|
|
|
2
|
||||||||||||||||||
|
عضو خودماني
![]() ![]()
![]() |
![]() اي پرچمدار شيعه و رئيس مذهب جعفري، اي بلند اختر! در شب هجران تو، عالم دگرگون شده است. اي ششمين نور سرمدي، تاريخ از كدام مصيبت تو شكوه كند، آري تاريخ، شرمنده از حكايت غربت توست. ![]() السلام عليک يا جعفر بن محمد الصادق، يابن رسول الله ![]() نام:جعفر (به معنى نهر جارى پرفايده)
كنيه: ابو عبداللّه لقب: صادق پدر: حضرت محمد بن على (ع) مادر: معروف به ام فروه، دختر قاسم بن محمد بن ابى بكر تاريخ ولادت: يكشنبه ۱۷ربيع الاول ، سال ۸۳ هجرى مكان ولادت:مدينه مدت عمر مبارک : ۶۵ سال علت شهادت: مسموميت قاتل ملعون: منصور دوانيقى (خليفه عباسى) زمان شهادت: يكشنبه ۲۵ شوال ، سال ۱۴۸ هجرى مدفن مطهر: قـبـر شريفش در قبرستان بقيع (واقع در مدينه منوره) در كنار قبر پدر و جدّ و عمويش امام حسن مجتبى (عليه السلام) مى باشد. ![]() |
||||||||||||||||||
|
|
|
|
3
|
||||||||||||||||||
|
عضو خودماني
![]() ![]()
![]() |
بنال ای دل![]() بنال ای دل که در نای زمان فریاد را کشتند بهین آموزگار مکتب ارشاد را کشتند اساتید جهان باید به سوک علم بنشینند که در دانشگه هستی، بزرگ استاد را کشتند به جرم پاسداری از حریم عترت و قرآن رئیس مذهب و الگوی عدل و داد را کشتند بجای اشک و خون دل، ببار ای آسمان زین غم که نور دیدگان سید امجاد را کشتند دریغ و درد کز بیداد منصور ستمگر به جرم یاری دین مظهر امداد را کشتند به جنّت مادرش زهرا پریشان کرده گیسو را که بهر حفظ قرآن شافع میعاد را کشتند من ژولیده میگویم ز نسل ساقی کوثر امام جانشین و پنجمین اولاد را کشتند "ژولیده نیشابوری" |
||||||||||||||||||
|
|
| تشكرها 5 |
|
|
4
|
||||||||||||||||||
|
عضو خودماني
![]() ![]()
![]() |
زندگینامه امام صادق (ع)![]() ![]() حضرت امام جعفر صادق عليه السلام رئيس مذهب جعفری ( شيعه ) در روز ۱۷ ربيع الاول سال ۸۳هجری چشم به جهان گشود . پدرش امام محمد باقر ( ع ) و مادرش "ام فروه " دختر قاسم بن محمد بن ابی بکر مي باشد. کنيه آن حضرت : "ابو عبدالله " و لقبش "صادق " است . حضرت صادق تا سن ۱۲سالگی معاصر جد گراميش حضرت سجاد بود و مسلما تربيت اوليه او تحت نظر آن بزرگوار صورت گرفته و امام ( ع ) از خرمن دانش جدش خوشه چينی کرده است . پس از رحلت امام چهارم مدت ۱۹سال نيز در خدمت پدر بزرگوارش امام محمد باقر ( ع ) زندگی کرد و با اين ترتيب ۳۱سال از دوران عمر خود را در خدمت جد و پدر بزرگوار خود که هر يک از آنان در زمان خويش حجت خدا بودند ، و از مبدأ فيض کسب نور مي نمودند گذرانيد . بنابراين صرف نظر از جنبه الهی و افاضات رحمانی که هر امامی آن را دار مي باشد ، بهره مندی از محضر پدر و جد بزرگوارش موجب شد که آن حضرت با استعداد ذاتی و شم علمی و ذکاوت بسيار ، به حد کمال علم و ادب رسيد و در عصر خود بزرگترين قهرمان علم و دانش گرديد . پس از درگذشت پدر بزرگوارش ۳۴سال نيز دوره امامت او بود که در اين مدت "مکتب جعفري " را پايه ريزی فرمود و موجب بازسازی و زنده نگهداشتن شريعت محمدی ( ص ) گرديد . زندگی پر بار امام جعفر صادق ( ع ) مصادف بود با خلافت پنج نفر از بنی اميه ( هشام بن عبدالملک - وليد بن يزيد - يزيد بن وليد - ابراهيم بن وليد - مروان حمار ) که هر يک به نحوی موجب تألم و تأثر و کدورت روح بلند امام معصوم ( ع ) را فراهم مي کرده اند ، و دو نفر از خلفای عباسی ( سفاح و منصور ) نيز در زمان امام ( ع ) مسند خلافت را تصاحب کردند و نشان دادند که در بيداد و ستم بر امويان پيشی گرفته اند ، چنانکه امام صادق ( ع ) در ۱۰سال آخر عمر شريفش درناامنی و ناراحتی بيشتری بسر مي برد . حضرت صادق ( ع ) بر اثر توطئه های منصور عباسی در سال ۱۴۸هجری مسموم و در قبرستان بقيع در مدينه مدفون شد . عمر شريفش در اين هنگام ۶۵ سال بود . از جهت اينکه عمر بيشتری نصيب ايشان شده است به "شيخ الائمه " موسوم است . حضرت امام صادق ( ع ) هفت پسر و سه دختر داشت . پس از حضرت صادق ( ع ) مقام امامت بنا به امر خدا به امام موسی کاظم ( ع ) منتقل گرديد . ديگر از فرزندان آن حضرت اسمعيل است که بزرگترين فرزند امام بوده و پيش از وفات حضرت صادق ( ع ) از دنيا رفته است . طايفه اسماعيليه به امامت وی قائلند . |
||||||||||||||||||
|
ویرایش توسط سفیر : ۱۳۸۷/۰۸/۲ در ساعت ۰۲:۰۰ بعد از ظهر |
|||||||||||||||||||
|
|
| تشكرها 5 |
|
|
5
|
||||||||||||||||||
|
عضو خودماني
![]() ![]()
![]() |
عصر امام صادق (ع)![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||||||||||||||||
|
ویرایش توسط سفیر : ۱۳۸۷/۰۸/۲ در ساعت ۰۱:۴۷ بعد از ظهر |
|||||||||||||||||||
|
|
| تشكرها 5 |
|
|
6
|
||||||||||||||||||
|
عضو خودماني
![]() ![]()
![]() |
اختلافات سياسی بين امويان و عباسيان و تقسيم شدن اسلام به فرقه های مختلف و ظهور عقايد مادی و نفوذ فلسفه يونان در کشورهای اسلامی ، موجب پيدايش يک نهضت علمی گرديد . نهضتی که پايه های آن بر حقايق مسلم استوار بود . چنين نهضتی لازم بود ، تا هم حقايق دينی را از ميان خرافات و موهومات و احاديث جعلی بيرون کشد و هم در برابر زنديقها و ماديها با نيروی منطق و قدرت استدلال مقاومت کند و آرای سست آنها را محکوم سازد .
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||||||||||||||||
|
|
| تشكرها 5 |
|
|
7
|
||||||||||||||||||
|
عضو خودماني
![]() ![]()
![]() |
غم صادق (علیه السلام)![]() ![]() ![]() دلم هواى بقیع دارد و غم صادق عزا گرفته دل من ز ماتم صادق دوباره بیرق مشكى به دست دل گیرم زنم به سینه كه آمد محرم صادق سلام من به بقیع و به تربت صادق سلام من به مدینه به غربت صادق سلام من به مدینه به آستان بقیع سلام من به بقیع و كبوتران بقیع سلام من به مزار معطّر صادق كه مثل ماه درخشد به آسمان بقیع سلام من به ششم ماه فاطمىّ بقیع سلام من به گل یاس هاشمىّ بقیع ![]() |
||||||||||||||||||
|
|
| تشكرها 5 |
|
|
8
|
||||||||||||||||||
|
كاربر ويژه
![]() ![]()
![]()
|
مرکز رسیدگی به امور مساجد بر آشنایی جوانان با مکتب امام صادق تأکید کرد
مرکز رسیدگی به امور مساجد طی بیانیهای شهادت امام صادق (ع) را تسلیت گفت و از ائمه جماعات خواست در برگزاری باشکوه این مراسم و آگاهسازی جوانان با مکتب و سیره آن امام تلاش کنند.به گزارش خبرگزاری مهر مرکز رسیدگی به امور مساجد طی بیانیهای اعلام کرد :در کشور امام صادق(ع) که در فرهنگ اهل بیت علیهالسلام ساری و جاری است و هرچه داریم از قال الباقر(ع) و قال الصادق(ع) است در سالروز شهادت رئیس مکتب فقه جعفری عموم مردم و عاشقان اهل بیت در مراسم عزاداری شهادت امام حعفر صادق (ع) وارث علوم رسالت حضور پر شور خواهند داشت. مرکز رسیدگی به امور مساجد شهادت امام صادق (ع) را به محضر حضرت ولی عصر (عج)، رهبر انقلاب اسلامی علما و مراجع عظام تقلید ، ائمه جمعه و جماعات، فعالان عرصه مسجد و عموم ملت ایران اسلامی و دوستداران اهل بیت در سراسر جهان تسلیت گفت. دراین بیانیه آمده است: این مرکز انتظار دارد ائمه جماعات نسبت به برگزاری با شکوه مراسم عزاداری امام جعفر صادق(ع) در مساجد همت گمارده و در آگاه سازی و آشنایی بیش از پیش جوانان با مکتب و سیره آن امام تلاش کنند. در بخشهایی از این بیانیه در توصیف امام صادق(ع) آمده است: دین به نام او زنده شد. درخت علم در بوستان کلام وی روئید و به برگ بارنشست. گلشن فضل و فقه و علم و کمال او میجوشید، حسودان و عنودان زبان به طعن میگشودند و تیغ دشمنی بر میکشیدند و پای حصومت پیش میگذاشتند. ولی کدام دانشور را میتوان شناخت و نام برد که از گنج دانش حضرت صادق بهره نبرده باشد؟ و کدام معلم را میتوان یافت که به اندازه او تربیت در مکتب عترت داشته باشد؟ حوزههای علمیه نقش شاگردی او را به سردرهای خویش نوشتهاند. فقیهان دین مدار خوشه جین حدیث و حکمت صادقیاند. |
||||||||||||||||||
|
|
| تشكرها 3 |
|
|
9
|
||||||||||||||||||
|
عضو خودماني
![]() ![]()
![]() |
خلق و خوی حضرت صادق (ع) ![]() حضرت صادق ( ع ) مانند پدران بزرگوار خود در کليه صفات نيکو و سجايای اخلاقی سرآمد روزگار بود . حضرت صادق ( ع ) دارای قلبی روشن به نور الهی و در احسان و انفاق به نيازمندان مانند اجداد خود بود . دارای حکمت و علم وسيع و نفوذ کلام و قدرت بيان بود . با کمال تواضع و در عين حال با نهايت مناعت طبع کارهای خود را شخصا انجام مي داد ، و در برابر آفتاب سوزان حجاز بيل به دست گرفته ، در مزرعه خود کشاورزی مي کرد و مي فرمود : اگر در اين حال پروردگار خود را ملاقات کنم خوشوقت خواهم بود ، زيرا به کد يمين و عرق جبين آذوقه و معيشت خود و خانواده ام را تأمين مي نمايم . ابن خلکان مي نويسد : امام صادق ( ع ) يکی از ائمه دوازده گانه مذهب اماميه و از سادات اهل بيت رسالت است . از اين جهت به وی صادق مي گفتند که هر چه مي گفت راست و درست بود و فضيلت او مشهورتر از آن است که گفته شود . مالک مي گويد : با حضرت صادق ( ع ) سفری به حج رفتم ، چون شترش به محل احرام رسيد ، امام صادق ( ع ) حالش تغيير کرد ، نزديک بود از مرکب بيفتد و هر چه مي خواست لبيک بگويد ، صدا در گلويش گير مي کرد . به او گفتم : ای پسر پيغمبر ، ناچار بايد بگويی لبيک ، در جوابم فرمود : چگونه جسارت کنم و بگويم لبيک ، مي ترسم خداوند در جوابم بگويد : لا لبيک ولا سعديک . |
||||||||||||||||||
|
|
| تشكرها 4 |
|
|
10
|
||||||||||||||||||
|
عضو خودماني
![]() ![]()
![]() |
غم صادق (علیه السلام)![]() ![]() سلام من به ششم ماه فاطمىّ بقیع سلام من به گل یاس هاشمىّ بقیع ز غربتش چه بگویم كه سینهها خون است براى صادق زهرا مدینه محزون است دلم دوباره به یاد رئیس مذهب سوخت كه ذكر غربت لیلى حدیث مجنون است همان كه غربتش از قبر خاكىاش پیداست امام صادق شیعه سلاله زهراست ز بس كه كینه و غربت به هم موافق شد هدف به تیر جسارت امام صادق شد همان كه فاطمه را بین كوچه زد گویا ز كینه قاتل این پیرمرد عاشق شد امام پیر و كهنسال شیعه را كشتند امان كه روح سبكبال شیعه را كشتند براى فاطمه از بى كسى سخن مىگفت براى مادرش از غربت وطن مىگفت به خاك حجرهاش از سوز سینه مىغلطید پسر به مادر خود از كتك زدن مىگفت از آن شبى كه زد او را ز كینه اِبْن ربیع دوانده در پىاش اندر مدینه ابن ربیع فضاى شهر مدینه به یاد او تار است هنوز سینه آن پیر عشق خونبار است هنور مىكشد او را عدو به دنبالش هنوز هم ز عدویش دلش به آزار است هنوز تلخى كامش به حسرت شهدى است هنوز چشم دلش به رسیدن مهدى است |
||||||||||||||||||
|
|
| تشكرها 4 |
![]() |
|
|
| کاربران در حال دیدن موضوع: 1 نفر (0 عضو و 1 مهمان) | |
| ابزارهای موضوع | جستجو در موضوع |
| نحوه نمایش | امتیاز به این موضوع |