جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید

موضوع: *-*-* مناظره امام صادق با منکرخـدا *-*-*
-
۱۳۸۷/۰۸/۰۳, ۱۴:۳۲ #1
- نوشته
- 4
- مورد تشکر
- 8 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
*-*-* مناظره امام صادق با منکرخـدا *-*-*
انكار وجود خدا
عصر امام صادق ـ عليه السّلام ـ بود، شخصي به نام «جعد بن درهم» به بدعتگذاري و مخالفت با
اسلام پرداخت و داراي جمعي طرفدار شد، و سرانجام در روز عيد قربان، اعدام گرديد.
او روزي مقداري خاك و آب در ميان شيشهاي ريخت، و پس از چند روز، حشرات و كرمهائي در
ميان آن شيشه، توليد شدند، او در ميان مردم آمد و چنين ادّعا كرد:
«اين حشرات و كرمها را من آفريدم، زيرا من سبب پيدايش آنها شدم،
بنابراين آفريدگار (و خداي) آنها من هستم»
گروهي از مسلمين اين موضوع را به امام صادق ـ عليه السّلام ـ خبر دادند، آن حضرت فرمود:
«به او بگوئيد: تعداد آن حشرات داخل شيشه چقدر است؟ تعداد نر و مادة آنها چقدر است؟،
وزن آنها چقدر است؟، و از او بخواهيد كه آنها را به شكل ديگري، تغيير دهد، زيرا كسي كه
خالق آنها است، توانائي براي تغيير شكل آنها نيز خواهد داشت»
آن گروه، با طرح همين پرسشها، با آن شخص خدانما، مناظره كردند، او از پاسخ به آن پرسشها
فروماند، و به اين ترتيب، نقشهاش نقش بر آب گرديد، و ترفند و حيلهاش فرو پاشيد. [1]
--------پی نوشت-----------------
[1] ـ سفينة البحار، ج 1، ص 157.
منبع: سایت اعتقادات
ویرایش توسط rozerezvan313 : ۱۳۸۷/۰۸/۰۳ در ساعت ۱۴:۴۷
-
-
۱۳۸۷/۰۸/۰۳, ۱۶:۳۵ #2
با سلام به شما دوست گرامی
یک سوال
یعنی شما واقعا فکر می کنید این جوابها درسته و در خور شخصی در حد امام جعفر صادق
فکر می کنم امام صادق بحث های بسیار بهتری دارند که میشه از اونها یاد کرد نه این سوال و جوابهای سطح پائین
یعنی اگه کسی بدونه توی شیشه چند تا موجود زنده هست یا وزن اونا رو داشته باشه یا بتونه جنسیت اونها رو تعیین کنه میشه خدا؟
وایا خدا تعداد موجودات رو به ما گفته یا اینکه چند تا نر و ماده از این نوع جاندار در روی زمین وجود داره یا وزن اونها که ما این سوالات رو از یک مدعی خدا بپرسیم
ایا اگه ما هم همین درخواست تغییر شکل دادن موجودات رو به اهل دین بدیم خدا در طرفه العینی اون موجود رو تغییر شکل میده؟ چون خالق اون موجود هست
بعد اگه کسی خواست ما می تونیم این تست رو انجام بدیم یا شروع می کنیم به دلیل اوردنهای مختلف و فرار از اصل موضوع
اگر اون فرد رفت داد زد که بابا اینها هم که ادعا می کنند خدایشان خالق همه موجودات هست نمی تواند موجودات افریده خودش را تغییر شکل بدهد و طبق استناد به این حرف امام صادق گفت پس اینها هم فقط مدعی هستند و دیگر هیچ
ما می خواهیم باز داد بزنیم که اینها کور دل هستند و دلایل و برهانهای مثل روز روشن را هم نمیبیند و فلان و فلان ؟
ولی اینجا چون امام یک چنینی جوابی دادند شد یک جواب کا ملا عقلی و جامع و مانع که دهن همه رو بست
واقعا شما باور می کنید ؟
البته من فکر می کنم نود درصد چیزهائی که ما منتصب به بزرگان می کنیم ساخته ها و خرافات هست که از روی علاقه به این بزرگواران نسبت می دهیم و مسلما خیلی از اینها رو فقط با عشق میشه قبول کرد نه عقل برای همین هم هر روز میبینیم کلی بر مخالفان و خورده گیران مذهب و بزرگان بیشتر میشه
لطفا دقت بیشتری بکنید که با رفتار و گفتارمان و منتصب کردن اینها به بزرگواران باعث زیر سوال رفتن این عزیزان نشویم
در گذر از جادهء زندگي آموختم :
ــ كه، ميتوان به رفتن ادامه داد خيلي بعد از آنكه تصور كني ديگر نميتواني .
-
۱۳۸۷/۰۸/۰۳, ۱۷:۵۱ #3
- نوشته
- 4
- مورد تشکر
- 8 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم
دوست گرامی ائمه ما در پاسخ به سوالات بسته به اندازه درک و فهم سوال کننده جواب میدادند.
-
۱۳۸۷/۰۸/۰۳, ۱۸:۱۱ #4
[QUOTE]جناب اومید..سلام
درروایت داریم..کلم الناس علی قدر عقولهم.... با مردم به اندازه درک و عقلشون صحبت کنید...
بر همین اساس امام صادق علیه السلام بر اساس سوال اون فرد که نشان دهنده مقدار عقلش بود... به او پاسخ داد..
اگه میخواست پاسخ فلسفی بده که او نمیفهمید اگه میفهمید که چنین سوالی از اساس نمی کرد... موفق باشید.
ویرایش توسط nanejoon : ۱۳۸۷/۰۸/۰۳ در ساعت ۱۸:۱۱
-
تشکرها 2
-
۱۳۸۷/۰۸/۰۳, ۱۹:۲۲ #5
با سلام
ممنون از جوابهای قشنگتون
ولی جناب روضه رضوان ایا به نظر شما هم و ایا هنوز هم حتی برای نوجوانان این جوابها قانع کننده یا جذاب هست ؟
که برای اون تاپیکی باز میشه و عنوان مناظره حضرت صادق و منکر خدا هم بر اون نهاده میشه ؟
و ایا ممکن نیست یکی ساده مثل من بیاد ببینه و بدون سوال رد بشه و پیش خودش بگه بابا تو رو خدا دلایل امامهای اینا رو ببین ؟
ایا اصلا مخاطبان اینتر نتی و رایانه ای در حدی پائین هستند که این گونه پاسخ ها رو قانع کننده بدونند ؟
( لطفا دوستان حمل بر جسارت نشه )
بازم ممنون
ویرایش توسط oomiidd : ۱۳۸۷/۰۸/۰۳ در ساعت ۱۹:۲۳
-
۱۳۸۷/۰۸/۰۳, ۲۳:۳۲ #6
- نوشته
- 641
- مورد تشکر
- 3,862 پست
- حضور
- 14 ساعت 4 دقیقه
- دریافت
- 84
- آپلود
- 9
- گالری
-
66
بسم الله الر حمن الر حيم
سلام عليكم و رحمة الله و انواره
دوست عزيز جناب اميد :
1. بيانات حضرات معصومين(عليهم السّلام) همه مفيد و با ارزش و قابل استفاده است و هميشه زنده و سازنده مي باشد. و نمي توان به اين دليل كه اين بيان حضرت بعضي ها را قانع نمي كند آن مطلب را بي فايده محسوب كنيم و كنارش بگذاريم.
2. البته اين فرمايش شما را قبول دارم كه در زمان حاضر اين گونه دلايل قانع كننده ي افراد نيست و دلايل محكم تر لازم است. خوب حضرت دلايل قوي تر و با ارزش تر هم دارند. كتاب توحيد مفضّل از آن جمله است . باز از آن هم بالا تر احاديث توحيدي ايشان در توحيد صدوق از آن جمله است. و....
3.خوب است در اين موضوع كه ادله ي امام صادق است در رد منكران خدا هم اين طور مطالب از حضرت نقل شود و هم آن طور تا تاپيك و اين موضوع جامع الاطراف باشد.
4.پيشنهاد مي كنم به جاي آنكه اين همه پست براي بحث در مورد ميزان ضرورت آن نقل كه شده بكنيم بنده و شما و ديگر دوستان ادله ي ديگر و عميق تري از حضرت در رد منكران خدا از منابع مختلف بياوريم تا به جاي آنكه اين تاپيك هم همچون ديگر تاپيك ها محل مجادله گردد ، غني تر گردد. ان شاء الله منتظر روايات ديگر و عميق تر متناسب با موضوع اين تاپيك از دوستان هستيم.
الحمد لله الذي جعلنا من المتمسّكين بولاية اميرالمومنين
زياده عرضي نيست.
التماس دعا
طارق
اي حيوان ناطق بدان:برباد فنا تا ندهي گرد خودي راهرگز نتوان ديد جمال احدي راو بدان فرودگاه شيطان خودبيني و تكبر است براي همين است كه شيطان به عزّت خدا قسم خورد همه را اغوا كند جز مخلَصين را و ويژگي انسان با اخلاص آن است كه آنقدر محو جمال و جلال خداست كه نه در فكر و نه در عمل هيچ توجهي به خويش ندارد.رابطه ي عكس ميان توجّه به خدا و تكبر بسيار مهم است در مسير سعادت انسان.
[SIGPIC][/SIGPIC]
-
تشکرها 3
-
۱۳۸۷/۰۸/۰۴, ۰۰:۲۲ #7
با سلام
جناب طارق ممنون از جواب شما
من هم امیدوارم دوستان بیشتری چون شما و کسانی که اطلاعات بهتر و بیشتری دارند در بحثها شرکت کنند تا ما هم بیشتر استفاده کنیم و بحثها مفید تر باشه
در مورد پستها هم نظرم با شما کمی فرق داره نمی دونم چرا تو این فروم این همه تاپیک چند پسته وجود داره و تعدادکمی به چند صفحه میرسه شاید یکی از دلایل همین عدم شرکت دوستان و عدم پیگیریها باشه برای همین معمولا خودم رو نسبت به تاپیکهائی که در اونها پست می زنم مقید می دونم ( هر چند دیگه دارم تو این فروم گم میشم از بس تاپیک داره )و تا جائی که بتونم سعی می کنم موضوع بیشتر باز بشه و بیشتر مورد بحث واقع بشه تا دوستان بیشتری به اون تاپیک ملحق بشن
شاید هم من کارم اشتباهه
بازم ممنون و موفق باشید
-
۱۳۸۷/۰۸/۰۴, ۰۲:۰۳ #8
«به او بگوئيد: تعداد آن حشرات داخل شيشه چقدر است؟ تعداد نر و مادة آنها چقدر است؟،
وزن آنها چقدر است؟، و از او بخواهيد كه آنها را به شكل ديگري، تغيير دهد، زيرا كسي كه
خالق آنها است، توانائي براي تغيير شكل آنها نيز خواهد داشت»
آن گروه، با طرح همين پرسشها، با آن شخص خدانما، مناظره كردند، او از پاسخ به آن پرسشها
فروماند، و به اين ترتيب، نقشهاش نقش بر آب گرديد، و ترفند و حيلهاش فرو پاشيد.
اگر نه که خدای ایشان هم دروغین و جعلی است!
هه هه !
-
۱۳۸۷/۰۸/۰۴, ۰۳:۰۲ #9
- نوشته
- 1,758
- مورد تشکر
- 3,252 پست
- حضور
- 6 ساعت 31 دقیقه
- دریافت
- 7
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
کسی که از حضرت نپرسید که تعدادشون چندتاست تا بگند اما فکر میکنم بهش فهمونده باشند که خالقش تو نیستی!!
شما ایمان می آوردید؟ اگه تعداد اون حشره ها را حضرت میگفتند یا خیر؟ این همه دلیل عقلی برای وجود خدا هست شما قبول نمی کنید!!! با تعداد پشه ها میخواهید ایمان بیاورید.
اگر تعداد اون حشرات را حضرت گفته بودند هم شما میگفتید از کجا معلوم؟
خنده دار از این حرف دلایلیست که شما برای اثبات خدا میخواهید!!
هه هه!
طیب
ویرایش توسط طیب : ۱۳۸۷/۰۸/۰۴ در ساعت ۰۳:۰۳
هر معرفتى كـــه بوىِ هستىِ تو داد *** ديوى است به ره، از آن حذر بايد كرد
سبحه بر کف، توبه بر لب،دل پر از شوق گناه/ معصيت را خنده مي آيد ز استغفار ما
أَلَيْسَ الصُّبْحُ بِقَرِيبٍ
-
تشکرها 2
-
۱۳۸۷/۰۸/۰۴, ۰۳:۰۷ #10
- نوشته
- 1,758
- مورد تشکر
- 3,252 پست
- حضور
- 6 ساعت 31 دقیقه
- دریافت
- 7
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
حالا خوب بوده که اون شخص خبر داشته که باید یک خالقی باشه!
بعضی ها که همونش را هم موندند توش. و تعداد پشه ها را نشستند میشمارند!
طیب
هر معرفتى كـــه بوىِ هستىِ تو داد *** ديوى است به ره، از آن حذر بايد كرد
سبحه بر کف، توبه بر لب،دل پر از شوق گناه/ معصيت را خنده مي آيد ز استغفار ما
أَلَيْسَ الصُّبْحُ بِقَرِيبٍ
-
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری