جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید   

موضوع: قرآن، رمز موفقيت پيامبر

شروع کننده موضوع

نوشته
    53
    مورد تشکر
    86 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

قرآن، رمز موفقيت پيامبر

قرآن، رمز موفقيت پيامبر

بنا به شهادت تاريخ عمده رمز موفقيت رسول اكرم(ص) قرآن بود. مخصوصاً در مكهدستور به تشريع احكام دستور نيامده بود، جز منع شرك و تحريم ربا، و آن نمازي كهمسلمانان به صورت فرادا يا با جماعت مي‌خواندند، به رغبت بود نه وجوب و با نماز درمدينه تفاوت‌ها داشت، از جمله ركوع نداشت، از قيام به سجود مي‌شدند و به تشهّد نمازختم مي‌كردند.1
    بيشتر فعاليت پيامبر در مكه تلقي وحي و القاء آيات قرآن بود و قسمت اعظم سوره‌هادر مكّه نازل شده است. از 114 سوره قرآن هشتاد شش سوره در مكه نازل شده است. والبته بيشتر سوره‌هاي مكي كوتاه و گاهي سه يا چهار آيه است.
    ولكن كمي بيشتر از ربع در مدينه نازل شده كه بيشتر در بيان احكام است. در عددآيات بين 6204 و 6214 و 6219 و 6225 بين اهل مكه و مدينه و شام و بصره و كوفهاختلاف است تعداد هزار و ششصد چند آيه از آن در مدينه نازل شده است.
    طفيل بن عمر شاعر صاحب قبيله و دانشمند وارد مكه شد. جاسوسان قريش فهميدند كهطفيل به منظور گرويدن به آئين پيامبر آمده و اسلام او به قريش بسيار گران و سنگينبود. پس با عزمي ‌گران صحنه بساط سوء تبليغات را گستردند پيش طفيل و به گريه وقيافه مظلومانه درآمدند و گفتند: اين مرد كه كنار كعبه نماز مي‌خواند اتحاد ما رابهم زده، نفاق بر ما افكنده، مي‌ترسيم قبيله‌ات را از تو متفرق سازد. طفيل ازسخنان آنها متأثر شد. مي‌گويد: تصميم گرفتم صبحگاهان كه براي طواف مي‌روم به او حرفنزنم، فلذا پنبه توي گوش‌هايم كردم وارد مسجد شدم. ناگهان يك مرتبه كلام بسيارشيريني بگوشم رسيد كه بيش از حدّ احساس لذّت كردم. به خود گفتم مادرت بعزايت نشيند! تو يك شاعر دانشمندي، چرا به حرف بزچران‌ها و جهال مكه گوش مي‌كني؟ پنبه‌ها را دورانداختم و نخواستم در مسجد با او تماس بگيرم. به خانه رفت و در خانه به محضرشرسيدم. جريان قريش را بازگو كردم و گفتم اكنون آئين خود را به من تعليم كن و مقداريقرآن به من ياد بده.
    رسول خدا آئين اسلام را به من تعليم فرمود در حالي كه تا آن روز معقول‌تر از آنآئين در زندگي خود نشنيده بودم به حضرتش عرض كردم: من رئيس قبيله هستم، آئين شما رادر ميان قبيله نشر خواهم داد. تا روز حادثه جنگ خيبر نشر داد و در آن روز با هفتاديا هشتاد خانواده مسلمان به رسول خدا پيوست.2

1- مقدمه نهج الفصاحه، ص 46 به نقل از ابن ابي الحديد
    2- اسدالغابه، ج 3 ص 55

ویرایش توسط Moamma : ۱۳۹۲/۰۲/۲۹ در ساعت ۲۱:۳۲ دلیل: تصحیح نوع فونت و اندازه فونت
    YA ALI

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

کلمات کلیدی این موضوع

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری