-
۱۳۸۷/۰۸/۰۸, ۰۷:۱۳ #1
- تاریخ عضویت
خرداد ۱۳۸۷
- نوشته
- 53
- مورد تشکر
- 86 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
نفوذ قرآن در دلها
نفوذ قرآن در دلها
رؤساي عرب با شنيدن قرآن منقلب ميشدند. يكي از آنها اسعد بن زراره كه يكي ازسران خزرج مدينه بود براي كمك خواستن به مكه وارد شد. قريش در هنگام رفتن به طوافكعبه گوشهاي او را با پنبه پر كردند كه صداي قرآن پيامبر را نشنود، و او در دوردوم طاقت نياورد؛ پنبهها را دور انداخت و نزد رسول الله آمد و گفت: تو مردم را بهچه دعوت ميكني؟ فرمود: به سوي خداي يگانه. گفت: از آنچه ميخواندي به من نيزبخوان. رسول الله آيه 151 تا 152 53 سوره انعام را به او خواند:
قل تعالوا اتل ما حرم ربكم عليكم اَن لاتشركوا به شيأ و بالوالدين احساناًولاتقتلوا اولادكم خشيته املاق، نحن نرزقكم و اياهّم و لاتقربوا الفواحش ماظهر منهاو مابطن و لاتقتلوا النفس الّتي حرم الله الاّ بالحقّ، ذالك ما وصّيكم بِهِ ولعّلكمتعقلون.
بيائيد بخوانيم براي شما آن چه را پروردگارتان براي شما حرام كرده است: به خداشريك قرار ندهيد به پدر و مادر نيكي كنيد و فرزندانتان را از ترس فقر نكشيد، ما شماو آنها را روزي ميدهيم. از زشتيهاي پنهان و آشكار دوري كنيد. خونها را بناحقنريزيد. اين سفارشهاي خدا جهت تنبه و بيداري شماست. اميد است درك كنند.
جهت تلخيص فقط ترجمه آيه دوم را ذكر ميكنيم:
به اموال يتيم جز با جهات پسنديده نزديك نشويد و پيمانه و ترازو را با راستي وعدالت بكشيد و عمل كنيد و به هر كس جز به مقدار توانائيش تكليف نكنيد و در گفتارتانطرفدار حق باشيد، هر چند به زيانتان باشد. به پيمان خدا وفادار باشيد. اين پندهايخدا است بر شما.
اسعد از شنيدن اين آيات چنان منقلب شد كه بياختيار فرياد زد: من گواهي ميدهمكه معبود شايستهاي جز خداي يگانه نيست و تو يا محمد(ص) رسول او هستي و قرآن تو ودين تو حق است. من مسلمان شدم.1
و همانا اسعد يكي از نقباي دوازدهگانه است كه رسول خدا با تعيين جبرئيل از مياناصحابش او را انتخاب نمود. نقابت يك سازمان سرپرستي است كه در امت موسي همبوده2و اين نقابت پس از رسولالله متروك ماند و در زمان خلافت عباسيهادر سال 250 بين سادات احياء گرديد تا زمان صفويه و قاجار ادامه داشت3واسعد بن زراره در ماه شوال سال اول هجرت وفات نمود. او اولين كسي بود كه در بقيع بهخاك رفت. 4
1- سيره ابن هشام اسدالغابر ج 1 ص 69
2- معجم الرجال آيت الله خويي ج 3 ص 84.
3- دائره المعارف اسلامي ج 10 ص 187
4- تحفه الآحباب ص 19
YA ALI
-
تشکرها 3
-
۱۳۸۷/۰۸/۰۸, ۱۰:۴۶ #2
- تاریخ عضویت
اسفند ۱۳۸۵
- نوشته
- 1,799
- مورد تشکر
- 3,021 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
-
18
بنام خدا
قرآن كتابيست اعجاب برانگيز و خورشيديست تابناك كه از انوار بى نهايت او ، هر كس به اندازه وسعش ، خوشه اى از معارف آن مى چيند . اين كتاب هيچ گونه نقابى برچهره ندارد و همه چيز خود را آشكار نموده تا تشنگان حقيقت جو را سيراب و عوامان ظاهر بين را هدايت نمايد .بيشتر اشاره آيات قرآنى با روح انسان مى باشد و روح است كه كلام حق را درك مى كند• و شيرينى سخن خدا را مى چشد و درخت روح را با آيات قرآنى آبيارى كنيم مبادا با غير كلام خدا اين حيات نهال دائمى را بخشكانيم . و همچنين درد روحى خودمان را با قرآن درمان كنيم (اسراء ، 82) «القلب حرم الله فلاتسكن حرم لله غير الله ;(1) روح انسان حرم خداست ; در حرم خدا ، غير خدا را اسكان ندهيد» و روح خود را ميزبان خدا قرار بدهيد . بهمين علت بيشتر توجه قرآن به تزكيه نفس ، روشنائى قلب ، صفاى دل (2)، مى باشد حتى تزكيه نفوس اجتمائى را نيز توصيه مى كند(مائده ، 2) چون اينها ، پايه و اساس شناخت و حركت بسوى كمال مطلق است .
وصف قرآن در هيچ واژه اى نمى گنجد و علمش در هيچ دفترى . چون با روح و مذاق مردم بيابان نشين اعراب گرفته تا عصر تمدن و صنعت امروزه سخن مى گويد و روح گمگشته آنها را هدايت و تسكين مى بخشد .
********
1 . آشنايى با قرآن : مرتضى مطهرى ، ص 63 ، انتشارات صدرا .2 . بحار الانوار ، علامه مجلسى ، ج 70 ، ص 25 .
-
تشکر
-
۱۳۸۷/۰۸/۰۸, ۱۰:۴۹ #3
- تاریخ عضویت
اسفند ۱۳۸۵
- نوشته
- 1,799
- مورد تشکر
- 3,021 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
-
18
بنام خدا
فهم باطن و حقيقت قرآن ، لازمه اش روح سالم و پاك و لطيف مى باشد تا نتوانيم اين روح درونى خودمان را رام كنيم هرگز نتوانيم با روح الهى مأنوس شويم .6 . انسان كامل ، مرتضى مطهرى ، ص 26 ، انتشارات صدرا .
موانع تأثير قرآن بر روح :
بيمارى روحى ، شديدترين بيماريهاست ;(1) كه حتى مى تواند كل بدن فيزيكى را هم احاطه كند . روح همچون آئينه صاف با كوچكترين گرد و خاك ، متأثر مى شود و غبار بر چهره آن مى نشيند و حقيقت را منعكس نمى كند و اگر كسى بتواند اين موانع را از راه خود بردارد ; مى تواند خدا را با چشم دل ببيند .
اگر بتوانيم صفات شيطانى (حجر ، 10) را از خودمان دور كنيم ; هرگز شيطان نمى تواند به وعده هاى خود جامه عمل بپوشاند و روح ما را با لكّه هاى سياه رنگين كند . امام جعفر صادق(ع) فرمودند : «در قلب انسان ، نقطه هايى از سفيدى وجود دارد هر گناهى كه انجام مى گيرد آن نقطه سفيدى تبديل به سياهى مى شود و اگر ادامه داشته باشد سياهى غلبه پيدا مى كند و ديگر بسوى خير باز نمى گردد» صفات شيطانى ، شامل كليه انحرافاتى كه ما را از كاروان هدايت باز مى دارد ; شامل مى شود از جمله :
الف : تكبر و خود برتر بينى (2) و غرور بى جا . همه اينها موجب فراموشى خدا و غفلت از بندگى حق مى شود .
ب : غيبت و تهمت (حجرات ، 12) با روح انسان سازگارى ندارد تا چهل شبانه روز ، مانع قبول عبادتها مى گردد .
ج : دوستى و دشمنىمائده ، 8) انسان حتى دوستى ها و دشمنى ها را هم براى خدا بخواهد و الا از بسيارى امور غافل مى ماند .
د : كفرعنكبوت ، 47) كفر اگر به معناى حقيقى خود (انكار معاد و خدا) هم نباشد بلكه به معناى پوشاندن بعضى از حقايق و عمل نكردن به احكام اسلامى باشد ; باز صدق مى كند .
هـ : ظلمعنكبوت ، 49) اين ظلم ، كليت دارد حتى به خانواده ، حيوانات ، جسم خود.. .را شامل مى شود .
و : پيروى از هوا و هوسقصص ، 50) بيشترين انحرافات انسان ، پيروى ار هوا و هوس است كه حجابى بر چهره روح مى پوشاند در حالى كه با خواسته هاى الهى در تضاد است .
ز : شهوترانى ، انسان را غرق لذت زودگذر دنيائى مى نمايد و از لذت معنوى غافل مى كند امام جعفر صادق(ع)مى فرمايد : «خداوند آسانترين كارى را كه با بنده شهوتران خود انجام مى دهد آن است كه از لذت مناجات با خود محروم مى سازد .»(3)
ح : دنيازدگى : اگر كسى خود را محصور به اين دنيا كند و متعلقات آن را (همسر ، مال ، فرزند ، قدرت .. .) هدف قرار بدهد و نه وسيله . و به آن طمع و حرص داشته باشد ; روح انسان را كدر مى سازد(4) و انسان را در گناه غرق مى كند (همچنين ; حسد و حس انتقامگيرى .. .)(5) در آن هنگام نيازهاى اصلى روحى خود را فراموش مى كند .(6)
********
1 . شمس : 9/ مطففين : 14/ انفال : 29/ عنكبوت : 29 .
2 . «اشدّ من مرض البدن مرض القلب » نهج البلاغه : حكمت 388 .
3 . جاثيه ، 8ـ9ـ21 ; نوح ، 71 ; لقمان ، 31
4 . بنقل از اخلاق اسلامى : محمد على سادات ، ص 158 ، انتشارات سمت .
5 . بحار الانوار ، علامه مجلسى ، ج 82 ، ص 143 / همان ، ج 14 ، ص 310
ویرایش توسط meshkaat : ۱۳۸۷/۰۸/۰۸ در ساعت ۱۰:۵۰
-
تشکر
-
۱۳۸۷/۰۸/۰۸, ۱۱:۳۴ #4
- تاریخ عضویت
شهريور ۱۳۸۷
- نوشته
- 2,087
- مورد تشکر
- 2,686 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 1
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
قرآن (نام پارسی: نِبی، کتاب دینی اسلام و یکی از ثقلین است. قرآن که از ریشهٔ «قرء» گرفته شدهاست که معنی لغوی آن «جمع نمودن، فراهم کردن و همچنین خواندن» است. در سوره علق به این معنی اشاره میشود.
در باور مسلمانان، این کتاب در یک دورهٔ ۲۳ ساله از جانب خدا و از طریق جبرئیل بر محمد، که آخرین پیامبر میخوانندش، فروفرستاده شدهاست. مجموع این فروفرستادهها (وحی) به گونهٔ کتابی گردآوری شده که قرآن نام دارد. قرآن دارای ۳۰ جزء، ۱۱۴ سوره و ۶۲۳۶(عدد کوفی)=۶۲۲۶(عدد شامی)=۶۲۱۴(عدد مدنی)=۶۲۰۴(عدد بصری) آیه است.
مسلمانان قرآن را کتاب مقدس دین خود میدانند و از آن با القابی چون «کریم» و «مجید» یاد میکنند. برای ایشان، این کتاب بازآفرینی زمینی از مفاهیم اصلی آسمانیست که ابدی و ازلی هستند. قرآن خود را به عنوان «لوح حفاظتشده» («اللَوح المحفوظ»، ۸۵:۲۲) میخواند.
ویرایش توسط rana_ : ۱۳۸۷/۰۸/۰۸ در ساعت ۱۱:۳۴
بهترين كارها سه كار است:
تواضع به هنگام دولت ، عفو هنگام قدرت و بخشش بدون منت
پيامبر اكرم (ص)
http://www.hamdardi.com/my_documents....com_8.com.jpg
-
تشکرها 2
-
۱۳۸۹/۱۱/۱۴, ۲۲:۲۰ #5
- تاریخ عضویت
فروردين ۱۳۸۹
- نوشته
- 2,250
- مورد تشکر
- 8,184 پست
- حضور
- 45 روز 13 ساعت 49 دقیقه
- دریافت
- 30
- آپلود
- 0
- گالری
-
2
أَيَوَدُّ أَحَدُكُمْ أنْ تَكُونَ لَهُ جَنَّةٌ مِنْ نَخيلٍ وَ أَعْنابٍ
تَجْري مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهارُ لهُ فيها مِنْ كُلِّ الثَّمَراتِ
وَ أَصابَهُ الْكِبَرُ وَ لَهُ ذُرِّيَّةٌ ضُعَفاءُ
فأَصابَها إِعْصارٌ فيهِ نارٌ فَاحْتَرَقَتْ
كَذلِكَ يُبَيِّنُ اللّهُ لَكُمُ الْآياتِ لَعَلَّكُمْ تَتَفَكَّرُونَ
آيا كسى از شما دوست دارد كه باغى از درختان خرما و انگور داشته باشد
كه از زير آنها نهرها روان است، و براى او در آن از هر گونه ميوهاى باشد،
و در حالى كه او را پيرى رسيده و فرزندانى خردسال دارد،
گردبادى آتشين بر آن زند و بسوزد؟
اين گونه، خداوند آيات را براى شما روشن مىگرداند، باشد كه شما بينديشيد.
سوره بقره آیه 266 آیه 7
روزی به طبیب عشق با صدق و صفا
گفتم که کجا روم، چیست دوا؟!
گفتا که اگر علاج دردت خواهی
بشتاب به دربار شه طوس رضا
-
تشکرها 2
-
۱۳۸۹/۱۱/۱۵, ۱۳:۱۷ #6
- تاریخ عضویت
فروردين ۱۳۸۹
- نوشته
- 3,215
- مورد تشکر
- 9,897 پست
- حضور
- 99 روز 15 ساعت 4 دقیقه
- دریافت
- 15
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
سوره مبارکه یس را بخوانیم که قلب قرآن است و قلب را در عین لطافت در مقابل مصائب محکم میکند
سوره مبارکه قدر را بخوانیم که باعث درک مفاهیم مخفی قرآن میشود
التماس دعا
شبی مجنون به لیلی گفت کِی معشوق بی همتا
تو را عاشق شود پیدا ولی......
-
تشکرها 3
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری