صفحه 1 از 3 123 آخرین
جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید   

موضوع: همسريابی اينترنتی با فرهنگ جامعه ما همخوانی ندارد

شروع کننده موضوع

نوشته
    4,509
    مورد تشکر
    624 پست
    حضور
    30 دقیقه
    دریافت
    44
    آپلود
    0
    گالری
    0

همسريابی اينترنتی با فرهنگ جامعه ما همخوانی ندارد

گروه اجتماعی: آشنايی خانواده‌ها با همسريابی اينترنتی نيازمند گذر زمان نسبتاً طولانی است البته درصورت فراگيری آن نيز به عقيده من فرهنگ حاكم بر جامعه ما زمينه‌ای را فراهم می‌كند كه خانواده‌ها از اين شيوه استقبال نكنند و ترجيح دهند امر ازدواج را با شيوه سنتی آن پيگيری كنند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمين «محمدرضا سالاری‌فر» عضو هيئت علمی و گروه روان‌شناسی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، با اعلام اين مطلب گفت: استفاده از اينترنت و خدمات آن يكی از ابزارهای امروزی است كه نمی‌توان جوانان را مجاب به پرهيز از آن كرد لذا ما به‌عنوان والدين، مربيان آموزشی و مسئولان جامعه بايد شرايطی را فراهم كنيم كه اين جلوه از پيشرفت علم، ‌فرصتی برای آموزش مبانی ارتباطی صحيح باشد.
    وی ارتباط مجازی را يكی از ملزومات جامعه مدرن دانست كه نمی‌توان با آن مقابله كرد و افزود: در برهه‌ای از زمان ارتباط افراد، حقيقی و تنها به‌صورت چهره‌ به چهره بود ولی پيشرفت علوم مختلف شرايطی را فراهم كرد كه ارتباطات مجازی شيوع پيدا كرد و در حال حاضر به يكی از گفتمان‌های غالب تبديل شده است.
    سالاری‌فر شناسايی نقاط قوت و ضعف و هدايت اين جريان را تنها راهكار مقابله با آسيب‌های فضای مجازی عنوان و تصريح كرد: در حال حاضر ساعت زيادی از اوقات جوانان به استفاده از رايانه و اينترنت اختصاص دارد كه بخشی از اين موضوع به دوست‌يابی و همسريابی اينترنتی مربوط می‌شود لذا نهادهای ذی‌صلاح بايد تدابيری را در راستای استفاده صحيح از اين امكان انديشيده و در اختيار جوانان قرار دهند.
    اين روانشناس در تشريح نقاط قوت موجود در فضای مجازی در همسريابی اينترنتی اظهار كرد: با توجه به اينكه محدوديتی در برقراری ارتباطات مجازی وجود ندارد و افراد اعم از دختر و پسر می‌توانند با افراد مختلفی آشنا شوند، لذا دايره انتخاب گسترده‌تر است.
    عضو هيئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در ادامه گفت: فضای مجازی مجال خوبی برای افرادی است كه به دلايلی منزوی شده‌اند و قادر به برقراری ارتباط اجتماعی صحيحی نيستند لذا استفاده از خدمات موجود در فضای مجازی موانع در اين زمينه را رفع و گستره ارتباطات را افزايش می‌دهد.
    نقاط ضعف همسريابی اينترنتی از آنجا كه شناخت افراد در فضای مجازی چهره به چهره نيست لذا بسياری از كاربران درصدد فريب همديگر برآمده و به ارائه اطلاعات غيرواقعی می‌پردازند كه اين روند نه تنها به ازدواج منجر نشده بلكه تبديل به موضوعی سرگرم‌كننده می‌شود كه بی‌توجهی به آن آسيب‌های زيادی را به دنبال دارد
    سالاری‌فر سهولت دسترسی به ويژگی‌های مختلف فردی را از ديگر نقاط قوت اين نوع از همسريابی نسبت به روش سنتی آن دانست و افزود: بسياری از افراد در ارتباط چهره به چهره قادر به ارائه پرسش‌های خود نيستند از همين‌رو فضای مجازی در اين زمينه نيز راهگشاست.
    تشريح نقاط ضعف در روش همسريابی اينترنتی از ديگر موضوعات طرح‌شده در اين گفت‌‌و‌گو بود كه اين كارشناس روانشناسی درباره آن تصريح كرد: بيشتر نقاط قوت موجود در فضای مجازی به دليل بی‌برنامگی و نبود مديريت به نقطه ضعف تبديل شده است به عنوان مثال محدود نبودن سايت‌های مربوط به همسريابی زمينه‌ای را فراهم كرده است كه افراد برای سرگرمی و اتلاف وقت خويش به اين امر مبادرت كنند.
    وی در ادامه اظهار كرد: از آنجا كه شناخت افراد در فضای مجازی نسبت به يكديگر چهره به چهره نيست، بسياری از كاربران درصدد فريب همديگر برآمده و به ارائه اطلاعات غيرواقعی می‌پردازند كه اين روند نه تنها به ازدواج منجر نشده بلكه تبديل به موضوعی سرگرم‌كننده می‌شود كه بی‌توجهی به آن آسيب‌های زيادی را به دنبال دارد.
    اين كارشناس دينی درباره ارائه راهكار درباره كاهش آسيب‌های همسريابی اينترنتی گفت: ايجاد محدوديت در برخی سايت‌ها يكی از اين راهكارهاست به اين معنی كه گزينه همسريابی در همه پايگاه‌های اينترنتی موجود نباشد و تنها برخی از سايت‌های دينی و فرهنگی از اين امكان برخوردار شوند.
    سالاری‌فر كنترل ارتباطات كاربران و پرهيز از ارتباط مجازی طولانی‌مدت را از ديگر راهكارهای قابل توجه در اين زمينه ذكر و تصريح كرد: پس از اينكه كاربران اطلاعات مقدماتی را از يكديگر كسب كردند بايد شرايط آشنايی چهره به چهره آنها فراهم شود تا رابطه مجازی محدود به مدت كوتاهی شود.
    در اين بخش از گفت‌و‌گو خبرنگار ايكنا به انعكاس برخی از سخنان حجت‌الاسلام‌والمسلمين «حاج‌علی‌اكبری» رئيس سازمان ملی جوانان مبنی بر اينكه «اگر يكی از نهادهای دولتی متولی همسريابی اينترنتی شود، می‌توان از اين فضا به نفع افزايش آمار ازدواج بهره‌مند شد» پرداخت و جويای نظر عضو هيئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه درباره اينكه كدام نهاد صلاحيت عهده‌داری اين مهم را دارد؟ شد كه وی در پاسخ اظهار كرد: خود سازمان ملی جوانان می‌تواند عهده‌دار اين مسئله مهم فرهنگی باشد و سرمايه‌های مادی و معنوی مورد نياز در اين حوزه را فراهم كند و بدين‌ترتيب پايگاه‌هايی را در راستای هدايت جوانان در اين امر راه‌اندازی كند.
    اين مدرس حوزه و دانشگاه خواستار همكاری نهادهای دانشگاهی در اين حوزه شد و درباره اين نوع مساعدت به خبرنگار ايكنا گفت: فرهنگ‌سازی اين مسئله بايد كلان و از مقاطع قبل از دانشگاه صورت گيرد زيرا در حال حاضر جوانان اين گروه سنی بيشترين مخاطب استفاده از خدمات اينترنت هستند.
    سالاری‌فر در پاسخ به پرسش پايانی خبرنگار ايكنا كه آيا اين شيوه همسريابی با اقبال جوانان و خانواده‌ها مواجه می‌شود يا خير؟، تصريح كرد: آشنايی خانواده‌ها با اين شيوه نيازمند گذر زمان نسبتاً طولانی است البته درصورت فراگيری آن نيز به عقيده من فرهنگ حاكم بر جامعه ما زمينه‌ای را فراهم می‌كند كه خانواده‌ها از اين شيوه استقبال نكنند و ترجيح دهند امر ازدواج را با شيوه سنتی آن پيگيری كنند

نوشته
    2,954
    مورد تشکر
    6,046 پست
    حضور
    16 روز 10 ساعت 17 دقیقه
    دریافت
    11
    آپلود
    0
    گالری
    611

یا حق
    بله کاملا حق باشماست
    این معضلی که جوانهای ما به آن گرفتار شدن
    خدا خودش کمک کنه

یا علی مولا (ع)

یارب

يا رب منم جويان تو يا خود تويى جويان من

اى ننگ من تا من منم من ديگرم تو ديگرى

نوشته
    937
    مورد تشکر
    1,691 پست
    حضور
    1 ساعت 48 دقیقه
    دریافت
    2
    آپلود
    0
    گالری
    0

من بر این باورم که همسریابی اینترنتی « فقط به عنوان نقطه ی شروع » بد نیست . صد البته که در مراحل بعدی باید با صوابدید خانواده ها و ضمن رعایت شئون اقدام کرد تا این شیوه تبدیل به آئین دوست دختر یا دوست پسر یابی !! نشود .

نوشته
    23
    مورد تشکر
    33 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

راستش من واقعا موندم که این روش مناسب است یا نه؟راستش نمیدونم واقعا به کسی میشه اعتماد کرد یا نه؟تو اینترنت میشه دخترا وپسرای مومن با خدا وبا صداقت رو دید واشنا شد؟!اگه باشه که عالیه و به نظر من اشکالی نداره ولی بحث اینجاست که هنوز ترس واضطراب هست
    ممنون
    یا حق

5. تشکرها 3

نوشته
    2,087
    مورد تشکر
    2,686 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    1
    آپلود
    0
    گالری
    0

من يه سايتي را مي شناسم كه مدير آن حتي يه روحاني است جلسات مشاوره اي كه پس از معرفي افراد مي گذاره در حضور خودش است و خانواده ها را هم خودش با هم آشنا مي كنه اما نمي دونم مي شه اسم سايت را اينجا بگم يا نه البته پس از پر كردن فرم مربوطه مراجعه حضوري لازم است
    به نظر من كار بدي نيست استفاده هدف دار از اينترنت هم بد نيست ولي با نظارت و برنامه ريزي

بهترين كارها سه كار است:
    تواضع به هنگام دولت ، عفو هنگام قدرت و بخشش بدون منت
    پيامبر اكرم (ص)
    http://www.hamdardi.com/my_documents....com_8.com.jpg

نوشته
    2,954
    مورد تشکر
    6,046 پست
    حضور
    16 روز 10 ساعت 17 دقیقه
    دریافت
    11
    آپلود
    0
    گالری
    611

نقل قول نوشته اصلی توسط rana_ نمایش پست
    من يه سايتي را مي شناسم كه مدير آن حتي يه روحاني است جلسات مشاوره اي كه پس از معرفي افراد مي گذاره در حضور خودش است و خانواده ها را هم خودش با هم آشنا مي كنه اما نمي دونم مي شه اسم سايت را اينجا بگم يا نه البته پس از پر كردن فرم مربوطه مراجعه حضوري لازم است
    به نظر من كار بدي نيست استفاده هدف دار از اينترنت هم بد نيست ولي با نظارت و برنامه ريزي
    یاحق

با سلام بزرگوار
    بله درسته من هم این سایت رامیشناسم ..اتفاقا وجوداین سایتها خیلی هم خوبه.سایتی که زیر نظر اشخاص متدین و باتجربه باشد..

اماسایتهای دیگری هم میشناسم که فقط سرگرمی..بچه بازی..وجود این سایتها معضل برا ی جوانها نه مفید..به هم ریختن ذهن آنها ومشغولیتهای بیهوده و عاقبت متعاد شدن به این مسائل

یارب

يا رب منم جويان تو يا خود تويى جويان من

اى ننگ من تا من منم من ديگرم تو ديگرى

8. تشکرها 3

نوشته
    57
    مورد تشکر
    47 پست
    حضور
    3 دقیقه
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

چرا همخوانی ندارد؟بده ترویج سنّت پیغمبر میکنه؟

10. تشکر

نوشته
    68
    مورد تشکر
    121 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

به نظر من آدمها توی اینترنت خودشون نیستن بلکه اون چیزی هستن که میخوان باشن.

و این خیلی بده!

ولی به نظرم اگه مثلا" دختر و پسری تو محیط اجتماعی یا خانوادگی از هم شناخت کلی دارن و احتیاج به شناخت ریز تری از هم دارن به نظر من اینترنت جای خیلی خوبیه واسه شناخت ریز تر از طرف مقابلت که توی واقعییت یه شناخت کلی ازش داری.

مثلا" میشه به جای حرف زدن توی محیطهای اجتماعی دانشگاه یا ... از طریق چت با هم صحبت کنن و شناخت پیدا کنند

حسن ش هم اینه اگه با هم جور نشدن دیگه واسشون هزار و یک جور حرف و حدیث در نمیارن! که آره فلانی با فلانی فلان مقدار دوست بود یا فلان وقت فلان جا حرف میزدن! چی میگفتن؟!

ولی اینکه بدون هیچ پیش زمینه ای یه راست تو نت با هم آشنا بشن یه کم غیر منطقیه
    **کاش خدا از تو بگیرد

هر آنچه که خدا را از تو میگیرد**

شروع کننده موضوع

نوشته
    4,509
    مورد تشکر
    624 پست
    حضور
    30 دقیقه
    دریافت
    44
    آپلود
    0
    گالری
    0

من خودم هم با اين حرف سحرناز خانوم موافقم كه يكمي غير منطقيه.آخه مگه ميشه.مثلا من از يك شهر ديگه و دختره از شهر ديگه و فقط اون ميتونه ببينه من چي ميگم و چي حرف ميزنم.

با اخلاق همديگه چه جوري آشنا بشيم.(حتما توي زندگي مشترك.وقتي كار از كار گذشت)

كلا من زياد موافق نيستم و فكر كنم دوستان زيادي با من هم عقيده باشند

13. تشکرها 2

نوشته
    290
    مورد تشکر
    1,183 پست
    حضور
    34 روز 21 ساعت 24 دقیقه
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

سلام ميشه اسم سايت را برام بگي
    .
    در کلاس عاشقی عباس غوغا می کند / در دل هر عاشقی عباس مأوا می کند
    هر کسی خواهد رود در مکتب عشق حسین / ثبت نامش را فقط عباس امضاء می کند
    .

15. تشکر

صفحه 1 از 3 123 آخرین

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

کلمات کلیدی این موضوع

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری