جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید   

موضوع: دو اسماعیل در قرآن

نوشته
    163
    مورد تشکر
    328 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

دو اسماعیل در قرآن

آیه 54 و 55سوره مریم: "واذکر فی الکتاب اسماعیل انه کان صادق الوعد و کان رسولا نبیا" " و کان یامر اهله بالصلوه و الزکوه و کان عند ربه مرضیا"
    54: و یاد کن در کتاب خود شرح حال اسماعیل را که بسیار در وعده صادق بود و رسول و پیغمبری بزرگوار بود.
    55: و همیشه اهل بیت خود را به ادای نماز و زکات امر میکرد و او نزد خدایش بنده ای پسندیده بود.
    شان نزول آیه مربوط به پیامبری است به نام اسماعیل که برگرفته از اقوال علماء هم اسم پسر حضرت ابراهیم بود ولی این اسماعیل پسر حضرت ابراهیم نبود.

روزی این حضرت اسماعیل با یک نفر همراه شده بود برای سفری. در بین راه به دروازه شهری رسیدند. همراه پیامبر رو به حضرت کرد و عرض کرد آقا من با پادشاه این شهر کاری دارم و شما فرصتی به من بده تا من به دیدار پادشاه رفته و کار خود را انجام دهم و پس از انجام کارم ، راه را ادامه دهیم. و گفت شما یک ربع روز منتظر من بمان. حضرت رو به او کرد و گفت: من منتظر میمانم تا شما برگردی.
    شخص، به شهر رفت، و به خاطر کارهایی که شاه به او محول کرده بود قولش را فراموش کرد و در شهر ماندگار شد. پس از گذشت 6 ماه شاه برای شکار قصد خروج از شهر را داشت. این شخص هم برای تفریح با پادشاه عازم شد. هنگام عبور از دروازه شهر حضرت اسماعیل را دید و متوجه شده که پس از گذشت 6 ماه حضرت هنوز منتظر اوست. حضرت اسماعیل به او گفت: خوب کارتان تمام شد، برویم. شخص عرض کرد : آقا من قرارم با شما را فراموش کردم ، شرمنده ام. حضرت اسماعیل فرمود: من چون به شما قول دادم که منتظرتان میمانم، منتظر ماندم و صبر کردم.
    این کار حضرت اسماعیل به قدری در درگاه الهی پسندیده بود که خدا رضایت خود را از این پیامبر در کتاب آسمانی اسلام ، آخرین دین الهی آورده و به عنوان مصداق صادق الوعد بودن معرفی کرده است.

2. تشکرها 4

نوشته
    1,758
    مورد تشکر
    3,252 پست
    حضور
    6 ساعت 31 دقیقه
    دریافت
    7
    آپلود
    0
    گالری
    0

سلام

چه نکته قشنگی بود. این هم در مورد همون شخص از تفسیر زیبای نور:

مراد از اسماعيل ، يا فرزند حضرت ابراهيم است ، يا يكي ديگر از پيامبران بني اسرائيل به نام اسماعيل بن حزقيل .
    همه پيامبران ، صادق الوعد بوده اند، امّا بروز اين خصلت در اسماعيل (ع) بيشتر بوده است .
    درباره ي رسول خدا (ص ) روايت شده است كه آن حضرت با شخصي در كنار كعبه قرار ملاقات داشتند وآن شخص فراموش كرد. حضرت تا سه روز منتظر ماند تا به آن شخص خبر دادند، آن شخص آمد وعذرخواهي كرد. (414) همچنين پيامبر (ص ) با كسي وعده گذاشت كه هنگام ظهر او را ملاقات كند، ولي چون او نيامد، حضرت تا غروب منتظر ماند.
    صادق الوعد بودن ، صفتي الهي است ، (ان اللّه لايخلف الميعاد) (415) وتخلّف در وعده ، نشانه ي نفاق است . در احاديث مي خوانيم : علامت منافق سه چيز است : خيانت در امانت ، دروغ در سخن ، تخلّف در وعده . (416)
    مقام رضوان و رضايت ، بزرگ ترين خواسته و هدف انبيا است . (واجعله رب رضيا) (417) ، (وكان عند ربه مرضيّا) (418) در حديث مي خوانيم : چون اهل بهشت در بهشت مستقر شوند، خطاب مي رسد آيا حاجت ديگري داريد? مي گويند: ((ربّنا رضاك )) پروردگارا! رضاي تو هدف ماست . (419)

طیب
    هر معرفتى كـــه بوىِ هستىِ تو داد *** ديوى است به ره، از آن حذر بايد كرد

سبحه بر کف، توبه بر لب،دل پر از شوق گناه/ معصيت را خنده مي آيد ز استغفار ما

أَلَيْسَ الصُّبْحُ بِقَرِيبٍ

4. تشکرها 3

نوشته
    2,087
    مورد تشکر
    2,686 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    1
    آپلود
    0
    گالری
    0

بهترين كارها سه كار است:
    تواضع به هنگام دولت ، عفو هنگام قدرت و بخشش بدون منت
    پيامبر اكرم (ص)
    http://www.hamdardi.com/my_documents....com_8.com.jpg

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

کلمات کلیدی این موضوع

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری