-
۱۳۸۷/۰۹/۰۳, ۲۳:۰۰ #1
- تاریخ عضویت
اسفند ۱۳۸۵
- نوشته
- 919
- مورد تشکر
- 2,035 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 3
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
مسجد، آبروی شهر
مبلغ ايراني در كومور و ماداگاسكار:مسجد شيعهها آبروي شهر است
Print code:118280
مهدي مظاهري، رضا لكزايي – قم – سرويس صفحات سبز خبرگزاري ابنا:
ماداگاسكار با یک سوم مساحت ايران، در روزگاري نه چندان دور مستعمرۀ فرانسه بود، الان هم نفوذ فرهنگ فرانسه در اين كشور مشهود است. ماداگاسكار حدود 22 ميليون نفر جمعيت دارد كه حدود 10 درصد از اين جمعيت را مسلمانان تشكيل ميدهند، شيعيان درصد كمي از اين جمعيت را دارند، چيزي حدود 200 هزار نفر.
کشور کومور هم با مساحت 1862 کیلومتر مربع و جمعیت تقریبی750 هزار نفر ميباشد. از اين جمعيت بيش از 99 درصد مسلمان ميباشند، كه بيشرشان را سنيهاي شافعي تشكيل ميدهند، شيعيان هم حدود 10 درصدي ميشوند.
مصاحبهاي كه ميخوانيد با آقاي سعيد رحيمي مبلغ و مربي قرآن در ماداگاسكار، كومور، پاکستان، تایلند و ... ميباشد كه پيرامون «ماداگاسكار» و «كومور» در مجمع جهاني اهلبيت - عليهم السلام - با ايشان انجام شده است.
منبع: اختصاصی ابنا
1387/6/6 12:30
ــ با تشكر از اينكه دعوت ما را قبول كردهايد، لطفاً خودتان را معرفي كنيد.
رحيمي: بسم الله الرحمن الرحيم. سعيد رحيمي هستم، مبلغ و مربي قرآن در ماداگاسكار، كومور، تایلند، پاکستان و .... البته در ماداگاسكار بيش از جاهاي ديگر فعاليت داشتهام.
ــ ساختار سياسي اين كشور چگونه است؟
رحيمي: اين كشور حكومتي جمهوري دارد با رئيس جمهور و مجلس؛ سيستم كاري ماداگاسكار هم بر اساس سيستم كاري فرانسه است.
ـ ماداگاسكاريها به چه زباني صحبت ميكنند؟
رحيمي: ماداگاسكاريها به زبان فرانسه و سواحیلي صحبت ميكنند.
ــ در ماداگاسكار چه فعاليتهايي داشتهايد؟
رحيمي: من آنجا علاوه بر شركت، تلاوت قرآن و سخنراني در مجالس و مجامع شيعه و سني، به تدريس قرآن كريم و احكام هم مشغول بودهام، كه خوشبختانه خيلي هم با استقبال و احترام مردم مهربان اين كشور روبهرو شدم.
ــ جمعيت ماداگاسكار چقدر است؟
رحيمي: ماداگاسكار حدود 22 ميليون نفر جمعيت دارد.
ــ تركيب اقليتهاي ديني و مذهبي در اين كشور چگونه است؟
رحيمي: 10 درصد از اين جمعيت را مسلمانان تشكيل ميدهند؛ البته شيعيان درصد كمي از اين جمعيت را دارند و به دو گروه تقسيم ميشوند؛ يك گروه شيعههاي 6 امامي كه به "بُحرهها" مشهورند، و شامل مهاجران هندي ميشوند و گروه ديگر، شيعيان 12 امامي، كه برخي از مهاجران هندي، خوجهها و بوميهاي همان منطقه هستند كه بوميها، توسط خوجهها و مبلغين شيعه شدهاند.50 درصد مسيحي، و بقيه يهودي هستند و يا دينهاي محلي دارند.
ــ آيا اين خوجههاي شيعه مرجع تقليد هم دارند؟
رحيمي: بله مرجع تقليد هم دارند، بيشتر خوجهها مقلد آيتالله سيستاني و مقام معظم رهبري هستند.
ــ سطح آگاهي شيعيان 6 امامي و به اصطلاح «بُحرهها» چگونه است؟
رحيمي: آنها روحانيوني دارند، اما مدارس ديني ندارند و به كشورهاي ديگر ميروند. اطلاعات موثقي از آنها نداريم.
ــ چرا؟
رحيمي: علتش اين است كه به اصطلاح، غريبه را بين خودشان راه نميدهند.
ــ آيا شيعيان مسجد هم دارند؟
رحيمي: بله، بحرهها چند مسجد در پايتخت دارند. اعمال عباديشان هم بسيار مدون و برنامهريزي شده است و چنانكه اشاره كردم كسي غير از خودشان را هم راه نميدهند. به شدت سنتي هستند، به طوري كه آنجا ابتدا از بنده براي تلاوت قرآن دعوت كردند ولي بعد لغوش كردند.
شيعيان 12 امامي هم يك نظام و اجتماع فوقالعاده منظمي دارند. مسجد بسيار خوبي هم دارند. كه هم محل عبادت است، هم محل ورزش آقايان و بانوان و هم غذاخوري است و هم حسينيه. برنامههاي مختلف و مفصلي هم دارد، به ويژه در ماه مبارك رمضان. امام جماعتشان براي ايران و رهبر ايران، مقام معظم رهبري، دعا ميكند.
ــ براي ما جالب است كه بدانيم چطور شده كه يك مكان، هم محل عبادت است، هم محل ورزش است، هم رستوران، هم حسينيه؟
رحيمي: ببينيد اين مسجد چند طبقه است، و هر طبقه به يك فعاليت اختصاص پيدا كرده، در حالي كه محوريت با مسجد است. همچنين در شهر ماژونگا در سالهاي اخير مسجدي به سبك ايراني به همت يكي از مبلغين ايراني و با كمك خوجهها، شيعيان و مؤمنين ايراني ساخته شده است، خوشبختانه مردم از اين مسجد و برنامههايش استقبال خوبي كردهاند، حتي سنيها اين مسجد را آبروي تمام شهر ميدانند.
ــ شيعيان ماداگاسكاري بيشتر با مشكلاتي رو به رو هستند؟
رحيمي: در ماداگاسكار شيعيان خوجه مشكل خاصي ندارند. اما شيعيان بومي در كشوري زندگي ميكنند كه بايد با فرهنگ اسلام و غرب كنار بيايند كه اين مشكل است.
ــ از نظر شما بهترين كمك به آنها چيست؟
رحيمي: به نظر من بهترين كمك به آنها تربيت و پرورش مبلغيني است كه دغدغۀ فرهنگي داشته باشند، نه اقتصادي.
ــ از لحاظ اقتصادي اوضاع مردم ماداگاسكار چگونه است؟
رحيمي: ماداگاسكار از لحاظ اقتصادي وابسته به كشور فرانسه است، بيشتر كالاهايشان هم فرانسوي است. مردم از لحاظ اقتصادي به دو دسته تقسيم ميشوند: يا فقير فقير هستند و يا ثروتمند ثروتمند، با فاصله طبقاتي فاحش. و جالب اين است كه همهشان به صورت مسالمتآميز در كنار هم زندگي ميكنند.
ــ پيروان و اديان و مكاتب مختلف كه در اين كشور زندگي ميكنند، با هم مشكلي ندارند؟
رحيمي: كسي نسبت به مذهب و دين ديگري تعصبي ندارد. البته اخيراً سختگيريهايي احساس ميشود.
ــ از فعاليتهاي وهابيت در ماداگاسكار بگوييد.
رحيمي: وهابيت اگر چه خيلي فعاليت ميكنند، اما چنان جايگاهي ندارند. براي مثال يك بار يكي از قاريان قرآن دعوت وهابيها را پذيرفته و براي قرائت قرآن به مسجد آنها رفت. از آن به بعد هيچ يك از مساجد اهلسنت از آن قاري دعوت نكردند و به او اجازۀ تلاوت قرآن در مساجدشان را ندادند.
وهابيها نقاط ضعف فراواني دارند، يكي از نقاط ضعف آنها توهين به بزرگان و قبور پاكان و نيكان است. اين توهين باعث رنجش و دوري خيلي از مسلمانان ماداگاسكار از وهابيها شده است، اگر چه در تمام روستاها تبليغ ميكنند.
ــ موافق هستيد كمي هم راجع به "كومور" صحبت كنيم؟
رحيمي: بله، خواهش ميكنم.
ـ ممكن است برخي از دوستان اسم اين كشور را نشنيده باشند، لطف بفرماييد راجع به اين كشور كمي توضيح بدهيد.
رحيمي: كشور كومور، مجمع الجزايری است در قارۀ آفريقا که از چهار جزیره تشکیل شده این مجمع الجزاير در اقیانوس هند، بین جزیره ماداگاسکار و تانزانیا و شمال تنگه استراتژیک موزامبیک واقع شده است. جزیره مایوت هنوز تحت سیطره فرانسویهاست و سه جزیره دیگر با عنوان جمهوری متحد کومور معروفند.
كومور 140 سال مستعمرۀ فرانسه بوده كه مستقل شده. در اين كشور در عرض 30 سال، 20 كودتا انجام شده است. البته علیرغم استعمار یکصد و چهل ساله فرانسویها بر این جزایر و تاثیر فرهنگ غرب، اسلام همچنان براین کشور حاکم است.
اقتصاد و درآمد کومور هم عمدتاً بر محور مالیاتهای گمرکی و صید فرآوردههای دریايی و بعضاً صادرات وانیل، عطر و دامپروری و کشاورزی میچرخد و به شدت وابسته به تولیدات خارجی به خصوص فرانسه میباشد.
ــ جمعيت كومور چقدر است و مسلمانان چقدر از اين جمعيت را تشكيل ميدهند؟
رحيمي: اين كشور حدود 750 هزار نفر جمعيت دارد. از اين جمعيت بيش از 99 درصد مسلمان هستند. بيشرشان سني شافعي هستند، شيعيان هم حدود 10 درصدي ميشوند.
جالب اينكه سالها پيش از شيراز عدهاي ايراني به آنجا رفتهاند و ماندگار شدهاند. هنوز قبرستان شیرازیها در این جزاير وجود دارد و مردم به عنوان اجداد خود با افتخار از آنها یاد میکنند.
ــ شيعيان اين كشور، در چه وضعيتي به سر ميبرند؟
رحيمي: اخیرا معارف اهلبیت - علیهم السلام - به صورت خیلی آرام در حال ترویج است، ولی تا دو سال پیش فعالیت شیعه در این دیار غیر رسمی و زیر زمینی بوده است، اما از این تاریخ به بعد، دو گروه از شیعیان در مورونی و آنژوان اعلام وجود کردند و در حال حاضر تعدادشان رو به تزاید است. تعداد زیادی از آنها سه ماه رجب، شعبان و رمضان و 7 روز بعد از عید فطر را روزه میگیرند.
ــ آيا شيعيان در اين كشور مراكز و يا مدارسي هم دارند؟
رحيمي: دو مرکز به نام مرکز اهلبیت در مورونی و دیگری مرکز القائم آنژوان کاملاً فعال هستند، فقط در مرکز اهلبیت مورونی بیش از 400 نفر رسماً ثبتنام نموده و درس میخوانند؛ موضوعات درسی عبارتند از: زبان انگلیسی، عربی، فرانسه، معارف، احکام، قرآن و مراسم و مناسبتها.
ــ آيا شيعيان اين كشور همه 12 امامي هستند؟
رحيمي: تعداد قابل توجهي از اسماعيليان و بحرهها نيز در اين كشور زندگي ميكنند، كما اينكه از شيعيان هندي اثنیعشري نيز دهها خانواده حضور دارند، اما اين حضور فقط تجاري است و ارتباط چنداني با بوميان ندارند و هيچ نقشي در تبليغ دين ايفا نميكنند.
ــ آيا شيعيان در اين كشور آزادند و يا مخالفاني هم دارند؟
رحيمي: دراين كشور دو گروه مخالف حضور شيعيان هستند: گروه اول وهابيان و علماي تحصيلكرده عربستان هستند كه به صورت مبدئي با شيعه مخالفند. گروه دوم، سياسيون مخالف رییس جمهور هستند كه فقط براي منافع گروهي و شخصي با گروه اول همكاري ميكنند و اهل معاملهاند، رئيس سابق و برخي از وابستگان به فرانسه نيز از اين ماجرا به نفع خودشان استفاده ميكنند.
ــ آيا ايران هم فعاليتهاي فرهنگي در كومور دارد؟
رحيمي: فعالیتهای فرهنگی به صورت غیر مستقیم بین جمهوری اسلامی ایران و کومور همیشه وجود داشته است، اعزام دانشجویان کوموری به حوزه علمیه قم و دانشگاه امام خمینی قزوین از جمله این فعالیتها بوده است. به عنوان مثال آقای سامبی از کسانی است که مدتی در ایران تحصیل کرده است.
ــ آيا شيعيان كومور غير از ايران براي تحصيل به كشور ديگري هم ميروند؟
رحيمي: بله ميتوان گفت تعداد زیادی از فعالان شیعه کومور در حوزه ماداگاسکار تحصیل نمودهاند.
ــ از مجمع جهاني اهل بيت عليهم السلام چه انتظاري داريد؟
رحيمي: انتظاري كه من از مجمع دارم انديشيدن تمهيداتي بر حضور فيزيكي فعال مبلغين ايراني است. حضور فيزيكي فعال نه نرمافزاري و يا از راه دور. بودجه اگر چه مهم است اما كار نخواهد كرد. كار يك ايراني مبلغ كه به زبان يا زبانهاي مختلف مسلط باشند، معادل 10 برابر كاری است که يك بومي خود آنجا انجام میدهد. پيشنهاد ميكنم مجمع جهاني اهل بيت عليهم السلام يك گروه از مبلغين فعال و مستعد را تحت پوشش كامل بگيرد و به آنها زبانهاي مختلف را آموزش بدهد و بعد هم از آنها حمايت كند تا در كشورهاي ديگر به تبليغ بپردازند.
ـ در پايان اگر سخني باقي مانده ميشنويم.
رحيمي: با تشكر از شما بايد بگويم چيزي كه من آن را در اين مدت تجربه كردم اين است كه تمسك به قرآن كريم و معرف ناب اهلبیت عليهم السلام براي تبليغ دين خيلي خوب است و ديگران هم به خوبي از آن استقبال ميكنند.
ـ ما هم از شما متشكريم كه در اين گفتگوي دوستانه شركت كرديد.
نظر شما در باره این پیشنهاد چیه؟
(جلسات مناظره)
موضوع مهم : کربلایی کاظم ساروقی، حجتی غیر قابل انکار
چگونه؟؟؟ راه های جلوگیری از مرگ تدریجی جامعه
کم گوی و گزیده گوی چون دُرّ :Sokhan: !!! تا از سُخَنت جهان شود پُر !!!
الحذر الحذر! فَوَ الله لَقَد سَتَر، حتّی کأنَّه قد غَفَر
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری