جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید







موضوع: میشه نام کتب پیامبران اولولعظم رو بگید ؟
-
۱۳۸۷/۰۷/۱۸, ۰۶:۴۹ #1
- تاریخ عضویت
خرداد ۱۳۸۷
- نوشته
- 4
- مورد تشکر
- 4 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
میشه نام کتب پیامبران اولولعظم رو بگید ؟
با سلام
میشه نام کتب پیامبران اولولعظم رو بگید ؟
-
تشکر
-
۱۳۸۷/۰۷/۱۸, ۰۸:۰۳ #2
-
-
۱۳۸۷/۰۷/۱۸, ۰۹:۴۶ #3
به نام خداتمام پيامبران اولواالعزم داراى كتاب آسمانى بوده اند: 1. كتاب حضرت نوح (چنان كه در برخى روايات آمده صحيفه يا صحف بوده است) 2. كتاب حضرت ابراهيم(عليه السلام)صحف بوده است.(اعلى، 19) 3. نام كتاب حضرت موسى(عليه السلام)تورات است; 4. نام كتاب حضرت عيسى(عليه السلام)انجيل است; 5. نام كتاب حضرت محمد(عليه السلام)قرآن مى باشد.(ر.ك: حياة القلوب، علامه مجلسي ، ج 2، ص 1073 - 1197/پيام قرآن ، آية الله مكارم شيرازى و ديگران ، ج 7 ، ص 363 /وسائل الشيعه، شيخ حر عاملى، ج 14، ص 209 ـ 211، مؤسسه آل البيت.)
-
-
۱۳۸۷/۰۷/۱۸, ۱۰:۱۴ #4
به نام خدادراين باره چندنكته وجود دارد :
نكته اول :در روايتى از پيامبراكرم(صلى الله عليه وآله) شمار كتابهاى آسمانى، يكصد و چهار عدد ذكر شده و در آن روايت آمده است كه پيامبر فرمود: ده كتاب بر آدم، پنجاه كتاب بر شيث، سى كتاب بر ادريس و ده كتاب بر ابراهيم نازل شده، (كه مجموعاً يكصد كتاب مى شود) و تورات، انجيل، زبور و قرآن; البته در اين باره، روايات ديگرى نيز وجود دارد كه ذكر تمام آنها از حوصله اين نوشته خارج است.(راى آگاهى بيشتر ر.ك: پيام قرآن، مكارم شيرازى، ج 7، ص 363 و 364)
نكته دوم :كتاب هاى آسمانى كه بر پيامبران نازل گرديده دو گونه بوده اند:
1. كتاب هايى كه احكام تشريعى تازه دربرداشته و آيين جديد معرفى مى كرد، مانند: تورات كتاب آسمانى حضرت موسى و انجيل كتاب آسمانى حضرت عيسى و قرآن مجيد كتاب آسمانى پيامبراسلام(صلى الله عليه وآله).
2. كتاب هايى كه احكام تازه دربرنداشته بلكه مشتمل بر نصايح و اندرزها و توصيه و دعا و مناجات بود، مانند: كتاب زبور كه خداوند بر داوود(عليه السلام) نازل كرد. كه فقط نام اين چهار كتاب در قرآن آمده است.(همان)
نكته سوم : در باره پيامبر بودن زتشت اختلاف نظر وجود دارد . زرتشت، اگر پيامبر هم باشد، داراي آيين ويژه نيست زيرا آنچه در كتاب اوستا آمده بخشي شامل دعاها و راز ونياز است و مطالب هم در ديگر كتابهاي زرتشتيان مانند كتاب ونديداد وجود. دارد كه خود زرتشيتان نيز گفته مي شود بدان عمل نمي كنند . اين جانب سوالاتي از دوستان زرتشتي در اين باره داشتم مثلا در كتاب ونديداد آمده است
زنى كه بچه مرده بزايد، محل او را سى قدم از آب و آتش و از مردان مقدس و مذهبى سه گام دور نموده و لباس و خوراك جداگانه براى او فراهم نمايند. و مقدارى ادرار گاو نر، چند قطره ، و مقدار كمى خاكستر در رحم او بريزند و آنگاه با شاش گاو او را بشويند تا پاك شود
من از دوستان زرتشتي پرسيدم آيا براستي هم اكنون اين احكام بين زرتشتيان اجرا مي شود كه جواب ظاهرا منفي بود
http://www.askquran.ir/showpost.php?p=53481&postcount=3
خلاصه اين كه اثبات اينكه اوستاي فعلي كتاب آسماني است بسيار مشكل است .
در پايان ياد آور ميشوم كه برخي اصرار دارند كه ونديداد جزو اوستا نيست و در برابر بسياري از مورخان اين نظريه را به شدت رد مي كنند http://www.askquran.ir/showpost.php?p=53580&postcount=7
خلاصه اين كه ترديدي وجود ندارد كه نمي توان اثبات كرد همه قسمت هاي اوستاي فعلي كتاب الهي است چنانكه تورات و انجيلي فعلي نيز چنين هستند.
ویرایش توسط مسجدي : ۱۳۸۷/۰۷/۱۸ در ساعت ۱۰:۲۴
-
-
۱۳۸۷/۰۷/۱۹, ۱۳:۲۴ #5
- تاریخ عضویت
خرداد ۱۳۸۷
- نوشته
- 4
- مورد تشکر
- 4 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
تمام پيامبران اولواالعزم داراى كتاب آسمانى بوده اند: 1. كتاب حضرت نوح (چنان كه در برخى روايات آمده صحيفه يا صحف بوده است) 2. كتاب حضرت ابراهيم(عليه السلام)صحف بوده است.(اعلى، 19) 3. نام كتاب حضرت موسى(عليه السلام)تورات است; 4. نام كتاب حضرت عيسى(عليه السلام)انجيل است; 5. نام كتاب حضرت محمد(عليه السلام)قرآن مى باشد.(ر.ك: حياة القلوب، علامه مجلسي ، ج 2، ص 1073 - 1197/پيام قرآن ، آية الله مكارم شيرازى و ديگران ، ج 7 ، ص 363 /وسائل الشيعه، شيخ حر عاملى، ج 14، ص 209 ـ 211، مؤسسه آل البيت.)
ویرایش توسط Mds : ۱۳۸۷/۰۷/۱۹ در ساعت ۱۳:۳۳
-
۱۳۸۹/۰۲/۳۰, ۱۶:۳۰ #6
- تاریخ عضویت
ارديبهشت ۱۳۸۹
- نوشته
- 2,577
- مورد تشکر
- 8,095 پست
- حضور
- 5 روز 11 ساعت 28 دقیقه
- دریافت
- 140
- آپلود
- 0
- گالری
-
99
- ابتدا باید بیان کرد پیامبران اولوالعزم
چه کسانی هستند ؟
علامه طباطبايي مي فرمايند: "صاحبان حكم و شريعت پنج نفرند، نوح، ابراهيم، موسي، عيسيو محمد
". براي اين كه قرآن صاحبان شريعت را همين پنج نفر دانسته و مي فرمايد: "شرع لكم من الدّين ما وصي به نوحاً و ما اوحينا اليك، و ما وصينا به ابراهيم و موسي و عيسي؛ آييني براي شما تشريح كرد كه به نوح توصيه كرده بود و آنچه را بر تو وحي فرستاديم و بر ابراهيم و موسي و عيسي سفارش نموديم". همچنين در آيه اي ديگر بعد از نام بردن انبياء به صورت جمع، نام اين پنج پيامبر را بيان مي كند: "و اذ اخذنا من النبيين ميثاقهم و منك و من نوح و ابراهيم و موسي و عيسي بن مريم اخذنا منهم ميثاقاً غليظا؛ به خاطر بياور هنگامي را كه از پيامبران پيمان گرفتيم، و از تو و از نوح و ابراهيم و موسي و عيسي بن مريم، از همه آن ها پيمان محكمي گرفتيم". و اين دليل بر خصوصيت ويژه اين پنج پيامبر مي كند كه ديگر پيامبران فاقد آن بوده اند و آن هم صاحب حكم و شريعت بودن آن ها است.
***************************
- داشتن كتاب آسماني، ويژه پيامبران اولوالعزم نيست، زيرا پيامبران غير اولوالعزم نيز كتاب آسماني داشتهاند، مانند حضرت آدم، شيث،ادريس و داود .
هر پيامبر اولوالعزمي داراي كتاب است، ولي هر پيامبري كه كتاب داشت، از پيامبران اولوالعزم شمرده نميشود.
تفاوت كتابهاي پيامبران اولوالعزم با كتابهاي ديگر پيامبران در اين است كه كتابهاي پيامبران اولوالعزم مشتمل بر احكام تشريعي تازه و آيين جديد است اما كتابهاي ديگر پيامبران مشتمل برنصايح، اندرزها دعا و مناجات است. زبور حضرت داود هم اين گونه است.
***************************
- نام کتاب پیامبران اولوالعزم
نوح (علیه السلام) : حضرت نوح (علیه السلام) ، دارای کتاب آسمانی نیز بوده است این کتاب اسم خاصی نداشته بلکه به اسم «کتاب نوح» معروف بوده است.
به فرموده علامه طباطبایی مقصود از «الکتاب» در آیه 213 سوره بقره که میفرماید: «کان الناس امة واحدة فبعث الله النبیین مبشرین و منذرین و انزل معهم الکتاب بالحق لیحکم بین الناس فیما اختلفوا فیه» کتاب حضرت نوح است.
ابراهیم (علیه السلام) : کتاب آسمانی حضرت ابراهیم (علیه السلام) به صحف ابراهیم مشهور است.
توجه : "صحف" برای كتاب آسمانی حضرت ابراهیم شهرت دارد، كه البته آن هم نام اختصاصی كتاب آن حضرت نیست؛چنانكه در قرآن از كتاب موسی و به بخش هایی از تورات نیز با نام صحف یاد شده است.(اعلی/18) پس صحف نام اختصاصی كتاب ابراهیم و نوح(علیهما السلام) نیست، بلكه صحف جمع صحیفه به معنی لوح است، که به كتابهای آسمانی اطلاق می شده است.
مرحوم علامه طباطبائی در المیزان می فرماید: كلمه صحف جمع صحیفه است كه به معنای هر چیزی است كه در آن می نویسند، از قبیل كاغذ و لوح های سنگی و فلزی و امثال آن. و در كلام خدا نیز به اجزائی از كتب آسمانی صحف اطلاق شده است. ("ترجمه المیزان"، ج20، ص776)
قرآن می فرماید: «إِنَّ هذا لفِی الصُّحُفِ الأولی صُحُفِ إِبْراهِیمَ وَمُوسی» یعنی همانا این حقیقت كه(آخرت بهتر و جاویدان و ابدی است) در كتاب های پیامبران پیشین نیز آمده، و همانطور كه در قرآن این معنا آمده، در كتاب ابراهیم و موسی نیز آمده است.(اعلی/17ـ18)
بر اساس این آیه، صحف به كتابهای تمام پیامبران گفته می شود، و نام كتاب خاصی نیست. همچنین در آیه دیگر در باره كتابهای آسمانی پیامبران چنین یاد شده است: «أولَمْ تَأتهم بَیّنةُ ما فِی الصُّحُفِ الأُولی»(طه/133)
موسی ( علیه السلام) : کتاب آسمانی حضرت موسی (علیه السلام) تورات نام دارد.
عیسی (علیه السلام) : کتاب آسمانی حضرت عیسی (علیه السلام) انجیل نام دارد.
محمد: کتاب آسمانی حضرت محمد
قرآن نام دارد.
***************************
-
-
۱۳۸۹/۰۲/۳۰, ۱۶:۳۳ #7
- تاریخ عضویت
ارديبهشت ۱۳۸۹
- نوشته
- 2,577
- مورد تشکر
- 8,095 پست
- حضور
- 5 روز 11 ساعت 28 دقیقه
- دریافت
- 140
- آپلود
- 0
- گالری
-
99
-
-
۱۳۸۹/۰۲/۳۰, ۱۶:۴۳ #8
- تاریخ عضویت
ارديبهشت ۱۳۸۹
- نوشته
- 2,577
- مورد تشکر
- 8,095 پست
- حضور
- 5 روز 11 ساعت 28 دقیقه
- دریافت
- 140
- آپلود
- 0
- گالری
-
99
پیامبران مجموعا دو وظیفه انجام میداده اند:
یکی اینکه از جانب خدا برای بشر قانون و دستور العمل می آورده اند.
دوم اینکه مردم را به خدا و عمل به دستورالعمل های الهی آن عصر و زمان دعوت و تبلیغ میکرده اند.
غالب پیامبران فقط وظیفه دوم را انجام می داده اند، عده بسیار کمی از پیامبران قانون و دستور العمل آوردهاند.
به عبارت دیگر:
دو نوع نبوت بوده است: نبوت تشریعی و نبوت تبلیغی.
پیامبران تشریعی که عددشان بسیار اندک است صاحب قانون و شریعت بودهاند، ولی پیامبران تبلیغی کارشان تعلیم و تبلیغ و ارشاد مردم به تعلیمات پیامبر صاحب شریعت بوده است.
اسلام که ختم نبوت را اعلام کرده است نه تنها به نبوت تشریعی خاتمه داده است بلکه به نبوت تبلیغی نیز پایان داده است.
-
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری