-
۱۳۸۷/۰۹/۱۱, ۱۳:۲۰ #1
- نوشته
- 168
- مورد تشکر
- 413 پست
- حضور
- 8 دقیقه
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
نداري !
حديث از معصوم (ع):
چون فقر از دري وارد شود ايمان از در ديگر خارج ميگردد.
يعني فقر همسايه ديوار به ديوار كفر است. نظر شما چيست؟
قال الله تعالی
اليس الله بكاف عبده
آيا خداوند براي بنده كافي نيست
تلاش کن چیزی را که دوست داری بدست آوریوگرنه مجبور می شویچیزی را که بدست آوردی دوست داشته باشی
-
-
۱۳۸۷/۰۹/۱۱, ۱۳:۲۴ #2
- نوشته
- 168
- مورد تشکر
- 413 پست
- حضور
- 8 دقیقه
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
من قديم ها( دبيرستان) شعري از حميد مصدق در مورد چيدن سيب ديدم كه بسيار خوشم آمده بود و خيلي با نداري سر و كار داشت:
تو به من خندیدی،
و نمی دانستی ،
من به چه دلهره از باغچه همسایه،
سیب را دزدیدم،
باغبان از پی من تند دوید،
سیب را دست تو دید،
غضب آلوده به من کرد نگاه،
سیب دندان زده از دست تو افتاد به خاک،
و تو رفتی و هنوز،
سالها هست که در گوش من آرام، آرام،
خش خش گام تو تکرار کنان،
می دهد آزارم،
و من اندیشه کنان،
غرق این پندارم،
که چرا،
خانه کوچک ما ،
سیب نداشت؟
واقعا از نداري اين فرد دلم سوخت:Geryan:
ویرایش توسط hamid reza : ۱۳۸۷/۰۹/۱۱ در ساعت ۱۳:۳۶
قال الله تعالی
اليس الله بكاف عبده
تلاش کن چیزی را که دوست داری بدست آوریوگرنه مجبور می شویچیزی را که بدست آوردی دوست داشته باشی
-
-
۱۳۸۷/۰۹/۱۱, ۱۴:۴۱ #3
آن سوی ناکامیهاخدائیست که داشتنش جبران تمام نداشتنی هاست
-
تشکرها 5
-
۱۳۸۷/۱۰/۱۴, ۱۰:۵۸ #4
- نوشته
- 168
- مورد تشکر
- 413 پست
- حضور
- 8 دقیقه
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
حال اساسا بايد تعريف درستي از فقر داد.
فقر به صورت مطلق چيست و چه جنبه هاي دارد؟
آيا فقر خوب هم داريم؟
آن فقري كه به كفر نزديك است چيست؟
فصول مشترك فقر و كفر چيست؟
در جامعه اي كه زندگي ميكنيم چه وجوهي از فقر اين چنيني وجود دارد؟
وظيفه ما چيست؟
قال الله تعالی
اليس الله بكاف عبده
-
۱۳۸۷/۱۰/۱۴, ۱۵:۰۴ #5
- نوشته
- 3,708
- مورد تشکر
- 5,614 پست
- حضور
- 15 روز 12 ساعت 48 دقیقه
- دریافت
- 8
- آپلود
- 0
- گالری
-
2
نداری گفتید ، من یاد این هیچی ندار افتادم
ما آمریکا را زیر پا له میکنیم
» مدافعان حرم ،حضرت زینب سلام الله علیها
◕غریبه شام◕✿◕ دل نوشته های شما با حضرت زینب(س)◕
قرآن در یک دقیقه ▐★♥★▐
قرائتی اینگونه حقانیت شیعه را ثابت کرد
آمریکا حامی دیکتاتور هاست
من یک ضد امریکایی هستم
-
تشکرها 5
-
۱۳۸۷/۱۰/۱۵, ۰۷:۱۸ #6
- نوشته
- 168
- مورد تشکر
- 413 پست
- حضور
- 8 دقیقه
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
چند تعريف كلي از فقر:
فقر عبارت از ناتوانی انسان درفراهم آوردن نیازهای بنیادی خود جهت رسیدن به یک زندگی آبرومندانه وشایسته میباشد. این تعریف به مفهوم عبارت آبرومندانه وشایسته بستگی دارد ، زیرا این مفهوم را فقط می توان درقالب قضاوتهای فردی و محیطیشناسائی کرد و تردیدی نیست که درهر اجتماع و از هردیدگاه تعریف متفاوتی ازآن را میتوان ارائه داد.ماهنامه بررسیهای بازرگانی
از آنجا كه بشر يك موجود چندبعدي است و براي زندگي بايد به رفع نيازهاي گوناگوني بپردازد، توان او در يك جامعه تا اندازهاي است كه اين نيازها برآورده شوند، از اين رو فقر به مفهوم جامعي بدل ميشود كه كل طيف زندگي بشر را دربرميگيرد. انساني ممكن است احساس كند فقير است كه ثروت كافي در اختيارندارد و درآمد كافي جهت اداره زندگي خود نميتواند كسب كند، ممكن است فقير باشد چون به لحاظ فرهنگي بيصلاحيت است. يا ممكن است فقير باشد چون از لحاظ رواني ضعيف است يا اينكه فقير باشد زيرا قرباني تركيبي از محروميتهاست.
فقر يعني كمبود امكان يا امكانات لازم يا كافي براي فرد يا افرادي كه در يك جامعه زندگي ميكنند، طوري كه اين كمبود آنها را در سطحي پايينتر از حداقلهاي مورد لزوم زمان، مكان و شرايط محل زندگيشان قرار دهد حال در هر زمينه كه باشد خود نوعي فقر است و با خطر فقر يا خط فقرهاي موجود سنجيده ميشود.
و فقير كسي است كه خود و افراد تحت سرپرستي او از حداقلهاي قابل قبول زندگي در جامعه و محل زندگي خود محروم باشند حال اين فقر در بعد اقتصادي باشد يا فرهنگي يا اجتماعي و ... در هر بعدي كه باشد در جايگاه و موقعيت خود يك فقر است. رسول زهدي
ویرایش توسط hamid reza : ۱۳۸۷/۱۰/۱۵ در ساعت ۰۷:۲۲
قال الله تعالی
اليس الله بكاف عبده
-
۱۳۸۷/۱۰/۱۵, ۱۶:۵۰ #7
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم
فقر امر ی انتزاعی است یعنی خودش نیست و جای خالی غنا یا ثروت یا مالکیت یا علم یا هنر و . . . است 0
بنا براین اگر بخواهیم فقر را معنی کنیم با ید دید که منظور چه فقری است ؟؟
ظاهرا در حدیث مورد اشاره فقر مادی مد نظر بوده هر چند متن جمله بندی مانع از تسری آن به فقر معنوی و ایمانی هم نیست 0
فقری که با ایمان متضاد است و در یک خانه جمع نمی شوند 0
1- فقرمالی :
فقر شدید و ثروت زیاد هردو ار آفات ایمان شمرده شده است چون نداشتن مال در حداقل مورد نیاز موجب دل مشغولی و غفلت ازیاد خدا و انحراف به سوی جر ا ئم مالی خواهد شد 0
ولی این تنها یک زمینه است برای افراد ضعیف به لحاظ ایمانی چون در زندگی بسیاری از بزرگان و دانشمندان و علماء بزرگ و ائمه هدی مشاهده می کنیم که فقدان ثروت به لحاظ بخشش زیاد و ایثار به دیگران نه تنها موجب تقویت ایمان شده است بلکه مورد ستا یش ذات اقدس الهی قرار گرفته است و شان نزول سوره هل اتی و داستان اطعام مسکین و یتیم واسیر را همه مطالعه کرده اند و اگر نمی دانند به تفسیر سوره هل اتی ( دهر ) در قرآن کریم مرا جعه کنند 0
2- فقر معنوی یا ایمانی : این نداری از نداری های هلاک کننده است و مو جب بد بختی در دنیا و آخرت 0
چنین کسی اگر قارون هم با شد و یا فرعون و یا شداد و یا ابو لهب در هرحال بد بخت در دنیا و آخرت است چون . . .
3- فقر الی الله :
چون فقر امری عدمی و نسبی است هر کس در مقایسه با زیر دست خود غنی و نسبت به فرا دست خود فقیر است و با این نکته می توانیم پی ببریم که انسان ها د ر مالکیت های اعتباری بین خود و در مورد ثروت و مکنت دنیوی در حالات مختلف و نسبت به یکدیگر فقیر یا غنی هستند 0
- اگر این نسبت را بین انسان و ذات غنی مطلق که خالق و هستی بخش ما در هر آن است در نظر بگیریم خواهیم دید که انسان و همه موجودات جهان خلقت نسبت به او فقیر مطلق بوده و تنها او غنی است 0
این فقر اگر شناخته شود نه تنها با ایمان متضاد نیست ، بلکه عین ایمان و عبو دیت و بندگی است و به همین جهت است که رسول گرامی اسلام فرمود - الفقر فخری - و در این جا منظور فقر الی الله است چنانچه در آیه 15 فاطر فرمود : يا أَيُّهَا النَّاسُ أَنْتُمُ الْفُقَراءُ إِلَى اللَّهِ وَ اللَّهُ هُوَ الْغَنِيُّ الْحَميدُ
دراین جهت تمنای فقر و شناخت آن و فقیر بودن کمال انسانی است و استغناء موجب طغیان گری و خرو ج از بندگی خواهد بود - العلق : 6 و 7 - كَلاَّ إِنَّ الْإِنْسانَ لَيَطْغى ، أَن رَّءَاهُ اسْتَغْنىَ ...
پس فقر در مقابل بندگان امری غیر مطلوب و منفی و موجب بدبختی است و درمقابل خدای متعال امری مطلوب و مورد توجه اولیاء ا لله است 0
به همین دلیل است که ائمه معصو مین سفارش کردند که در مسائل مادی به زیر دستان خود بنگرید و در امور ایمانی و معنوی به بالا تر ها توجه کنید تا سختی زندگی کمتر شمارا رنج دهد و در معنویات مغرور نشوید تا سقوط کنید و بیشتر ذوق شما برانگیخته شود 0
والسلام
-
۱۳۸۷/۱۱/۰۴, ۲۲:۱۳ #8
- نوشته
- 5,435
- مورد تشکر
- 4,566 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
-
27
فقر!
بررسی ریشه ای موضوعی فراگیر در سطح جهان!
دست به دست من بده
پا به پای من بیا
نگو امروز مال ما
بگو فردا رو میخوام
به لطف الهی فردا از آن ماست....
-
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری