-
۱۳۸۷/۰۹/۰۵, ۱۷:۰۲ #1
- تاریخ عضویت
آبان ۱۳۸۷
- نوشته
- 25
- مورد تشکر
- 43 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
!!!النساء عوره!!!
یکی از روایاتی که در مورد زنان وارد شده و نیازمند تبین روایت زیراست .
در این تاپیک به تفسیر و ترجمه این روایت می پردازم.
قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص: النِّسَاءُ عَوْرَةٌ فَاحْبِسُوهُنَّ فِي الْبُيُوتِ وَ اسْتَعِينُوا عَلَيْهِنَّ بِالْعَرْي[1] فان احداهن اذا کثرت ثيابها و احسنت زينتها اعجبها الخروج»[2]
در مورد این روایت جای این سئوال هست که چرا از زنان به عورتتعبیر شده و چرا سفارش شده اونا را بی لباس بگذارید
[1] . مستدرك الوسائل و مستنبط المسائل .ج14. 182
[2] . متقي هندي. کنز العمال ج 16 ص 372
-
تشکر
-
۱۳۸۷/۰۹/۰۵, ۱۷:۰۵ #2
- تاریخ عضویت
آبان ۱۳۸۷
- نوشته
- 25
- مورد تشکر
- 43 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
جواب
براي فهم دقيق معنا اين روايت بايستي ضمن تبيين مفردات روايت با ارايه تبييني پرداخت که با روايات و احکام مسلم فقهي منافات نداشته باشد.
عورة در لغت به معناي آنچه که محافظت و پوشاندن آن لاز م و ضروري است. عرب به خانه اي که حفاظ ندارد و درب و ديوار ايمني ندارد عورة مي گويد. در قرآن کريم آمده است «ان بيوتنا عورة»[1] .
اين عبارت از زبان منافقين در مقام بهانه جويي براي عدم همراهي نبي مکرم اسلام ص در جنگ آمده است. يعني «خانه هايمان بدون حفاظ بوده ونيازمند نگهداري است.» لذا نمي توانيم به جنگ برويم.
از اين رو به آلت تناسلي مرد يا زن نيز که عرفا نيازمند حفظ و پوشش از نگاه ديگران است عورة مي گويند.
با اين تبيين روشن مي شود که منظور از النساء عورة يا در روايت ديگري المراة عورة يعني اينکه همه بدن زن نيازمند پوشش از نگاه نامحرمان است . حکمت آن نيز مشخص است چرا که خلقت زن به گونه اي است که تمام بدن او براي مرد جذاب است لذا همه بدن او نيازمند پوشش و حفاظت است.
فاحبسوهن في البيوت و استعينوا عليهن بالعري، از نظر معناي تحت اللفظي يعني آنان را در خانه حبس کنيد و براي حبس آنها در خانه به عريان کردن انها توسل جوييد.
بي شک منظور از حبس و عريان کردن در اين عبارت زنداني کردن و لخت کردن زنان نيست چرا که اين کار با مسلمات احکام فقهي و اخلاقي منافات دارد. پس منظور يک معناي کنايي است که از استعمالات عرفي و به قرينه مقابله با ذيل روايت قابل برداشت است.
در استعمال عرفي در زبان محاوره اي خود ما نيز اين امر مشهود است . وقتي فرزند يا همسر لباس نو يا مد روز يا جديدي بخواهند مي گويد هيچ لباسي نداريم.
در ذيل روايت امده است« فان احداهن اذا کثرت ثيابها و احسنت زينتها اعجبها الخروج» يعني زماني که لباسهايشان زياد مي شود و زينت هايشان نيکو مي گردد بر خروج از خانه حريص مي گردد.
اين عبارت نشان مي دهد که اولا معناي کنايي از «عري» لحاظ شده است يعني لباس زياد و زيبا نداشته باشند نه اينکه عريان باشند. ثانيا حريص به خروج از خانه شدن اشاره به وجود اختيار و آزادي براي خروج از منزل است که معناي مجازي و کنايي زندان و حبس در خانه است .
خلاصه آنکه در روايت به چند حقيقت در مورد زنان اشاره مي گردد.1) تمام بدن زن براي مرد لذت بخش لذا نيازمند حفظ و پوشش است.2)بهترين پوشش براي زن ماندن در خانه و خانه داري است.3)لباس و زينت فراوان ضمير تبرج گرا و روحيه خودنمايي برخي زنان را تحريک مي کند و او را تهييج به خروج از منزل مي نمايد 4) با کنترل لباس و زينت زنان زمينه خروج از خانه براي تبرج و خودنمايي گرفته مي شود.
از طرفي چند حقيقت ديگر از مقابله با روايات و احکام مسلم فقهي قابل برداشت است:
1)اين روايت لباس ها و زيور آلات مورد نياز و در شان زن را شامل نمي شود.2) اين روايت در مقام لزوم حبس و عريان نگه داشتن همسران نيست.3) روايت در مقام بيان تحقير زن نيست بلکه به روحيه خام موجود در زنان اشاره داردکه بايستي با هدايت آن رنگ و بوي الهي بگيرد. چه بسيار زنان فرهيخته اي که با خود سازي طبع تبرج گري و زينت دوستي خود را فقط براي همسران خويش آشکار مي کنند . رسول مکرم اسلام در جواب چنين زناني متعبدي مي فرمايد :... َ عَلَيْهَا أَنْ تَطَيَّبَ بِأَطْيَبِ طِيبِهَا وَ تَلْبَسَ أَحْسَنَ ثِيَابِهَا وَ تَزَيَّنَ بِأَحْسَنِ زِينَتِهَا[2]؛ بر زن است که به خشبوترين عطر ها معطر شود و نيکو ترين لباسهايش و زيبا ترين زينتهايش را برا ي همسرش بپوشد.
[1] . احزاب 13
[2] . وسائلالشيعة ج : 20 ص : 159
-
تشکرها 4
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری