جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید   

موضوع: سگک کمربند با نقش شتر دو کوهانه!

  1. #1
    شروع کننده موضوع

    تاریخ عضویت
    جنسیت شهريور ۱۳۸۷
    نوشته
    332
    مورد تشکر
    299 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

    سگک کمربند با نقش شتر دو کوهانه!




    سگک کمربند با نقش شتر دو کوهانه،راز مهاجران را فاش كرد



    باستان شناسان طي کاوش‌هاي باستان شناسي در گورستان سه هزار ساله لفورک، سگک کمربندي با نقش شتر دو کوهانه کشف کردند که احتمالا متعلق به اقوام خارجي مهاجر به منطقه سواد کوه بوده است. به اعتقاد آن‌ها شتر دو کوهانه هرگز در اين منطقه از مازندران وجود نداشته و احتمالا اين افراد از آسياي شرقي و منطقه‌اي چون قرقيزستان به مازندران و سواد کوه مهاجرت کرده‌اند.



    سگک کمربند با نقش شتر دو کوهانه!


    سگک کمربند با نقش شتر دوکوهانه



    کشف يک سگک کمربند به نقش شتر دو کوهان خوابيده در گورستان 3 هزار ساله لفورک و بررسي جمجمه‌هاي بدست آمده از اين گورستان، پرده از راز مهاجرت اقوامي در 3 هزار سال قبل به منطقه سواد کوه مازندران برداشت.

    "مهدي عابديني"، سرپرست هيات کاوش در پشت سد البرز و منطقه لفورک دراين باره گفت: «در ادامه کاوش هاي باستان شناسي در منطقه لفورک سواد کوه، سگک کمربندي کشف شد که روي آن تصوير شتر دو کوهانه نقش شده است. اين در حالي است که هيچگاه شتر دو کوهانه در منطقه سواد کوه وجود نداشته و اين حيوان به مناطقي چون دشت گرگان و قرقيزستان و آسياي ميانه و دور تعلق دارد.»

    وي افزود:« به درستي نمي‌دانيم اين سگک کمربند با نقش حيواني که هرگز مردم آن دوران نديده بودند چگونه وارد منطقه شده است و احتمال مي رود اين سگک به مهاجر و يا مهاجراني مربوط باشد که از دشت هاي آسياي مياني مثل قرقيزستان وارد منطقه شده و سکونت کرده‌اند.»

    نخستين فصل از كاوش‌هاي باستان‌شناسي نشان داد كه اين گورستان حدود 3 هزار سال قدمت دارد و هيات باستان‌شناسي موفق به كشف سه تدفين منحصر به فرد از دوره عصر آهن (1500 تا 550 پيش از ميلاد) در اين گورستان شدند. به همين علت پيشنهاد يك فصل كاوش باستان‌شناسي ديگر نيز به مسئولان سازمان آب منطقه‌اي مازندران داده شد.

    در فصل نخست کاوش سه اسکلت کشف شد که به لحاظ نژادي با ديگر اسکلت هاي اين گورستان متفاوت بودند. به گفته انسان شناس هيات باستان شناسي، جمجمه اين سه اسکلت دوليکو سفالي بوده و از نوع انسان هاي سردراز کامل هستند. اين در حالي است که ديگر نژادهاي اين گورستان سردازاند.

    "فرزاد فروزانفر"، انسان شناس هيات باستان شناسي پشت سد البرز در اين باره گفت: «کاوش‌هاي باستان شناسي تحت عنوان پروژه علمي پشت سد لفور مازندران سبب شد تا هيات علمي مستقر در محل با انسان شناسي گسترده منطقه بيشتر آشنا شود.»

    وي در ادامه گفت: «طي فصل اول و دوم کاوش در گورستان لفور با يک گروه قومي خارجي مواجه شديم که به لحاظ نژادي با افراد بومي منطقه متفاوت هستند. به همين جهت مشخص شد که استقرارهاي زيستي منطقه، قبل و بعد از ميلاد دچار تغييراتي شده است.»

    انسان شناس هيات باستان شناسي پشت سد البرز همچنين افزود: «با بررسي انسان شناسي گورستان پهلوج نيز در مي يابيم که مهاجرت اقوام خارجي و تغيير زيست بوم منطقه تا اواخر دوره ساساني و اوايل اسلامي نيز ادامه داشته است. در واقع ما با مطالعه پشت سد البرز دريافتيم که گروه هاي خارجي از مناطق احتمالا شرقي آسيا و بعدها از مناطق غربي به شکل گسترده اي و طي بيش از 1000 سال وارد منطقه شده و در سواد کوه مازندران ساکن شده اند.»


    فروزانفر با بيان اين مطلب که مطالعه جمجمه خفتگان پهلوج نيز اين موضوع را اثبات مي‌کند، افزود:« از مطالعه جمجمه اسکلت هاي بدست آمده از گورستان پهلوج مشخص شد که نژاد اقوامي که در اواخر دوره ساساني در منطقه سواد کوه ساکن شده اند با نژاد اقوامي که سه هزار سال قبل در منطقه بوده اند متفاوت است و به همين علت مشخص است که اقوامي ديگر و در طي زماني طولاني وارد منطقه شده‌اند.»

    وي در مورد کشف سگک کمربند گفت: «اين سگک راهنماي خوبي براي ما است. زيرا شتر دو کوهانه هرگز در منطقه وجود نداشته و هنوز هم به ندرت ديده مي شود. پس اين اقوام از جاي ديگر که احتمالا همان شرق آسيا و مناطقي چون قرقيزستان به ايران آمده و در اينجا ساکن شده اند.»

    از سوي ديگر همچنين احتمال مي رود که افراد ساکن در اين سرزمين با مردم آسياي شرقي در ارتباط بوده و داد و ستدهاي تجاري نيز داشته اند.


    مطالعات باستان شناسي در گورستان پهلوج نشان داد که زنان در انتهای دوره ساساني و اوايل دوره اسلامي از منزلت و جايگاه ویژه ای برخوردار بودند و به اين ترتيب در آداب تدفين آنها از روش هاي ويژه اي استفاده مي شده است.


    پژوهش‌هاي علمي و بررسي انسان شناسي روي اسکلت‌هاي گورستان پهلوج که در آن‌ها از "ميخ" براي آداب تدفين استفاده شده بود نشان داد که تنها در گور زن‌ها از ميخ استفاده شده و از آنجايي که سر تيز ميخ‌ها رو به بالا بوده، احتمال داده مي‌شود جهت نگهداري صفحه هاي چوبي مورد استفاده بوده است.


    گورها به صورت چاله‌اي کنده شده و از آنجا که فضاي گور بسيار تنگ است، جسد بدون تابوت در گور گذاشته شده و احتمالا با ميخ‌هايي که به صورت منظم در اطراف جسد کاشته شده، صحفه‌هاي چوبي در بالاي جسد و اطراف آن کار گذاشته شده
    است.
    از تارنمای میراث خبر
    سد البرز هم اکنون مراحل تکميلي ساخت خود را می پیماید و اکنون نيز آماده آبگيري است. اين سد پس از آبگيري، چندين محوطه باستاني متعلق به دوره عصر آهن (3200 سال پيش) و همچنين گورستان‌ها و محوطه‌هاي سده های نخستین اسلامي را با خود به زیر آب خواهد برد
    _____________
    ای انسان، هر که هستی و از هر کجا که بیایی،زیرا می دانم که خواهی آمد
    منمکوروش، پادشاه هخامنشی که این امپراطوری گسترده را برایپارسیانبه یادگار گذاشته ام،پس بر مُشتی سنگ و خاک که مرا پوشانده،رشک مبر!
    کوروش هخامنشی پدر ایران زمین

    تصاوير کوچک فايل پيوست تصاوير کوچک فايل پيوست برای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید

نام:  KASANDAN-CYRUS-GREAT.jpg
مشاهده: 636
حجم:  141.1 کیلو بایت   برای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید

نام:  pasargadae_tomb_cyrus_2.jpg
مشاهده: 1464
حجم:  38.1 کیلو بایت   برای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید

نام:  Katibeh-Dariush-great.jpg
مشاهده: 432
حجم:  57.8 کیلو بایت  

  2. تشکر


اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

کلمات کلیدی این موضوع

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
^

ورود

ورود