیازی به تماس با مرد نامحرم نباشد.
در هر صورت دیدگاه دختر رسول خدا e ، هیچگاه انزوای زن مسلمان و خانه نشینی او نیست. چگونه ممکن است زهرا (س) که خود الگو و اسوه برای همه ی مسلمانان است خود در صحنه های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی شرکت کند؛ امّا زنان دیگر را از انجام این فعالیّتها منع نموده و بفرماید که ویژگی زن آن است که (مطلقاً) او نامحرم را نبیند و نامحرم هم او را نبیند! این سخن اگر به معنای انزوای زن مسلمان باشد، هم با آیات و روایات و هم با سیره ی زهرا (س) منافات دارد.
در پایان، آنچه به زنان توصیّه می شود این است که داشتن شغل و حضور زن در اجتماع نباید به قیمت خدشه وارد شدن به کانون گرم خانواده و از بین رفتن حقوق اطرافیان از جمله شوهر و کودکان شود. اگر زن به دلیل حضور در اجتماع نتواند به کمال در خانه به وظایف خود بپردازد می بایست در نحوه ی حضور خود در خارج از منزل به شکل منطقی برنامه ریزی نموده تا پرداختن به یک مهم، موجب تباهی اهمّ دیگری نشود.
1ـ محمّد بن علی بن شهر آشوب مازندارانی، المناقب آل أبی طالب u ،ج 3، ص 341.
2ـحبیب الله احمدی، الگوی زندگی فاطمه (س)، ص 227.
-
تشکرها 3
-
۱۳۹۰/۱۲/۲۸, ۱۳:۰۲ #3
- تاریخ عضویت
تير ۱۳۹۰
- نوشته
- 167
- مورد تشکر
- 381 پست
- حضور
- 2 روز 20 ساعت 53 دقیقه
- دریافت
- 5
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
آیت الله جوادی آملی در درس اخلاق دو هفته ی پیش فرمودن:
زن باید درس بخواند و تمام مسیولیتهایی که مخصوص زنان است را بر عهده بگیرد تا دیگر به نامحرم نیازی نباشه.
اما مهمترین و اصلی ترین وظیفه ی زن نقش مادری است . مثلا" نباید مادر در 7 سال اول تربیت فرزندش ، بچه را به مهدکودک بفرست.و باید خودش تربیت کند. حتی بازی کردن کودک با تسبیح مادر ، برای بچه مفید است.فرستادن بچه ها به مهد ، باعث گسترش خانه ی سالمندان شده.
ویرایش توسط یا حضرت معصومه س : ۱۳۹۰/۱۲/۲۸ در ساعت ۱۳:۰۳
-
تشکرها 2
-
۱۳۹۲/۰۱/۰۶, ۱۹:۵۱ #4
- تاریخ عضویت
اسفند ۱۳۸۹
- نوشته
- 277
- مورد تشکر
- 959 پست
- حضور
- 2 روز 17 ساعت 27 دقیقه
- دریافت
- 80
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
بهترین چیز برای زن چیست؟
پیامبر (ص) در مسجد از یاران خود سوالی پرسیده وخواسته كه كامل ترین جواب را برای آن پیدا كنند. سوال این بوده است: بهترین چیز برای زن چیست؟
علی (ع) به خانه می آید وسوال را با فاطمه (س) مطرح می كند. فاطمه(س) پاسخ می دهد: بهترین چیز برای زن این است كه خود را بدون ضرورت در معرض دید نامحرم قرار ندهد و نامحرمی را نبیند.
علی در حالی كه به بلندای حقیقتی كه در جواب فاطمه نهفته، می اندیشد خود را به مسجد می رساند وجواب را به پیامبر(ص) عرضه می دارد. رسول خدا(ص) قبل از تایید و تحسین پاسخ می فرماید :این جواب را از چه كسی گرفتی؟ علی(ع) جواب می دهد: از دخترشما . و پیامبر در حالی كه به نگاه متعالی فاطمه(س) می بالد،می فرماید:به راستی كه او پاره تن من است.
پیام:
آقایان !
به اندیشه همسرتان احترام بگذارید و قدرت تحلیل ومعناگری او را باور نمایید. در هر مقامی از اندیشه و دانش كه هستید این احتمال را هم بدهید كه در مسائل خاصی ممكن است همسرتان اندیشه عمیق تری داشته باشد.
خانم ها!
در نگاه الگوی زنان جهان ،هیچ چیز برای آرامش و ارزش شخصیتی شما بهتر از این نیست كه بدون ضرورت و نیاز در معرض نگاه نامحرم نباشید. این اصل محدود به زمان خاصی نیست. چون سوال مطلق بیان شده و جواب نیز حالت اطلاق دارد.
البته هرگز پیام حضرت ،تشویق زنان به پرده نشینی و دور شدن از اجتماع نیست. هر چند ایشان بزرگترین نوآوری را درظهور اجتماعی داشته اند بی آنكه بر حضور تاكید كرده باشند. ایشان خود از اجتماعی ترین زنان عصر خویش می باشد.
پیام ایشان این است كه از اختلاط بپرهیزیم و بدون ضرورت در معرض نگاه نامحرم قرار نگیریم.
منبع
ویرایش توسط مدیر ارجاع سوالات : ۱۳۹۲/۰۱/۰۷ در ساعت ۱۵:۵۸
-
تشکر
-
۱۳۹۲/۰۲/۰۶, ۲۱:۱۲ #5
- تاریخ عضویت
اسفند ۱۳۸۹
- نوشته
- 277
- مورد تشکر
- 959 پست
- حضور
- 2 روز 17 ساعت 27 دقیقه
- دریافت
- 80
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
شوخی زن و شوهر
سلمان فارسی حکایت نماید:
روزی حضرت فاطمه زهراء سلام اللّه علیها بر پدرش، رسول خدا صلی اللّه علیه و آله وارد شد.
وقتی رسول خدا چشمش بر چهره فاطمه افتاد، او را گریان و غمگین دید، به همین جهت علّت را جویا شد؟
حضرت زهراء سلام اللّه علیها در پاسخ پدر اظهار داشت: ای رسول خدا! روز گذشته بین من و همسرم، علیّ بن ابی طالب علیه السلام جریانی اتّفاق افتاد که با یکدیگر ضمن صحبت، شوخی و مزاح می کردیم و من جمله ای را به عنوان شوخی به شوهرم گفتم، که موجب ناراحتی او شد. و چون احساس کردم که همسرم ناراحت است، از سخن خویش غمگین و پشیمان گشتم و از او خواهش کردم تا از من راضی و خوشحال گردد.
و او نیز عذر مرا پذیرفت و شادمان شد و با خنده روئی با من مواجه گشت و احساس کردم که از من راضی می باشد؛ ولی اکنون از خدای خود وحشت دارم که مبادا از من خشمگین و ناراضی باشد.
رسول خدا صلی اللّه علیه و آله با شنیدن چنین مطالبی اظهار نمود: ای دخترم! همانا رضایت و خشنودی شوهر همانند رضایت و خوشنودی خداوند متعال خواهد بود و غضب و ناراحتی شوهر سبب نارضایتی و ناراحتی خدا می گردد.
و سپس افزود: هر زنی که خداوند را همچون حضرت مریم عبادت و ستایش کند؛ ولیکن شوهرش از او ناراضی باشد، عبادات و اعمال او مقبول درگاه خدا قرار نمی گیرد.
ای دخترم! بدان که بهترین اعمال، فرمان بُرداری و تبعیّت از شوهر است، البتّه در مواردی که خلاف اسلام و قرآن نباشد بعد از آن، بهترین کارها برای زن ریسندگی است، یعنی کارهای سبک و فردی، به دور از نامحرمان را انجام دهد.
ای دخترم! هر زنی که زحمات و مشقّات خانه داری را تحمّل کند و خانه داری نماید و برای رفاه و آسایش اعضای خانواده اش تلاش نماید، همانا او اهل بهشت خواهد بود. (16)
(16) احقاق الحقّ، ج 19، ص 112 - 113.
http://www.effat.ir/fa/item/1233948-...%87%D8%B1.html
منبع: وبسایت بهشت ارغوان - http://sedighe.ir
-
تشکر
-
۱۳۹۲/۰۲/۰۶, ۲۱:۱۷ #6
- تاریخ عضویت
اسفند ۱۳۸۹
- نوشته
- 277
- مورد تشکر
- 959 پست
- حضور
- 2 روز 17 ساعت 27 دقیقه
- دریافت
- 80
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
مردی به همسرش گفت: نزد حضرت فاطمه، دختر رسول خدا برو و از او درباره من بپرس که آیا از شیعیانشان هستم
مردی به همسرش گفت: نزد حضرت فاطمه، دختر رسول خدا برو و از او درباره من بپرس که آیا از شیعیانشان هستم یا نه؟ آن زن آمد و سوالش را پرسید.
قالَتْ علیها السلام: إنْ کُنْتَ تَعْمَلُ بِما أمَرْناکَ وَ تَنْتَهی عَمّا زَجَرْناکَ عَنْهُ، فَأنْتَ مِنْ شیعَتِنا، وَ إلاّ فَلا. (45)
حضرت فرمود: به شوهرت بگو: اگر به دستورهای ما عمل می کنی و از آنچه تو را باز می داریم خود را باز می گیری تو از شیعیان مایی وگرنه نیستی.
آن زن بازگشت و این سخن را برای شوهر خویش باز گفت. شوهر گفت: وای بر من! چه کسی است که از گناه و خطا جدا باشد؟ در نتیجه، من جاودان در آتش هستم چرا که هر کس از شیعیان آنان نیست در آتش مخلد خواهد بود.
آن زن به نزد حضرت بازگشت و گفته شوهرش را برای حضرت بازگفت.
حضرت فرمود: به او بگو: چنین نیست. شیعیان ما از بهترین بهشتیان هستند ولی هر کس که ما را دوست بدارد و با دوستان ما دوست و با دشمنان ما دشمن باشد و با دل و زبان در اختیار ما باشد اگر با اوامر و نواهی ما مخالفت کند اینان اهل بهشتند ولی پس از آنکه با دیدن بلاها و سختی ها با آنکه در صحنه قیامت با اقسام شدائد و یا در طبقه رویین جهنم از گناهان خویش پاک شوند تا ما آنان را به دلیل محبتی که به ما دارند از جهنم نجات دهیم و آنان را به حضور خودمان بیاوریم.
(45) بحارالانوار، ج 68 ص، 155، ح 11 به نقل از تفسیر امام حسن عسکری علیه السلام.
منبع: وبسایت بهشت ارغوان - http://sedighe.ir
http://www.ammarname.ir/link/20978
-
تشکر
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری