-
۱۳۸۶/۰۷/۲۳, ۰۹:۰۵ #1
- تاریخ عضویت
ارديبهشت ۱۳۸۶
- نوشته
- 19
- مورد تشکر
- 10 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
چرا یك قطره شراب هم حرام است؟
دوستی مطرح كرده اند كه
در مورد حرام بودن شراب شکی نیست. بنده دلایل عقلانی را که سایت شما در باب حرام بودن خورد شراب آورده است خواندم. ولیکن آن دلایل در مورد نوشیدن یک قطره شراب صادق نیستند. لطفاً دلایل عقلی در مورد اینکه چرا نوشیدن یک قطره شراب حرام است را برای بنده بیان فرمایید.
ویرایش توسط جان بركف : ۱۳۹۲/۱۰/۰۷ در ساعت ۰۶:۲۸
-
-
۱۳۸۶/۰۷/۲۳, ۰۹:۰۷ #2
- تاریخ عضویت
ارديبهشت ۱۳۸۶
- نوشته
- 19
- مورد تشکر
- 10 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
پاسخ: چرا یك قطره هم حرام است؟
و اما پاسخی كه به نظر بنده می رسد:
به نام خدا
از امیر المؤمنین علی علیه السلام روایت است که آنچه زیادش حرام شده کمش نیز حرام است
قبل از هرچیز باید یک مطلب کلی را بدانیم و آن اینکه اصولاً احکام شرع بعد از آنکه صدور آن از جانب مولا ثابت شد (چه واقعاً و چه ظاهراً) دیگر جای چون و چرا نیست و باید اطاعت کرد، حتی اگر عقل نتواند به علت حکم دست پیدا کند، زیرا اینجا جای چون و چرا های عقلی نیست. مثلاً ما نمی دانیم چرا نماز صبح دو رکعت است و نماز ظهر چهار رکعت و نماز مغرب سه رکعت، اما با اینحال باید مطابق آنچه دستور داده اند اطاعت کنیم. اصلاً آیا لازم است علت هر حکم را بدانیم؟ آیا امکان دارد علت اینهمه احکام را دانست؟
از حکم مولا باید اطاعت کرد چه دلیل آن معلوم باشد و چه معلوم نباشد. البته اگر دلیلی هم برای حکمی معلوم شد باید به خاطر اطاعت از مولا به آن حکم عمل کرد نه فقط به خاطر دلیل آن.
با اینهمه در مورد مسأله ی یک قطره شراب و دلیل حرمت آن با اندکی تأمل روشن می شود.
فرض کنیم که می خواهیم از شرع به دست بیاوریم که یک قطره شراب اشکال ندارد
مسلم است که دلیل نقلی و روایتی بر حلیت یک قطره شراب نداریم
بنابر این مجبوریم به عقل و اصول عملیه مراجعه کنیم
اولاً روایات حرمت شراب مقدار و کمیت برای حرمت آن تعیین نکرده اند یعنی به طور مطلق حرام کرده اند پس حرمت شرعی هم شامل یک قطره می شود و هم شامل بیش از یک قطره
ممکن است بگویید علت حرمت معلوم است و آن ایجاد مستی و زوال عقل است و علت با یک قطره ایجاد نمی شود پس یک قطره اشکال ندارد
پاسخ این است که اولاً بر فرض اینکه مست کنندگی علت حکم حرمت شراب باشد با اینحال دلیل بر حلیت یک قطره نمی باشد زیرا ادله ی حرمت مطلق است و شراب را به طور مطلق حرام کرده است و هیچ جا نیامده که مقداری که موجب مستی شود حرام است و مقداری که موجب مستی نشود حلال
از این گذشته اگر فرضاً به حکم عقل گفتیم یک قطره شراب اشکال ندارد
حال این سؤال پیش می آید که دو قطره چی؟ اگر حلال است بر چه اساس و اگر حرام است چرا؟
چرا یک قطره حلال باشد اما دو قطره حرام؟
سه قطره و چهار قطره و... چه؟
اگر حلال است این قطره ها تا چه اندازه برسد حرام می شود؟
اگر ملاک آن رسیدن به حد مستی است چگونه می توان حد آن را بدون مست شدن به دست آورد طوری که هم حد آن به دست آید و هم آلوده به گناه نشویم؟
و آیا این حد همیشه و در همه حال و برای همه ثابت و یکسان است؟
مسلماً نه می توان ملاک و میزان ثابتی برای حرمت تعیین کرد و نه تفاوتی بین یک قطره و چند قطره
ممکن است بگویید ملاک آن می تواند مقداری باشد که عرفاً موجب مستی می شود.
اما آیا در این مورد عرف می تواند ملاک و میزان دقیقی باشد؟
توجه داشته باشید که خوردن شراب صرفاً موجب عذاب اخروی نیست بلکه حد شرعی نیز دارد (تازیانه). هر کسی می تواند بگوید من کمتر از مقداری که عرفاً مست کننده بود خوردم ولی مست شدم!
به خاطر این تبعات و بسیاری تبعات دیگر است که اسلام آن را از اصل حرام کرده است تا علاوه بر این مشکلات باب گناه و تجری (جرأت سرپیچی از امر مولا پیدا کردن) نیز باز نشود.
علاوه بر این اگر حکم به حلیت یک قطره و چند قطره شود دیگر بسیاری از احکام مرتبط با حکم شراب تغییر خواهد کرد و باب بسیاری از مسایل باز خواهد شد
دیگر احکام و روایاتی که به حرمت خرید و فروش انگور برای تولید شراب و حرمت تولید، نگهداری، خرید و فروش شراب و حرمت بسیاری از اعمال مرتبط با آن می کنند لغو خواهد شد
چون همه ی آن ها می تواند برای استفاده قطره ای باشد که بر فرض ما حلال است
حتی ساخت کارخانه های عظیم شراب حلال می شود چون ملیون ها نفر حق دارند که از قطرات حلال شراب استفاده کنند
می بینید که چه تبعات و مفاسدی در پی حکم به حلیت حتی یک قطره شراب است
آیا عقل چنین حکمی را روا می داند؟
ویرایش توسط khoshnazar : ۱۳۸۶/۰۷/۲۸ در ساعت ۲۱:۴۲
-
تشکرها 5
-
۱۳۸۶/۰۷/۲۳, ۱۳:۰۵ #3
- تاریخ عضویت
فروردين ۱۳۸۶
- نوشته
- 1,251
- مورد تشکر
- 2,255 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
-
10
پاسخ: چرا یك قطره هم حرام است؟
علاوه بر آنچه دربالا خودتان فرموديد ، حكم حرمت يك قطره را هم عقل مي پذيرد چرا كه همين يك قطره خودش مقدمه خوردن قطرات بعدي مي شود .به تعبيري انسان با خوردن همين يك قطره كم كم به خودش جرأت خوردن بيش از يك قطره را هم مي دهد واين تجرّي بر گناه است .ومعمولا هم اكثر خلافهاي بزرگ از كم شروع شده .حال اگر اسلام اجازه ورود به گناه را از همان كمش هم ندهد انسان يه قطعي بودن ضرر ارتكاب اين گناه پي مي برد واصلا وسوسه انجام گناه كم را هم از دلش بيرون مي برد.
علاوه براين ادلّه اطلاق حكم حرمت خوردن شراب اجازه يك قطره خوردن را هم به ما نمي دهد واز باب تعبد هم كه شده نبايد خلاف حكم الهي انجام داد.
..............موفق باشيد
-
تشکرها 5
-
۱۳۸۶/۰۸/۰۱, ۲۲:۴۹ #4
- تاریخ عضویت
ارديبهشت ۱۳۸۶
- نوشته
- 19
- مورد تشکر
- 10 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
پاسخ: چرا یك قطره هم حرام است؟
با تشکر از جناب شهیدان
بله تجری هم خودش از گام های شیطانه
-
-
۱۳۸۶/۰۹/۲۸, ۲۰:۴۵ #5
چرا خداوند با همه لطف وبخششي كه به بنده هاش داره نماز شرابخوار رو قبول نمي كنه؟ اونهم براي 40 روز.
؟در انتخاب اين 40 روز حكمتي هست؟
به جان دوست كه غم پرده بر شما ندرد
گر اعتماد به الطاف كار ساز كنيد
-
تشکر
-
۱۳۸۶/۰۹/۲۸, ۲۱:۱۵ #6
- تاریخ عضویت
فروردين ۱۳۸۶
- نوشته
- 1,251
- مورد تشکر
- 2,255 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
-
10
باسلام
اولا:به طوری که از بعضی روایات به دست میآید، شراب امالفساد و مادر تمام گناهان و لغزشها است.
امام صادق(ع) میفرماید: «کسی که یک جرعه شراب بیاشامد، خدا و پیغمبران و مؤمنین او را لعنت میکنند، اگر به مقداری بخورد که مست شود، روح ایمان از او دور میشود و به جایش روح کثیف شیطانی جایگزین میگردد، پس نماز را ترک میکند و ملائکه او را سرزنش میکنند و خدای تعالی او را خطاب میکند: «ای بنده من کافر شدی، بدا به حال تو». پس امام فرمود: «بدا به حالش، بدا به حالش، به خدا سوگند یک سرزنش الهی از هزار سال عذاب سختتر است»(فروع کافی، کتاب الاشربه، حدیث 16).
آری شراب روح ایمان را متزلزل میسازد و روح ناآرام و بیقرار و بدون اتکاء، هرگز فیض الهی و ارتباط معنوی را درک نخواهد کرد. هر عبادتی، به خصوص نماز نیاز به اقبال و توجه روح دارد اگر روح نمازگزار استعداد و قابلیت خود را از دست بدهد مانند ظرفی خواهد بود که واژگون در زیر بارش باران قرار بگیرد، مسلما هر قدر هم باران بیاید به داخل ظرف وارونه، داخل نخواهد شد.
ثانيا: 40 روز، تنها عدد و شماره را نميرساند ممكن است عدد چهل «40» مفهومي گستردهتر و معناي عامتري را شامل شود. مثلاً امكان دارد منظور اين باشد كه شخص شرابخوار تا مدت زماني طولاني، از درك و توفيق نماز مقبول محروم شود.
التماس دعا-شهيدان
زخون هر شهيدي لاله اي رست** مبادا روي لاله پا گذاريم
-
تشکرها 6
-
۱۳۸۶/۰۹/۲۸, ۲۱:۴۵ #7
- تاریخ عضویت
فروردين ۱۳۸۶
- نوشته
- 1,957
- مورد تشکر
- 3,494 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 28
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
حرمت شراب
[quote=شهيدان;5809]باسلام
اولا:به طوری که از بعضی روایات به دست میآید، شراب امالفساد و مادر تمام گناهان و لغزشها است.....
با سلام به جناب مستطاب شهیدان
میدانیم که علمای کلام ( امامیه و معتزله) قائل به وجو مصالح و مفاسد در فاسفه احکامند
حالا ممکنه من که یک انسان مسلمان معمولی هستم نتوانیم حکت و فلسفه آن را بفهمیم و لی در جای خود وقتی خدا راقبول نمودیم و پیامبر و امامان را بعنوان متخصص و معصوم و فرستاده خدا پذیرفتم . عقل میگوید باید از باب رجوع جاهل به عالم و متخصص به آنها رجوع کنیم.
همانند مریضی که به پزشک حازق رجوع میکنه و دارو میگیره دیگه از فلسفه تاثیر این دارو یا از اینکه چرا این قرص را قبل از ظهر یا قبل از غذا یا در ساعت خاصی بخوره نمیپرسه. بلکه عنوان خبره حرفش را قبول میکنه.
ما هم امامان را به همین عنوان قبول داریم و اجمالا میدانیم این داروها برای روح انسان مفید و بر عکس امثال مشروبات الکلی برای روح وبلکه جسم مضر است هرچند خودمان بعنوان جاهل در این زمینه باشیم .
البته هر انسانی میتونه فراخور اتصال به منبع وحی و ولایت مقدار درکش نسبت به احکام را افزایش دهد تا مانند خود امامان که به تمامی فلسفه آن واقفند.
اما عدد 40 روز ممکنه فلسفه اش این باشه که اثر این ماده این باشه که تا 40 روز در بدن انسان میماند و در این حالت دارای عقل صحیح نیست. وچون قرآن فرمود لا تقربو الصلاة و انتم سکاری . حال اگه در حال مستی نماز بخواند قبول نیست.
و ممکنه هم مراد کثرت روزها باشه . مانند اینکه خداوند به پیامبر میفرماید اگر تو 70 بار برای منافقین طلب مغفرت کنی انها ار نمیبخشم. مراد دراینجا کثرت است نه اینکه مثلا بیش از 70 مرتبه را میبخشم.
الهمّ صلّ علی محمّد وآل محمّد
-
تشکرها 4
-
۱۳۸۶/۱۰/۲۲, ۱۲:۱۸ #8
لطفا مرا راهنمايي كنيد
با سلام و خسته نباشيد. همسر من هيچ اعتقادي به حرام بودن شراب ندارد. حتي ايه ٩١ سوره مائده هم كه صراحتا در مورد حرام بودن آن نوشته شده را به او نشان دادم و باز ميگويد منظور از شراب هزار تا چيز ميتونه باشه و ميگه اگر شراب حرام است پس چرا اينهمه سودمند است و در پزشكي استفاده ميشود؟ من واقعا خسته شدهام و نميتوانم به او اثبات كنم كه حرام است. تا كنون دو بار بچهام سقط شده كه به نظر خدم علتش مصرف شراب از جانب همسرم قبل از بارداري بوده. نميدانم چكار كنم. لطفا مرا راهنمايي كنيد. البته همسرم دائم مصرف نميكند . مثلا ماهي يك بار آن هم به ميزان كم. ولي من از همان مقدار كم هم متنفرم.
-
تشکرها 3
-
۱۳۸۶/۱۲/۰۸, ۰۶:۴۵ #9
سخنى چند درباره مشروبات الكلى
يك اشتباه بزرگ : موقعيكه با يك نفر الكلى در خصوص نوشيدن مسكرات صحبت مى كردم و در جستجوى علل ابتلاء به آن سئوالاتى مى نمودم در جواب مطالبى راذكر كرد كه ظاهرا ً بسيار فريبنده اما در واقع جز الفاظى بى حقيقت نبود . اينك فوائد خيالى آن :
1- جهاز اعصاب را تحريك ميكند .
2- به انسان نشاط مى بخشد .
3- روان تازه در بدن ميدهد .
4- ايجاد قوا ميكند .
5- پرتوى در ذهن مى افكند .
6- انسان را شاداب نگه ميدارد .
البته همين عوامل فريبنده باعث شده كه مردم چهار نعل به استقبال آن ميروند و با علاقه مفرطى از آن طرفدارى مينمايند . اين روح كثيف در وجود مردم معتاد مسكن گزيده و تصرف در عقل و جان و ايمان آنها كرده است . حتى جمعى كه خود را در رديف دانشمندان و نويسندگان ميدانند مقهور اين سم ّ خطرناك هستند ، آنان خيال مى كنند مسكرات در كشف حقايق به ايشان استمداد ميدهد و در افعال به آنها كمك مينمايد . امّا متاسفانه بايد گفت آنان در اشتباه فرو رفته اند و گويا نمى دانند كه نبايد براى پيشروى امورات به اينگونه ريسمانهاى سست و فريبنده چنگ زد . غفلت تا چه اندازه اين ظواهر فريبنده پرده ضخيمى روى عقلها كشيده لذا نمى گذارد انسان خوب بفهمد . اين حالى كه از شرب مسكرات پديد مى گردد جر سرابى بيش نيست نه انسان را به مقصودش مى رساند و نه عطش او را در اين وادى تسكين ميدهد زيرا آن ادراكات حاصله از ناحيه ى مسكرات جز قواى خيالى و احساسات دروغى چيز ديگرى نيست .
بيچاره مبتلا به مسكرات خيال ميكند با نوشيدن چند جرعه از اين سم خطرناك روح خود را غذا داده و جسم را تقويت نموده و از اينها گذشته داراى فكر منورى گرديده ، او غافل است بعد از اين چند دقيقه لذّت چه عوارض شومى و چه سيه روزيها براى خود و نسل بعد از خود و همچنين بستگان و خويشاوندان خود به يادگار گذارده است .
عرق قضاوت با وجدان ميكند :
آيا اين نشاط و آگاهى كه حاصل ميشود جز لذّت موقتى و زودگذر ميباشد ؟ آيا قوائى را كه شخص معتاد در خود حس ميكند الكل مى بخشد ؟ جواب منفى است پس اين قوا از كجاست ؟ البته آن نيرو همان قواى مخزونه در وجود است كه الكل آن را از جاى خود حركت داده و در تمام بدن منتشر ميكند و درجه قوا را بالا ميبرد و در نتيجه نيروهاى بيهوده مصرف ميشود پس خلاصه اين شد كه الكل مبتلايان را وادار به اسراف كردن قواى درونى ميكند نه اينكه ايجاد قواى تازه اى بنمايد و از طرفى جاى ترديد نيست كه اين بكار بستن بيهوده ى نيرو جز ناتوانى ثمرى ندارد بلكه چند صباحى نمى گذرد كه انسان فاقد آن قوا خواهد شد . اگر اندكى دقّت و مطالعه در زندگى معتادين نمائيد خواهيد فهميد كه عواطف را جبلى انسان ميباشد شخص معتاد زير پا گذارده و لگد كوب مى كند .
آرى روح و انسانيّّت را شخص معتاد از خود دور كرده و عمل به واجبات فردى و اجتماعى را از خاطر زدوده و نه بياد پدر و مادر و نه متوجه زن و فرزند است . از همه گسسته و تنها به مشروبات الكلى پيوسته از اينها گذشته زمانيكه روزگار به آنها سخت گرفت و نتوانستند از مال خود مشروبى تهيه كنند بناچار دست تعدى دراز كرده و خيانت و سرقت و حقه بازى و كلك و غارت و چپاول و غصب و جيب برى و غيرو را مرتكب مى شوند .
معتادين در راه تحصيل مشروبات الكلى از هيچگونه جنايتى روگردان نمى باشند و نظر شومشان تنها رسيدن به هدف نامقدس خود مى باشند . عجبا اين همه ديوانگى براى نوشيدن يكى دو جرعه از نوشابه اى كه قاطع زندگى است . اوه چه بارو زينى از گناه را بدوش ميكشانند زيرا نوشيده يك يا دو جرعه مى مخالف با دين مقدس اسلام است و قدم زدند بر خلاف ناموس الهى ، شكستن قوانين انتظامى و اجتماعى و نابود كردن شرف و سلب استراحت نمودن از خويشاوندان و همسايگان ، ايكاش خطرات مسكرات به همين مقدار كفايت ميكرد امّا بدانيد كه مى دامنه فسادش بقدرى كشش پيدا مى كند تا ريشه حيات او و نسل بعد او را بخشكاند .
يك آگهى طبّى :
بزگترين اطباء جهان اين موضوع را تصديق نموده اند كه امراض وارده از ناحيه ى الكل علاجش به مراتب صعب تر از امراضى ميباشد كه مولّدش غيرالكل است . آيا هيچ عاقل و منصفى كه داراى وجدان است بعد از مشاهده كردن عواقب وخيم و تيره با اين عمل خود را بر لب اين پرتگاه خطرناك ميبرد .
مستى يا جنون الكل :
از نظر تجزيه و تحليل طبى ثابت شده براى ماده ى الكل كه در هر مُسكرى كم و بيش وجود دارد اثرى ميباشد كه بدان جهت مواد زلاليه ى بدن را منجمد و در منيجه بدن انسان را ميخشكاند . ساده تر اينكه الكل در هر عضوى از بدن كه وارد شود بجهت داشتن قواى مخصوص آبهاى موجود آن عضو را جذب ميكند . بنابراين الكل در هر سلولى از سلولهاى بدن يا حفره اى از حفره هاى اعضاى آن مثل مغز ، كبد و غيرو وارد شود مقدارآب لزجى كه در تركيب پروتوپلاسم و سيتوپلاسم آن عضو است ميمكد و در نتيجه تركيب شيميائى سلول تغيير خواهد كرد . سلولها كه وضعشان عوض شده تحول در عضو پيدا ميشود و عضو نمى تواند به وظيفه اى كه براى او ثابت شده ادامه دهد هنگاميكه قسمتهاى داخلى بدن الكلى مختل شد ملكات عقلى را از دست ميدهد و آثار مستى يا جنون الكلى ظاهر ميگردد در چنين حالت نابخردان گمان مى كنند در وجودشان نشاط و طرب ايجاد گرديده لذا در تعقيب اين عمل كوشش فراوان مينمايد و در نتيجه معتاد خواهند شد و بدينوسيله دو نعمت بزرگ زندگى و عقل را از خود سلب مينمايد .
شخص الكلى با نوشيدن چند گيلاس مشروب فورا ً در معده ى خود احساس حرارت فوق العاده اى مى كند سپس اين حرارت انتقال يافته و به مركز اعصاب سرايت مى كند چون اعصاب در تمام نقاط بدن وجود دارد لذا اين حرارت را در تمام بافتهاى بدن منتشر خواهد كرد . در اين هنگام الكلى قواى تازه اى در خود احساس ميكند كه قبل از نوشيدن الكل وجود نداشته و بعد از ورود اين سم در خون تمام بدن تحريك خواهد شد .
بالنتيجه : حركت قلب شديد مى شود و با سرعت خون را گرفته و با فشار رد ميكند ، درجه نبض بالا ميرود و رنگ صورت گلگون ميگردد . تنفس از حد معمولش بالا ميرود . حرارت غريزه جنسى شديد ميگردد و در قسمت مغز اثرات محسوس ميگذارد . دستگاه مخ را تغيير داده و قواى حافظه هم از اين اثر بى بهره ميماند . نخاع و يا مغز حرام كه دنبال مغز است و در لوله ى ستون فقرات جا دارد تحريك مى شود و يكمرتبه تمام عضلات را به هيجان ميآورد . در اين هنگام بايد ايستاد و تماشا كرد و بر مجوزين مشروبات الكلى لعنت فرستاد .
شخص معتاد در اين هنگام احتياج فراوانى به گردش پيدا مى كند ، ميل به مزاح وبازى و شوخى حتى خارج از نزاكت دارد ، افعال و اقوال غير طبيعى از او سر ميزند ، زنگ اخبار رقاصى و ديوانگى زده مى شود و او هم ستاره سينمائى خيابان خواهد شد و چون در اعصاب ظريف جلدى هم تغييراتى پيدا مى شود بشاشت و شوخ چشمى درصورت او هويدا مى گردد و خون آلوده به الكل ضمن گردش در بدن با فشار زيادتر از حد معمولى وارد جمجمه انسان ميگردد . ظرف مغز از خون پر ميشود و بر اثر تراكم فشار خون مغز ناراحت ميگردد و در نتيجه معتاد مبتلا به حبس خون و ورم بافتهاى مغز و فشار خون در مغز ميگردد و از همين جا سرگيجه و تلوتلو خوردن شروع مى شود ، هذيان و حركات غير مستقيم او جلب توجه ميكند تا كم كم منجر به خمارى و عدم احساسات و حركات ميگردد .
خود را از خطر حفظ كنيد :
اين مطلوب معلوم است كه وجود الكل در تمام انواع مسكرات خود سمّى و كشنده است . شما براى امتحان اگر سفيده تخم مرغ را در ظرفى بريزيد و چند قطره ويسكى يا مسكرات ديگر در آن بچكانيد خواهيد ديد كه فورا ً سفيده منجمد شده و رنگش تغيير مينمايد مثل اينكه آن را روى آهن داغ يا در آب جوش افكنده باشيد از طرفى چون ثابت شده معده و قلب و كبد از موادى شبيه سفيده تخم مرغ تركيب يافته بر ما بخوبى معلوم مى شود كه الكل با اعضاء بدن چه ميكند . آبهاى اعضاء بدن را جذب كرده و نقصان در احساسات اعضاء حاصل مى شود .
قضاوت طب درباره الكل :
مردم گمان مى كنند كه مرض سل حيات فرانسه را تهديد مى كند و حال آنكه خطر الكل به مراتب بيشتر از خطر سل ميباشد . زيرا الكل در را بر روى راهزنان تندرستى باز ميكند و در تمام بلاد سبب خطرات عمده اى ميباشد بنابراين نبرد با اين دشمن بزرگ ضرورى ولازم است ، راستى جاى تعجب است كه حقيقت از مللى رخت بربسته كه از نظر روشنفكرى خود را در آسمان شرف مى بيند مللى را كه پرچم دانش و فرهنگ را در جهان به اهتزاز در آورده و كاخ بلند پايه تمدن را تصاحب نموده است و مللى كه مدعى است ما خير و شر ّ را تميز داده و به نفع و ضرر خود واقفيم پس چرا اين عادت شوم هر روز در ممالكشان پيشروى ميكند . چرا با پنجه قدرت اين ديو پليد را به زير خاك پنهان نمى كنند ؟ چرا در مقابل ماديات سر تعظيم فرود آورده و براى نفع بردن از مشروبات الكلى كه مايه ديوانگى بشر است اداره ها تشكيل داده و از آن حمايت مى كنند ، آنها از مسكرات حمايت كرده اند تا جائيكه نغمه هاى فريبنده اش در تمام ممالك حتّى در بلاد اسلامى طنين انداز شد و بالنتيجه در بيشتر شهرها كلبه هاى بى عفتى و فسق و فجور بنا نهاده و نوشيدن اين سم كشنده را سبب مفاخر خود قرار داده اند واى بر آن جمعيت سستى كه در مقابل اينگونه تبليغات سوء قرار گرفته و گوش شنوا را كه بايد در استماع مطلب مفيد بكار ببندند از دست داده و نداى ناصحانه ى اطباء خردمند و نوعدوست را كه از خطرات باخبرند بگوش جان نمى پذيرند . البته آنها زمانى آگاه مى شوند كه خود را در حلقوم امراض و گرفتاريها اسير مى بينند و راهى جز بديار عدم بروى خود باز نخواهند ديد .
امروز رجال ديپلماسى داريد
از خلق و دايع اساسى داريد
اين زهر ز كام خلق بيرون ريزيد
گر روح امين و حق شناسى داريد
مستر توماس هويتگر مى گويد : الكل با عمر طبيعى مبارزه ميكند .
اگر عمر متوسط اشخاص غير معتاد چهل سال باشد عمر متوسط افراد معتاد به الكل به سى يا بيست و هشت سال خواهد رسيد .
دكتر پاركر طبيب معروف نيويورك مى گويد :
هر گاه از جوانها 21 ساله و 23 ساله كه معتاد به مسكرات هستند 51 نفر تلف شود در مقابل آنها از جوانهاى غير معتاد بيش از 10 نفر تلف نمى شود. اصولا ً اشخاص معتاد به الكل به هزاران گونه ناراحتيهاى روحى و فكرى و بدنى مبتلا مى شوند از قبيل :
1- نقش الكل در قواى هاضمه
2- تاثير الكل در گردش خون
3- الكل كليه و مثانه را تهديد مى كند
4- تاثير الكل در سلسله اعصاب و عضلات
5- الكل عقل را زايل مى كند .
6- توليد امراض عصبى مينمايد .
شاه از ديوانه پند مى گيرد .
شاهان زمى گران چه برخواهد خواست
وزمستى بيكران چه برخواهد خواست
شه مست و جهان خراب و دشمن پس و پيش
پيداست كزين ميان چه بر خواهد خواست
يكى از سلاطين قديم روزى به عزم شكار از شهر خارج و بجانب شكارگاه روان گرديد او بطلب صيد به هر سو در جستجو و تكاپو بود در سايه درختى ديوانه اى را مشاهده كرد ولى آثار نجابت از پيشانيش هويدا بود . شاه به وى نزديك شد و با او چند جمله سخن گفت ، سئوالاتى نموده و پاسخ شنيد ، سلطان رغبت به نصيحت او پيدا كرد بفرمود تا آنجا را سراپرده ى ملوكانه زدند و طعام و شراب حاضر كردند . سلطان جامى شراب به ديوانه داد ديوانه آن را گرفت و گفت : اى ملك تو شراب مينوشى تا مانند من شوى ( ديوانه ) و من شراب مى بنوشم تا مانند كه شوم ؟ ( يعنى من كه ديوانه هستم ميخواهى ديوانه ترم كنى ) اين سخن چنان در سلطان مؤثر افتاد كه فورا ً شراب را به زمين ريخت و ديگر در زندگى خود گرد باده پيمائى نگشت .
رفتم به در ميكده ديدم مستى
گفتم ز چه با الكل و مى پيوستى
گفتا كه خورم جام مى و خر بشوم
گفتم بخدا غصّه نخور خر هستى
الكل و قانون اسلام :
قرآن كريم قربانى بشرى . كشتن دختران . استعمال مسكرات و بازى قمار را كه در بين اعراب متداول بود قدغن كرد و بالنتيجه ترقياتى كه از اين اصلاحات پيدا شد آنقدر بزرگ بود كه محمّد (ص) را از بزرگترين نيكوكاران بشر قلمداد مى كند . آفريننده اى كه پيامبر اكرم (ص) را برانگيخت براى تكميل روش اخلاقى بوده است . دين مبين اسلام دينى است كه سرآمد اديان ميباشد .
زيرا تمام شئون اجتماعى را در نظر گرفته و براى آنها برنامه فرستاده ، برنامه ايكه داراى مطالب مادى . ادبى . اخلاقى . روانى و بدنى ميباشد به همين دليل است كه نوشيدن مسكرات را كه فساد اخلاقى و روحى ببار مى آورد ممنوع اعلام نموده است و رسول خدا (ص) از نزديك شدن ناسزا و شرب مسكرات كه عاقبت سياه و تيره اى دارد ما را بازداشته است .
نظريه فلاسفه و حكماء درباره الكل :
گفتار فلاسفه و تجربه هاب دانشمندان و اطباء حاذق را ميتوان يكى از بزرگترين دلايل بر خباثت الكل دانست.
1- يكى از حكماى هند مسكرات را سم العقول ( قاتل خرد ) ناميده است .
2- يكى از حكماى فارس مسكرات را بدو تيغه قيچى كه سبب جدائى ملت ميگردد تشبيه نموده است .
3- يكى از حكماى فارس مسكرات را در خريدن ديوانگى دانسته .
4- يك حكيم آلمانى مى گويد : بر در نوشابه فروشيهاى الكلى قفل بزنيد و سپس زندانها را ازجنايتكاران تهى نمائيد .
5- بنتام انگليسى مى گويد : مسگرات در شمال مردم را ابله و در جنوب ديوانه مى كند .
6- دكتر بوته مى گويد : مرضى كه الكل دوايش باشد نمى شناسم .
7- دكتر لاموته مى گويد : ميدانى ميخواره چه مى نوشد او قطرات اشك عقل و خون اطفالش را ميمكد .
8- يك طبيب حقيقت بين مى گويد : من در مدت عمرم جايگاهى خطرناكتر از ميكده فروشى نديدم .
9- طبيب ديگرى مى گويد : معتاد به الكل هر بار كه يك گيلاس مشروب الكلى مى نوشد يك گام بسوى مرگ قطعى نزديك مى شود .
10- يكى از طبيبان مى گويد : الكل بهترين پرورشگاه را براى ميكرب سل تهيه مينمايد .
اشعارى را كه دانشمند و اديب و نويسنده برادر آدينه سروده بازگو مينمايم :
الا اى مسلمان نيكو نژاد
دلت بر گسل زين شراب فساد
الا اى خردمند و فرخنده بى
ز دل بر كن اين علقه ى خمر و مى
مى و باده در كيش احمد حرام
به تركش گراى و به تركش خرام
آيا آدمى زاده مرد صواب
برو دور شو زين شراب خراب
برد عقل را از سر هوشمند
رساند به نيروى تن صد گزند
ز مغز و ز دل چون بر آرد دمار
بود ناستوده بر كردگار
*****************************
مخور تا توانى مى اندر جوانى
مى اندر جوانى مخور تا توانى
كه يك جرعه مى در جوانى نشاند
يكى تير در ديده ى زندگانى
*****************************
هر آن برزگر كو به مى كرد عادت
فرو ماند از بيشه ى گاو رانى
هر آن پاسبان كو به مى گشت راغب
نيايد از او شيوه ى پاسبانى
همانا حرام است مى ز مى گروهى
كه دارد بر آنان خرد حكمرانى
ترا اگر خرد حكمرانست بر دل
چه جوئى ز جسم خرد شادمانى
*****************************
(( ابليس ))
ابليس شبى رفت به بالين جوانى
آراسته با شكل مهيبى سر و بر را
گفتا كه منم مرگ اگر خواهى زنهار
بايد بگزينى تو يكى زين سه خطر را
يا آن پدر پير خودت را بكشى زار
يا بشكنى از خواهر خود سينه و سر
يا خود زمى ناب كشى يك دو سه ساغر
تا آنكه بپوشم زهلاك تو نظر را
لرزيدازاين بيم جوان برخودوجا داشت
كز مرگ فتد لرزه به تن ضيخم و نررا
گفتا پدر و خواهر من هر دو عزيزند
هرگز نكنم ترك ادب اين دونفر را
جامى دو بنوشيد وچوشدخيره زمستى
هم خواهر خود را زد و هم كشت پدر را
اى كاش شود خشك بن تاك خداوند
زين مايه ى شر حفظ كند نوع بشر را
آيه قرآن در مذمت آشاميدن مشروبات الكلى :
1-خداوند تعالى در سوره النّحل آيه 67 ميفرمايد :
از ميوه جات درختان خرما و انگور به شما روزى داديم . از خرما و انگور چيز مست كننده يعنى شراب تهيّه مى كنيد و غير از شراب روزيهاى خوب آماده ميكنيد مثل سركه و شيره .
اين آيه شريفه در مكّه معظّمه نازل شده و كنايتا ً به حرمت شراب دلالت مى كند . اين نعمتهاى الهى براى جماعتى كه از روى عقل رفتار كنند دليل و برهان قدرت خدايتعالى و توحيد خداوند تعالى ميباشد .
2- در سوره المائده آيه 93 خداوند چنين ميفرمايد :
اى اشخاصى كه ايمان داريد در حقيقت شراب و قمار و بتها و فال چيگرى همه اينها حرام است اعمال مذكوره چيزى پليد و از اعمال شيطان است آنها را ترك كرده و در ترك اين چيزها براى شما از عذاب آخرت نجات است . آيه شريفه براى حرمت شراب و قمار و بت پرستى و فال چيگرى نازل شده است .
جلد 4 آغاز و فرجام جهان از نظر قرآن ص 200
مفاسد شراب و حالات وخيم شراب خوار در روز قيامت :
1- امام باقر(ع) ميفرمايد : شرابخوار با روى سياه و دهان كج و زبان بيرون آمده و ناله و فرياد از شدّت تشنگى وارد قيامت مى گردد و به او از چاهى كه در آن چرك بدن زنان زناكار ريخته شده مى آشامانند .
وسائل الشيعه جلد 17 ص 237 و 238
2- امام صادق ( ع) ميفرمايد : اى يونس بن طبيان از طرف من به مردم بگو : هر كس كه جرعه اى شراب بنوشد خداوند و ملائكه و انبياء و مؤمنان او را لعنت مى كنند زيرا مستى شراب روح ايمان را از كالبد مى برد و به جايش روح پست و كثيف و لعنت شده قرار ميدهد . وسائل الشيعه جلد 17 ص 238 3- پيامبر عظيم الشان اسلام (ص) در رابطه با شراب 10 نفر را لعنت كرده : 1- غُرس كننده درخت 2- نگهبان آن 3- فشار دهنده انگور 4- ساقى 5-خورنده 6- حمل كننده 7- تحويل گيرنده 8- خريدار 9- فروشنده 10- دريافت كننده پول وسائل الشيعه باب تجارت ص 84
معصيّت عجيب شرابخوار :
4- خداوند به چيزى مانند مى خوارگى معصيّت نشده . براى شرابخوار مست زناى با مادر و دختر و خواهر امرى عادى است زيرا به هنگام مستى آنان را تشخيص نمى دهد و نيز براى مشروبخوار ترك نماز كار آسانى است .وسائل الشيعه جلد 17 ص 251
5- به حضرت على اميرالمؤمنين (ع) عرضه داشتند : شما فرموديد شراب از دزدى و زنا بدتر است ؟ فرمود: آرى زنا كننده ممكن است گناه ديگرى مرتكب نشود . دزد ممكن است گناه ديگرى مرتكب نشود . ولى شرابخوار چون مست شد زنا مى كند ، آدم مى كشد ، نماز را رها مى سازد .
وسائل الشيعه جلد 17 ص 250
كلّ مسكرات حرام :
هر مست كننده اى حرام است و حرام نمودن مسكرات از روى دو جنبه است :
1- جنبه اخلاقى : انسان در اثر آشاميدن مسكر بكلّى از خودبيخود گرديده و حركاتى از او سر ميزند كه مخالف عقل و انسانيّت است بلكه ممكن است مرتكب قتل و جنايت گردد چنانچه اتّفاق افتاده آدم الكلى همسر و فرزندش را بكشد .
2- جنبه طبّى : الكل بدن الكلى را مسموم و اعضاى بدن را بكلّى از بين مى برد و در هر كسى به صورتهاى مختلفه اثرات و خطرات بروز مى كند كه بشرح ذيل است :
1- درد مخصوص در معده توليد مى كند . 2- امعاء را متورّم يا به عكس جمع مى سازد . 3- امراض شرائين و اوره و آسم توليد مى كند . 4- دهليزهاى قلب را منبسط و حلق را بطورى متورّم مى نمايد كه طعم و مزه غذا احساس نمى گردد ، ورم مزبور به شرايه هاى حنجره اثركرده و باعث گرفتگى صدا مى شود . 5- امراض كليوى و كبدى و امراض جلدى 6- امراض عصبى ، لرزش دست ، لكنت زبان ، فلج ، سستى كمر ، بيخوابى ، ديدن خوابهاى وحشتناك ، بى ارادگى ، بى غيرتى ، بى ميلى به غذا ، فراموشى ، بى طاقتى ، كم خونى ، ضعف استخوان ، ديوانگى و غيره .
تماما ً از آثار وخيم مشروبات الكلى است . هر مسكر با نوع الكلى كه وارد بدن گردد اعصاب را تحريك مينمايد و هر يك از اعضاء بدن كه زيادتر از حدّ معمول تحريك شود اجبارا ً شروع به بازماندن از حركت يعنى وقفه و سكون خواهد گرديد .
سخنى درباره شراب و قمار از قرآن كريم
1- اى پيغمبر درباره حكم شراب و قمار از تو سئوال مى كنند بگو در آن دو گناهى است بزرگ و منافعى براى مردم ندارد ولى گناه شراب و قمار از نفعشان بزرگتر است . ( سوره بقره آيه 216 )
2- اى مردم با ايمان همانا شراب و قمار و بت ها و تيرهاى استقسام پليد است و از كارهاى شيطان ، از آنها اجتناب كنيد اميد است رستگار شويد . ( سوره مائده آيه 92 )
3- همانا شيطان مى خواهد بوسيله شراب و قمار بين شما دشمنى و عداوت بيفكند و شما را از ياد خدا و اداء نماز بازدارد آيا با توجه به اين خطرها از آنها دست مى كشيد . ( سوره مائده آيه 93 )
جالب اينست كه درباره شراب و قمار و مشروبات الكلى و زيان بخش بودن آنها اختلافى بين داشنمندان و اطباء وجود ندارد و هزاران دليل قانع كننده براى اثبات مطلب در اختيار ما است كه پزشكان متخصص از چهار گوشه ى جهان براى شركت در كنگره جهانى مبارزه با الكل و الكليسم در واشنگتن اجتماع كردند و بار ديگر زنگهاى خطر را بصدا در آوردند كه : الكل دشمن شماره يك مغز است و دكتر ملوين كنزلى در جلسه ى اين كنگره چنين گفت : مصرف كم الكل ميتواند ضايعات مغزى بسيارى ار سبب شود وقتى انسان از نوشيدن مقدار كمى الكل احساس لذّت و شادمانى مى كند نمى داند به نابودى سلولهاى مغزى خود كمك كرده است و عقيده دارد مصرف زياد الكل چنان تغييراتى را در خون و رگها سبب مى شود كه سلولهاى مغزى دچار كمبود اكسيژن مى شوند و از بين مى روند يا آنقدر به آنها صدمه ميزند كه شخص را دچار اختلالات مغزى مى كند . ورود الكل به خون گاه بشدت از جريان يافتن خون در بدن جلوگيرى مى كند و پاره اى از مواقع به لخته شدن خون منتهى مى گردد .
حكايت : جمعى از طايفه ى قريش در مسجدالحرام نشسته بودند كه امام پنجم حضرت امام محمد باقر (ع) وارد شد يكى از آن ميان اشاره به آن حضرت كرد و به ديگران گفت : اين مرد پيشواى مردم عراق است گفتند يك نفر برود و از او مسئله اى بپرسد ، جوانى برخاست و خود را به امام باقر (ع) رسانيد و پرسيد : در ميان گناهان كبيره چه گناهى بزرگترين گناهان است ؟ امام باقر (ع) فرمود : شرابخوارى ، آن جوان برگشت و به دوستان خود اطلاع داد كه آقا فرمود شراب انسان را به زنا و دزدى و آدم كشى و شرك به خدا مى كشاند و گناهانى كه مترتب بر شراب هستند از تمام گناهان بزرگترند . فروع كافى جلد 6 - وسائل الشيعه جلد 17
مفاسد شرابخوارى :
مردى خدمت امام صادق (ع) مشرّف شد و پرسيد : چرا خداوند شراب را حرام كرده با اين كه لذّتش فوق لذّات است . امام صادق ( ع ) فرمود : خدا شراب را حرام كرد زيرا ريشه ى تمام بديها و ناپاكيها است .
شرابخوار در حال مستى عقلش را از دست ميدهد و خداى خود را نمى شناسد هر گناهى مرتكب مى شود و هتك حرمت مى كند قطع رحم مى كند و به نا پاكيها و هرزه گيها آلوده مى شود . شخص مست اخطارش در دست شيطان است . اگر شيطان به او دستور بدهد كه در برابر بت سجده كن سجده مى كند و به هر سو او را بكشاند مى رود .
احتجاج طبرسى . وسائل الشيعه جلد 17
امام صادق (ع) فرمود : كسى كه دختر خود را به ازدواج شرابخوارى درآورد با دختر خود قطع رحم كرده است.
وسائل الشيعه جلد 50
امام صادق (ع) فرمود : هر زنى كه به شوهر مست خود تسليم شود به عدد ستارگان آسمان مرتكب خطا و گناه شده است اگر فرزندى از آن مرد بوجود آيد ناپاك و پليد است و خداوند هيچ فديه اى را از آن زن قبول نمى كند زيرا كودكانى كه در اين شرايط بوجود مى آيند اغلب از عوارض عصبى يا روانى درمان ناپذير رنج مى برند . نقل از كتاب راه و رسم زندگى
مولا :
الكل بزرگترين عامل مواد جرم است . علت 75 درصد قتلها و 38 درصد ضرب و جرحها و 82 درصد حريق هاى عمدى و 68 درصد تصادفات رانندگى الكليسم بوده است . ( افراد مست هستند )
احدايثى درباره قمار :
قمار از گناهان كبيره است . قرآن مجيد قمار را از گناهان كبيره مى داند . سوره بقره آيه 219 قمار عملى است كه براى بازنده و برنده توليد دشمنى مى كند . قمارباز اگر ببازد بخاطر از دست دادن مالى كه به زحمت فراهم كرده دشمنى برنده را به دل مى گيرد و اگر ببرد بازنده مقابلش دشمنش مى شود .
كمتر مجلسى براى قمار تشكيل مى شود كه در آن نزاع و كينه برنخيزد و چه بسا بازنده ى مال بخاطر فراوانى حسرت و اندوه دست به خودكشى ميزند و يا براى جبران از بين رفتن مالش به گناهان ديگر از قبيل دزدى يا آدم كشى دچار شود .
ساختن و فروختن و نگهدارى جميع آلات و ادوات قمار حرام است .
نشستن در مجلس قمار هم در آئين الهى ممنوع اعلام شده است .
روايات حرمت قمار هم مانند حرمت شراب در كتابهاى با عظمت كافى و وسائل الشيعه فراوان است . به اين دو منبع ارزنده مراجعه كنيد .
منجمله امام صادق (ع) فرمود : فروش آلات قمار و خوردن پول آن حرام و نگاه داشتنش كفر و بازى با آن شرك و سلام كردن به بازى كننده و ياد دادن آن به مردم معصيّت بزرگ است . وسائل الشيعه جلد 6 ص 203 الى 241
آن كس كه دست به قمار مى زند همانند اين است كه دست در كوشت خوك فرو مى برد و كسى كه به آن نظر مى اندازد همانند آن است كه به عورت مادرش نگاه مى كند . بازى كننده سلام دهنده بر بازى كننده و نگاه كننده به بازى همه در گناه مساوى هستند و آن كس كه به بازى شطرنج بنشيند براى خويش در دوزخ جا تهيّه مى كند و زندگى آن جهان برايش ايجاد حسرت مينمايد .
از همنشينى با قماربازان بپرهيزيد و زيرا اهل آن مجلس مورد خشم خدايند و هر ساعت در معرض غضب هستند و چون بلا نازل شود شما را همه خواهد گرفت . وسائل الشيعه جلد 6 ص 241 باب 103
شارب خمر و بازى كنندگان نرد و شطرنج :
مروى است كه حضرت صادق (ع) فرمود : كسى كه مست شده باشد هرگاه شب بخوابد در حال مستى تا صبح عروس شيطان خواهد بود چون شيطان با او لواطه مى نمايد و چون صبح شود بايد غسل جنابت كند و اگر غسل نكند توبه و عبادت او مقبول نخواهد شد .
جامع الاخبار ص 177 - فضايح الصّوفيه 206
و مروى است كه حق تعالى در ماه مبارك رمضان مى آمرزد هر گناهكارى را مگر سه كس را :
1- آشامنده مسكر را 2- بازى كنندگان نرد و شطرنج را و ساير اقسام قمار را 3- صاحب بدعت و مفارق نماز جماعت
كافى جلد 6 حديث 10 ص 436 - فضايح الصّوفيه ص 207
حديث در مورد بنگ ( جرس ) ( حشيش )
و نيز مروى است كسى كه يك لقمه از بنگ بخورد پس گويا با مادر خود زنا كرده است هفتاد بار و كسى كه با مادر خود يك مرتيه زنا كند پس گويا خانه ى كعبه را خراب نموده است هفتاد بار .
فضايح الصّوفيه ص 208
حديث در مورد شارب الخمر :
شيخ صدوق نور الله مضجعه / عطر الله رمسه روايت كرده از حضرت رسول (ص) كه فرمود : شارب شارب الخمر محشور مى شود در روز قيامت در حالى كه رويش سياه و چشمهايش كبود و مايل و كج شده باشد كنج دهانش و جارى باشد آب دهانش و بيرون كرده باشد زبانش را از قفايش .
بحار الانوار جلد 7 ص 217 ، منازل الآخرة شيخ عباس قمى نورالله مضجعه / عطرالله رمسه ص 75
حديث در مورد ربا و چيزهاى مست كننده :
پيامبر اكرم (ص ) به پسر مسعود (ره ) فرمود : اى پسر مسعود اگر كسى با مادر خودش زنا كند در نزد خدا آسان تر است كه بقدر يك خَردَل مال ربا در اموال خودش داخل كند و كسيكه چيزهاى مست كننده بياشامد چه كم و چه زياد در نزد خدا سخت تر است از آن كه ربا بخورد زيرا كه خوردن مسكرات كليد تمام كارهاى بد است . ص 390 جلد سوم كتاب خلاصه علامات ظهور سيد محمد باقر نجفى يزدى (ره)
بر سر سفره اى كه مشروبات الكلى است ننشينيد :
1- پيامبر خدا (ص) فرمود : ملعون است آن كسى كه بنشيند بر سر سفره اى كه ديگران بر سر آن سفره مشروب مى خورند . ( بحار الانوار جلد 11 ) 2- فرمود : بخدا سوگند كسى كه نماز خود را سبك بشمارد و كسى كه شراب بنوشد از شفاعت من بهره مند نخواهد شد .
قمار و مضرّات آن :
شيطان قصد دارد با شراب و قمار بين شما دشمنى بيفكند و شما را از ياد خدا و اداء نماز بازدارد . ( قرآن كريم )
خداوند تمام اقاسم قمار را تحريم كرده و به مردم دستور داده از آن اجتناب نمائيد . ( امام هشتم ) سلام كردن به قمارباز گناه است و كسى هم كه در كنار بساط قمار تماشاچى باشد همانند كننده در گناه مساوى هستند . محفل قمار از جمله محافلى است كه شركت كنندگان در آن سزاور غضب الهى هستند كه هر ساعت بايد در انتظار بلا باشند . ( امام ششم )
حديث درباره اقسام قمار :
حضرت امام رضا (ع) فرمود : خداوند تمام اقسام قمار را تحريم كرده و به مردم دستور داده از آن اجتناب نمايند . خداوند قمار را پليدى خوانده و آن را عمل شيطانى معرفى نموده است و مردم را از آلوده شدن به آن برحذر داشته مانند بازى شطرنج و نرد و ساير اقسام قمار و بازى نرد كه بدتر از بازى شطرنج است .
مستدرك الوسائل جلد 2
شعر درباره قمار
هيچ كس از قمار طرف نيست
چون كه بُرد قمار باختن است
مرد خوش خوى را كند بد خوى
با حريفان پست چون پيوست
تهمت و ناسزا . دروغ و قسم
از دو سر رايج است در هر دست
بهر هر يك بستنى بگاه قمار
اى بسا عهد دوستى كه شكست
از سر مال خويشتن برخاست
هر كه در پاى اين بساط نشست
خود گرفتم كه هيچ يك نبرد
زشت تر هم از اين دوكارى هست
كه برى مفت دسترنج كسان
يا دهى دسترنج خويش از دست
مفاسد فراوان قمار :
1- قمار موجب ابتلاء به ناراحتيهاى عصبى و معدى و عقده هاى روانى مى شود .
2- قمار موجى تيرگى روابط افراد و گسيختن رشته هاى موّّدت مى شود و دشمنيهاى فراوان ببار مى آورد .
3- قمار موجب از دست رفتن سرمايه و فقر و تهيدستى مى شود و افراد را به فلاكت و سيه روزى مى افكند .
4- قمار سبب به هم ريختن زندگى خانواد ها و پيدايش نابسامانى در زندگى داخلى افراد مى شود .
5- قمار قمارباز را از رسيدگى به امور داخلى زندگى و تربيت فرزندان بازميدارد .
6- قمار زمينه را براى ارتكاب جرم و جنايت ، دزدى و خيانت و ساير آلودگيها آماده مى سازد .
7- قمار افراد را تا لب پرتگاه نيستى مى كشاند و آنان را به خودكشى واميدارد .
8- قمار عزّت وشرف افراد را لكه دار و حيثيت اجتماعى آنان را بخطر مى افكند .
9- قمار ايمان افراد را به باد ميدهد و سبب خشم پروردگار مى شود .
10 - قمار دنيا و آخرت ، جسم و جان ، آبرو و مال و همه چيز اشخاص را نابود مى كند .
شراب و حوادث رانندگى :
يكى از مهمترين زيانهاى مشروبات الكلى حوادث رانندگى است كه رانندگان در حال مستى 1- نقصان در بينايى و شنوائى دارند . 2- نقصان در توجه به خطر 3- نقصان در چاره جوئى هنگام خطر 4- غرور و اعتماد مشروبخوار بيش از حد بقدرت خود بايد متذكر شوم مستى رانندگان موجب يك چهارم تمام قتلهائى است كه در اثر حوادث رانندگى اتفاق مى افتد . شراب و مشروبات الكلى موجب سرطان دستگاه گوارش . سرطان جگر . ورم معده . ضعف اعصاب . كوتاهى عمر . كمى اشتهاء مى گردد .
حديث در مورد فقاع (آبجو ) :
حضرت رضا (ع) فرمود : هر كس از شيعيان ما است بايد بپرهيزد از خوردن فقاع كه شراب دشمن ما است. و فرمود اوّل كسى كه اختراع فقاع نمود يزيد لعنة الله عليه بود و فرمان داد هميشه سر سفره آبجو بگذارند و فرمود هر كس آبجو را ديد متذكّر جدّم حضرت امام حسين ( ع) شود و لعن كند بر يزيد و آل يزيد لعنة الله عليهم تا اينكه خداوند محو كند گناهان لعن كننده را و لو به اندازه ى ستارگان آسمان و برگ درختان باشد.
به چهار كس نبايد سلام كرد :
حضرت على اميرالمؤمنين ( ع ) فرمود : رسول خدا ( ص ) قدغن كرد سلام كردن به چهار كس را
1- به مست هنگام مستى
2- به كسى كه مجسمه مى سازد
3- به كسى كه نرد مى بازد
4- به كسى كه قمار مى كند
بعد حضرت على اميرالمؤمنين ( ع ) فرمود : پنجمى براى شما مى افزايم و شما را قدغن مى كنم از سلام كردن به شطرنج بازان . ح 72 / خصال ج 1 / ص 221
*****************************
شعر درباره ماء الشّعير ( آبجو )
گفت روزى واعظى بر منبرى
داشت شخص بينوايى يك خرى
روزى از بهر خر خود مى شتافت
تا كه جو يابد وليكن جو نيافت
چون شد از جو يافتن وى نااميد
جاى جو از بهرش آبجو خريد
بُرد نزد آن خر بى عقل و هوش
آبجو بگذاشت و گفت اى خر بنوش
ديد خر از خوردن استنكاف كرد
گوشها را تيز و دم را صاف كرد
باز گفتش نوش كن ماء الشّعير
مى خورد آن را وكيل و هم وزير
گر خورى جو عاقبت خفتك زنى
ور بنوشى آبجو مستى كنى
پس بيا با اين سران همساز باش
همسر و هم فعل و هم آواز باش
در طويله بعد از اين مستى نما
چون وزيرى در ميان سينما
و آن صداى عر عر خود سر بده
چون وكيلى كو نمايد عربده
گفت من هرگز نخواهم خورد اين
اين بُوَد مبغوض رب ّ العالمين
ما خران هر قدر در صورت خريم
ليك از آدم نماها برتريم
اين سران كين آبجو را مى خورند
در حقيقت از خران هم خرترند
اين سران اندر حقيقت بى سرند
يا كه سر دارند ليكن سر خرند
-
۱۳۸۷/۰۳/۱۲, ۱۵:۴۰ #10
آثار شوم مشروبات الكلي
خوردن مشروبات الكلي در ميان ساير كارهاي مزاحم عقل و تدبير، تنها عملي است كه سر و كارش مستقيماً با عقل و شعور مي باشد و تنها به منظور كشتن تعقل و تقويت عواطف بي سرپرست انجام داده مي شود.
به همين جهت آثار شوم و نتيجه هاي زشت و ناهنجاري كه پيوسته از جهت بهداشت اخلاق و روان و دين در افراد و در جامعه هاي بشري بسط و توسعه مي دهد؛ به هيچ وجه قابل انكار نبوده و پوشيده نيست. اكنون سالي از تاريخ انسانيّت نميگذرد كه ميليون ها بيمار الكلي به بيماري هاي گوناگون از قبيل بيماري مري و معده و ريه و كبد و اعصاب و غيرذلك، گرفتار نشده و در بيمارستان ها بستري نشوند.
سالي نمي گذرد كه جمعيت انبوهي از مجانين الكلي به تيمارستان ها منتقل نشوند، سالي نمي گذرد كه ميليون ها اشخاص، كنترل اخلاقي خود را از دست ندهند و يا به انحرافات رواني و گرفتاري هاي فكري مبتلا نشوند، سالي نمي گذرند كه اين سمّ مهلك، بشر را به صدها ميليون قتل و خودكشي و جنايت و دزدي و خيانت و عِرض فروشي و رسوايي و پرده دري و افشاي اسرار و بدگويي و بدزباني و ايذاء و اذيت، هدايت نكند و يا اوقات زيادي، افراد شريف انسان را در حالي كه مانند حيوان وحشي پاي بند هيچ قانون و مقرراتي نيستند، اسير و زنداني نكند.
تعقل پاكي كه روزانه به واسطة استعمال صدها ميليون ليتر مشروبات الكلي از دست جامعه انساني مي رود، ضايعة اسفناك و جبران ناپذيري است، و البته از نقطه نظر رواني از جامعة انساني كه پيوسته همه يا قسمت اعظم مميز انسانيت خود را (تعقل صحيح و پاك) از دست مي دهند، نبايد اميد خير و انتظار خوشبختي عمومي داشت.
قرآن شريف براي اولين بار كه از نوشيدن مِي نهي مي كند، به طور اجمال به همه مفاسد فردي و اجتماعي وي اشاره كرده و آن را "اثم" نام نهاده يعني كار زشتي كه دنبالة نامطلوب داشته و محروميت هايي بار مي آورد. (1)
و براي آخرين بار كه در نهايت تأكيد نهي مي كند، مخصوصاً به دو نوع از مفاسد و مضرات اين عمل اشاره مي كند كه رخنه يافتن آنها به جامعة انسانيّت، اركان جامعه بشري را سست و بالاخره كاخ سعادت عمومي را به طور قطع سرنگون خواهد كرد.
در جاي ديگر مي فرمايد: "شيطان قصد آن دارد كه به وسيلة شراب و قمار ميان شما عداوت و كينه برانگيزد و شما را از ذكر و ياد خداوند و نماز باز دارد." (2)
بسيار واضح است كه تنها هدف تعليمات اسلامي تشكيل يك اجتماع صالحي است كه الفت و التيام در وي حكومت كند و همة افراد آن، خودشان را در پيشگاه خدايي مسؤول اجراي قوانين انساني كه ضامن سعادتشان مي باشد، بدانند، و در هيچ حال خدا را فراموش نكنند و به مسؤوليت خود بي اعتنا نباشند.
ویرایش توسط طلبه2 : ۱۳۸۷/۰۳/۱۲ در ساعت ۱۵:۴۲
-
تشکر
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
موضوعات مشابه
-
▌ღ▬◄ چگونه یك رابطه عاطفی را تمام کنیم؟ ►▬ღ▐
توسط ╫❀نیایش❀╫ در انجمن نامزدي و دوران عقدپاسخ: 45آخرين نوشته: ۱۳۹۲/۱۲/۱۷, ۲۰:۴۸ -
انقلاب اسلامی و مبانی ایدئولوژی دموكراتیك
توسط دايي حسن در انجمن انقلاب اسلامیپاسخ: 11آخرين نوشته: ۱۳۹۲/۰۴/۱۰, ۱۷:۴۸ -
آیا یك گناه ، سرنوشت كسی را دگرگون می كند ؟
توسط محجوب در انجمن سایر مباحث اعتقادی در قرآنپاسخ: 3آخرين نوشته: ۱۳۹۱/۰۹/۲۶, ۱۹:۳۷ -
llı §✿§ ıll یك انتخاب صحیح ، یك عمر آرامش llı §✿§ ıll
توسط معز الاولیاء در انجمن انتخاب همسرپاسخ: 9آخرين نوشته: ۱۳۹۱/۰۵/۰۵, ۰۸:۲۱ -
▄*▄ روایتی از دیدار یك جراح با فرزند شهیدش ▄*▄
توسط گل نرگس در انجمن آسمانيانپاسخ: 0آخرين نوشته: ۱۳۹۰/۰۲/۱۱, ۱۰:۵۴
اشتراک گذاری