جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید   

موضوع: شباهت ولادت امام زمان (عج) با ولادت حضرت ابراهیم (ع)

شروع کننده موضوع

نوشته
    2,475
    مورد تشکر
    3,501 پست
    حضور
    92 روز 19 ساعت 12 دقیقه
    دریافت
    4
    آپلود
    0
    گالری
    0

شباهت ولادت امام زمان (عج) با ولادت حضرت ابراهیم (ع)

سلام

امام سجاد(ع) می‌فرماید: «در قائم ما سنت‌هایی از انبیا هست... و سنتی از ابراهیم... و اما از ابراهیم پنهان‌بودنِ ولادت و کناره‌گیری از مردم...»

سلیمیان، درسنامه مهدویت (۱)، ص۱۸۵.
    صدوق، کمال الدین، ۱۳۹۵ق، ح۲، ص۵۶۷.

لطفا درباره ولادت او داستان را بفرمایید.

متشکریم
    بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

یا الله و یا رحمن یا رحیم یا مقلب القلوب ثبت قلبی الی دینک

الهی العفو و لک الحمد

نوشته
    512
    مورد تشکر
    289 پست
    حضور
    4 روز 11 ساعت 39 دقیقه
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

با نام و یاد دوست

شباهت ولادت امام زمان (عج) با ولادت حضرت ابراهیم (ع)

کارشناس بحث: استاد ممسوس

ویرایش توسط مدیر ارجاع سوالات : ۱۳۹۸/۰۵/۱۱ در ساعت ۱۸:۳۶ دلیل: تغییر کارشناس پاسخگو
    وَوَصَّیْنَا الإنْسَانَ بِوَالِدَیْهِ إِحْسَانًا

نوشته
    357
    مورد تشکر
    613 پست
    حضور
    48 روز 8 ساعت 37 دقیقه
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

جمع بندی

پرسش:

شباهت امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) به حضرت ابراهیم (علیه السلام) در ولادت چیست؟

پاسخ:
    آنچه درباره ولادت حضرت حجت (علیه السلام) در منابع نقل شده حاکی از عظمت وجودی حضرت حجت و مخفی بودن ولادت ایشان است. با اینکه عمال حکومتی بنی عباس در صدد بودند از تولد آن حضرت مطلع شوند؛ حتی جاسوس زن به میان خانه امام رفت و آمد داشت باز ولادت آن حضرت به امر الهی مخفیانه بود. کما اینکه حضرت ابراهیم (علیه السلام) هم ولادت مخفیانه داشت. مادر ایشان هم در غاری فرزندش را به دنیا آورد. زیرا نمرود بر اساس خوابی که دیده بود، معبران خبر از ظهور فرزندی دادند که تاج و تخت او را ویران میکند. او هم دستور داد هر نوزاد پسری متولد شد او را بکشند. اما به امر الهی مادر حضرت ابراهیم (علیه السلام) او را درون غار به دنیا آورد.(1)
    اما در مورد ولادت حضرت مهدی ( علیه السلام) طی نقلی که مرحوم "مجلسی" در «بحار الانوار» آورده است می­گوید: امام حسن عسکری (علیه السلام) به عمه خود حکیمه خاتون فرمود: عمه امشب در منزل بمان که خداوند شخصی را به دنیا می­ آورد که حجت خدا در زمین است. حکیمه خاتون سوال کرد مادر او کیست؟ حضرت فرمود: نرجس خاتون. حکیمه پرسید آثار وضع حمل در او نمی­بینم. امام فرمود به همین علت میگویم در خانه بمان. حکیمه می­گوید پاسی از شب گذشت من دیدم خبری از تولد فرزند نیست نزدیک بود شک کنم که امام حسن عسکری (علیه السلام) در مکانی که بودند با صدای بلند فرمودند عمه تعجیل مکن وقت نزدیک است

وی میگوید: پس از اقامه نماز افطار کردم و خوابیدم، سحرگاه برای انجام نماز شب برخاستم. بعد از نماز دیدم نرجس خوابیده و از وضع حمل او خبری نیست. پس از تعقیب نماز دوباره خوابیدم که پس از لحظه­ ای با اضطراب بیدار شدم دیدم نرجس نیز بیدار است ولی هیچگونه علامتی در وی مشهود نیست. همینکه صدای مبارک امام حسن عسکری (علیه السلام) را شنیدم مشغول خواندن سوره الم سجده و یس شدم. در این موقع نرجس با حال اضطراب از خواب برخاست من به وی نزدیک شدم و نام خدا را بر زبان جاری کردم و پرسیدم آیا درخود چیزی احساس می کنی؟ گفت : آری چیزی نگذشت پرده ای از نور بین من و او حائل گردید فرزندی نورانی از وی متولد شد و مواضع هفتگانه سجده را روی زمین گذاشته و ذکر میگوید او را در آغوش گرفتم در حالی که پاک و پاکیزه بود. در این زمان امام حسن عسکری (علیه السلام) فرمود نوزاد را نزد من آور امام حسن عسکری (علیه السلام) فرزندش را به سینه چسباند. زبان در دهان او گذاشت و دست بر چشم و گوش او کشید و فرمود فرزندم با من حرف بزن
    آن مولود مسعود گفت : شهادت می دهم به وحدانیت پروردگار و رسالت حضرت محمد(صلی الله علیه و آله)،سپس بر امیرالمومنین(علیه السلام) و ائمه طاهرین (علیهم السلام) درود فرستاد و چون به نام پدرش رسید دیدگان گشود و سلام کرد.(2)

پی نوشت:
    1. تاریخ طبری، دارالکتب العربی، بی تا، بیروت، ج 1 ص 143،
    2. مجلسی، بحار الانوار، اسلامیه، 1363ش، تهران، ج 51، ص 19-20

ویرایش توسط ممسوس : ۱۳۹۸/۰۶/۲۹ در ساعت ۱۷:۵۰

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

کلمات کلیدی این موضوع

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری