جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید

موضوع: چرا چاپلوسی کردن در اسلام حرام است.
-
۱۳۸۷/۰۸/۲۵, ۱۹:۴۰ #1
- نوشته
- 17
- مورد تشکر
- 12 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
چرا چاپلوسی کردن در اسلام حرام است.
از اساتید کسی است نظری راجب این موضوع بدهد.
-
۱۳۸۷/۰۸/۲۵, ۲۲:۰۶ #2
- نوشته
- 398
- مورد تشکر
- 481 پست
- حضور
- 5 ساعت 9 دقیقه
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
اول معنی دقیق چاپلوسی کردن رو یکی واسه من بگهههههههههههه
?!who's winner
-
۱۳۸۷/۰۸/۲۵, ۲۳:۱۷ #3
چابلوسی
سلام
امام علیعلیه السلام در رابطه با چاپلوسی می فرماید:
1- ستودن بیش از انچه که سزاوار است نوعی چاپلوسی وکمتر از آن درماندگی یا حسادت است (حکمت347)
2- چه بسا کسانی که با ستایش دیگران فریب خوردند (حکمت 462)
3- ستایش بی اندازه {تملق گویی} خودپسندی می آورد و انسان را به سرکشی وا می دارد ( نامه 53 قسمت القیاده و الروابط الاجتماعیه)
-
۱۳۸۷/۰۸/۲۶, ۰۸:۵۸ #4
والله تو كشور ما كه فكر نكنم حرام باشه!!!!! مخصوصا تو ادارات وقتي رئيس جديد مياد ميشه اينو متوجه شد
سر سبزترين بهار، تقديم تو باد!!!سبز باشين!!
-
۱۳۸۷/۰۸/۲۶, ۱۲:۱۳ #5
- نوشته
- 2,087
- مورد تشکر
- 2,686 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 1
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
نکوهش چاپلوسی در بیان اهل بیت علیهالسلام
آن گاه که انسان از محیط ارزشهای خدایی خارج میشود و ارزشهای مادی ملاک به روزی و برتری او قرار میگیرد، اسارت آغاز میشود. چاپلوسی، حالتی است برخاسته از ضعف نفس و نوعی اسارت روحی انسان که در برابر دیگر آدمیان برای جلب منافع و کسب امتیازهای مادی صورت میگیرد. امیرمؤمنان علی علیهالسلام میفرماید: الثَّناءُ بِأکْثَرِ مِنَ الْاِسْتِحقاقِ مَلَقٌ وَ التَّقْصیرُ عَنِ الْاِسْتِحْقاقِ عَیٌّ اَوْ حَسَدٌ.
ستایش بیش از حد، تملق است و کوتاهی در ستایش، درماندگی است یا حسد.
ستایش و ستودن کسی که در انجام دادن وظایف شرعی یا اجتماعی، سهل انگار است، چاپلوسی نام دارد. این کار، نوعی آفت زبانی است و نکوهیده بودن آن در سخنان هدایت گر رهبران معصوم اسلام آشکارا بیان شده است. این حرکت، ستایش شوندگان دروغین را فخرفروشی و خودبین بار میآورد و برای ستمگران و خیانتکاران نیز، نوعی تأیید و تشویق عملی به شمار میآید. گروهی از افراد چاپلوسی دیگران، مغرور میشوند و خود نیز به باوری بی اساس از خویش میرسند. اینان در وظایف و مسئولیتهای خود، سستی و خیانت روا نمیدارند و در عین حال؛ خود را وظیفه شناس، امانت دار و فداکار در راه مردم میپندارند و از آنان انتظار تأیید و سپاسگذاری دارند.
ویرایش توسط rana_ : ۱۳۸۷/۰۸/۲۶ در ساعت ۱۲:۱۴
بهترين كارها سه كار است:
تواضع به هنگام دولت ، عفو هنگام قدرت و بخشش بدون منت
پيامبر اكرم (ص)
http://www.hamdardi.com/my_documents....com_8.com.jpg
-
۱۳۸۷/۰۸/۲۶, ۱۲:۱۵ #6
- نوشته
- 2,087
- مورد تشکر
- 2,686 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 1
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
جمعی در مقابل امیرالمؤمنین علی علیهالسلام به مدح و ثنا پرداختند، امام دستها را به دعا برداشت و فرمود: خدایا تو به حال من از خودم داناتری و من خودم را بهتر از دیگران میشناسم. خدایا توفیقی به من بده که بهتر از آن باشم که میپندارند و لغزش هایی را که از من نمیدانند، بر من ببخشای!
نقل است مولای متقیان علی علیهالسلام به چاپلوسان فرمود: «از من تعریف و تمجید نکنید؛ چون یا دروغ میگویید (که در این صورت گناه مرتکب شدهاید) یا راست میگویید؛ که من تنها در حد توان و وظیفهام کار انجام دادهام و نیازی به تعریف و تمجید ندارم و ایشان رو به مدیران خود میفرماید: زنهار. انتخاب راز دارانست را تنها بر اساس خوش بینی و اطمینان به آنان قرار مده؛ زیرا برخی از اطرافیان با چاپلوسی و خوش خدمتی میکوشند خود را نزد فرمانداران، با تدبیز و وارسته و کاردان جا کنند. پس تو اراده و دلخواهت را تنها محک و معیار سنجش آنان قرار مده؛ چون در پس این چهرهها از درستی و امانت خبری نیست و دیری نمیپاید که میبینی، رفتار و کردارشان با بندگان خدا با دوان درنده یکی است.
بهترين كارها سه كار است:
تواضع به هنگام دولت ، عفو هنگام قدرت و بخشش بدون منت
پيامبر اكرم (ص)
http://www.hamdardi.com/my_documents....com_8.com.jpg
-
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری