-
۱۳۸۷/۰۷/۲۴, ۲۰:۳۵ #1
- تاریخ عضویت
مرداد ۱۳۸۷
- نوشته
- 77
- مورد تشکر
- 81 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
مسئله ی مهم تکثیر محصولات دیگران
با یاد او
سلام علیکم
از اونجایی که مشاهده میشه ، کتاب ها، فایل های صوتی و تصویری و نرم افزارهای موبایل و کامپیوتر زیاد در این سایت برای دانلود قرار داده میشود ، لازم هست بدونیم کی ما حق داریم این موارد رو کپی کنیم و مورد استفاده عموم قرار بدهیم .
خواهش دارم از مدیران عزیز کسانی که فایلی رو قرار میدن در مورد کپی رایت و اینکه حق دیگری به آن تلعق دارد یا خیر در حد یک خط توضیح بدهند تا خدایی نکرده در سایت قرآنی حق کسی خورده نشه بدون اجازه .
تكثير نرم افزارهاى خارجى :
696. برخى از نرم افزارهاى كامپيوترى از كشورهاى خارجى به داخل ايران آورده و تكثير مى شود. در آن كشورها (كشورهاى سازنده اين نرم افزارها) تكثير آن، ممنوع اعلام شده است، حكم تكثير چنين نرم افزارهايى چيست؟
ج. مانند حق طبع و چاپ كتاب است كه اگر اضرار به مؤلّف يا ناشر محسوب شود، جايز نيست. بلكه عمل انجام گرفته توسط او محترم است. ولى اگر آن كفّار از كسانى باشند كه مالشان محترم نباشد و موجب فتنه نشود، تكثير آن جايز است.
توليد نرم افزار با استفاده از برنامه هاى تلويزيونى
697. برخى از برنامه هاى نرم افزارى، با استفاده از برنامه هاى تلويزيونى داخلى يا خارجى اعم از ماهواره... تهيه مى شود، توليد، استفاده و خريد و فروش و تكثير چنين برنامه هاى توليد شده اى چه حكمى دارد؟
ج. اگر آن برنامه ها مشتمل بر حرام نباشد و حق ديگران نيز به آن تعلق نداشته باشد، جايز است.
698. برخى از افراد با دوربين از فيلم هايى كه در سينما پخش مى شود فيلم گرفته و پس از تبديل به سى دى آن را مى فروشند يا كرايه مى دهند، آيا استفاده از چنين فيلم هايى جايز است؟
ج. اگر فيلم مشتمل بر حرام نبوده و حق ديگرى (اعم از فيلمساز، تهيه كننده و...) به آن تعلق نداشته باشد، جايز است.
699. آيا ضبط برنامه هاى تلويزيونى و خريد و فروش و مشاهده آن جايز است؟
ج. اگر مفسده اى نداشته باشد، جايز است.
700. برخى از برنامه هاى توليدى ديگران ـ مثل تصنيف ها، فيلم ها و... ـ كه از تلويزيون پخش مى شود، توليد صدا و سيما نيست و حقوق مربوط به تكثير آن معلوم و مشخص نيست، آيا ضبط چنين برنامه هايى از تلويزيون، جايز است؟
ج. اگر مشتمل بر مفسده و حرام است، جايز نيست و از حيث تعلّق حق بايد احراز شود حق ديگرى به آن تعلق ندارد و گرنه اشكال ندارد.
701. برخى از افراد كه اجتهادا و تقليدا شكستن و يا كپى كردن و تكثير فيلم و برنامه هاى كامپيوترى را جايز مى دانند، اگر برنامه اى را بدون اجازه كپى يا تكثير كنند و در اختيار كسى كه اجتهادا يا تقليدا جايز نمى داند، قرار دهند آيا او مى تواند از چنين برنامه هايى استفاده نمايد؟
ج. خير، نمى تواند.
702. برخى از شركت ها و افراد بدون اجازه از توليدات ديگران استفاده مى كنند و سپس اجازه تكثير يا فروش محصول توليدى خود را به ديگران نمى دهند، در صورت علم مشترى به نحوه توليد غير شرعى چنين برنامه هايى، خريد و فروش و استفاده از چنين برنامه هايى چه حكمى دارد؟
ج. جايز نيست.
703. سيستم تهيه برنامه هاى نرم افزارى به گونه اى است كه هر برنامه اى به كمك برنامه هاى موجود در بازار و با ضميمه آن ها توليد مى شود كه آن برنامه ها يا به صورت اصل يك برنامه نرم افزارى است يا بخشى از آن را تشكيل مى دهد و يا موسيقى ها و آوازها و يا تصاوير آن متعلق به ديگران است، آيا خريد و فروش، تكثير و استفاده از چنين نرم افزارهايى، در صورتى كه غرض اصلى همان برنامه توليدى آن شركت باشد، جايز است؟
ج. هر چه مشتمل بر برنامه هاى ممنوع التكثير يا مشتمل بر برنامه هاى حرام باشد، جايز نيست.
704. برخى از افراد يا شركت ها، نرم افزارهايى توليد مى كنند كه از برنامه هاى توليدى ديگران در برنامه خود استفاده مى كنند، اگر بدانيم آنان بدون اجازه از برنامه هاى ديگران بهره جسته اند، آيا استفاده از چنين برنامه هايى اشكال دارد؟ اگر ندانيم كه آن ها اجازه گرفته اند يا نه، تكثير و فروش و استفاده از آن ها چه حكمى دارد؟
ج. لازم است احراز شود كه حق ديگران به آن برنامه ها تعلق ندارد
705. نرم افزارهايى كه از بازار مسلمين تهيه مى كنيم، آيا لازم است از نحوه شرعى بودن تكثير آن فحص و جستجو كنيم يا سوق مسلمين حاكم بوده و خريدن بدون پرس و جو از خصوصيات تكثير و پخش آن جايز است؟
ج. اگر غلبه با موارد ممنوعه است، سؤال و فحص شود.
708. اگر فيلمى به صورت غير شرعى توسط فرد ديگرى كپى و تكثير شده باشد، مشاهده فرد ثالث در كنار مشاهده افراد ديگر، براى فرد ثالث ضمان آور است؟
ج. اگر تأييد باشد جايز نيست و ضمان مبنى بر صدق اضرار و استناد آن فى الجمله به او است.
711. ويديو كلوپ ها برنامه هاى خود را در مدت زمان محدودى كرايه مى دهند، آيا جايز است برنامه كرايه اى را بر روى حافظه ى كامپيوتر كپى و پس از عودت دادن سى دى، از آن برنامه ى كپى شده در خارج از محدوده ى زمانى بهره برد؟ مانند فيلم هاى سينمايى، مستند و.....
ج. اگر معلوم است كه اين كار مورد رضايت صاحب حق اصلى فيلم نيست، جايز نمى باشد البته اين در صورتى است كه محتواى فيلم مشتمل بر حرام نباشد و در غير اين صورت از اين جهت نيز جايز نيست.
http://www.mt-bahjat.com/index.php?o...=1014&Itemid=1
التماس دعا
-
۱۳۸۷/۰۷/۲۵, ۱۰:۵۴ #2
- تاریخ عضویت
شهريور ۱۳۸۷
- نوشته
- 937
- مورد تشکر
- 1,691 پست
- حضور
- 1 ساعت 48 دقیقه
- دریافت
- 2
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
به نام خدا
روی دیگر سکه ای به نام کپی رایت
علم و دانش بشری در انحصار یک قوم و قبیله و یک تمدن و فرهنگ نیست . این بنایی است که در طول قرون و اعصار ، هر یک از اقوام خشتی بر آن افزوده اند و به همین دلیل کسی یا قومی را نمی توان مالک و صاحب آن تلقی کرد .مسلمانان برای قرن ها پیشتاز دانش و علوم بشری بوده اند . اختلاف سطح دانش در قرون وسطی بین کشورهای اسلامی با سایر مناطق جهان شگرف و خیره کننده بوده است . این چراغ فروزان توسط جهانگردان و کشیش های مسیحی به اروپا منتقل شد و زمانی رسید که آنان به دلیل خمودگی مسلمین و غفلت ایشان از دستورات دینی شان و رسوخ آداب و سنن جاهلی و از همه مهم تر حب دنیا از ما پیشی گرفتند و یکه تاز دنیای دانش و فن آوری شدند .
اما در این میان ، تنها این جایگاه عالم و متعلم نبود که عوض شد ! خیلی چیزهای دیگر نیز همراه با این جابه جایی تغییر کرد . نیت معلم به بدی گرایش پیدا کرد و او کوشید دانسته های خود را پنهان کند . زمانی که کتب بوعلی و بیرونی و فارابی و رازی و خیام و غیاث الدین کاشانی و ..... به اروپا می رفت ، سخن و صحبتی از حقوق نویسنده و مولف و کپی رایت در میان نبود اما آن زمان که ایشان با استفاده از همین پایه ها خود را به درجات علمی بالا رساندند ، فلسفه ی آموزش و تعلیم دیگرگونه شد !! باید برای یاد گرفتن پول بدهید ! باید برای دانستن و آگاه شدن دانش را بخرید !!
آیا اگر دانش بوعلی و رازی نبود ، پزشکان اروپایی و آمریکایی این جا که امروز ایستاده اند بودند ؟ چرا در طول قرن ها هیچ قوم و ملتی بابت انتقال دانش به دیگران مطالبه ی حقوق انحصاری نکرده و تنها امروز که جام به دست دیوان افتاده است ، ما باید اسیر چراغ جادوی علم آنان باشیم ؟
سوای مواردی که به موضوع سوء استفاده از نرم افزارهایی که به دست مسلمین برای کسب درآمد نوشته شده است ( و طبعا جنبه ی تجاری دارد ) ، به هیچ عنوان موضوع کپی رایت را در بعد علمی آن محترم و لازم الاجرا نمی دانم و این حق را برای ملل مسلمان قائلم که از دانش روز دنیا بهره مند شوند و قدرت رقابت با اجانب و غیر مسلمانان را در خود ایجاد کنند .
ما حق داریم برنامه های تخصصی و فنی و علمی آنان را هک کنیم و از آن بهره مند شویم . این حق کپی رایت کذایی زمانی معتبر خواهد بود که اروپا و آمریکا هم به ما حقوق متعلقه بر پایه های دانش امروز را بپردازند .
موفق باشید
-
۱۳۸۷/۰۷/۲۵, ۱۴:۱۳ #3
- تاریخ عضویت
مرداد ۱۳۸۷
- نوشته
- 77
- مورد تشکر
- 81 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
با یاد او
سلام علیکم
جناب ceramic
چون اونها یک خطایی کردند ما هم همون خطا رو انجام بدهیم ؟
اگر بله × اون موقع فرق ما با اونها چه خواهد بود ؟ما مسلمانیم .
این یک مطلب .
مطلب بعدی سوالی دارم از شما :
شما ۴ سال وقت میزاری یک برنامه مینویسی به امید روزی که بیاد توی بازار و همه بخرند و هزینه هایتون تامین بشه اما وقت تولید اگر ببینید که یک نفر خریده و 10000 نفر کپی کرده چه اتفاقی خواهد افتاد ؟
اینجا آیا اینکار رو برای خودتان میپسندید .
کتابی که شخصی نوشته حق اون شخص هست
نرم افزاری که شخصی نوشته حق اوست .
موسیقی و ...
التماس دعا
-
تشکر
-
۱۳۸۷/۰۷/۲۵, ۱۷:۰۴ #4
- تاریخ عضویت
شهريور ۱۳۸۷
- نوشته
- 937
- مورد تشکر
- 1,691 پست
- حضور
- 1 ساعت 48 دقیقه
- دریافت
- 2
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
1. من زمینه ی نرم افزارهای ایرانی و نوشته شده توسط مسلمانان را جدا کردم و نوشتم که در بعد تجاری باید حقوق این افراد را در نظر گرفت و تادیه کرد .
2. خطایی در کار نیست . آن ها خطا نکردند که دانش را از ما آموختند ، و ما هم نباید بگذاریم که انحصار یک طرفه ایجاد شود . علوم بشری نمی تواند و نباید در انحصار یک تمدن و قوم و گروه خاص باشد . این اولا خلاف قواعد اخلاقی است و علم بدون اخلاق پشیزی نمی ارزد . ثانیا این کار باعث تولید قدرت غیر موجهی می شود که در طول تاریخ همواره منشا شر و فتنه و فساد بوده است . ببینید پنج تا کشور عضو باشگاه اتمی چه بلایی بر سر سایر اقوام و ملل می آورند و چه حقوق ناحقی را برای خود وضع کرده اند .
3. اصلا لازم نیست که ما نگران کپی رایت باشیم . شکاف علمی بین جوامع جهان اول و سوم آنقدر گسترده است که بسیاری از اطلاعات روز ایشان اصولا به درد ما نمی خورد چون بین ما و کاربری آن دانش لایه های خالی ای وجود دارد که باید سی چهل سال کار کنیم تا پر شود .... و آن وقت آن ها هم سی چهل سال دیگر جلوتر رفته اند .
-
تشکر
-
۱۳۸۷/۰۷/۲۵, ۱۸:۴۵ #5
- تاریخ عضویت
مرداد ۱۳۸۷
- نوشته
- 77
- مورد تشکر
- 81 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
با یاد او
سلام علیکم
۱ - آیا هر که مسلمان نیست ، کافر هست ؟ و ما اجازه ی خوردن مالش و حقش رو داریم ؟
۲- آنها خطا نکردند دانش را از ما آموختند ما هم خطا نخواهیم کرد که دانش رو از اونها بیاموزیم .
مثل اینکه هزاران ایرانی به دیار آنها رفته اند و دارند دانش رو از اونها فرا میگیرند .و هیچ انحصاری در دانش نیست .
بحث ، بحث زحمت یک فرد خداپرست (مسلمان ، مسیحی ، یهودی و ..) هست .
دین ما حق رو فکر میکنم وقتی داده مال اونها رو بخوریم که اونها کافر باشند .
اما مثلا ویندوز و برنامه های دیگه کار کافران هست ؟
در ضمن اونها مثلا با زبان برنامه نویسی c آمدند سالها تلاش کردند ویندوز رو توسعه دادند این به این معنی نیست که اونها علم رو منحصر به خودشون کردند .
علم در این مورد زبان برنامه نویسی c هست که هر کس در هر جای دنیا میتونه یاد بگیره اما اون زحمت ه هست که به ویندوز ارزش داده و اونها پول زحمتشون رو میگیرند نه پول انحصار طلبی در علم .
امروزه کجای دنیا علم منحصر شده ؟
با این همه کتاب ها که در اینترنت ریخته شده .
فرق توی زحمتی هست که برای اون علم کشیده میشه .
بنابراین ،هیچ علمی منحصر نشده ، و فقط دارند پول زحمت خودشان رو میگیرند که سالها زمان گذاشتند و هزینه کردند تا محصولی تولید کنند .
و عملاً با کپی شدن محصولات به اونها ضرر میرسد .حقشان پایمال خواهد شد .
اشتباه نکنیم ، شخصی که داره برای زحمتش پول میکیره انحصار علم نیست .
یک نرم افزار ساخته ی علم برنامه نویسی هست ، نه خود علم .
التماس دعا
-
۱۳۸۷/۰۷/۲۶, ۱۵:۱۱ #6
- تاریخ عضویت
شهريور ۱۳۸۷
- نوشته
- 937
- مورد تشکر
- 1,691 پست
- حضور
- 1 ساعت 48 دقیقه
- دریافت
- 2
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
و علیکم السلام
1. تحریم و انحصار علمی در بخش نرم افزار با شدت هر چه تمام در دنیا ادامه دارد . شکل گیری نهضت اوپن سورس به خوبی بیانگر این است که دنیا از انحصار طلبی شرکت های چند ملیتی در زمینه ی نرم افزار به ستوه آمده است . اگر مخالفید ، تنها یک نسخه از کدهای سورس ویندوز 95 ( که مربوط به شش هفت سال پیش است و از دور خارج شده است ) را بیابید .
2. در زمینه ی سخت افزار وضعیت حتی از این هم بدتر است . ایران سال هاست که نمی تواند یک مین فریم ( کامپیوتر رنج متوسط ) بخرد و برای تحقیقات ناچارند از روش موازی کردن هزارها پی سی استفاده کنند . محدودیت های مشابهی همچون اقلام مربوط به صنایع شیمیایی و آزمایشگاهی ، سنجشگر های حساس و .... نیز وجود دارد .
3. فارغ از دو بُعد سخت افزار و نرم افزار ، جاسوسی صنعتی از پیامدهای تلاش دولت ها برای مخفی نگاه داشتن پیشرفت های علمی است . گاه حتی اقداماتی از قبیل خرابکاری های تعمدی نیز در این زمینه مشاهده می شود .
4. یک جنگ علمی اعلام نشده و پنهان در دنیا در جریان است . چه باور کنیم چه نه ، مسیر تولید علم در دنیای امروز یکطرفه است . از یک سو اطلاعات سوخت شده و مربوط به بیست سال پیش خود را به ما می دهند و از سوی دیگر خروجی بسیاری از تحقیقات کشورهای جهان سوم ( از جمله خود ما در زمینه ی نانو ، بیوتکنولوژی و ... ) بهترین بازدهی را در صنایع کشورهای جهان سوم دارد نه برای این کشورها . این جنگ بیرحمانه ای است دوست من و موضوع کپی رایت هم اصلا معصومانه نیست !!
-
۱۳۸۷/۰۷/۲۷, ۲۲:۳۳ #7
- تاریخ عضویت
مرداد ۱۳۸۷
- نوشته
- 77
- مورد تشکر
- 81 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
با یاد او
سلام علیکم
سوال من این هست :
تحریم و ندادن علم روز به ما چه ارتباطی با کپی رایت داره ؟
بله خیلی علم های حساس رو به ما نمیدهند و ام باید از صفر شروع کنیم و سالها هم طوال میکشه .
اما این چه ارتباطی داره به مسئله کپی رایت و تجاوز به حق اشخاص دیگه .
بحث شما دو نوع هست :
یکی اینکه یک سری علوم به روز به کل تحریم و نمیدن .
و دوم اینکه مثلا مثل ویندوز ، با دریافت وجه میدن .
در مورد اولی که اصلا به ما نمیدن که حتی بتونیم کپی کنیم .
در مورد ویندوز هم تحریم نکردند ما رو ، بلکه دارند پول زحمت خودشان رو میگیرن هم از ما هم از مردمای دیگه جهان و اصلا ارتباطی با تحریم نداره .
یعنی منظور شما این هست بنده خدا بیاد سالها زحمت بکشه و مجانی ویندوز رو بده دست ما ؟
در ضمن علم ویندوز ساختن که از ما گرفته نشده ، زبان برنامه نویسی .net , ++c رو بریم در سطح عالی یاد بگیریم و یک تیم تشکیل بدیم و ویندوز بسازیم .
مثل کاری که در دنیا open source میشه .
علم که انحصار نشده ، محصول خودشون هست اختیارش رو دارند میخواهند انحصار کنند .
مثل مال هر کسی که هر کس مواظبش هست .
التماس دعا
-
۱۳۸۷/۰۷/۲۸, ۰۷:۰۵ #8
- تاریخ عضویت
شهريور ۱۳۸۷
- نوشته
- 937
- مورد تشکر
- 1,691 پست
- حضور
- 1 ساعت 48 دقیقه
- دریافت
- 2
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
ارتباط اش این است که برای حفظ فاصله ی تکنولوژیک خود با ما از چند طریق اقدام می کنند :
1. حفاظت شدید از اطلاعات و اسناد علمی روز
2. مطالبه ی هزینه از کشورهای جهان سومی برای استفاده از نرم افزار و سخت افزار
3. برقراری حق کپی رایت که سلطه و انحصار را تضمین می کند .
شما تصور کنید قرار باشد ما عضو معاهده ی کپی رایت باشیم و به آن عمل کنیم . چند درصد ما توان پرداخت هزینه ی یک ویندوز ویستا را دارند . بسیاری از نرم افزارهایی که امروز کارهایمان را با آن انجام می دهیم قیمت های چند میلیونی دارد . از این زاویه بی شک کپی رایت سرعت رشد و توسعه ی علمی را در جهان سوم کندتر از آن چه که هست می کند .
سوای بحث نرم افزار ، این مشکل در مباحثی همچون تحقیقات علمی بسیار حادتر است . ما برای این که بتوانیم خودمان را به جهان اول نزدیک تر کنیم ، باید دست مان در استفاده از ابزارهای لازم باز باشد نه این که با این قوانین خودمان را بیشتر محدود کنیم . الان چینی ها رسماً عضو معاهده ی کپی رایت هستند اما میلیون ها نسخه نرم افزار غیر قانونی را استفاده می کنند و سوای آن حتی جدیدا قوانین مشهور تجاری در زمینه ی منع استفاده از علائم تجاری ثبت شده را نیز نقض می کنند . ( نمونه اش تولید گوشی های موبایل مشابه با مارک های خارجی با همان نام ها و دقیقا همان طرح ها )
هندی ها هم در این زمینه صاحب حرف هستند . این ها هم سال هاست بدون پرداخت حقوق کپی رایت به سازندگان اصلی اقدام به توسعه ی تکنولوژیک خود کرده اند و هیچ کس هم صدایش در نیامده اما برای ایران البته موضوع خیلی خیلی فرق می کند !!!!!!!!
-
۱۳۸۷/۰۷/۳۰, ۰۹:۵۶ #9
- تاریخ عضویت
مرداد ۱۳۸۷
- نوشته
- 77
- مورد تشکر
- 81 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
با یاد او
سلام علیکم
بابت پیگیری شما متشکرم ؛
اجازه میخوام تا به اینجا نتیجه گیری ای کرده باشیم ، بنابراین شما با نخوردن حق صاحبان نرم افزارها و کتاب و فایل های صوتی تصویری داخلی موافقید درست ؟
بحثی که میمونه برای موارد خارجی هست .
در مورد ۱ فرمودید ، حفاظت شدید از اطلاعات و اسناد علمی روز .
چند سوال : برنامه نویس خارجی مثل یک ایرانی هیچ فرقی نمیکنه داره با زبان مثلاc یک برنامه چند سال مینویسه و میخواد بفروشه ، این مورد کجاش حفاظت شدید اطلاعات هست ؟
یک مرود شما بارها عرض کردید که محافظت علمی و ندادن اطلاعات سوال من این هست :
این همه ی نرم افزار همگی با زبان های برنامه نویسی نوشته شده اند که در اختیار عموم هست یادگیریش .
و یعنی زبان برنامه نویسی اش که لازم هست برای نوشتن نرم افزار ها در اختیار عموم هست این کجاش محافظت اطلاعات هست ؟
مثلا فوتوشاپ یا هر نرم فزار دیگه اگر کسی بخواد بنویسه غیر از اون زبان برنامه نویسی چی نیاز داره که در اختیارش نیست ؟
اینکه میفرمائید محافظت اطلاعات بله هست اما ربطی به نرم فازرهای فعلی نداره که ما بدون رعایت حقوق نویسنده اش استفاده میکنیم .
اون بحث محافظت اطلاعات برای علوم فپق پیشرفته هست مثلا تو فیزیک هسته ای ، مسائل نظامی و ....
در مورد ۲ که فرمودید مطالبه ی هزینه از کشورهای جهان سوم باز مثال : مثلا ویندوزو نرم افزارهای دیگه همگی قیمتشان برای همه یکسان هست ، هم برای مردم امریکا هم برای مردم دیگه دنیا .عموماً این هزینه ها یکسان هست .
در مورد ۳ بر قراری حق کپی رایت هیچ سلطه ای را بر قرار نمیکند .
مثلا فردی که سال ها کتابی نوشته دوست ندارد همه ازش کپی کنند و دوست دارد بخرند ازش تا زحماتش جبران شود و این حق او هست و راهی برای تامین مخارج یک نویسنده .بنابراین هیچ سلطه ای نیست . اتفاقاً علمش رو در اخحتیار دیگران از طریق همین کتاب قرار داده .
و در آخر اشاره کردید به چین که کپی رایت رعایت نمیکنه .
ما مدعی هستیم پیرو دینی هستیم که کامل ترین دین هست و اسم خودمان رو مسلمان گذاشتیم ، اونموقع نگاه کنیم ببینیم یک ملتی که گوشت مار و قورباغه و ... میخورند چه کار کردند تا پیشرفت کردند ؟
ارزش های اسلامی به ما میگه حق کسی رو نخوریم و الگو های ما فقط ائمه هستند و قرآن .
التماس دعا
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری