جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید   

موضوع: كاربران چت‌روم‌های ويژه همسريابی بيشتر به ازدواج موقت می‌انديشند تا مو

  1. #1
    شروع کننده موضوع

    تاریخ عضویت
    جنسیت مهر ۱۳۸۸
    نوشته
    4,509
    مورد تشکر
    624 پست
    حضور
    30 دقیقه
    دریافت
    44
    آپلود
    0
    گالری
    0

    پرسش كاربران چت‌روم‌های ويژه همسريابی بيشتر به ازدواج موقت می‌انديشند تا مو




    كاربران چت‌روم‌های ويژه همسريابی بيشتر به ازدواج موقت می‌انديشند تا موفق


    بسياری از كاربران به جای ازدواج موفق با هدف ازدواج موقت وارد اين فضا می‌شوند لذا من توصيه می‌كنم همه ما تلاش كنيم شرايطی فراهم شود كه افراد صادقانه وارد مقوله تشكيل خانواده شوند و به معرفی آنچه هستند بپردازند نه آنچه دوست دارند و يا می‌خواهند باشند.
    «حسين باهر» جامعه‌شناس و استاد رفتارشناسی دانشگاه شهيد بهشتی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری قرآنی ايرانی(ايكنا)، با اشاره به مؤلفه‌های مهم ازدواج گفت: يك ازدواج موفق دو مرحله دارد؛ يكی دوست داشتن دل و ديگری پسند عقل كه با هر شيوه‌ای می‌توان به اين دو مؤلفه دست يافت به شرطی كه جوانان با نگاه واقع‌بينانه به مقوله ازدواج نگاه كنند.
    وی افزود: به همين‌دليل می‌توان گفت كه در حال حاضر اين مكانيسم ازدواج است كه تغيير كرده نه شرايط ازدواج موفق؛ به اين معنی ‌كه مقوله ازدواج در گذشته به‌صورت سنتی انجام می‌شد و والدين در دو مرحله‌ای كه ذكر شد حضور مستقيم داشتند اما در شرايط كنونی پيشرفت‌های صورت‌گرفته در حوزه‌های مختلف، ازدواج را نيز دستخوش تغيير كرده است.
    باهر رواج همسريابی اينترنتی را يكی از ملزومات مدرنيسم دانست و تصريح كرد: به هرحال بايد قبول كنيم كه توسعه جوامع مناسبات فرهنگی را نيز تحت تأثير قرار می‌دهد و نمی‌توان آن را انكار كرد لذا لازم است كه مسئولان اعم از نهاد خانواده محيط‌های تحصيلی و دانشگاهی و نهادهای فرهنگی خانواده‌ها و جوانان را با آسيب‌های اين پديده آشنا كنند.
    دكترای جامعه‌شناسی: همسريابی اينترنتی فرصت مناسبی برای بازاريابی ازدواج است البته زمانی می‌توانيم از بركات اين مسئله بهره‌مند شويم كه نگرش كاربران به اين مقوله سرگرم‌كننده نباشد
    استاد دانشگاه شهيد بهشتی با تأكيد بر اينكه نمی‌توان منافع اين نوع همسريابی را انكار كرد، گفت: تفكرات سنتی حاكم بر جامعه ما ملاحظاتی دارد كه بر طبق آنها دختران نمی‌توانند آمادگی خود را برای ازدواج اعلام كنند از همين‌رو ممكن است بخشی از توانايی آنها كه در يك زندگی مشترك شكوفا می‌شود، هدر رود.
    وی در ادامه همسريابی اينترنتی را فرصت مناسبی برای بازاريابی ازدواج عنوان و اظهار كرد: البته زمانی می‌توانيم از بركات اين مسئله بهره‌مند شويم كه نگرش كاربران به اين مقوله سرگرم‌كننده نبوده و هدف اصلی به‌كارگيری همه امكانات برای يك ازدواج موفق باشد.
    اين دكترای جامعه‌شناسی با اظهار تأسف از اينكه بسياری از پسران تنها به دليل وقت‌گذارانی وانمود به همسريابی می‌كنند و بدين‌ترتيب با مراجعه به سايت‌های مختلف به تعامل با دختران می‌پردازند، كلاه‌برداری، فريبكاری و سوء‌استفاده عاطفی را از عوارض نامطلوب اين جريان ذكر كرد.
    باهر فقدان توانايی مالی برای ازدواج، وجود برخی از محدوديت‌ها برای برقراری رابطه با غيرهمجنس و پايبندنبودن برخی از افراد به اخلاقيات را از جمله دلايل شيوع اين نوع از همسريابی دانست و افزود: گويی بسياری از كاربران به جای ازدواج موفق با هدف ازدواج موقت وارد اين فضا می‌شوند لذا من توصيه می‌كنم همه ما تلاش كنيم شرايطی فراهم شود كه افراد صادقانه وارد مقوله تشكيل خانواده شوند و به معرفی آنچه هستند بپردازند نه آنچه دوست دارند و يا می‌خواهند باشند.
    مؤلف كتاب «تدبر موضوعی در قرآن» ناآگاهی والدين نسبت به اين شيوه همسريابی را يكی ديگر از مشكلات جوانان در اين زمينه عنوان و اظهار كرد: در جامعه ايرانی نظر والدين برای وصلت دختر و پسر بسيار مهم است تا حدی‌كه حتی والدين امروزی نيز حاضر نيستند تمام مسئوليت تشكيل خانواده را به فرزندانشان واگذار كنند.
    وی درباره ساماندهی امر همسريابی در چت‌روم‌ها به خبرنگار ايكنا گفت: معيارهای ازدواج موفق بايد به جوانان آموزش داده شود و به‌صورت آزمايشی در اختيار كاربران قرار گيرد تا افراد با ورود آگاهانه به اين عرصه دچار درگيری عاطفی نشوند البته گفت‌و‌گو با يك مشاور نيز قبل از تصميم به ازدواج می‌تواند راهگشا باشد.
    نظارت نهادهای دولتی بر امر همسريابی اينترنتی، بررسی علل نگرش منفی عموم جامعه به اين شيوه همسريابی، نحوه برخورد والدين ايرانی با مقوله همسريابی اينترنتی و ... از ديگر موضوعات طرح‌شده در اين گفت‌و‌گو بود كه در بخش بعدی ارائه می‌شود.

    ویرایش توسط hadimha : ۱۳۸۷/۰۷/۲۲ در ساعت ۲۲:۰۲


اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
^

ورود

ورود