صفحه 1 از 4 123 ... آخرین
جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید   

موضوع: ੂੂੂپایگاه اطلاعاتی درد کمرੂੂੂ

شروع کننده موضوع

نوشته
    2,954
    مورد تشکر
    6,046 پست
    حضور
    16 روز 10 ساعت 17 دقیقه
    دریافت
    11
    آپلود
    0
    گالری
    611

عصبانی ੂੂੂپایگاه اطلاعاتی درد کمرੂੂੂ

بخش تحتاني كمر معمولاً نسبت به اين مشكلات آسيب‌پذيرتر مي‌باشد. چون اين بخش وزن بيشتر بدن را تحمل كرده و تحت فشار دائمي ناشي از حركاتي مثل خم شدن و تحرك است. در موارد كم، درد كمر ممكن است ناشي از اختلالات زمينه‌اي مثل افتادگي و بيرون‌زدگي ديسك در نخاع باشد.

بسياري از افراد درد كمر را گاهي در زندگي‌شان تجربه كرده‌اند. اما در خيلي از موارد مي‌توان از آن اجتناب كرد. دانستن اين موضوع كه چگونه فعاليت‌هاي فيزيكي خود را به طور صحيح انجام دهيم، شامل اينكه چگونه وسايل و اجسام را بلند و حمل كنيم مي‌تواند به پيشگيري از كمردرد كمك كنند

فردي كه دچار كمردرد مي‌شود نسبت به ساير بيماري‌ها ممكن است روزهاي بيشتري از كار غيبت نمايد. در خيلي از موارد، درد كمر تنها يك هفته طول مي‌كشد اما در بسياري از افراد مشكل درمان مي‌شود. در تعداد كمي از افراد، درد كمر به طور دائم باعث ناتواني طولاني‌مدت مي‌شود. درد كمر معمولاً توسط تخريب كوچكي از ليگامان‌ها و عضلات كمر ايجاد مي‌شود.

**بر روی گزینه مورد نظر کلیک کنید**

راههای درمان درد کمر

ویرایش توسط Moamma : ۱۳۸۷/۰۸/۱۳ در ساعت ۰۳:۰۹

یارب

يا رب منم جويان تو يا خود تويى جويان من

اى ننگ من تا من منم من ديگرم تو ديگرى

2. تشکرها 3

شروع کننده موضوع

نوشته
    2,954
    مورد تشکر
    6,046 پست
    حضور
    16 روز 10 ساعت 17 دقیقه
    دریافت
    11
    آپلود
    0
    گالری
    611

عللهای کمر درد

عللهای کمر درد

دردكمر ممكن است ناگهان شروع شده و يا تدريجي باشد. كمردرد حاد، اغلب با صدمات فيزيكي به دنبال بلند كردن وسايل سنگين و يا فعاليت‌هايي مثل حفر چاه و يا كار كردن در باغ ايجاد مي‌شود. درد معمولاً به علت كشيدگي عضلات و يا رباط‌ها ايجاد مي شود. صدمات ممكن است با فعاليت كردن تشديد شوند. در خيلي از موارد، علايم طي 2 تا 14 روز برطرف مي‌شوند.

درد كمري كه پايدار باشد ممكن است با تغيير وضعيت بهتر شود. به عنوان مثال وقتي سوي ميز و نشسته‌ايد و كارها در حال رانندگي هستيد. درد ممكن است با فشارهاي عاطفي و تنش و استرس بيشتر شود. هنگام بارداري نيز ممكن است درد بيشتر شود. زيرا مادر باردار بايد اضافه وزن ناشي از بارداري و جنين را تحمل كند همچنين به علت تأثيرات هورموني رباط‌ها نرم‌تر مي‌شوند دليل ديگر كمردرد افتادگي و يا ديسك كمر است كه به دليل فشارهاي اعصاب نخاعي و يا طناب نخاعي ايجاد مي‌شود.
    درد کمردر اين كمردردها ممكن است ناگهاني باشد و يا تدريجي شروع شود و همراه با سياتيك مي‌باشد كه در اين صورت درد در پشت يك يا هر دو پا احتمال مي‌شود.

كمردرد دائمي ممكن است همراه با اختلالات مفصلي باشد. در افراد بالاي 45سال شايع‌ترين علت كمردرد استئوآرتريت است، در حاليكه در افراد جوان‌تر ممكن است در اثر اسپونديلت انكلوزان است كه معاصل نخاعي را تحت تأثير قرار مي‌دهد.

در موارد كمتر شايع، كمردرد ناشي از اختلالات استخواني مثل بيماري پاژت استخوان و يا سرطان استخوان و يا سرطان‌هايي كه به استخوان‌ها هم دست‌اندازي كرده‌اند و ممكن است ايجاد شود.

در بعضي موارد، اختلالاتي كه ارگان‌هاي داخلي را تحت تأثير قرار مي‌دهند مي‌توانند موجب ايجاد درد در كمر شوند. مثل اختلالات مربوط به دستگاه تناسلي زنان بيماري‌هاي التهابي و عفونت‌هاي سيستم ادراري مثل پروستاتيت.

عللهای کمر درد:
    00استئو اسکلروز

00درد کمر وضعیتی

00تنگی کانال نخاعی

00آبسه های این منطقه

00بیماریهای روانپزشکی

00آرتروز مهر ه های کمر

00اسپوندیلیت انکیلوزان1

00اسپوندیلیت انکیلوزان2

00عفونت های این منطقه

00سرطان های این منطقه

00کمر درد با علت نامشخص

00شکستگی های مهره ای

00پوکی استخوان این منطقه

00آراکنوئیدیت چسبنده کمری

00رگ به رگ شدن و کشیدگی ها

00سایر منشاء های لگنی کمردرد

00درد های ارجاعی ناشی از بیمار های احشائی

00درد کمر ناشی از بیماریهای قسمت تحتانی شکم

00درد ناحیه خاجی در بیماریهای زنانه ودستگاه تناسلی

00درد مهره ای تحتانی سینه ای یا فوقانی کمر ناشی ازبیماری شکمی
    ==facet joint hypertrophia

ویرایش توسط Moamma : ۱۳۸۷/۰۸/۱۳ در ساعت ۰۳:۳۸

یارب

4. تشکر

شروع کننده موضوع

نوشته
    2,954
    مورد تشکر
    6,046 پست
    حضور
    16 روز 10 ساعت 17 دقیقه
    دریافت
    11
    آپلود
    0
    گالری
    611

قسمت اول عللهای درد کمر

قسمت اول عللهای درد کمر

**صدمات:
    یک علت مهم برای کمر درد حاد است. درد پشت و ناتوانی در حرکت کردن وجود داره

**رگ به رگ شدن و کشیدگی ها:
    اصطلاح رگ به رگ شدن کمر:کشیدگی هایا اسپاسم عضله مکانیکی برای آسیب های خفیف خود محدود شونده ناشی از بلند کردن اجسام سنگین افتادن یا کاهش سرعت ناگهانی نظیر حادثه اتومبیل بکار میروند.
    معمولا درد محدود به قسمت تحتانی پشت بوده و به نشیمنگاه با اندام تحتانی انتشار نمی یابد. بیماران دچار کمر درد و اسپاسم عضلات اطراف کمری اغلب وضعیتهای غیر معمول به خود میگیرند.

**شکستگی های مهره ای:
    میتونه به علت ضربه باشه :

مثلا افتادن از بلندی و یا خم شدن ها ناگهانی و یا اینکه هیچ ضربه ای هم رخ نداده و استخوان بطور خو د بخود شکسته میشه چون استخوان دچار بیماری هایی شده مثل:
    • نرمی استخوان
    • پرکار شدن غده پاراتیروئید
    • پر کارشدن تیروئید
    • میلوم متعدد
    • سرطان از جای دیگه به استخوان
    • و یا مصرف کورتون
    • علائم بالینی
    • نشانه های عصبی
    • و ظاهر رادیوگرافیک ستون مهره تشخیص را محرز میکند.
    **تنگی کانال نخاعی:
    درد پشت یا نشیمنگاه یا اندام تحتانی که با راه رفتن یا ایستادن ایجاد میشود. درد با نشستن بهبود می یابد. علائم در اندام تحتانی معمولا دو طرفه است. ممکنه ضعف ناحیه ای نبود حس یا تغییرات رفلکس ها وجود داشته باشد. بر خلاف مشکلات عروقی علائم حتی با ایستادن هم ایجاد میشه. و بر خلاف دیسک کمری علائم با نشستن تسکین می یابد. ندرتا ممکنه فلج و یا عدم کنترل ادرار رخ بدهد. هم مادرزادی هست و هم اکتسابی.

**:facet joint hypertrophia
    که به اسم فارسی هیپرتروفی مفصل مسطح نامیده میشه
    میتونه علائمی شبیه دیسک بده. ممکنه اینها هم مثل بیماران دیسک کمر
    دچار مشکلات ضعف حرکتی منطقه ای بشن یا اینکه رفلکس هاشون کاهش پیدا کنه یا اینکه فقدان حس منطقه ای داشته باشن.
    اکثر اینها با رادیوگرافی قابل تشخیص است.

**آراکنوئیدیت چسبنده کمری:
    علائمی مثل دیسک کمر میده. درد پشت و اندام تحتانی به همراه تغییرات حرکتی حسی و رفلکسی ایجاد میکند. اغلب به دنبال عفونت اون منطقه و یا اینکه به دنبال این علل هست. جراحی های متعدد کمری عفونت های مزمن نخاعی, تزریق های داخل نخاعی استروئید و داروهای بی حس کننده و اجسام خارجی.با MRI بخوبی تشخیص داده میشه

**آرتروز مهر ه های کمر:
    اغلب در سنین بالا هست.و بیشتر ستون فقرات گردنی و کمری خاجی رو گرفتار میکنه.اغلب بیماران از درد پشتی که با حرکت افزایش پیدا میکنه و با سفتی و محدودیت حرکت همراه است شکایت دارند.اکثر نمیتونید ارتباط درستی بین مشاهدات رادیولوژی و علائم بالینی پیدا کنید.به ندرت ممکنه که آرتروز این قسمت باعث ایجاد بیماری دم اسب بشه

**استئو اسکلروز:
    به سهولت در بررسی های رادیولوژی پیدا میشه. ممکن است درد پشت ایجاد کند ممکن است ایجاد نکند. فشار روی نخاع یا ریشه عصبی ممکن است ناشی از تجاوز رشد استخوانی به داخل کانال نخاعی یا سوراخهای بین مهره ای باشد.

یارب

6. تشکر

شروع کننده موضوع

نوشته
    2,954
    مورد تشکر
    6,046 پست
    حضور
    16 روز 10 ساعت 17 دقیقه
    دریافت
    11
    آپلود
    0
    گالری
    611

قسمت دوم عللهای دردکمر

قسمت دوم عللهای دردکمر

**درد کمر ناشی از بیماریهای قسمت تحتانی شکم:
    اختلالات التهابی روده.. مثل کولیت یا دیورتیکولیت یا سرطان های روده بزرگ-

**درد مهره ای تحتانی سینه ای یا فوقانی کمر ناشی از بیماری شکمی:
    00زخم معده
    00عفونت خون
    00سکته قلبی
    00کولیک کلیوی
    00دیورتیکولیت ها
    00بیماری لوزالمعده
    00ظهور ناگهانی درد کمر
    00درد گرفتاری لایه دور ریه
    00درد پشت غیر اختصاصی
    00توده هایی در ناحیه اطراف ستون مهره ها
    00گشاد شدگی عروق بزرگ شریانی( آنوریسم ها)
    00در کسی که از داروهای ضد انعقاد استفاده میکند.

**سایر منشاء های لگنی کمردرد:
    00نکروز
    00حاملگی
    00تشعشع
    00پروستاتیت مزمن
    00سرطان پروستات
    00متاستاز به ستون فقرات
    00 بیماری های کلیه و حالب
    00تهاجم سرطان ها به اعصاب لگنی
    00منابع دردکمری خاجی از منشاء دستگاه ادراری و تناسلی
    00 معمولا ضایعات مثانه و بیضه ها درد پشت ایجاد نمیکنند.

**درد ناحیه خاجی در بیماریهای زنانه ودستگاه تناسلی:

اندام های لگنی بندرت موجب کمر درد میشوندبه جز اختلالات زنانگی که رباط رحمی خاجی را گرفتار میکنند.درد به ناحیه خاجی ارجاع میشود.
    • آندوتریوز
    • درد قائدگی
    • سرطان رحم
    • وضعیت نابجای رحم
    **درد های ارجاعی ناشی از بیمار های احشائی:
    بیماریهای لگن, شکم یا توراکس ممکن است دردی ارجاعی به بخش خلفی سگمان نخاعی که به اندام بیمار عصب میدهدایجاد کنند. گاهی ممکن است درد پشت اولین و تنها علامت باشد .
    بطور کلی درد بیماریهای لگنی به ناحیه خاجی, بیماریهای قسمت های تحتانی شکم به ناحیه کمری( اطراف مهره های دوم تا چهارم کمری) و بیماریهای قسمت فوقانی شکم به ناحیه قفسه سینه یا کمری( هشتمین مهره سینه ای تا دومین مهره کمری) ارجاع میشود.
    نشانه های موضعی( درد در لمس ستون مهره, اسپاسم عضلات پارااسپاینال) وجود ندارند و حرکات طبیعی ستون فقرات دردناک نبوده یا حد اقل درد را دارند

یارب

8. تشکر

شروع کننده موضوع

نوشته
    2,954
    مورد تشکر
    6,046 پست
    حضور
    16 روز 10 ساعت 17 دقیقه
    دریافت
    11
    آپلود
    0
    گالری
    611

قسمت سوم عللهای دردکمر

قسمت سوم عللهای دردکمر

**درد کمر وضعیتی:
    گروهی از بیماران دچار کمر درد مزمن غیر اختصاصی هستند که در آن ها علی رغم بررسی های مفصل هیچ ضایعه آناتومیک
    یا پاتولوژیکی نمیتوان یافت. این افراد از درد پشت مبهم منتشری شکایت دارند که با نشستن یا ایستادن طولانی به وجود آمده و با استراحت تسکین می یابد. معاینه بالینی چیزی را به جز یک وضعیت نامناسب بدنی آشکار نمیکند. بررسی های تصویری و ارزیابی های آزمایشگاهی طبیعی هستند. بعضی اوقات ورزش های تقویت کننده عضلات شکمی وجنب مهره ای اثر درمانی دارد.

**بیماریهای روانپزشکی:
    ممکن است در بیماران دچار هیستری جبرانی, تمارض, سوء مصرف مواد, حالات اضطرابی مزمن یا افسردگی با کمر درد مزمن(clbp) مواجه شد. بسیاری از بیماران دچار (clbp) قبل از شروع درد پشت خود سابقه ای از ناخوش روانپزشکی(
    افسردگی, اضطراب, سوء مصرف مواد) یا ترومای دوران کودکی( سوء استفاده بدنی یا جسمی) دارند. به منظور حذف بیمارانی که اختلال واضح روانپزشکی را دارند..از آن جا که این افراد در معرض خطر بالائی برای یک پیامد جراحی ضعیف هستند..
    از ارزیابی روانی قبل از عمل استفاده شده است. مهم است ک مطمئن شویم در این بیماران درد پشت نشان دهنده یک پاتولوژی
    جدی ستون فقرات یا احشائی علاوه بر وضعیت مختل روانپزشکی آن ها نیست

**کمر درد با علت نامشخص:
    گاهی علت کمر درد نامشخص است. بعضی از بیماران علی رغم متحمل شدن جراحی های متعدد برای بیماری دیسک , دچار
    درد و ناتوانی پایدار هستند. دلائل اصلی جراحی زمانی که تنها درد پشت داریم, بدون هیچ نشانه عصبی یا وقتی که تنها یک بر آمدگی کوچک دیسک در ct یا mri داریم.. مبهم هستند. برای به حد اقل رساندن احتمال اکتشافات جراحی ناموفق و برای
    اجتناب از بیمارانی با مشکلات روانپزشکی که پیامد های عملکردی ضعیفی برای آن ها پیش بینی می شود.. سیستم های نمره دهی بر اساس نشانه های عصبی, عوامل روان شناختی, بررسی های فیزیولوژیک و بررسی های تصویری طراحی شده اند
    ویرایش توسط Moamma : ۱۳۸۷/۰۸/۱۳ در ساعت ۰۲:۰۵

یارب

10. تشکر

شروع کننده موضوع

نوشته
    2,954
    مورد تشکر
    6,046 پست
    حضور
    16 روز 10 ساعت 17 دقیقه
    دریافت
    11
    آپلود
    0
    گالری
    611

قسمت چهارم عللهای درد کمر

قسمت چهارم عللهای درد کمر

**اسپوندیلیت انکیلوزان1:
    بیماری مخربی هست... بطوری که بیماری خودشو به صورت درد بی سروصدای کمر و درد نشیمنگاه نشان میدهد. اغلب بیماران زیر 40 سال هستند. خصوصیات همراه این بیماری.. شامل خشکی صبحگاهی پشت, درد شبانه و دردی که با استراحت بهبود نمی یابد.شروع درد در جوانی و درد پشتی که بطور مشخص با فعالیت بهبود می یابد مطرح کننده این بیماری هست.با پیشرفت بیماری.. از بین رفتن قوس کمری(گودی) و تشدید قوز سینه ای دیده میشود. به تدریج بیمار در تمام جهات نمیتونه حرکت کنه.

**اسپوندیلیت انکیلوزان2:
    بیماری, بجز چند استثنای کوچک, به مردان محدود است وتقریبا همیشه بین 16 و 25 سالگی آغاز میشود.
    علائم اولیه شامل..
    درد آزار دهنده قسمت تحتانی پشت و سفتی افزایش یابنده آن هستند. سپس, درد به طرف بالا مهاجرت میکند.درد منتشر ارجاعی یک یا هر دو اندام تحتانی نیز شیوع زیادی دارد. در معاینه بالینی, برجسته ترین یافته موجود, محدودیت قابل توجه همه حرکات ناحیه درگیر ستون فقرات است. هنگاهی که ناحیه توراسیک درگیر میشود.. میزان اتساع قفسه سینه به علت انکیلوز مفاصل کوستو- ورتبرال بطور قابل توجهی کاهش پیدا میکند... و اغلب به کمتر از 2.5 سانتی متر می رسد. میزان طبیعی 7.5 سانتی متر هست. این مسئله یکی از خصوصیات تشخیصی مهم بیماری است. در تعداد کمی از موارد, مفاصل هیپ یا شانه نیز درگیر می شوند... که در این صورت درد و محدودیت حرکات آنها کاملا مشهود است.

**سرطان های این منطقه:
    درد پشت شایعترین علامت عصبی بین بیماران دچار سرطان سیستمیک است.درد تمایل دارد که ثابت و مبهم بوده و با استراحت تسکین نیافته و شب ها بدتر میشود. برخلاف آن درد مکانیکی پشت معمولا با استراحت بهبود می یابد. در اغلب موارد با تنها یک عکس ساده اون منطقه تشخیص داده میشن

**عفونت های این منطقه:
    درد پشت با حرکت بدتر شده و با استراحت تسکین نمی یابد.حساسیت لمسی روی مهره ها وجود داره. تنها در گروه اندکی از بیماران تب و شواهد آزمایشگاهی عفونت وجود دارد.عکس ساده تا حد زیادی به تشخیص کمک میکنه.

**آبسه های این منطقه:
    درد پشت که با لمس یا حرکت بدتر می شود نشان میدهد.ممکن است بیمار آسیب ریشه عصبی یا فشار روی نخاع به همراه یک سطح حسی, بی اختیاری ادرار و مدفوع یا فلج عضلات اندام ها رااز خود نشان دهد.

**پوکی استخوان این منطقه
    اگه پوکی زیاد باشه.. ممکنه علامت دار باشه و ممکنه بی علامت. تا نیمی از این بیماران دچار شکستگی های فشاری میشن. ممکن است تنها تظاهریک شکستگی فشاری.. درد منطقه ای کمر یا فقرات سینه ای(اغلب پس از صدمات جزئی) باشد که با حرکت بدتر میشود. بقیه بیماران ممکنه درد سینه یا کمری فوقانی داشته باشند.حساسیت لمسی منطقه ای ممکنه وجود داشته باشه.
    اگه یک هم چین چیزی در ناحیه میانی فقرات سینه ای پیدا بشه.. مطرح کننده سرطان است
    ویرایش توسط Moamma : ۱۳۸۷/۰۸/۱۳ در ساعت ۰۲:۰۸

یارب

12. تشکر

شروع کننده موضوع

نوشته
    2,954
    مورد تشکر
    6,046 پست
    حضور
    16 روز 10 ساعت 17 دقیقه
    دریافت
    11
    آپلود
    0
    گالری
    611

قسمت پنجم عللهای درد کمر

قسمت پنجم عللهای درد کمر

**دیسک کمر:
    علتی شایع برای درد اندام تحتانی و کمر درد مزمن و عود کننده هست.
    علت مشخص نیست و خطر آن در کسانی که افزایش وزن دارند بیشتر است. احتمال این مسئله با افزایش سن بیشتر میشه.. یعنی گاهی به دلائل نامشخص یکی از اجزا بین ستون مهره ای از جای خودش بیرون میاد و به کانال عصبی اطراف فشار میاره. ممکنه عصب سیاتیک یکی از اعصابی باشه که بهش فشار میاد.

این مسئله ممکنه دردناک باشه.ممکنه بی علامت باشه. حتی یک عطسه ,سرفه و یا حرکت جزئی ممکنه باعث اون مسئله بیرون زدگی بشه و به عصب فشار بیاره. علائم اینها شامل درد پشت وضعیت غیر طبیعی بدن محدودیت حرکتی ستون مهره( مخصوصا در حالت خم شدن) , و یا اینکه در ناحیه ای بخصوصی از ران و پاها احساس میشه که به درد رادیکولر معروفه.

اگر دیدید که یک منطقه از پاها دچار اختلال حس شده یا اینکه رفلکس های اون دچار مشکل شده این یافته ها بیشتر از مسئله درد نشان از این داره که عصب خاصی گرفتاره.
    اگر به هر حال یک ریشه عصبی گرفتار شده باشه به اون صورت معمول مشکلات ضعف ناحیه ای و چروک شدن عضلات و یا حرکات لرزش مانند رو نداریم و بیشتز از همه اختلال حس دیده میشه.

بیماری دیسک اکثرا یک طرفه است اما دو طرفه هم دیده میشه. البته یک حالت دیگر این دیسک ها به اینصورت هست که ممکنه اون بافت بین مهره های کمری که حالت نعلبکی رو داره چروکیده شده باشه اما بیرون نیومده باشه و ایجاد فتق نکرده باشه و فشاری به بافت های عصبی اطراف نیاره اما ممکنه درد تنها به اندام تحتانی نشیمنگاه یا مفصل ران ارجاع بشه بدون هیچ یا کمی احساس ناراحتی در کمرو بدون نشانه های درگیری ریشه عصبی.
    باید از بیمار خواست که در مقابل فشار ما برای انجام بعضی از مانور های روی کمر مقاومت کندو ما باید بررسی کنیم که آیا ضعفی وجود داره یا نه. بعضی از بیماران دچار دیسک کمر دچار ضعف تغییر یابنده هستند یعنی breakway weakness دارند.

**نکات دیسک کمر:
    1- اگر تب وجود داشته باشد.. یا اینکه درد ثابتی که تحت تاثیر وضعیت بدن قرار نمیگیردیا اینکه مشکلات مقعدی اگه باشه معمولا دیسک کمر نیست

2- فقدان دو طرفه رفکلس مچ پا میتواند یافته ای طبیعی در سنین پیری و یا اینکه نشانه ای از دیسک باشه

3- فقدان رفلکس های وتری عمقی یا از دست دادن حس یک ناحیه ممکن است منعکس کننده دیسک باشه یا نباشه

4-فقدان رفلکس زانو ممکنه به علت دیسک باشه یا نباشه

5- کاهش ناحیه ای حسی روی پا و بخش انتهائی خارجی ساق ممکنه از دیسک باشه یا نباشه

6- چروک شدن ناحیه ای عضلات یک ناحیه ممکنه به علت دیسک باشه یا نباشه

7- همیشه بین یافته های حاصل از MRI و علائم بیمار تطابق وجود نداره.. یعنی ممکنه شما در رادیوگرافی دیسک رو ببینید اما بیمار هیچ علامتی نداشته باشه.
    ویرایش توسط Moamma : ۱۳۸۷/۰۸/۱۳ در ساعت ۰۲:۱۰

یارب

14. تشکر

شروع کننده موضوع

نوشته
    2,954
    مورد تشکر
    6,046 پست
    حضور
    16 روز 10 ساعت 17 دقیقه
    دریافت
    11
    آپلود
    0
    گالری
    611

کمر درد ناشی از بارداری و زایمان

کمر درد ناشی از بارداری و زایمان

**درد وسط استخوان عانه در بارداری:
    در وسط استخوان عانه مفصلي وجود دارد كه قسمت راست و چپ استخوان را به هم وصل مي كند. هورمون پروژسترون باعث شل شدن اين مفصل مي شود و مسير را براي عبور جنين وسيعتر مي كندبراي كاهش اين درد:به آرامي حركت كنيد استفاده از بالش بين دو پا را هنگام خواب فراموش نكنيد حمام گرم, شنا كردن وحوله گرم در محل درد هم كمك كننده است كمر بند هاي مخصوص باعث كاهش درد مي شود

**کمر درد خانم های حامله:
    اغلب خانم های حامله با پیشرفت حاملگی کمر درد را تجربه میکنند که معمولا با کاهش زمان ایستادن, افزایش زمان استراحت وپوشیدن کمر بند های مخصوص در قسمت پائین شکم و استفاده از مسکن هایی مانند استامینوفن بهتر می شود.
    روشهائی که باعث افزایش قدرت ماهیچه های پشت شکم می شوند نیز گاهی مفید واقع می گردند. استفاده از کفش های مناسب و اجتناب از پوشیدن کفش های پاشنه بلند که باعث تشدید وضعیت لوردوتیک می شوند
    در این مورد سودمند هستند. کمر دردی که شدت آن افزایش یافته و بطور ناگهانی شروع شده است نیاز به مشاوره ارتوپدی دارد. کرامپ های ریتمیک که از پشت شروع می شوند
    ممکن است علامتی از زایمان زودرس و نیازمند بررسی بیشتر باشد.
    درد ناحیه خاجی به علت زایمان یکی از علل شایع مشکلات اون قسمت هست.
    مصرف مسکن با تجویز پزشک استفاده از بالشتک ها ی کمک کننده برای کم کردن فشار و تحریک اون قسمت با تجویز پزشک مربوطه
    نشستن در حمام آب گرم از جمله اقدامات معمول است...

یارب

16. تشکر

شروع کننده موضوع

نوشته
    2,954
    مورد تشکر
    6,046 پست
    حضور
    16 روز 10 ساعت 17 دقیقه
    دریافت
    11
    آپلود
    0
    گالری
    611

بي تحركي شايعترين علت كمردرد

بي تحركي شايعترين علت كمردرد

يك فوق تخصص جراحي ستون فقرات , شايعترين علت كمردرد را نبود تحرك دانست .
    دكتر رحمت با اشاره به اينكه نبود تحرك باعث ضعف اعصاب اطراف ستون‌فقرات مي شود, افزود: اين ضعف باعث تغيير شكل ستون فقرات و در نهايت‌كمردرد مي شود .
    وي ازدياد وزن و بزرگي شكم را نيز از ديگر عوامل كمردرد دانست و گفت:افراد چاق بايد با ورزش , عضلات شكم خود را قوي كنند .دكتر رحمت با اشاره به رابطه ميان فشار عصبي با كمردرد,افزود:اين‌موضوع به اثبات رسيده است .
    وي خوابيدن در تختخوابهاي نسبتا سفت را توصيه كرد و گفت : رعايت اين‌اصل باعث مي شود عضلات شكم و ستون فقرات در وضع مناسب قرار گيرد وكمردردهاي مكانيكي‌ايجاد نشود.شايان توجه است :تحقيقات نشان مي‌دهد 30 تا 40 درصد مرخصي هاي استعلاجي‌كاركنان ادارات مختلف به علت عارضه كمردرد است .

یارب

18. تشکر

شروع کننده موضوع

نوشته
    2,954
    مورد تشکر
    6,046 پست
    حضور
    16 روز 10 ساعت 17 دقیقه
    دریافت
    11
    آپلود
    0
    گالری
    611

نوع محيط كار منجر به شيوع كمردردهاي شغلي

نوع محيط كار منجر به شيوع كمردردهاي شغلي شده است

مطالعات مختلفي در مورد شيوع دردهاي ناشي ازاختلالات عضلاني و اسكلتي و عوامل مرتبط با آن در محيطهاي كاري صورت گرفته كه همگي مويد تاثير محيط كار و نحوه انجام كار بر بروز اين دردها مي‌باشد.
    در يك تحقيق،مروري بر مطالعات اپيدميولوژيك دردهاي عضلاني و اسكلتي توسط "فريده دهقان منشادي" انجام شد و نتايج آن در ششمين سمينار فيزيوتراپي تخصصي ستون فقرات ارايه شد.
    بر اساس اين مطالعات حدود ‪ ۴۴‬درصد از ضايعات شغلي مربوط به درگيري سيستم عضلاني و اسكلتي و دردهاي ناشي از آن است كه "كمردرد" بيش از نيمي از آنها را تشكيل مي‌دهد.
    بر اساس اين تحقيق واقعيت‌هاي موجود از ضرورت پيشگيري،تشخيص به موقع و در نهايت درمان سريع و مناسب مشكلات عضلاني - اسكلتي حمايت مي‌كنند. انجام مطالعات گسترده و در عين حال منسجم اپيدميولوژيك جهت شناسايي ريسك فاكتورهاي فردي و شغلي و بر اساس آن طراحي مناسب محيط كار و ارايه برنامه‌هاي پيشگيري ضروري هستند.
    بر پايه اين تحقيق با وجود اينكه كار نقش مهم و ضروري در پيشرفت يك جامعه دارد اختلالات وابسته به كار از پيامدهاي زيان آور آن مي‌باشد.
    صدمات ناشي از كار علل عمده غيبت كاركنان و از دست رفتن ساعات كاري است كه مي‌تواند حاصل ضعف بهداشت شغلي و آموزش افراد باشد.

برآوردها نشان مي‌دهند مشكلات عضلاني و اسكلتي در محيطهاي كاري به دلايلي همچون تغيير در ماهيت انجام كار،افزايش سن كارگران نيروي كار و افزايش تعداد زنان شاغل در حرفه‌هاي دستي و كامپيوتر رو به افزايش است.

نتايج اين تحقيق كه توسط "فريده دهقان منشادي" دانشجوي دكتراي تخصصي فيزيوتراپي و عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي انجام شد در ششمين سمينار فيزيوتراپي تخصصي ستون فقرات ارايه شد.

یارب

20. تشکرها 2

صفحه 1 از 4 123 ... آخرین

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

کلمات کلیدی این موضوع

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری