-
۱۳۸۷/۰۸/۱۶, ۱۹:۵۶ #1
- تاریخ عضویت
فروردين ۱۳۸۶
- نوشته
- 850
- مورد تشکر
- 3,450 پست
- حضور
- 35 دقیقه
- دریافت
- 1
- آپلود
- 0
- گالری
-
9
بحث تفسیری درباره سوره مبارکه یس
با سلام وعرض ادب واحترام خدمت همه علاقه مندان به قرآن
در این تاپیک قرار استبحث تفسیر سوره یس
با مدیریت کاربربزرگوارمان خانم سفیر راه اندازی شود .از همه دوستان خواهشمندم این بحث قرآنی را دنبال کنند .
قرار است مدیر محترم بحث از آیه 1 سوره مبارکه یس شروع کنند وهر دفعه آیه ای را بیاورند ودر ذیل آیه سوالی را مطرح کنند تا سایر کاربران بتوانند دربحث تفسیری شرکت کنند .
انشاءالله مباحث کاربردی وساده وهمه فهم ارائه شود .هدف آشنایی با محتوای سوره مبارکه می باشد.امیدوارم با این طرح توانسته باشیم قدمی در راه رفع مهجوریت قرآن برداریم.
بنده از جناب سفیربه خاطر پذیرش مدیریت این بحث کمال تشکر را دارم واز ایشان عاجزانه می خواهم این بحث را با جدیت تمام اداره کنند.واگر قوانینی را مطلبی برای اداره بحث دارند درپست اول مطرح کنند تا دوستان عزیز با امادگی وارد این بحث شوند
باتشکر از استقبال دوستان از این طرح قرآنی
التماس دعا-عسکری(مدیر انجمن علوم قرآن)
ویرایش توسط فاطمه ایمانی : ۱۳۸۹/۰۸/۲۷ در ساعت ۱۸:۲۷
-
-
۱۳۸۷/۰۸/۱۸, ۰۹:۰۹ #2
بسم الله الرحمن الرحیم
با سلام و عرض ادب و احترام خدمت استاد بزرگوار جناب آقای عسکری و تمام کاربرانی که این بحث را دنبال میکنند.
همانطور که دیگر دوستان نیز اشاره کردند قرار است آیه به آیه جلو رویم پس تا زمانی که بحث بر سر یک آیه است سراغ آیه بعد نمی رویم . ان شاءالله...
سوره مبارکه یس
فضيلت سوره يس
سوره (يس ) سوره (يس ) به گواهى احاديث متعددى كه در اين زمينه وارد شده يكى از مهمترين سوره هاى قرآنى است ، به گونه اى كه در احاديث به عنوان قلب قرآن ناميده شده است .
در حديثى از پيامبر اسلام مى خوانيم : ان لكل شى ء قلبا و قلب القرآن يس : (هر چيز قلبى دارد و قلب قرآن يس است )!
در حديثى از امام صادق (عليهالسلام ) نيز همين معنى آمده است و در ذيل آن مى افزايد: فمن قرء يس فى نهاره قبل ان يمسى كان فى نهاره من المحفوظين و المرزوقين حتى يمسى ، و من قراءها فى ليله قبل ان ينام و كل به الف ملك يحفظونه من كل شيطان رجيم و من كل آفةهر كس آن را در روز پيش از آنكه غروب شود بخواند در تمام طول روز محفوظ و پر روزى خواهد بود، و هر كس آن را در شب پيش از خفتن بخواند خداوند هزار فرشته را بر او مامور مى كند كه او را از هر شيطان رجيم و هر آفتى حفظ كنند…) و به دنبال آن فضائل مهم ديگرى نيز بيان مى فرمايد.
باز در حديثى از پيامبر ميخوانيم كه فرمود: سورة يس تدعى فى التوراة المعمة ! قيل و ما المعمة ؟ قال تعم صاحبها خير الدنيا و الاخرة … (سوره يس در تورات به عنوان عموميت آفرين ناميده شده ، سؤ ال شد از چه رو به آن عموميت آفرين گفته مى شود؟ فرمود: به خاطر اينكه كسى كه همدم و همنشين اين سوره باشد او را مشمول تمام خير دنيا و آخرت مى كند…).
بايد اعتراف كرد كه شايد كمتر سوره اى در قرآن مجيد داراى اينهمه فضيلت بوده باشد. البته اين فضيلت براى كسانى نيست كه تنها الفاظ آن را بخوانند، و مفاهيم آن را به طاق نسيان زنند، بلكه اين عظمت به خاطر محتواى عظيم اين سوره است . محتوائى بيدارگر ايمان بخش و مسئوليت آفرين و تقوازا كه وقتى انسان در آن انديشه كند و اين انديشه در اعمال او پرتوافكن گردد خير دنيا و آخرت را براى او به ارمغان مى آورد.
شهید محمد رضا موحد دانش
ای خواهران حجاب و عصمت و پاکدامنی را سرلوحه زندگی خودتان قرار دهید ،
و همیشه فاطمه وار و زینب گونه زندگی و مبارزه کنید .
-
-
۱۳۸۷/۰۸/۱۸, ۰۹:۱۵ #3
محتواى سوره (يس )
اين سوره در ((مكه )) نازل شده است ، بنا بر اين محتواى آن از نظر كلى همان محتواى عمومى سوره هاى مكى است كه از توحيد و معاد و وحى و قرآن و انذار و بشارت سخن مى گويد،
در اين سوره چهار بخش عمده مخصوصا ديده مى شود:
۱ - نخست سخن از رسالت پيامبر اسلام (صلى الله عليه و آله و سلم ) و قرآن مجيد و هدف از نزول اين كتاب بزرگ آسمانى و گروندگان به آن است و تا آيه يازده آن را ادامه مى دهد.
۲ - بخش ديگرى از اين سوره از رسالت سه نفر از پيامبران الهى ، و چگونگى دعوت آنها به سوى توحيد و مبارزه پيگير و طاقت فرساى آنها با شرك سخن مى گويد كه در حقيقت يكنوع تسلى و دلدارى به پيامبر (صلى الله عليه و آله و سلم ) و ارائه طريق در انجام رسالت بزرگ او است .
۳ - بخشى از اين سوره كه از آيه ۳۳ شروع مى شود و تا آيه ۴۴ ادامه دارد مملو از نكات جالب توحيدى ، و بيان گويا از آيات و نشانه هاى عظمت پروردگار در عالم هستى است ، در قسمتهاى اخير سوره نيز مجددا به همين بحث توحيدى و آيات الهى باز مى گردد.
۴ - بخش مهم ديگرى از اين سوره در مسائل مربوط به «معاد» و دلائل گوناگون آن و چگونگى حشر و نشر، و سؤ ال و جواب در روز قيامت ، و پايان جهان ، و بهشت و دوزخ سخن مى گويد، كه در اين قسمت نكته هاى بسيار مهم و دقيقى نهفته شده است .
و در لابلاى اين بحثهاى چهارگانه آياتى تكان دهنده براى بيدارى و هشيارى غافلان و بيخبران آمده است كه اثرى نيرومند در دلها و جانها دارد.
خلاصه اينكه در اين سوره انسان با صحنه هاى مختلفى از آفرينش و قيامت و زندگى و مرگ و انذار و بشارت روبرو مى شود كه مجموعه اى بيدار كننده و نسخه اى شفابخش را تشكيل مى دهد.
شهید محمد رضا موحد دانش
ای خواهران حجاب و عصمت و پاکدامنی را سرلوحه زندگی خودتان قرار دهید ،
و همیشه فاطمه وار و زینب گونه زندگی و مبارزه کنید .
-
-
۱۳۸۷/۰۸/۱۸, ۰۹:۴۹ #4
آیه اول
بسم الله الرحمن الرحیم
*---* یس *---*
* از آنجایی که سر آغاز اين سوره همانند ۲۸ سوره ديگر قرآن مجيد با حروف مقطعه آغاز مى شود (يا و سين ) :
۱-حروف مقطعه به چه معناست؟ و چرا خداوند تبارک در ابتدای ۲۹ سوره قرآن کریم از این حروف استفاده کرده؟
۲- چه تفسیری از آیه اول ( یس ) در این سوره میشود کرد ؟ آیا این دو حرف معنای خاصی را میرساند؟
شهید محمد رضا موحد دانش
ای خواهران حجاب و عصمت و پاکدامنی را سرلوحه زندگی خودتان قرار دهید ،
و همیشه فاطمه وار و زینب گونه زندگی و مبارزه کنید .
-
-
۱۳۸۷/۰۸/۱۸, ۲۱:۵۵ #5
به نظرمن که البته ممکنه کمی عجیب باشه اینه که یا سین یعنی ای انسان چرا؟
چون در کلمه انسان اگر سین را برداری میشود آن آن یعنی خدا پس برای رسیدن به مقام خلافت الهی باید این سین را که حجاب ماست از میان برداریم .و قرآن حکیم درون خود را پیدا کنیم تا سین برداشته شود...............
پس در اینجا منظور این است که ای انسان تو خود حجاب خودی بلند شو..........اگر کمی عجیبه ببخشید .........
عشق پایان بازیست.
حضرت علي(ع):
بين حق و باطل فقط چهار انگشت فاصله است ،فاصله ميان گوش و چشم،حق آن است كه بگوئي ديدم و باطل آن كه بگوئي شنيدم.
سبز و پايدار باشيد
-
۱۳۸۷/۰۸/۱۸, ۲۲:۴۳ #6
- تاریخ عضویت
فروردين ۱۳۸۶
- نوشته
- 850
- مورد تشکر
- 3,450 پست
- حضور
- 35 دقیقه
- دریافت
- 1
- آپلود
- 0
- گالری
-
9
با سلام1-حروف مقطعه یعنی حروفی که جدا جدا خوانده می شوند یعنی بریده بریده باید خوانده شوند (مثلا : یس خوانده می شود: یا -سین) برای تفسیر حروف مقطعه احتمالاتی داده شده که من به دو تا اشاره می کنم 1-رمزی است بین خدا وپیامبر خدا 2- اين حروف اشاره به اين است كه اين كتاب آسمانى با آن عظمت و اهميتى كه تمام سخنوران عرب و غير عرب را متحير ساخته، و دانشمندان را از معارضه با آن عاجز نموده است، از نمونه همين حروفى است كه در اختيار همگان قرار دارد در عين اينكه قرآن از همان حروف" الف باء" و كلمات معمولى تركيب يافته، به قدرى كلمات آن موزون است و معانى بزرگى در بر دارد، كه در اعماق دل و جان انسان نفوذ مىكند، روح را مملو از اعجاب و تحسين مىسازد، و افكار و عقول را در برابر خود وادار به تعظيم مىنمايد، جملهبنديهاى مرتب و كلمات آن در بلندترين پايه قرار گرفته و معانى بلند را در قالب زيباترين الفاظ مىريزد، كه همانند و نظير ندارد.
2-در روايتى از امام صادق ع مىخوانيم كه فرمود:يس اسم رسول اللَّه ص و الدليل على ذلك قوله تعالى إِنَّكَ لَمِنَ الْمُرْسَلِينَ عَلى صِراطٍ مُسْتَقِيمٍ:
" يس نام رسول خداست و دليل بر آن اين است كه بعد از آن مىفرمايد تو از مرسلين و بر صراط مستقيم هستى (نور الثقلين جلد 4 صفحه 375).
موفق باشید
مولایم علی فرموند:
يابُنَىَّ اِصبِر عَلَى الحقِ وَ اِن كانَ مُرّا; اى پسر جان! در راه حق صبور و مقاوم باش گرچه تلخ و رنج آور باشد.
هرگز گمان مبر زخیال تو غافلم ،گرمانده ام خموش ، خدا داند ودلم.....
چون عاقبت همه امور با خداست همه چیز را به او واگذار کردم.
-
-
۱۳۸۷/۰۸/۱۹, ۰۰:۵۷ #7
- تاریخ عضویت
مهر ۱۳۸۷
- نوشته
- 1,758
- مورد تشکر
- 3,252 پست
- حضور
- 6 ساعت 31 دقیقه
- دریافت
- 7
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
سلام خانم مهشید
امیدوارم که خوب و سلامت باشید.
در مورد مطلبی که نوشتید من با وجود اینکه حاج آقا عسگری جوابشون کامل بود ولی من دوست دارم یک تذکر دوستانه به شما بدم.
ببینید روش تفسیر کردن کردن شما اشتباه هست.
ببینید نه اینکه ما سعی نکنیم که تفسیرها و مطالب جدیدی از قران یاد بگیریم. اما...
زمانی که یک مطلب را شما از یک آیه استنباط میکنید باید برای اون قرینه وجود داشته باشه در دیگر آیات. یعنی آیه دیگری وجود داشته باشه که حرف شما ر ا تایید کنه. ویا اینکه روایاتی در این زمینه وجود داشته باشه و یا اینکه حرفی معقول باشه.
قصد اذیت کردن ندارم اما به نظرم رسید که اگر خود دقت کنید متوجه میشید که چه حرف شما درست چه اشتباه! از این آیه نمی شه چنین برداشتی کرد.
اگر فکر مکنید حرفم اشتباه هست منتظر شنیدن پاسخ شما هستم. راحت پاسخ بدید بالاخره مخوایم از هم چیز یاد بگیریم. شاید شما تونستید نظرم را عوض کنید.
در پناه حضرت حق
ممنون
طیب
ویرایش توسط طیب : ۱۳۸۷/۰۸/۱۹ در ساعت ۰۰:۵۹
هر معرفتى كـــه بوىِ هستىِ تو داد *** ديوى است به ره، از آن حذر بايد كرد
سبحه بر کف، توبه بر لب،دل پر از شوق گناه/ معصيت را خنده مي آيد ز استغفار ما
أَلَيْسَ الصُّبْحُ بِقَرِيبٍ
-
تشکر
-
۱۳۸۷/۰۸/۱۹, ۰۳:۱۲ #8
- تاریخ عضویت
مرداد ۱۳۸۷
- نوشته
- 2,954
- مورد تشکر
- 6,046 پست
- حضور
- 16 روز 10 ساعت 17 دقیقه
- دریافت
- 11
- آپلود
- 0
- گالری
-
611
ببخشید کلمه ((یس)) به چه معناست؟؟
آیا این هم یکی ازاسمهای است که پروردگار به پیغمبرش داده است؟؟
یارب
يا رب منم جويان تو يا خود تويى جويان من
اى ننگ من تا من منم من ديگرم تو ديگرى
-
۱۳۸۷/۰۸/۱۹, ۰۸:۲۲ #9
با سلام به خانم اوما و تشکر از حاج آقا عسکری
***اين كلمه مركب از «يا» (حرف ندا) و «سين » يعنى شخص پيامبر اسلام است ، و به اين ترتيب پيامبر (صلى الله عليه و آله و سلم ) را براى بيان مطالب بعد مخاطب مى سازد.
در احاديث مختلفى نيز آمده است كه اين كلمه يكى از نامهاى پيغمبر گرامى اسلام است .
ديگر اينكه مخاطب در اينجا انسان است « سين » اشاره به او است ، ولى اين احتمال با آيات بعد سازگار نيست ، زيرا در اين آيات روى سخن تنها به پيامبر (صلى الله عليه و آله و سلم ) است .
لذا در روايتى از امام صادق (عليهالسلام ) مى خوانيم كه فرمود: يس اسم رسول الله (صلى الله عليه و آله و سلم ) و الدليل على ذلك قوله تعالى انك لمن المرسلين على صراط مستقيم : ((يس نام رسول خداست و دليل بر آن اين است كه بعد از آن مى فرمايد تو از مرسلين و بر صراط مستقيم هستى))
(نور الثقلين جلد 4 صفحه 375).
شهید محمد رضا موحد دانش
ای خواهران حجاب و عصمت و پاکدامنی را سرلوحه زندگی خودتان قرار دهید ،
و همیشه فاطمه وار و زینب گونه زندگی و مبارزه کنید .
-
-
۱۳۸۷/۰۸/۱۹, ۱۱:۲۴ #10
سلام خواهش میکنم اشکالی نداره ولی میتونم بپرسم مشکل این تفسیر با عقل چیه؟چه چیز خارج از عفلی وجود داره اینکه شما باید حجاب را برداری و قرآن درونت را که خدا قرار داده ببینی خیلی عجیبه؟ولی به نظرم این خیلی کاربرد یتره در زندگی من تفسیر که نه برداشتی که خودتون از ایه دارید براتون اثر کذاری بیشتری داره و البته کاربردی تر اگر ما اعتقاد داریم قرآن زندست پس یس هم باید زنده باشه اگر یاسین قلب قرآنه انسان هم قلب کائناته پس یاسین میشه انسان و قرآن حکیم در وجود انسان هم هست..........امید وارم کافی باشه...ممنونم که تذکر دادید
عشق پایان بازیست.
حضرت علي(ع):
بين حق و باطل فقط چهار انگشت فاصله است ،فاصله ميان گوش و چشم،حق آن است كه بگوئي ديدم و باطل آن كه بگوئي شنيدم.
سبز و پايدار باشيد
-
تشکرها 2
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری