-
۱۳۸۸/۰۹/۱۰, ۱۶:۲۳ #211
- نوشته
- 3,614
- مورد تشکر
- 8,843 پست
- حضور
- 6 روز 21 ساعت نامشخص
- دریافت
- 124
- آپلود
- 158
- گالری
-
10
سوره حج، آيه 41الَّذِينَ إِن مَّكَّنَّهُمْ في الأَرْضِ أَقَامُوا الصلَوةَ وَ ءَاتَوُا الزَّكوةَ وَ أَمَرُوا بِالْمَعْرُوفِ وَ نَهَوْا عَنِ الْمُنكَرِ وَ للَّهِ عَقِبَةُ الأُمُورِ(41)ياران خدا کساني هستند که هرگاه در زمين به آنها قدرت بخشيديم نماز را بر پا ميدارند و زکات را ميپردازند و امر به معروف و نهي از منکر مينمايند و پايان همه کارها از آن خداست.امام باقر عليهالسلام در تفسير اين آيهي شريفه ميفرمايد:اين آيه براي آل محمد عليهمالسلام است تا آخر آيه، خداوند حضرت مهدي عليهالسلام و اصحابش را مالک و مسلط بر مشارق و مغارب زمين خواهد ساخت و دين را آشکار و غالب خواهد فرمود: و خداوند به وسيلهي او و اصحابش بدعتها و باطل را از بين خواهند برد. همچنانکه سفيهان حق را ميرانده باشند. تا جائيکه اثري از ظلم ديده نشود. (و امر به معروف و نهي از منکر نمايند).تفسير علي بن ابراهيم قمي، جلد 2، ص 87.----------------------
الهی العفو...
-
۱۳۸۸/۰۹/۱۰, ۱۶:۲۴ #212
- نوشته
- 3,614
- مورد تشکر
- 8,843 پست
- حضور
- 6 روز 21 ساعت نامشخص
- دریافت
- 124
- آپلود
- 158
- گالری
-
10
سوره طارق، آيه 15-17إِنهُمْ يَكِيدُونَ كَيْداً(15) وَ أَكِيدُ كَيْداً(16) فَمَهِّلِ الْكَفِرِينَ أَمْهِلْهُمْ رُوَيْدَا(17)حيله ميکنند. و من هم در مقابل آنها حيله ميکنم حال که چنين است کافران را اندکي مهلت ده. تا سزاي اعمالشان را ببينند.ابو بصير به نقل از امام صادق عليهالسلام در توضيح اين آيه که ميفرمايد: (پس او را در آن روز قوت و توانايي و ياوري نيست) ميگويد:امام عليهالسلام فرمود: براي او قوت و نيرويي نيست که بر عليه خالقش به وسيلهي آن نيرو گردد. و هيچ ياوري از سوي خداوند نميباشد تا اگر خداوند اراده فرمايد او را عذاب کند ياريش نمايد:ابو بصير ميگويد عرضه داشتم، (آنان هر چه ميتوانند کيد و مکر کنند و من هم کيد خواهم کرد) به چه معناست.امام عليهالسلام فرمود:با رسول خدا صلي الله عليه و آله و سلم کيد و مکر نمودند و با اميرالمومنين عليهالسلام کيد کردند و نسبت به فاطمه عليهاالسلام با مکر و حيله رفتار نمودند. پس خداوند ميفرمايد: اي محمد.آنان هر چه بتوانند کيد و مکر ميکنند و من هم در مقابل آنان کيد خواهيم کرد. پس تو اي محمد: (کافران را مهلت ده کمي)تا زمان قيام و خروج قائم عليهالسلام که براي او از جباران و طاغوتهاي قريش و بني اميه و ساير مردم انتقام خواهد گرفت.المحجة في ما نزل في القائم الحجة. به نقل از تفسير قمي، جلد 2، ص 416.----------------------
الهی العفو...
-
۱۳۸۸/۰۹/۱۰, ۱۶:۲۴ #213
- نوشته
- 3,614
- مورد تشکر
- 8,843 پست
- حضور
- 6 روز 21 ساعت نامشخص
- دریافت
- 124
- آپلود
- 158
- گالری
-
10
سوره نمل، آيه 62أَمَّن يجِيب الْمُضطرَّ إِذَا دَعَاهُ وَ يَكْشِف السوءَ وَ يَجْعَلُكمْ خُلَفَاءَ الأَرْضِ أَ ءِلَهٌ مَّعَ اللَّهِ قَلِيلاً مَّا تَذَكرُونَ(62)يا کسي که دعاي مضطر را اجابت ميکند و گرفتاري را برطرف ميسازد و شما را خلفاي زمين قرار ميدهد. آيا معبودي با خداست کمتر متذکر ميشويد.امام صادق عليهالسلام ميفرمايد:هر گاه حضرت قائم عليهالسلام خروج کند به مسجد الحرام داخل ميگردد.پس روي به قبله و کعبه نموده و پشت به مقام ميکند.سپس دو رکعت نماز ميگذارد. آنگاه به پا ميخيزد و ميگويد.اي مردم، من نزديکترين مردم به آدم عليهالسلام هستم.اي مردم، من نزديکترين مردم به ابراهيم عليهالسلام هستم.اي مردم، من نزديکترين مردم به اسماعيل هستم.اي مردم، من نزديکترين مردم به محمد صلي الله عليه و آله و سلم هستم.آنگاه دستهايشان را به سوي آسمان بر ميدارد و دعا و تضرع ميکند. تا اينکه بر روي خود ميافتد و اين است معناي فرمودهي خداي عزوجل.آيا چه کسي جز خداوند است که دعاي بيچارهي مضطر را به اجابت ميرساند و رنج و غم را برطرف سازد. و شما را جانشينان زمين قرار ميدهد. آيا خدايي جز خداي يکتا هست. (هرگز) ولي اندکي از شما متذکر اين حقيقت شوند.(1)امام صادق عليهالسلام ميفرمايد:اين آيه دربارهي قائم از آل محمد صلي الله عليه و آله و سلم نازل شد.بخدا قسم مضطر واقعي اوست. هنگامي که در مقام ابراهيم دو رکعت نماز گذارد. و خداوند را بخواند. پس او را اجابت نمايد و ناراحتي را برطرف سازد و او را خليفه در زمين قرار دهد. (2)[1] المحجة في ما نزل في القائم الحجة. شناخت امام عصر، (از مولف) ص 206.[2] المحجة في ما نزل في القائم الحجة. به نقل از تفسير علي بن ابراهيم قمي، جلد 2، ص 129. شناخت امام عصر عليه السلام (از مولف)، ص 205.----------------------
الهی العفو...
-
۱۳۸۸/۰۹/۱۰, ۱۶:۲۴ #214
- نوشته
- 3,614
- مورد تشکر
- 8,843 پست
- حضور
- 6 روز 21 ساعت نامشخص
- دریافت
- 124
- آپلود
- 158
- گالری
-
10
سوره انعام، آيه 158... يَوْمَ يَأْتي بَعْض ءَايَتِ رَبِّك لا يَنفَعُ نَفْساً إِيمَنهَا لَمْ تَكُنْ ءَامَنَت مِن قَبْلُ أَوْ كَسبَت في إِيمَنهَا خَيراً قُلِ انتَظِرُوا إِنَّا مُنتَظِرُونَ(158)آن روز که آيات و نشانههاي پروردگارت تحقق پذيرد ايمان آوردن افرادي که قبلا ايمان نياوردهاند و يا عمل نيکي انجام ندادهاند سودي به حالشان نخواهد داشت.بگو اکنون که شما چنين انتظارات غلطي داريد انتظار بکشيد ما هم انتظار کيفر شما را ميکشيم.ابو بصير ميگويد: حضرت امام جعفر صادق عليهالسلام دربارهي همين آيه شريفه فرمود: منظور از آن روز، روز خروج حضرت قائم عليهالسلام آن انتظار کشيده شدهي از ماست.آنگاه امام عليهالسلام فرمود: اي ابا بصير.خوشا به حال شيعيان قائم ما که در زمان غيبت او منتظر ظهورش باشند و در زمان ظهورش از او اطاعت نمايند که اينان اولياي خدايند که هيچ ترس بر ايشان نيست و حزن و اندوهي نخواهند داشت.کمال الدين و تمام النعمه، جلد 2، ص 357.----------------------
الهی العفو...
-
۱۳۸۸/۰۹/۱۲, ۰۲:۱۰ #215
آیات مهدویت به چگونه است؟
آیات مهدویت به چگونه است؟
ضمن عرض تشکر از جناب بهروز 313 (که انشاء الله در راه 313 یار امام زمان علیه السلام قرار بگیرند) از نشر معارف اهل بیت علیهم السلام، لازم است نکته ای را عرض کنم.
آیاتی که بر امام زمان علیه اسلام منطبق است بر دو گونه میتوان تقسیم کرد:
اول: به کمک روایات تأویلی، یعنی روایاتی که از معنای آیه وجود مقدس امام زمان ثابت نمیشود (که اگر بشود تفسیر نام دارد نه تأویل) و فقط به کمک احادیث منطبق بر ایشان است.
دوم: به کمک خود قرآن و ادله عقلی، مثلا آیات زیادی که خداوند وعده آسایش، برقراری امنیت و عدالت فراگیر داده ولی تاکنون محقق نشده است، مثل همان آیه پست:
روایاتی که تا بحال در این تاپیک نقل شده از نوع همان روایات قسمت اول هستند، یعنی روایات تأویلی که بدون روایت امام معصوم هیچ اشاره ای به امام زمان نخواهد داشت.
برای تکمیل بحث میتوان به سائر آیات قرآن و بکار گیری ادله عقلی، بر وجود مقدس امام زمان استناد کرد.
برای نشاط بیشتر دوستان لطف کنند با این دیدگاه مروری بر آیات قرآن داشته باشند، در ادامه در خدمت هستم.
موفق باشید.
-
تشکرها 4
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری