جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید

موضوع: ***پایگاه اطلاعاتی بیماری هپاتیت***
-
۱۳۸۷/۰۸/۰۱, ۲۰:۲۲ #1
- نوشته
- 2,954
- مورد تشکر
- 6,046 پست
- حضور
- 16 روز 10 ساعت 17 دقیقه
- دریافت
- 11
- آپلود
- 0
- گالری
-
611
***پایگاه اطلاعاتی بیماری هپاتیت***
هپاتيت چیست؟؟
هپاتيت التهاب کبد است که معمولاً در اثر عفونت ويروسي ايجاد مي شود ولي مي تواند علل ديگر مثل سموم يا خود ايمني (واکنش سيستم ايمني بر عليه خود) نيز داشته باشد
هپاتيت انواع مختلفي دارد
شايعترين انواع آن هپاتيت A و B هستند.
ساير انواع آن عبارتند از هپاتيت C ، D ، E ، G .
هپاتيتa
**برای سهولت کار بر روی گزینه مورد نظر کلیک کنید**
------------------------------------------
**در هر قسمت نام بیماری است که احتمالا نا آشناست در((واژه نامه های بیماری هپاتیت )) در مورد آن بیماری توضیح داده شده است**
**منبع مرکز تحقیقات بیماری گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی**
ویرایش توسط MOHAMMAD REZA : ۱۳۸۷/۰۸/۱۰ در ساعت ۱۲:۴۱
یارب
يا رب منم جويان تو يا خود تويى جويان من
اى ننگ من تا من منم من ديگرم تو ديگرى
-
تشکرها 3
-
۱۳۸۷/۰۸/۰۱, ۲۳:۰۶ #2
- نوشته
- 2,954
- مورد تشکر
- 6,046 پست
- حضور
- دریافت
- 11
- آپلود
- 0
- گالری
-
611
هپاتیت A
هپاتيت A
هپاتيت A :يک بيماري ويروسي است که از طريق آب و غذاي آلوده منتقل مي شود. اين بيماري معمولا خود به خود بهبود يافته و عوارض دراز مدت کبدي ندارد
**برای سهولت کار بروی گزینه مورد نظر کلیک بفرمایید**
پيشگيري
علائم
کي به پزشک مراجعه کنم
آزمون هاي تشخيصي
علت :
عامل اين بيماري ويروس هپاتيت a ميباشد كه در كبد تكثير يافته و از طريق مدفوع دفع ميشود.
چگونگي انتشار ويروس:
معمولاً از طريق خوردن آب و غذايي كه قبلاً با مدفوع بيمار آلوده شدهاند، منتقل ميشود. در اكثر نقاط دنيا اين بيماري از طريق نوشيدن آب آلوده منتقل ميشود (به دليل نقص در سيستم آب و فاضلاب) اما از طريق خوردن ميوه و سبزيجات خام (كه با آب آلوده آبیاری شده و شسته نشده باشند) و يا غذاهايي كه كاملاً پخته نشده باشند نيز منتقل ميشود. در صورتي كه آشپز و ديگر تهيهكنندگان غذا، به هپاتيت a مبتلا باشند و پس از اجابت مزاج بدون شستن دستهاي خود به تهيه غذا مبادرت ورزند، كساني كه از آن غذا استفاده كنند، امكان ابتلا به هپاتيت a را دارند. همچنين نشستن دستها پس از تعويض پوشک بچه و خوردن ميوه و سبزيجات نشسته كه با فاضلاب آبياري شدهاند همگي شانس ابتلا به هپاتيت a را افزايش ميدهند. در مهدكودكها امكان بروز ناگهاني بيماري زياد است چرا كه ممكن است كودكان به مدفوع خود دست زده و سپس اشيا و اسباببازيهايي كه اطفال ديگر از آنها استفاده ميكنند را لمس نمايند. ويروس هپاتيت a به ندرت از طريق خون منتقل ميشود و انتقال اين ويروس از طريق عرق و ادرار صورت نميگيرد. برخي از افراد فكر ميكنند ابتلا به هپاتيت a شانس ابتلا به ايدز را بالا ميبرد. در حالي كه هيچ گونه ارتباطي به ايدز نداشته و شانس ابتلا به آن را افزايش نميدهد.
دوره سرايت بيماري (بيماريزايي):
علائم 50-15 روز (7-2 هفته) و بطور متوسط 30 روز پس از ورود ويروس به بدن بروز مينمايند. مدفوع و ترشحات بدن 2 هفته قبل از بروز علائم بالاترين ميزان ويروس را دارا ميباشند. در اين زمان بيشترين امكان انتقال ويروس وجود دارد. اما پس از بروز علائم نيز احتمال انتقال ويروس وجود دارد
ویرایش توسط Moamma : ۱۳۸۷/۰۸/۰۳ در ساعت ۰۵:۰۸
یارب
-
تشکرها 3
-
۱۳۸۷/۰۸/۰۱, ۲۳:۳۹ #3
- نوشته
- 2,954
- مورد تشکر
- 6,046 پست
- حضور
- دریافت
- 11
- آپلود
- 0
- گالری
-
611
پيشگيري هپاتیت a
پيشگيري
واكسن هپاتيت a مؤثرترين راه پيشگيري از هپاتيت a ميباشد و اگر هر دو نوبت آن تزريق شود 100-94% ايمني ايجاد خواهد كرد. بطور معمول در كشور ما واكسيناسيون عليه هپاتيت a صورت نميگيرد.
توجه به نكات زير جهت پيشگيري از هپاتيت a الزامي است :
- در منزل قبل از طبخ غذا و بعد از هر بار اجابت مزاج دستهاي خودرابا آب وصابون بشوئيد.
- ظرفها را با آب داغ و محلول پاككننده كاملاً تميز نمائيد.
- به كودكان خود بياموزيد كه اسباببازيهاي خود (خصوصاً اسباب و وسايل مشترك با كودكان ديگر) را به دهان نبرند.
- اگر به پاكيزگي آب و غذايي شك داريد از مصرف آن بپرهيزيد.
- استفاده از دستكش پلاستيكي يكبار مصرف هنگام تعويض پوشك كودك
- شستن دستها و تعويض دستكشها قبل از اين كه اقدام به تعويض پوشك كودك ديگري نمايند
- تميز كردن بدن كودك هنگام تعويض پوشك
*در صورتي كه به هپاتيت a مبتلا نشدهايد و يا واكسن آن را دريافت نكردهايد چنانچه احتمال آلوده شدن با ويروس هپاتيت a را ميدهيد حتماً با پزشك خود م**** كنيد. چرا كه دريافت ايمونوگلوبولين در 2 هفته اول تماس با ويروس از بروز علائم هپاتيت a جلوگيري مينمايد.
*انجام واكسيناسيون براي كاركنان بيمارستانها، رستورانها و مهدكودكها به صورت معمول توصيه نميشود و چنانچه شاهد بروز ناگهاني هپاتيت a باشيم، افراد در معرض خطر بايد يك دوز ايمونوگلوبولين دريافت نمايند.
ویرایش توسط Moamma : ۱۳۸۷/۰۸/۰۲ در ساعت ۱۸:۳۵
یارب
-
-
۱۳۸۷/۰۸/۰۲, ۰۰:۱۷ #4
- نوشته
- 2,954
- مورد تشکر
- 6,046 پست
- حضور
- دریافت
- 11
- آپلود
- 0
- گالری
-
611
علائم هپاتیت a
علائم
علائم بيماري معمولاً در فاصله 15 تا 50 روز (بطور متوسط 7-2 هفته) پس از ورود ويروس هپاتيت a به بدن ايجاد ميشود. علائم معمولاً خفيف بوده و غالباًافراد متوجه آن نميشوند (خصوصاً در كودكان كمتر از 6 سال).
در كودكان بزرگتر و بالغين علائم اوليه شبيه به بيماريهاي درگيركننده معده ميباشد و عبارتند از :- احساس خستگي زياد
- تب
- درد عضلاني
- سردرد
- درد ناحيه فوقاني راست شكم زير دندهها (محل قرارگيري كبد)
- حالت تهوع
- بياشتهايي و كاهش وزن
- يرقان (زرد شدن پوست بدن و سفيدي چشم) كه گاهي همراه با تيره شدن ادرار و بيرنگ شدن مدفوع ميباشد و در كودكان و نوجوانان كمتر شيوع دارد.
ویرایش توسط Moamma : ۱۳۸۷/۰۸/۰۲ در ساعت ۲۰:۴۱
یارب
-
-
۱۳۸۷/۰۸/۰۲, ۱۹:۱۸ #5
- نوشته
- 2,954
- مورد تشکر
- 6,046 پست
- حضور
- دریافت
- 11
- آپلود
- 0
- گالری
-
611
کي به پزشک مراجعه کنم هپاتیت a
کي به پزشک مراجعه کنم
در صورتي كه فرد مبتلا به هپاتيت a ، دچار كمآبي شديد ثانويه به استفراغ و يا عدم تحمل مايعات گشته و يا علائم نارسايي كبد را نشان داد سريعاً با پزشك تماس بگيريد.
علائم نارسايي كبد :
- تحريكپذيري و بيقراري زياد
- عدم توانايي فكر كردن صحيح
- خواب آلودگي زياد
- از دست دادن هوشياري
- تورم صورت ،دستها، شکم و پاها
- خونريزي از بيني ،دهان، مقعد (شامل خون در مدفوع) و خونريزي زير پوستي
با پزشك خود سريعاً تماس بگيريد در صورتي كه :
- علائم بالا را مشاهده كرديد.
- يكي از افراد در محل زندگي شما مبتلا به هپاتيت a ميباشد.
- در رستوران و يا محل ديگري كه سبب بروز ناگهاني موارد زيادي هپاتيت a شده است، غذا خورده ايد.
- فرزند و يا فرد ديگري از خانواده در مهدكودكي كه بروز ناگهاني موارد زيادي هپاتيت a در آن اتفاق افتاده، بودهاست.
- شريك جنسي شما به هپاتيت a مبتلا شده است.
پيگيري:
هپاتيت a معمولاً بدون ايجاد عارضه بهبود مي يابد و نياز به پيگيري ندارد. اما حتماً به پزشك مراجعه نمايئد تا مشخص شود که نوع هپاتيت شما a بوده است، زيرا تمام انواع هپاتيت در شروع علائم يكساني دارند. با يك آزمايش خون ميتوان نوع هپاتيت (a-b-c) را تشخيص داده و از انتقال آن به ديگران جلوگيري نمود.
به چه كساني ميتوان مراجعه نمود :
- پزشكان عمومي
- متخصصين اطفال
- متخصصين داخلي
- متخصصين عفوني
اگر دچار عوارض هپاتيت شدهايد مجموعهاي از يك متخصص بيماريهاي گوارش و كبد و متخصص بيماريهاي عفوني ميتوانند به شما كمك نمايند
یارب
-
-
۱۳۸۷/۰۸/۰۲, ۱۹:۳۳ #6
- نوشته
- 2,954
- مورد تشکر
- 6,046 پست
- حضور
- دریافت
- 11
- آپلود
- 0
- گالری
-
611
آزمون هاي تشخيصي هپاتيت a
آزمون هاي تشخيصي
گرفتن تاريخچه پزشكي و انجام معاينات دقيق تا حدود زيادي ميتواند در تشخيص هپاتيت a كمككننده باشد.
سؤالاتي كه معمولاً پزشك از شما ميپرسد عبارتند از :
- به كجا سفر كردهايد؟
- آيا خود و يا فرزندانتان ساعاتي از روز را در مهدكودك ميگذرانيد؟
- آيا با فرد مبتلا به هپاتيت a زندگي ميكنيد؟
در آزمايش شما موارد زير درخواست ميگردد:
بيليروبين: افزايش بيليروبين مطرح كننده هپاتيت است.
آلبومين: كاهش ميزان آلبومين مطرح كننده هپاتيت و ديگر مشكلات کبدي است.
زمان پروترومبين (pt): كه عبارت است از مدت زماني كه طول ميكشد تا خون منعقد شود كه اگر غيرطبيعي باشد مطرح كننده مشكل كبدي است.
آنزيم آلانين آمينوترانسفراز (alt): در بيماريها و آسيبهاي كبدي بالا ميرود.
آنزيم آسپارتات آمينوترانسفراز (ast): در بيماريهاي قلبي و كبدي بالا ميرود.
آنزيم آلكالين فسفاتاز (alp): مقادير بالاي alp مطرح كننده آسيب كبدي است.
لاكتات دهيدروژناز (ldh) : بسياري از بيماريها سبب افزايش ldh ميشوند.
آزمايشات ديگر جهت تشخيص هپاتيت a نيز معمولاً انجام ميشود. اگر آزمايشات فوق التهاب كبد را مطرح سازند، آنتيبادي ضدويروس هپاتيت a در خون شما اندازهگيري ميشود كه اگر اين آنتيبادي وجود داشته باشد مطرح كننده ابتلا به هپاتيت a ميباشد و اگر علت هپاتيت شما، ويروس هپاتيت a نبود پزشك به ويروس هپاتيت b و c وابشتاين بار ويروس (عامل بيماري موترنوكلئوز عفوني) شك خواهد كرد و براي تشخيص آنها آزمايشات لازم را درخواست مينمايد.
یارب
-
-
۱۳۸۷/۰۸/۰۲, ۲۰:۰۱ #7
- نوشته
- 2,954
- مورد تشکر
- 6,046 پست
- حضور
- دریافت
- 11
- آپلود
- 0
- گالری
-
611
درمان هپاتيت a
درمان
اكثراً هپاتيت a خودبهخود بهبود مييابد و احتياجي به درمان ندارد. استراحت در منزل و خوردن غذاهاي مناسب و نوشيدن مقدار كافي آب، ميتواند به روند بهبودي شما كمك نمايد.
ويروس هپاتيت a معمولاً باعث درگيري كبد به مدت طولاني نميشود و بيش از 99% بيماران بهبود مييابند. درموارد نادري بيماري پيشرونده كبد منجر به نارسايي برقآساي (فولميننت) كبد ميشود كه ممكن است منجر به مرگ شده و يا نياز به دريافت پيوند كبد باشد.
مراقبت در خانه:
مراقبتهاي خانگي در بهبود علائم و جلوگيري از انتشار بيماري به ديگران مؤثر ميباشد:
**کاهش فعاليتها و متناسب كردن آن با سطح توان خود : استراحت طولاني در بستر نيز ميتواند روند بهبودي شما را به تأخير اندازد. دائماً در بستر استراحت نكنيد. فعاليت خود را با نياز و توان جسماني خود تنظيم كنيد. از حضور در محل كار يا مدرسه اجتناب كنيد مگر اين كه سطح كار شما متناسب با وضعيت جسماني شما باشد. ازورزشهاي سنگين بپرهيزيد. رفته رفته كه بهبود مييابيد به تدريج به كار معمول خود بازگرديد چرا كه شروع كردن سريع فعاليتهاي قبلي ميتواند سبب بيمار شدن مجدد شما شود.
**تغذيه مناسب : عليرغم بياشتهايي سعي كنيد تغذيه كافي و مناسبي داشته باشيد و وعدههاي غذايي را در تعداد بيشتر و حجم كمتر ميل كنيد معمولاً حالت تهوع با گذشت روز بدتر ميشود. لذا سعي كنيد وعده اصلي را در صبح خورده و بقيه وعدهها سبكتر شود. پزشكان معمولاً رژيم پر پروتئين – پركالري را پيشنهاد ميكنند. اما اگر مبتلا به حالت تهوع هستيد سعي در حفظ تعادل رژيم غذايي (متناسب با تمايل و اشتهاي خود) نمائيد.
**از كم آب شدن بدن خود بپرهيزيد : حفظ ميزان آب بدن خصوصاً اگر استفراغ ميكنيد بسيار مهم است. اگر بيش از 2 بار در يك روز استفراغ كردهايد حتماً به پزشك يا اورژانس مراجعه نمائيد. مقدار كافي آب بنوشيد. در صورت تحمل ميتوانيد از آب ميوه و گوشت نيز استفاده كنيد (چرا كه اين موادكالري نيز دارند). ميتوانيد از نوشيدنيهاي انرژيزاي ورزشي استفاده كنيد كه سبب جبران مواد معدني و الكتروليتهايي كه طي استفراغ از دست دادهايد ميشوند. برخي از افراد مبتلا به هپاتيت a دچار استفراغ، تهوع و كم آب شدن بدن ميشوند كه در صورت شديد بودن علائم نياز به بستري در بيمارستان و دريافت مايعات وريدي و دارو جهت كنترل علائم فوق دارند.
**اجتناب از الكل و داروها : هپاتيت متابوليسم الكل و برخي داروها را مختل كرده و سبب تشديد و يا تضعيف اثر آنها در بدن ميشود. همچنين الكل و برخي داروها سبب آسيب كبدي ميشوند. در صورتي كه از هر گونه دارو از جمله داروي گياهي استفاده ميكنيد پزشك خود را در جريان قرار دهيد.
**كنترل خارش بدن: در صورت داشتن خارش با پزشك خود م**** نمائيد تا دارو هاي ضد خارش براي شما تجويز شود.
**جلوگيري از گسترش و انتقال ويروس: آگاه كردن افرادي كه با شما زندگي كرده و يا رابطه جنسي دارند از اين كه شما مبتلا به هپاتيت a هستيدبسيار مهم است چراکه اگر اين افراد در مدت 2 هفته از تماس با شما ايمونوگلوبولين دريافت كنند در پيشگيري از هپاتيت a و يا كاهش علائم آن مؤثر خواهد بود. دستان خود را بعد از اجابت مزاج و تعويض پوشك و قبل از تهيه غذا با آب و صابون شستشو دهيد.
درمان دارويي:
درمان دارويي براي هپاتيت a وجود ندارد و بهترين راه پيشگيري از هپاتيت a انجام واكسيناسيون ميباشد كه بين 100-94% ايمني ايجاد خواهد كرد (در صورتي كه هر 2 دوز آن تزريق شود). البته واكسن در افرادي كه نقص سيستم ايمني دارند مانند مبتلايان به ايدز چندان مؤثر نميباشد.
اگر عليه هپاتيت a ايمن نشدهايد (چه از طريق واكسيناسيون و چه از طريق ابتلاي قبلي) و در تماس نزديك با بيمار مبتلا به هپاتيت a هستيد بايد يك نوبت ايمونوگلوبولين دريافت نمائيد. در صورتي كه در فاصله 2 هفته پس از تماس ايمونوگلوبولين دريافت شود تا 85% مؤثر خواهد بود.
درمان جراحي:
**هپاتيت a يك بيماري ويروسي است و نيازي به درمان جراحي ندارد. عده بسيار كمي از افراد (معمولاً افرادي كه بيماري مزمن كبد دارند و يا افراد با سن بالا) دچار نارسايي كبد در اثر آلودگي با ويروس هپاتيت a ميشوند كه در اين صورت هپاتيت برقآسا ناميده ميشود كه تهديدكننده حيات بوده و برخي از افراد در اين شرايط احتياج به پيوند كبد خواهند داشت.
یارب
-
-
۱۳۸۷/۰۸/۰۲, ۲۰:۵۵ #8
- نوشته
- 2,954
- مورد تشکر
- 6,046 پست
- حضور
- دریافت
- 11
- آپلود
- 0
- گالری
-
611
هپاتيت b
هپاتيت b
معرفی:
يک بيماري ويروسي است که از طريق تماس با خون و ترشحات بدن افراد مبتلا منتقل مي شود.
اين بيماري معمولا خود به خود بهبود يافته و عوارض دراز مدت کبدي ندارد. اكثر افراد مبتلا به هپاتيت b حاد ميشوند كه در اين موارد اكثر بيماران خودبخود بهبود مييابند.
اين بيماري در عده کمي حالت مزمن پيدا کرده و فرد ناقل بيماري مي شود و ي مي تواند بيماري را به ديگران منتقل کند. تعداد کمي از اين افراد در آينده دچار عوارض بيماري مانند سيروز يا هپاتوسلولار کارسينوما مي شوند
**برای سهولت کار بروی گزینه مورد نظر کلیک بفرمایید**
ویرایش توسط Moamma : ۱۳۸۷/۰۸/۰۳ در ساعت ۰۴:۲۲
یارب
-
-
۱۳۸۷/۰۸/۰۲, ۲۱:۰۶ #9
- نوشته
- 2,954
- مورد تشکر
- 6,046 پست
- حضور
- دریافت
- 11
- آپلود
- 0
- گالری
-
611
علت هپاتيت b
علت هپاتيت B
هپاتيت B يک بيماري کبدي است که در اثر آلودگي با ويروس هپاتيت B ايجاد ميشود و يكي از مسريترين فرمهاي هپاتيت ويروسي ميباشد. عوامل ديگري مانند برخي داروها، استفاده طولاني مدّت از الكل، تجمع چربي دركبد و تماس با برخي مواد شيميايي صنعتي نيز ميتوانند سبب هپاتيت شوند.
چگونگي گسترش هپاتيت B:
ويروس هپاتيت B از طريق تماس با- خون
- مايع مني
- ترشحات واژينال
- خون قاعدگي فرد مبتلا به بدن شخص سالم وارد ميشوند.
00تماس جنسي: وجود هر گونه خراش و زخم در ناحية دهاني ،مقعد، واژن و پيشا براه در هنگام رابطه جنسي ميتواند سبب ورود ويروس به بدن شود.
استفاده از سوزن مشترك باديگران جهت تزريق داروهاي غيرمجازدر معتادان تزريقي
00تماس شغلي: تماس داشتن با خون ، فرو رفتن سوزن آلوده به خون فرد مبتلا بصورت ناگهاني به داخل بدن ، پاشيده شدن خون آلوده به چشم، دهان و يا زخمي روي پوست، همواره كاركنان مراکز بهداشتي بيمارستاني را تهديد ميكنند.
00مادر مبتلا به هپاتيت B :در حين زايمان سبب انتقال بيماري به نوزاد خود ميشود (هنگام عبور نوزاد از كانال زايماني). شيردادن به شيرخوار سبب انتقال بيماري نميشود.
00استفاده از ابزار نفوذ كننده: در پوست بدن و تاتو در صورتيكه قبلاً استريليزه نشده باشند.
00وسايل بهداشتي: مانند تيغ اصلاح و مسواك در صورتيكه با خون فرد مبتلا آلوده شده باشند، ميتوانند سبب انتقال ويروس شوند.
در گذشته، انتقال خون يكي از راههاي معمول آلوده شدن با ويروس هپاتيت B بود. اما امروزه تمام خونهاي اهدايي در سازمان انتقال خون از نظر هپاتيت B بررسي ميشود.
دوران سرايت و تكثير ويروس:
دوره کومون:
**علائم بيماري بطور متوسط 90 تا 60 روز ( 45 تا 180 روز) پس از ورود ويروس هپاتيت B به بدن ايجاد ميشود. اين دوران، دوره کومون ناميده ميشود.
در دوره کومون و چند هفته پس از بروز علائم، ويروس از طريق خون، مايع مني، ترشحات واژينال ( شامل خون قاعدگي) و ... فرد بيمار ( چه به صورت تازه و چه بصورت خشك شده) قابل انتقال است. خون بالاترين ميزان ويروس را دارا است. در صورت خشك شدن موارد نامبرده ميتوانند براي يك هفته و يا بيشتر آلودگي را منتقل نمايند.
در موارد ابتلا به هپاتيت B حاد، پس از توليد شدن آنتي بادي ضد آنتي ژن سطحي ويروس هپاتيت B در بدن (HBsAb) ديگر بيماري قابل سرايت نيست. در صورت ابتلا به هپاتيت B مزمن امكان انتقال ويروس در تمام عمر وجود دارد
یارب
-
-
۱۳۸۷/۰۸/۰۲, ۲۱:۲۳ #10
- نوشته
- 2,954
- مورد تشکر
- 6,046 پست
- حضور
- دریافت
- 11
- آپلود
- 0
- گالری
-
611
عوامل خطر هپاتيت b
عواملي که احتمال ابتلا به هپاتيت b را افزايش مي دهند
برخي عادات شخصي و بعضي از مشاغل خطر ابتلا به هپاتيت b را افزايش مي دهند. افراد در معرض خطر حتماً بايد واكسن هپاتيت b را دريافت نمايند.
افراد در معرض خطر عباتند از:
00افرادي که شريک جنسي آنها مبتلا به هپاتيت b است.
00کساني که شريک هاي جنسي متعدد دارند و از وضعيت سلامت آنها مطمئن نيستند.
00کساني که از سوزن مشترک براي تزريق مواد مخدر استفاده مي کنند.
00كاركنان بهداشتي مانند پزشكان و دندانپزشكان و پرستاران، تكنسينهاي آزمايشگاه و دانشجويان پزشكي
00افرادي كه مسئوليت کفن ودفن اموات را دارند.
00كاركنان و ساكنان مراكز نگهداري افراد عقب مانده ذهني
00كاركنان زندانها و زندانيان طولاني مدت
00افرادي كه با مبتلايان به هپاتيت b مزمن زندگي مي کنند.
00افرادي كه از تاتو و ديگر ابزارهاي سوراخ كننده پوست كه چندان با دقت تميز نشده باشند استفاده کنند.
00نوزاداني که از مادران مبتلا به هپاتيت b متولد مي شوند.
00بيماراني که دارند و فاكتورهاي انعقادي دريافت ميکنند.
00بيماراني که دياليز مي شوند.
00همجنس بازان
افراد مبتلا به "هپاتيت b "كه داراي رفتارها و عادات پرخطرمي باشند مانند داشتن چندين شريك جنسي و يا تزريق مواد مخدر شانس ابتلاي همزمان به "ايدز و ويروس هپاتيت c "بيشتري دارند.
-
یارب
-
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری