-
۱۳۸۷/۰۷/۰۹, ۱۸:۱۷ #1
- تاریخ عضویت
مرداد ۱۳۸۷
- نوشته
- 68
- مورد تشکر
- 121 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
پوشش برتر از دیدگاه روانشناسان
در روانشناسی رنگها میخوانیم كه رنگ سیاه نمایانگر مرز مطلق است . (1) لذا كسی كه رنگ سیاه میپوشد، میخواهد نشان دهد كه مرزی را ایجاد كرده است . اما این كه این مرز برای چیست، در موقعیتهای مختلف ممكن، است متفاوت باشد . گاه لباس سیاه را در ماتم و عزا میپوشند، برای آن كه نشان دهند بین آنها و عزیزشان فاصله افتاده و مرز زندگی آنها را از هم جداكرده است و یا برای آن كه نشان دهند كه در حریم خانه و خانوادهی آنها حادثهای رخ داده است كه انجام برخی از كارهای معمولی كه سایر خانوادهها انجام میدهند، برای آنان میسر نیست .
اما گاهی هم سیاه میپوشند، نه برای عزا و ماتم بلكه برای مشخص كردن مرزها و حریمهای اجتماعی و حجاب یك خانم مسلمان با چادر سیاه از این دسته است .
وقتی كه خانمی چادر مشكی به سر میكند و با وقار و متانت تمام قدم به عرصهی اجتماع میگذارد، با این نحوهی پوشش میخواهد نشان دهد كه هركسی حق ندارد به این حریم پاك، مقدس و خصوصی وارد شود . این حریم، حریم حرمت، حیا و احترام است، نه جای هرزگی، آلودگی و هوس بازی . در واقع او با حجاب مشكی و چادر سیاه، بین خود و مردان نامحرم مرزی عاقلانه ایجاد میكند، او با این سیاهی ظاهری اما ریشه دار در درون خود میخواهد نگاه تیز و برندهی هرزگی و ابتذال را بشكند و نگذارد در حریم عفاف، پاكی و نجابت اونامحرمی وارد شود و حرمت او را از بین ببرد . لذا چادر مشكی به منزلهی حرمت و احترام است . مرز ادب، كرامت، حیا و عفت است . مرز آداب است و نشان میدهد كه در این محدوده باید حریم را نگه داشت و به صاحب حرم بادیدهی احترام و ادب نگریست .
از نظر روانی نیز وقتی انسان پارچهی سیاهی را میبیند، دیگر چندان رغبتی به نگاه كردن پیدا نمیكند و خود به خود نظر را بر میگرداند . نگاه به رنگهای روشن چشم ار باز و رغبت مشاهده و تمركز بردیدن را دوچندان میكند، به عبارت دیگر از دیدگاه روانشناسی رنگها، نگاه به رنگهای تیره، به ویژه رنگ سیاه كه بی رنگی مطلق است، تقریبا تمام رغبتها را از بین میبرد .
روان شناسان امروز میگوید: «سیاه به معنای «نه» بوده و نقطهی مقابل «بله» یعنی سفید است» (2) با این نگاه باید گفت: آن كس كه در مقابل نامحرم سیاه میپوشد، در واقع میخواهد به او «نه» بگوید و آن كسی كه رنگ جذاب میپوشد، در واقع خواسته یا ناخواسته خود را در معرض نگاههای هرزه و آلوده قرار میدهد و وسیلهی آلودگی و انحراف خود و جامعه را فراهم میكند .
در روانشناسی رنگها میخوانیم كه «سفید به صفحهی خالی میماند كه داستان را باید روی آن نوشت، ولی سیاه نقطه پایانی است كه در فراسوی آن هیچ چیز وجود ندارد» (3) بنابراین زنی كه در برابر نامحرم و در بیرون از خانه لباس سفید و رنگارنگ میپوشد، از ایمنی كمتری برخوردار است، ولی زنی كه چادر سیاه میپوشد، حداكثر ایمنی را برای خود ایجاد كرده است و نشان میدهد كه اینجا نقطهی پایان نگاههای نامحرمان است و در فراسوی این حجاب، جایی برای نفوذ نگاهها و نیتهای ناپاك نیست .
در جای دیگری در بحث روانشناسی رنگها میخوانیم كه: «سیاه، نشانگر ترك علاقه یا انصراف نهایی بوده ... و از تاثیر قوی برهر رنگی كه در همان گروه (دركنارآن) قرار گرفته باشد، برخوردار است و خصلت آن رنگ را مورد تاكید و اهمیت قرار میدهد . . » (4)
از این رو كسی كه چادر مشكی میپوشد، میخواهد با رنگ سیاه چادر دائما جلوه و نمای خود را نفی كند و خود را از نگاههای دیگران دورنگه دارد . آن كس كه چادر مشكی میپوشد، رنگ مشكی چادر او نشان گر ترك علاقه یا انصراف نهایی است، یعنی چادر مشكی به نگاههای نامحرم میگوید هیچ جایگاهی برای نگاه شما در من وجود ندارد .
بنابراین باید به روانشناسی و جامع نگری زن ایرانی آفرین گفت كه برای حفظ حرمت، عفت و پاكی خود و همچنین پاسداری از مرزهای خویش و جامعهی خویش و برای سالم سازی محیط اجتماعی خود، بهترین حجاب، یعنی چادر و مناسبترین رنگ یعنی مشكی را انتخاب كرده است .
زنان و دختران نجیب ایرانی برای حفظ حرمت و احترام خود و برای سالم سازی محیط اجتماعی خویش و برای دورماندن خود و جامعه از آلودگیها، وقتی كه از خانه بیرون میآیند، چادر مشكی برسر میكنند و پس از انجام كارهای روزمره و ضروری خود با قلبی آرام و فكری آزاد و سالم وقتی كه به خانه بر میگردند، یا در محیطی كه از نگاههای مشكوك و آلوده به دور است قرار میگیرند، چادر مشكی را از سر بر میدارند و در حدود مرزها و مملكتخویش با پوشیدن بهترین لباسها و با جذابترین رنگها، طراوت، زیبایی، گرمی و شادابی خود را برای اهل خانه، برای همسر و همدم و مونس خویش به نمایش میگذارند و به محیط خانه صمیمیت، صفا و آرامش میبخشند و به شریك زندگی خود و یا به والدین خود با كمال سرافرازی و صداقت اعلام میدارند كه امانت وجودم را در صیانت صدف محكم چادر مشكی بدون دستبرد نگاههای آلوده به خانه برگرداندهام و منتظر دریافت نگاههای گرم و محبتآمیز صاحبان حرم خود هستم .
بنابراین بهترین حجاب زنان در بیرون از خانه و در محیط اجتماع به طور كل در برابر نامحرمان، چادر مشكی است كه علم تجربی روان شناسان روز نیز آن را تایید میكند . باید صمیمانه از مادران و والدین تشكر و سپاسگزاری كنیم كه به بركت تقوای الهی و نورانیت تعالیم دین مبین اسلام، این گونه زیبا، به جا و دقیق، چادر مشكی را برای حجاب خود و دختران عفیفشان برگزیدهاند و در آن زمان كه هنوز علم روانشناسی به شكل امروزی خود از مادر علم متولد نشده بود، با دیدی كارشناسانه و به عبارت دقیقتر با دیدی الهی، روان شناختی و جامعه شناسانه با ما رفتار كرده و رفتار كردن را به ما آموختهاند.
منبع:http://www.newmind.mihanblog.com
**کاش خدا از تو بگیرد
هر آنچه که خدا را از تو میگیرد**
-
-
۱۳۸۷/۰۷/۰۹, ۱۹:۴۴ #2
دوست گرامي! منبع علمي شما يك وبلاگ است كه راجع به همه چيزي مينويسد و به هيچ روي قابل ارجاع نيست!!
بهتر است اين چنين سخنان مورد علاقه خود را به دانش روانشناسي منصوب نكنيد!
هرچند گمان ميكنم نظر اين دانش كاملا واژگون است بر آنچه فرموديد ولي به هر روي ... !
خدايي كه نيافتمت:
من به تو كافر شدم! از روي آگاهي!
پس آيا اين بهتر نيست از ايمانم بر پايه ناداني؟!
من بدنبال حقيقت بودم! رها از اهرگونه پيشداوري! رها!
كنون آنرا يافته ام، در جايي دور از آنچه ميپنداشتم! دور!
_________________________________________
مهرآيين، تنها يك نام كاربري بود كه دنبال حقيقت گشت!
-
-
۱۳۸۷/۰۷/۱۰, ۱۴:۰۶ #3
- تاریخ عضویت
مرداد ۱۳۸۷
- نوشته
- 68
- مورد تشکر
- 121 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
**کاش خدا از تو بگیرد
هر آنچه که خدا را از تو میگیرد**
-
-
۱۳۸۷/۰۷/۱۰, ۱۵:۰۰ #4
مردود است؛
بوشهر نه لوشر! (luscher) !
من اين كتاب را دارم و چنين چرندياتي در آن نيست!!
بنابراين از منبع معتبرتان هم آگاه شديم!
چيزي كه وبلاگ دانشيك شما نبشته در واقع مجموعه تحريف شده اي از كتابهاي رنگشناسي و روانشناسي مختلف است كه مثلا براي توضيح تاثير هر رنگ يا مفهوم آن در تستهاي روانشناسي و ... استفاده ميشده! ايشان مثلا مفهوم رنگ مشكي را (جاهايي كه به مذاقشان خوشتر بوده!) با تغيير و تحريف بعلاوه مقداري منويات (كه از خودشان درآورده!) ذكر كرده تا آنچه خود ميل دارد را اثبات كند و از آوردن مطلب كامل در هر بخش كه آنچه گفته را رد ميكند سانسور كرده!!!
من بدليل روشني در سستي ديدگاه شما نميخواهم به موشكافي آن بپردازم! و تنها گفتم اين نظر نا معتبر است! ولي گويا شما به ديدگاه خود كاملا مطمئنيد!!
به هر روي باور اين براي من سخت است كه عده اي چنين چيزهايي را (بتوانند) باور كنند كه كج گوييشان روشن است! پس به گفتن يك هشدار در پست پيشين بسنده كردم!
اميدوارم در كپي پيست كردن مطالب قدري به درستي و راستي آنها بينديشيد! چه ممكن است باعث گمراهي و آسيب به كسان ديگري نيز بشويد، در گفتمانهاي جمعي بهتر است راجه به آنچه ميگوييد احساس مسئوليت بيشتري داشته باشيد،
رستگار باشيد،
مهرآيين،
ویرایش توسط mehraieen : ۱۳۸۷/۰۷/۱۰ در ساعت ۱۵:۰۲
خدايي كه نيافتمت:
من به تو كافر شدم! از روي آگاهي!
پس آيا اين بهتر نيست از ايمانم بر پايه ناداني؟!
من بدنبال حقيقت بودم! رها از اهرگونه پيشداوري! رها!
كنون آنرا يافته ام، در جايي دور از آنچه ميپنداشتم! دور!
_________________________________________
مهرآيين، تنها يك نام كاربري بود كه دنبال حقيقت گشت!
-
-
۱۳۸۷/۰۷/۱۰, ۱۶:۱۸ #5
- تاریخ عضویت
مرداد ۱۳۸۷
- نوشته
- 68
- مورد تشکر
- 121 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
بازم که داری خودت رو به در و دیوار می کوبی!آرام باش بابا . دعوا نداریم که!
اولا" آفرین که زبان بلدی max luscher ( احتمالا" طرف L رو B خونده) خب خطای چشم دیگه اینقدر داد و هوار نداره!
دوما" فهمیدیم که کتاب میخونی! آفرین ولی فکر نکن فقط خودت این کتاب رو خوندی !
سوما" این وبلاگ مال من نیست . این مطلب هم در خیلی از سایت هاو وبلاگ ها و گروه ها گذاشته شده و همه هم نظر دادن. منم واسه همین به قول تو کپی پیست کردم اینجا تا دوستان این سایت هم بخونن و نظر بدن! ولی نظر بدن نه بد و بی راه بگن و مثل تو هی شلوغ کنن!
چهارما" یه نصیحت میکنم واسه بعد ها : اگه روزی احساس کردی کسی داره اشتباه میکنه یا حرف اشتباهی میزنه یا اشتباه فکر می کنه عاقلانه برخورد کن ! چه جوری ؟ این طوری :
خیلی آروم باش . هیجانهای کاذب که بهت دست میده رو کنترل کن . بعد با آرامش دلایل رد این مسئله رو بیان کن.
اگه میدونی که دیگران اشتباه میکنن و دلیل هم داری خیلی منطقی دلایلت رو برای دیگران بگو و برهان خلف بیار. اونوقت همه هم میخونن و اگه قابل درک باشه و با منطق ازت قبول میکنن.
صبر کن اونوقت بازم ذوق زده نشو که تونستی حال یه نفر رو بگیریو بزرگ بشی نه خوشحال باش که با آرامش تونستی یه سری رو از اشتباهشون در بیاری تا بهتر بتو نن حقیقت رو ببینن !
من هم اگه برام هر کسی عکس یه مطلب رو بتونه منطقی اثبات کنه خیلی راحت ازش قبول میکنم چون دنبال حقیقت موضوع هستم نه چیز دیگه ای!
پس اگه دلیلی داری خیلی راحت بیان کن و حرفهات رو اثبات کن
شلوغ هم نکن
شما هم مؤ ید باشی
ویرایش توسط saharnaz : ۱۳۸۷/۰۷/۱۰ در ساعت ۱۶:۲۰
**کاش خدا از تو بگیرد
هر آنچه که خدا را از تو میگیرد**
-
-
۱۳۸۷/۰۷/۱۰, ۱۶:۲۶ #6
- تاریخ عضویت
اسفند ۱۳۸۵
- نوشته
- 5,435
- مورد تشکر
- 4,566 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
-
27
رنگ چادر حتما نباید مشکی باشه.
می شه با یه کم سلیقه به خرج دادن رنگای خیلی قشنگ تری رو وارد بازار کرد که مورد پسند بیشتر قشر جوان جامعه قرار بگیرد...
اما در مورد اینکه چادر وقار و مصونیت به همراه داره شکی ندارم.
دست به دست من بده
پا به پای من بیا
نگو امروز مال ما
بگو فردا رو میخوام
به لطف الهی فردا از آن ماست....
-
تشکر
-
۱۳۸۷/۰۷/۱۰, ۱۸:۱۸ #7
رونشناسی رنگها زمانی صحیح است که شخص با علاقه خود رنگی را انتخاب نماید .
مثلا کسی بخواهد لباسی بخرد از بین چندین لباس تنها لباس سیاه را انتخاب کند می توان اخلاقیات او را شناخت اما گاهی شخص به اختیار لباسی را انتخاب نمی کند بلکه به خاطر فرهنگ یا مسائلی دیگر رنگ سیاه را انتخاب میکند
مثلا کسی در عزای پدرش لباس سیاه می پوشد هیچ روانشناسی نمی گوید این شخص چون لباس سیاه پوشیده فلان و فلان است بلکه همه می گوید برای این هدف یعنی اشعار عزا این کار را کرده
در مورد پوشش هم همین است
-
-
۱۳۸۷/۰۷/۱۰, ۲۳:۰۲ #8
رعايت ادب در گفتگو!
دوست گرامي من در پست نخستم تنها راجع به اشتباه بودن اين آمار اشاره كردم ولي پاسخ شما چنين بود:
دوست عزیز حتی خود روانشناس ها هم نظرات هم رو قبول ندارن . این که مشکلی نیست
حالا مطلب رو قبول نداری چرا خودتو به در رو دیوار میزنی :labkhand: با آرامش بگو قبول ندارم :mosighi:
اینم منبع غیر وبلاگیش :labkhand:
1 . ماكس بوشهر - روانشناسی رنگها - ترجمه ویدا ایزاده .
پس لازم ديدم كمي مطلب را روشن تر كنم! ناگفته پيداست اگر بفكر بقول شما "شلوغ بازي"!! بودم در همان پست ابتدا پاسخ شما را ميدادم!! ولي تنها به اشاره اي كوتاه بسنده كردم! (همچنين در پاسخ دوم)
از بابت راهنمايي بزرگوارانه تان هم سپاسگزارم جناب پدربزرگ!!! ولي بيشتر شبيه توهين و تمسخر بود! شما را به رعايت ادب در مورد ديگران فراميخوانم؛ (به پست من نگاه كنيد پس اگر بي ادبي در آن يافتيد بدون بقول خودتان ذوق زدگي آنگاه پاسخ بي ادبانه بدهيد!)
اولا" آفرین که زبان بلدی max luscher ( احتمالا" طرف L رو B خونده) خب خطای چشم دیگه اینقدر داد و هوار نداره!
دوما" فهمیدیم که کتاب میخونی! آفرین ولی فکر نکن فقط خودت این کتاب رو خوندی !
در انتها لطفا اين بحث بيهوده را با پاسخهايتان كش ندهيد، لطفا قبل از توهين و تمسخر ديگران، پستها را با دقت و "حسن نيت" بخوانيد و پيش از آنكه كسي را به كاري دعوت كنيد خود را به آن ملزم بدانيد! اينجانب به هيچ روي از يافتن اشتباهي در پستهاي شما ذوق زده نخواهم شد و ديگران را هرگز مورد تمسخر و توهين قرار نميدهم! كافيست كمي واقع نگر باشيد!
بهروز باشيد،
مهرآيين،
پست خود راببينيد:
خدايي كه نيافتمت:
من به تو كافر شدم! از روي آگاهي!
پس آيا اين بهتر نيست از ايمانم بر پايه ناداني؟!
من بدنبال حقيقت بودم! رها از اهرگونه پيشداوري! رها!
كنون آنرا يافته ام، در جايي دور از آنچه ميپنداشتم! دور!
_________________________________________
مهرآيين، تنها يك نام كاربري بود كه دنبال حقيقت گشت!
-
-
۱۳۸۷/۰۷/۱۱, ۰۸:۳۱ #9
- تاریخ عضویت
مهر ۱۳۸۵
- نوشته
- 742
- مورد تشکر
- 1,784 پست
- حضور
- 9 روز 5 ساعت 34 دقیقه
- دریافت
- 21
- آپلود
- 0
- گالری
-
119
جلب توجه مهمه
بحث بسيار عالي است
بنده هم توجه شما رو به چند نكته جلب مي كنم
1. آنچه در مورد چادر مطرح بوده و از قديم هم بانوان مسلمان ايراني روي آن تاكيد داشته اند اين بوده كه پوششي داشته باشند كه جلب توجه نكند، بنابراين رنگي كه جلب توجه نكند مهم است نه مشكي ، البته فكر مي كنم رنگ مشكلي از رنگ هايي است كه طبعا جلب توجه نمي كند، ولي گمان مي كنم بيشتر رنگ هاي روشن هستند كه جلب توجه مي كنند.
2. قطعا در روانشناسي رنگ ها همانطور كه قرآن هم اشاره دارد رنگ زرد بسيار جذاب و جلب توجه كننده هست:
قَالُواْ ادْعُ لَنَا رَبَّكَ يُبَيِّن لَّنَا مَا لَوْنُهَا قَالَ إِنَّهُ يَقُولُ إِنّهَا بَقَرَةٌ صَفْرَاء فَاقِعٌ لَّوْنُهَا تَسُرُّ النَّاظِرِينَ {البقرة/69}
بنابراين اين رنگ نمي تواند پوشش زن مسلمان كه مي خواهد خود را از جلب نظر مردان نامحرم دور كند ، باشد.
3. اينجا جاي مجادله بدون دليل نيست اگر شما حرف كسي را قبول نداريد به جاي جار و جنجال دليل خود را اقامه كنيد چرا كه ممكن است از منظر شما دليل بي ارزش باشد اما ديگران آن دليل را كامل بدانند، بنابراين بايد مطرح شود تا همه چيز به صورت منطقي روشن شود.
-
-
۱۳۸۷/۰۷/۱۱, ۰۹:۰۲ #10
- تاریخ عضویت
شهريور ۱۳۸۷
- نوشته
- 937
- مورد تشکر
- 1,691 پست
- حضور
- 1 ساعت 48 دقیقه
- دریافت
- 2
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
1. استفاده از رنگ مشکی در پوشاک نشانه ی افسردگی است .
2. رنگ مشکی برای پوشش مناسب نیست و لباس سیاه در اسلام مکروه است ( غیر از مناسبت های خاص مانند عزاداری )
3. ائمه سیاه نمی پوشیدند و پیامبر نیز چنین نمی کرده است .
به وارونه ، اتفاقا در سراسر جهان ( متاسفانه غیر از ایران ) رنگ سفید نشانه ی مسلمین است .
رنگ سفید از نظر روانشناختی معرف پاکیزگی ، صداقت و یکرنگی است .
برای این که چهره ی حقیقی یک نفر را ببینید ، روانشناسان توصیه می کنند که او را در لباس سفید ببینید .
-
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری