جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید

موضوع: روایت عصر روز چهاردهم(در جلسه مجلس خبرگان رهبری در سال ۶۸ چه گذشت؟)
-
۱۳۹۹/۰۳/۱۴, ۱۸:۱۶ #1
- نوشته
- 1,054
- مورد تشکر
- 6,503 پست
- حضور
- 201 روز 11 دقیقه
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
-
36
روایت عصر روز چهاردهم(در جلسه مجلس خبرگان رهبری در سال ۶۸ چه گذشت؟)
سایت رهبری جهت پاسخ به برخی شبهات نسبت به جلسهی تعیین رهبری مجلس خبرگان در سال ۶۸ در گفتوگویی با آقای مسعود رضایی، پژوهشگر تاریخ معاصر ایران، به بررسی بیشتر جوانب این موضوع میپردازد. در این گفتوگو که پس از مشاهده فیلم کامل جلسه خبرگان انجام شده، مسئلهی قائممقامی مرحوم آیتالله منتظری، جلسهی ۱۴ خرداد ۶۸ خبرگان رهبری و نیز جلسه فوقالعادهی ۱۵ مرداد ۶۸ خبرگان رهبری مورد بررسی قرار گرفته است.
نظر به طولانی بودن این گفتگو لینک و برخی بخشهای مهم آن در این تاپیک ارائه می شود.
کاربران گرامی با مراجعه و مطالعه این صفحه از سایت رهبری به بسیاری از جوانب و مطالب مهم در تعیین رهبری پس از رحلت امام خمینی(ره) پی خواهند برد.
حضرت زهرا سلام الله عليها :«مَنْ اَصْعَدَ اِلیَ اللّه ِ خالِصَ عبادتِهِ اَهْبَطَ اللّه ُ الیهِ اَفْضَلَ مَصْلَحَتِهِ؛ هر کس عبادت خالصانه خود را نزد خدا بالا بفرستد، خداوند هم برترین مصلحت خود را برای او فرو می فرستد».
حضرت آیت الله بهجت(ره): ما آمده ایم زندگي كنيم تا قیمت پیدا کنیم، نه اینکه به هر قیمتی زندگی کنیم.
-
تشکرها 2
-
۱۳۹۹/۰۳/۱۴, ۱۸:۲۲ #2
- نوشته
- 1,054
- مورد تشکر
- 6,503 پست
- حضور
- 201 روز 11 دقیقه
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
-
36
مخالفت امام با قائم مقامی آیت الله منتظری
چرا حضرت امام به این نتیجه رسیدند؟
گذشته از شناختی که امام نسبتبه آیتالله منتظری داشت و بهطور کلی ایشان را از همان ابتدا مناسب برای تصدی رهبری نظام نمیدانست، بهخصوص از سال ۶۵ و بعد از دستگیری سید مهدی هاشمی، آیتالله منتظری رفتارها و گفتارهایی دارد که امام به این نتیجه قاطع میرسد که ایشان نهتنها برای رهبری آیندهی نظام مناسب نیست، بلکه اگر در این موقعیت قرار گیرد، باید فاتحهی انقلاب را خواند. البته امام اعتقاد داشت ایشان میتواند در حوزه باشد و به کارهای حوزوی بپردازد؛ همانطور که در نامهی ۸ فروردین ۶۸ این را مطرح کردند که شما در حوزهها باشید و گرمابخش حوزهها باشید. طبعاً این تعبیر بلند و خوبی در مورد آیتالله منتظری است.
حضرت زهرا سلام الله عليها :«مَنْ اَصْعَدَ اِلیَ اللّه ِ خالِصَ عبادتِهِ اَهْبَطَ اللّه ُ الیهِ اَفْضَلَ مَصْلَحَتِهِ؛ هر کس عبادت خالصانه خود را نزد خدا بالا بفرستد، خداوند هم برترین مصلحت خود را برای او فرو می فرستد».
حضرت آیت الله بهجت(ره): ما آمده ایم زندگي كنيم تا قیمت پیدا کنیم، نه اینکه به هر قیمتی زندگی کنیم.
-
تشکرها 2
-
۱۳۹۹/۰۳/۱۴, ۱۸:۳۲ #3
- نوشته
- 1,054
- مورد تشکر
- 6,503 پست
- حضور
- 201 روز 11 دقیقه
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
-
36
بیان مسوعات مرحوم هاشمی درباره نظر امام بر رهبری آقای خامنه ای
آیتالله خامنهای پس از این صحبتهای مرحوم آقای هاشمی به پشت تریبون میروند؟
بله. صحبت آقای هاشمی که تمام میشود، آیتالله خامنهای با یک جد و جهدی بلند میشوند و بهسمت تریبون میروند تا مخالفت خود را با این مسئله عنوان کنند. صحبتهای ایشان واقعاً از روی کمال تواضع و فروتنی است و با بیان عباراتی تلاش میکنند تا به دیگران بگویند من شایستهی این مقام نیستم و به هر نحو شده آنها را راضی کنند تا این مسئولیت را روی دوش ایشان نگذارند. البته آنجا هم عنوان میکنند که من زمانی هم که بحث شورایی و فردی مطرح بود، میخواستم در تأیید شورایی بودن صحبت بکنم و فکر نمیکردم که فردی بودن رأی بیاورد و این را اعلام میکنند که من خودم موافق شورایی بودن رهبری بودم. بعد از این ماجراست که دیگران شروع میکنند به استدلال و احتجاج با ایشان که هم شایستگی فقهی و سیاسی این مسئولیت را دارید و هم اصلاً باید این مسئولیت را بپذیرید. بهاینترتیب بحثهای دوبهدویی با ایشان و همچنین مقداری همهمه در صحن مجلس شکل میگیرد؛ یعنی صحبتهای نمایندگان به این صورت بود که شما اصلاً نباید خودتان را از این ماجرا کنار بکشید و ما شما را قبول داریم، هم بهعنوان مجتهد و هم بهعنوان کسی که میتواند رهبری نظام را برعهده داشته باشد. در این حال، آیتالله خامنهای که خودش را واقعاً تحت فشار خبرگان رهبری میبیند، به اعتقاد من، به نظرشان میرسد که نکتهای مطرح کنند بلکه فضایی باز شود تا ایشان در واقع بتوانند خودشان را از این ماجرا کنار بکشند. ایشان اشاره میکنند به آقای آذری قمی و میگویند همین آقای آذری که اسم بنده را اولبار آوردند در این جلسه، بنده اگر حکم بکنم، ایشان قبول خواهند کرد؟ توجه داشته باشید که آیتالله آذری قمی یک فرد بسیار صریحاللهجه بود و فردی بود که خودش را مجتهد برجستهای میدانست و حتی بعضیجاها اگر حضرت امام هم نظر فقهی میدادند، ایشان نظر فقهی خودش را داشت. بههرحال آدمی بود که از صراحت لهجه و استقلال رأی خیلی بالایی برخوردار بود. نمیدانم، شاید آیتالله خامنهای با توجه به این ویژگیهای آیتالله آذری قمی بود که به ایشان گفتند اگر حکم بکنم، ایشان قبول میکند. بعد از طرح این سؤال، آقای آذری قمی بلافاصله تأیید میکنند که بله، تبعیت میکنم. در واقع عین پاسخی که میدهند، این بود: «من اعتقادم این است که همانطور که امام در آن نامه تصریح کردهاند، هرکس را خبرگان انتخاب کنند، حالا بهعنوان مجتهد باشد، بهعنوان عدولالمؤمنین باشد، حتی بالاتر برود، هم ولایت مطلقه دارد، عقیدهی من این است و هم اطاعتش واجب است.»
با ارائهی این پاسخ از سوی آقای آذری قمی، تعبیر بنده اینطور است که بدینترتیب آخرین تیر آیتالله خامنهای هم برای اینکه این مسئولیت را از خودشان دور کنند، به هدف ننشست.
-
تشکرها 2
-
۱۳۹۹/۰۳/۱۴, ۱۸:۳۶ #4
- نوشته
- 1,054
- مورد تشکر
- 6,503 پست
- حضور
- 201 روز 11 دقیقه
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
-
36
ظاهراً بعد از آن نکتهای که آقای امامی کاشانی میگویند، دیگر آقا میروند مینشینند.
بله. بعد از اینکه آیتالله آذری قمی آن پاسخ را به آقا میدهد، آقای امامی کاشانی شروع به احتجاج با آیتالله خامنهای میکند و خلاصه ایشان میبینند اصرارشان بر عدم پذیرش رهبری فایدهای ندارد. مجلس خبرگان بهصورت یکپارچهای نظرش روی ایشان است و دیگر احساس میکنند که این یک واجب تعینی است بر ایشان و بنابراین دیگر میروند مینشینند و منتظر رأیگیری میشوند. جالب این است که هنگام ترک جایگاه، بازهم برای آخرینبار با گفتن اینکه «بههرحال من مخالفم»، با انتخاب خود بهعنوان رهبر مخالفت میکنند.
-
تشکرها 2
-
۱۳۹۹/۰۳/۱۴, ۱۸:۴۲ #5
- نوشته
- 1,054
- مورد تشکر
- 6,503 پست
- حضور
- 201 روز 11 دقیقه
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
-
36
خبر خوش برای امت
کیفیت رأیگیری چگونه بود و در این رأیگیری چند نفر به رهبری آیتالله خامنهای رأی دادند؟
رأیگیری بهصورت نشستوبرخاست بود؛ یعنی کسانی که موافق بودند، میبایست قیام میکردند. وقتی اعلام رأیگیری میشود، تعداد زیادی از نمایندگان از جای برمیخیزند که در همان نگاه اجمالی اول، کاملاً معلوم است که آیتالله خامنهای رأی آوردهاند. لذا بعضیها به خیال اینکه موضوع کاملاً معلوم و مشخص است، میخواهند بلافاصله بنشینند که آقای هاشمی اعلام میکند لطفاً کسانی که رأی دادهاند بایستند، برای اینکه ما باید بشمریم و تعداد دقیق مشخص شود. بعد از شمارش، آقای هاشمی نتیجهی رأیگیری را به این صورت اعلام میکند: «۵۶ نفر هم ایستادهاند. با خودمان. رأی آوردند. یک مقداری هم بیشتر از دوسوم است.»
بعد از اینکه رهبری آیتالله خامنهای رأی میآورد، صدای تکبیر نمایندگان در مجلس میپیچد و آیتالله مشکینی نیز با این جمله، جلسه را ختم میکند: «جلسه را ختم میکنیم. انشاءالله این خبر خوش را به امتتان برسانید.»
-
تشکرها 2
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری