جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید   

موضوع: لینوکس ، دعوت به آزادی !

شروع کننده موضوع

نوشته
    937
    مورد تشکر
    1,691 پست
    حضور
    1 ساعت 48 دقیقه
    دریافت
    2
    آپلود
    0
    گالری
    0

راهنما لینوکس ، دعوت به آزادی !

سلام بر همه ی دوستان

یکی از دغدغه های کاربران مذهبی اینترنت ، موضوع استفاده ی مشروع از نرم افزارهای کامپیوتری و ادای حقوق مالکین آن است .

من هر چند در بحث تکثیر فرآورده های علمی تصریح کرده ام که حق کپی رایت را برای کشورهای زورگو و چپاول گر به رسمیت نمی شناسم ، اما برای آن گروه از دوستان که این دغدغه را همواره با خود دارند ، پیشنهادی دارم .

این پیشنهاد ، استفاده از سیستم عامل های اوپن سورس و مجانی است . مشهورترین این سیستم عامل ها لینوکس نام دارد که نسخه های متعددی از آن با قابلیت به روز رسانی مجانی و بدون مدیون دیگری شدن وجود دارد .

لینوکس چیست ؟

گنو/لينوکس يک سيستم عامل است. احتمالا شما هم‌اکنون سيستم عاملي روي رايانه خود داريد و می‌دانيد که سيستم عامل، مهمترين برنامه‌ي رايانه است که وظيفه‌ي مديريت ساير برنامه‌ها، مديريت سخت‌افزار و ارتباط ميان نرم‌افزار با سخت‌افزار را بر عهده دارد. سيستم عامل شما ممکن است مايکروسافت ويندوز، نسخه‌اي از داس، اپل مکينتاش، يا نسخه‌اي از يونيکس باشد (سيستم عامل‌هاي ديگري نيز وجود دارند). گنو/لينوکس يک سيستم عامل شبيه يونيکس است که هسته‌ي آن توسط فردي با نام "لينوس توروالدس" که در اوايل دهه‌ي نود، دانشجوي دانشگاه هلسينکي فنلاند بود نوشته شد؛ و اولين نسخه‌ي آن در سال ۱۹۹۱ انتشار يافت. سپس نرم‌افزارهايي که پروژه‌ي "گنو" تهيه و توليد کرده بود، در کنار اين هسته قرار گرفت، و سيستم عامل گنو/لينوکس را تشکيل داد. از آن جايي که بسياري از نرم‌افزارهاي مهم درون اين سيستم، از محصولات پرو‌ژه‌ي گنو می‌باشد نام صحيح اين سيستم عامل "گنو/لينوکس" است.
    گنو/لينوکس مزيت‌هاي بسياري نسبت به ساير سيستم عامل‌ها دارد. به طور خلاصه می‌توان نقاط قوت گنو/لينوکس را در امنيت بسيار بالا به دليل وجود ديواره‌ي آتش در هسته‌ي سيستم عامل و همچنين وجود لايه‌هاي امنيتي مختلف در آن، تعداد انگشت شمار ويروس‌هاي رايانه‌اي شناخته شده براي آن، پايداري بسيار بالا به دليل طراحي درست هسته، بدين صورت که اشکال در يک نرم‌افزار باعث ناپايداري کل سيستم نمی‌گردد، سرعت بالاي سيستم عامل، به دليل در دسترس بودن کد متن برنامه، و در نتيجه امکان کامپايل برنامه براي يک سخت‌افزار خاص، قيمت بسيار پايين آن، از آن‌جايي که خود سيستم عامل و اکثر نرم‌افزار‌هاي آن به رايگان در دسترس می‌باشند؛ خلاصه کرد. لينوکس همچنين يک هسته‌ي کاملا چند وظيفه‌اي می‌باشد، و از سال‌ها قبل از آنکه ويندوز به وجود آمده باشد و در زماني که داس يک سيستم عامل تک وظيفه‌اي بود؛ اين سيستم توانايي اجراي چند وظيفه به صورت همزمان را داشت. لينوکس سيستمي چند کاربري است، و اين مفهوم را به حد اعلاي خود رسانده، زيرا چند کاربر، می‌توانند از يک سيستم به طور همزمان و بدون دخالت در وظايف يکديگر استفاده کنند. نسخه‌ي فعلي هسته‌ي لينوکس که نسخه‌ي 2.6 است، توانايي بهره‌وري از ده ها پردازنده را به صورت همزمان دارد و در بسیاری از ابر رایانه های جهان مورد استفاده قرار می گیرد. مهمترين برتري گنو/لينوکس، نسبت به سيستم‌عامل‌هاي انحصاري آن است که اين سيستم نرم‌افزار آزاد/متن باز است و هيچ شرکت، دولت يا گروهي صاحب گنو/لينوکس نيست.
    شرکت‌ها و گروه‌هاي بسياري اقدام به توليد مجموعه نرم‌افزارهاي خود، که "توزیع/پخش" نام دارد کرده‌اند. تعداد دقيق توزیع هاي گنو/لينوکس مشخص نيست، اما آنچه که مسلم است آن است که بيش از ۳۰۰ توزیع ثبت شده‌ي گنو/لينوکس وجود دارد. اکثرا افراد ترجيح می‌دهند که از توزیع های از پيش ساخته شده استفاده کنند. از معروفترين توزیع های گنو/لينوکس می‌توان به دبيان (Debian) ، رد هت (RedHat) ، مندریوا (Mandriva) و زوزه (Suse) اشاره کرد.
    منبع : http://ferdux.um.ac.ir/pages-1.html

2. تشکرها 2

شروع کننده موضوع

نوشته
    937
    مورد تشکر
    1,691 پست
    حضور
    1 ساعت 48 دقیقه
    دریافت
    2
    آپلود
    0
    گالری
    0

متاسفانه بسیاری از کاربران کامپیوتر در ایران یا با لینوکس هیچ آشنایی ای ندارند و یا این که یک سری اطلاعات قدیمی از دوران گذشته ی لینوکس به آن ها منتقل شده است . بر این اساس اکثر کاربران لینوکس را یک سیستم متنی می دانند که در آن همه ی کارها را باید با تایپ کردن دستورها انجام داد .

هر چند هنوز هم روش متنی در لینوکس قابل استفاده است، اما توزیع های مشهور لینوکس رابط های گرافیکی بسیار عالی و گاه بهتر از ویندوز دارند . نصب گرافیکی است ، و راه اندازی برنامه ها هم به صورت گرافیکی درآمده است .

این ها اهم دلایل لینوکسی شدن است :

1- راحت شدن از کرک بازی و ناراحتی وجدان کپی رایتی
    2- راحت شدن از شر ویروس ها و سایر مزاحمها
    3- خروج از سلطهٔ امپراطوری بلقیس (بیل گیتس)
    4- وغیره (به تشخیص خودتان!)

4. تشکرها 2

نوشته
    23
    مورد تشکر
    15 پست
    حضور
    51 دقیقه
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

من توزیع ubuntu رو به همه پیشنهاد میکنم .و بعد از اون suse
    ویرایش توسط rational : ۱۳۸۷/۰۷/۳۰ در ساعت ۱۳:۰۶

نوشته
    211
    مورد تشکر
    177 پست
    حضور
    45 دقیقه
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

سلام. بسیار ممنون از جناب سرامیک از این تاپیک مفیدشان.من هم خیلی دوست دارم از ابستگی به ویندوز خارج شوم.الان هم مدتهاست از لینوکس استفاده میکنم و به این سیستم عامل خیلی علاقه دارم.من suse 10.2 را در سیستم خود نصب کرده ام و تقریبآ تمام نیزهای مرا برطرف میکند و جز در مواقع ضروری به ویندوز نمی آیم.
    باز هم تشکر.
    گویند رمز عشق مگویید و مشنوید
    مشکل حکایتی که تقریر میکنند

فی الجمله اعتماد مکن بر ثبات دهر
    این کارخانه ایست که تغییر میکنند

می خور که شیخ وحافظ ومفتی و محتسب
    چون نیک بنگری همه تزویر میکنند

7. تشکر

شروع کننده موضوع

نوشته
    937
    مورد تشکر
    1,691 پست
    حضور
    1 ساعت 48 دقیقه
    دریافت
    2
    آپلود
    0
    گالری
    0

اوپن سوزه نسخه ی 11.0 که مدتی است عرضه شده . می گویند خیلی بهتر از نسخه های قبلی است . من البته مدتی با 10.3 کارکردک ولی در مجموع زیاد برایم جذاب نبود .

تصاویری از اوپن سوزه 11.0 :

لینوکس ، دعوت به آزادی !

لینوکس ، دعوت به آزادی !

لینوکس ، دعوت به آزادی !

9. تشکرها 2

نوشته
    211
    مورد تشکر
    177 پست
    حضور
    45 دقیقه
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

عجب ! لازم شد یک نسخه از این سوزه ی 11 تهیه کنم.من با فدورا ، اوبونتو ، مندریوا و سوزه کار کرده ام و برایم از همه بهتر سوزه بوده است . چرا که ابزارهای مدیریتی بسیار جالبی به نام YasT دارد که خیلی کمک میکند.بر خلاف تصور بسیاری که لینوکس با دیوایس ها و درایورها مشکل دارد باید بگویم اصلآ هم این طور نیست و بسیاری از سخت افزار های من بدون نصب درایور شناخته شده و قابل استفاده هستند.
    شرکت ناول یکی از باتجربه ها در زمینه ی سیستم عامل است.حتمآ نام ناول نت ور را شنیده اید که بسیار محبوب در زمینه ی شبکه بوده . بسیاری از امکاناتی که مایکروسافت در ویستا قرار داد و کلی برای آن تبلیغ هم کرد قبلآ در سوزه بودند. مانند خصوصیت BitLock یا پنجره های سه بعدی.راستی شرکت ناول پروژه ای در دست دارد با نام مونو که قرار با آن میتوان برنامه های دات نت را در محیط لینوکس اجرا کرد و اخیرآ نسخه ی 2 این نرم افزار عرضه شده که بسیار هم کامل است.نرم افزار Wine هم برای اجرای برنامه های Win 32 هست.
    از دوستان عزیز دعوت میکنم برای امتحان یک بار از لینوکس استفاده کنند.

نوشته
    211
    مورد تشکر
    177 پست
    حضور
    45 دقیقه
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

برای اطلاعات بیشتر در زمینه لینوکس و نرم افزارهای متن باز به
    technotux.com
    مراجعه کنید.
    وبرای خرید محصولات متن باز میتوانید به:
    http://linuxshop.ir
    مراجعه کنید.(به قیمت ها دقت کنید که چقدر ارزان هستند و این قیمت واقعی آنهاست و میتوانید مطئمن باشید آنچه میخرید را واقعآ میخرید)

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

کلمات کلیدی این موضوع

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری