صفحه 1 از 14 12311 ... آخرین
جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید   

موضوع: كدام موسيقي حرام نیست؟

شروع کننده موضوع

نوشته
    70
    مورد تشکر
    64 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

كدام موسيقي حرام نیست؟

سلام
    لطفا به من بگيد نظر اسلام در مورد موسيقي چيه؟كلا حرامه؟يا نه؟بستگي داره.بگيد چه موسيقي حرام نيست؟من خودم موسيقي كلاسيك رو خيلي دوست دارم و موسيقي و ترانه هايي كه كاملان مشخصه حرامه گوش نميدم .اما چون به ساز ويولن علافه دارم و به سبك كلاسيك مي خواستم بدونم چه شرايطي برا ي گوش كردن و نواختن وجود داره؟

نوشته
    742
    مورد تشکر
    1,784 پست
    حضور
    9 روز 5 ساعت 34 دقیقه
    دریافت
    21
    آپلود
    0
    گالری
    119

راهنما پاسخ: كدام موسيقي حرام نسيت؟

نقل قول نوشته اصلی توسط helen نمایش پست
    سلام
    لطفا به من بگيد نظر اسلام در مورد موسيقي چيه؟كلا حرامه؟يا نه؟بستگي داره.بگيد چه موسيقي حرام نيست؟من خودم موسيقي كلاسيك رو خيلي دوست دارم و موسيقي و ترانه هايي كه كاملان مشخصه حرامه گوش نميدم .اما چون به ساز ويولن علافه دارم و به سبك كلاسيك مي خواستم بدونم چه شرايطي برا ي گوش كردن و نواختن وجود داره؟
    غنا و موسيقى مبتذل و مطرب، و گوش دادن آن به اجماع فقهاى شيعه حرام است، و در قرآن كريم آياتى هست كه مسلمانان را از غنا و اين گونه موسيقى نهى مى فرمايد:
    1. «و من الناس من يشترى لهوالحديث ليضلّ عن سبيل الله...;(لقمان، 6) بعضى از مردم سخنان بيهوده را مى خرند تا مردم را از روى نادانى، از راه خدا گمراه سازند و آيات الهى را به استهزاء گيرند. براى آنان عذابى خوار كننده است.» يكى از مصاديق لهوالحديث ـ كه حرام است ـ موسيقى و غناست.•
    2. «فاجتنبوا الرجس من الأوثن واجتنبوا قول الزّور...;(حج،30) از بت هاى پليد اجتناب كنيد و از سخن باطل بپرهيزيد» اين جا هم يكى از موارد قول زور (سخن باطل) كه حرام است موسيقى و غناست;•
    3. آيه «وَ الَّذِينَ لاَ يَشْهَدُونَ الزُّورَ وَ إِذَا مَرُّوا بِاللَّغْوِ مَرُّوا كِرَامًا;(فرقان،72) بندگان خاص خداوند (عباد الرحمن) كسانى هستند كه شهادت به باطل نمى دهند (و در مجالس باطل شركت نمى كنند). و هنگامى كه با لغو و بيهودگى برخورد كنند، بزرگوارانه از آن مى گذرند.
    4. آيه «وَ الَّذِينَ هُمْ عَنِ اللَّغْوِ مُعْرِضُونَ;(مؤمنون،3) مؤمنان كسانى هستند كه از لغو و بيهودگى روى گردانند.
    5. آيه «وَ إِذَا سَمِعُوا اللَّغْوَ أَعْرَضُوا عَنْه;(قصص،55) هر گاه چيز بيهوده اى بشنوند از آن روى مى گردانند.•
    آهنگ ها و آوازها را مى توان به سه دسته تقسيم كرد:
    الف) آهنگ ها و آوازهايى كه به شيوه مجالسِ عيش و عشرت و محافلِ رقص و پايكوبى اجرا مى شود و انسان را از حالتِ اعتدالِ فكرى و ذهنى دور مى سازد و به بى بند و بارى، لاقيد بودن و بى تعهّد زيستن دعوت و تشويق مى كند كه اصطلاحاً به آن «ساز و آوازهاى مبتذل» مى گويند.
    ب) آنهايى كه هم از نظر محتوا (مضمون اشعار) داراى معنايى با شكوه و زيباست و هم از نظر اجرا، خوب و زيبا اجرا مى شود و در عين حال تناسب و شباهتى با ساز و آوازهاى مجالس لهو، عيش و عشرت و فساد ندارد. گوش دادن به نوع اوّل حرام است; امّا نوع دوم اشكال ندارد.•
    ج) ساز و آوازهايى كه نسبت به آن شك داريم و نمى دانيم آيا از نوع اوّل است تا از آن پرهيز كنيم و يا از نوع دوم است تا پرهيز لازم نباشد. گوش دادن به موارد مشكوك (نوع سوم) اشكال ندارد; امّا بهتر است كه به اين نوع آهنگ ها هم گوش نكنيم.
    پاورقي:
    1. جامع المسائل «استفتائات، آيت الله فاضل لنكرانى، ص 252 مطبوعاتى امير، چاپ دوم،
    2. الميزان، ج 14، ص 379 / تفسير ابوالفتوح رازى، ج 8، ص 92، انتشارات اسلاميه.

نوشته
    742
    مورد تشکر
    1,784 پست
    حضور
    9 روز 5 ساعت 34 دقیقه
    دریافت
    21
    آپلود
    0
    گالری
    119

پاسخ: كدام موسيقي حرام نسيت؟

نقل قول نوشته اصلی توسط helen نمایش پست
    سلام
    بسم الله الرحمن الرحیم
    موسیقی در صورتی مشكل دارد كه عنوان غنایی پیدا كند
    به طور كلی می توان موسیقی ها را به سه دسته تقسیم كرد
    1. موسیقی كه متناسب با مجالس عیش و نوش و لهو و لعب است اینگونه موسیقی ها معمولا در مجالس و محافلی برپامی شود كه در كنارش گناه های دیگری هم صورت می گیرد مثلا در عروسی ها دركنارش رقص و شراب و مواد مخدر و.. هم وجود دارد به عنوان نمونه شما اگه به موسیقی بندری توجه كنید بدون رقص معنا و مفهوم ندارد حتی تلویزیون هم كه آن را پخش می كند به همراه یكسری حركات موزون مثل كشیدن تور ماهیگیری از دریا و.. همراه است این نشان می دهد این موسیقی تنها نیست
    این گونه موسیقی ها شرعا اشكال دارد و گناه محسوب می شود و همه ما هم اینگونه موسیقی ها را می شناسیم
    2. دسته ای موسیقی هستند كه هیچ كس در حلال بودنشان شك ندارد مثلا مارش نظامی یا آهنگ هایی از قبیل برخی ترانه های افتخاری مثل نیلوفرانه و شجریان و ... كه همگی اذعان به بی مشكل بودنش دارند
    3 . موسیقی ها یی هستند كه دو پهلوهستند برخی گوش می كنند تحت تاثیر قرارا می گیرند برخی رویشان اثری ندارد این موارد را كسانی كه رویشان اثر می گذارد باید اجتناب كنند
    تذكر:
    الف) در صورتی كه محتوای موسیقی از اشعار سخیف و سبك و عشق و عاشقی كوچه بازاری باشد گرچه لحن مشكل نداشته باشد مشكل دارد
    ب) در صورتی كه اشعار مشكل نداشته باشد اما لحن مخصوص مجالس عیش و نوش باشد بازهم اشكال دارد
    ج) موسیقی ها و كنسرت هایی كه تحت اشراف حكومت های طاغوتی كه توجه ای به مسایل دین ندارند ساخته میشود مثل موسیقی های زمان طاغوت و كنسرت هایی كه خارج از كشور اجرا میشود مشكل دارد
    د) ترانه هایی كه خانم ها می خوانند قطعا روی آدم اثر دارد مشكل دارد

نوشته
    1,251
    مورد تشکر
    2,255 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    10

پاسخ: كدام موسيقي حرام نسيت؟

آن نوع از آوازه‌خوانی و ترانه خوانی كه می‌دانيد بسياری از ترانه‌هايی كه مخصوصاً زن‌های ترانه‌خوان می‌خوانند، وقتی در مجلسی خوانده می‌شود عده‌ای را در ارتكاب گناه بی‌اختيار می‌كند، حرام است. بنابراين آن نوع موسيقی‌ها، آن نوع ترانه‌ها، آن نوع نوازندگی‌ها، آن نوع خوانندگی و نوازندگی كه در شنونده اين اثر را می‌گذارد كه او را در ارتكاب گناه بی‌پروا می‌كند، به‌طوری كه در برخورد با گناه يا اصلاً ياد خدا نيست يا ديگر ياد خدا برايش آنقدر ضعيف است كه اين اثر ندارد كه او را از گناه باز بدارد و اين ضعف و اين تضعيف ياد خدا نتيجه اين خوانندگی و نوازندگی باشد، چنين خوانندگی و چنين نوازندگی كه اين اثر تضعيف كننده ايمان و پروای از گناه را داشته باشد حرام است.
    اين را می‌توان به‌عنوان نظر قطعی اسلام درباره موسيقی گفت، هر نوع خواندن و هر نوع نواختی كه اين اثر را نداشته باشد را به صرف اينكه خوانندگی و نوازندگی است، می‌شود گفت حرام است يا نه مورد ترديد است. قدر مسلم اين است كه از مسلمات اسلام نيست و آن را به حساب رأی همه علمای اسلام و فقهای اسلام و حتی رأی همه فقهای شيعه هم نمی‌شود آن را گذاشت. اين آن چيزی كه فعلاً تا اين حد درباره موسيقی می‌توانم بگويم.

5. تشکرها 3

نوشته
    2
    مورد تشکر
    33 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

موسيقى امروزى

خدايا به اميد تو...
    اينجا با كمك هم مضرات موسيقى را بررسى ميكنيم.منظور از موسيقى آهنگها و ترنه هايى است كه انسان را از خدا دور ميكند.

غنا : به آوازی گفته میشود که در حلق به صورت خوشایندی چرخانده شود و مناسب مجالس لهو و لعب ( بیهوده ) باشد .

لهو : اعم از هر چیز که انسان با انجام آن از یاد خدا غافل و عمر آن بیهوده تلف شود . مانند : بازی های آغشته به قمار - گوش دادن به موسیقی های بیهوده - سخن های بی محتوا - رقص و آواز و ... .

موسیقی طرب انگیز : به موسیقی گفته می شود که احساس خوشایندی در انسان ایجاد کند که نا خود آگاه انسان اعضای بدن خود را به حرکت در بیاورد . مانند آهنگها و ترانه های عروسی - بندری و تکنو

لعب : به وسایلی میگویند که باعث غفلت از یاد خدا می شوند مثل : آلات موسیقی - آلات قمار و ...

مهمترین مضرات غنا و موسیقی :

1- کشیده شدن پرده ای روی قلب و درک نکردن بسیاری از اسرار هستی

2- لذت نبردن از مناجاتهای طولانی با خداوند

3- همیشه در تیررس شیطان بودن

گزیده ای از ضررهای موسیقی از دید استاد علامه جعفری (علیه الرحمة)

1- تحریکات قلبی و تپش قلب

2 – نفخ معده

3- آنژین صدری

4- سستی و بی ارادگی

5- اضطرابات گوناگون

6- انقباضات عروقی

6- اختلالات غدد مترشحه داخلیمخصوصا"(تیروئید و تخمدان)

7- اسپاسم لوله گوارش

8- آسم (تنگی نفس)

9- عصبانیت و سرگیجه

10- کوتاهی عمر

11- فشار خون را بالا و پائین می برد .

12- از بین رفتن غیرت و حیا

13- افسردگی و خمودگی

14- یکی از عوامل ایجاد فساد و فحشا

15- تضعیف شنوائی و بینائی

16- شعله ور شدن هیجانات روحی و جنون

و ...

یک نمونه از مشاهده های پیامبر اسلام (ص) در شب معراج :

زنهای آوازه خوان با میله ای آتشین که از پشتشان وارد میشود عذاب میشوند

نکته : کسانی هم که با لذت به صدای آنها گوش دهند با عذاب روبرو هستند .

:salavat::salavat::salavat::salavat:

نوشته
    2
    مورد تشکر
    33 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

نظرات افراد مشهور تاريخ در مورد موسيقى

امام زین العابدین (ع) :

خداوند متعال ملتی را که نغمه ساز و آواز آنها بلند است به پاکی و تقوا نمی ستاید .

فروع کافی / جلد 6/ ص 437

فرانکو باتیاتو (خواننده مشهور راک)

انسان کافی است پیامهای برخی گروههای راک را گوش دهد تا شیطان پرست شود .

لئون تولستوی (نویسنده روسی)

موسیقی محصول تحریک احساسات و هدف احوال نفسانی و عواطف انسانی است !

کانت (فیلسوف مشهور آلمانی)

موسیقی اگر از همه هنرها مطبوع تر باشد ولی چون به بشر چیزی نمی آموزد از تمام هنرها پست تر است .

شهید استاد مطهری(ره)

واقعا" موسیقی قدرت عظیم و فوقالعاده ای مخصوصا" از جهت پاره کردن پرده عفت و تقوا دارد .

علامه جعفری (ره)

اگر موسیقی آنچنان که عاشقان دلباخته اش می گویند حقیقتا" روح انسان را تصفیه می کند ، چرا با شیوع موسیقی در شرق و غرب بیماریهای روانی و فساد اخلاقی به حدی رسیده است که گفتگو در باره آن باعث شرکساری است .

امام خمینی(ره)

موسیقی با تریاک فرقی ندارد . تریاک یک جور خلسه می آورد ، این یک جور دیگر .

:salavat::salavat::salavat::salavat:

نوشته
    5,435
    مورد تشکر
    4,566 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    27

یه نکته ای که تو مضرات موسیقی هست و اینجا نبود و علمای علم اخلاق خیلی بهش حساسن و توجه دارند از بین رفتنه همت انسان است.می گن آدمایی که اهلهه موسیقی هستن و معتاد به اون آدمای کم همتی هستن.

دست به دست من بده
    پا به پای من بیا
    نگو امروز مال ما
    بگو فردا رو میخوام

به لطف الهی فردا از آن ماست....

نوشته
    5
    مورد تشکر
    3 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

چرا رقص، موسیقی، صورت گری و... در اسلام حرام است؟

هرگاه به دستورات نخستین اسلام نگاهی بیافکنیم خواهیم دید که بیشتر هنر ها تحریم شده اند و مسلمانان قرنها به شدت با این چیزها مخالفت میکرده اند و آنها را حرام میدانسته اند، اما امروزه به تدریج به دلیل همنشینی با نامسلمانان (بخوانید انسانهای فهیم و متمدن) کم کم دست از این ********** برداشته اند و دیگر به رقص، موسیقی، مجسمه سازی، نقاشی، شطرنج، پاستور و غیره به عنوان چیزهای حرام نگاه نمیکنند.

پرسش اساسی که من میخواهم در اینجا مطرح کنم این است که به نظر شما چرا محمد به این چیزها گیر داده است و آنها را حرام کرده است؟
    ویرایش توسط tabatabay : ۱۳۸۷/۰۳/۰۹ در ساعت ۱۱:۴۸ دلیل: حذف توهين

10. تشکرها 2

نوشته
    494
    مورد تشکر
    732 پست
    حضور
    31 دقیقه
    دریافت
    2
    آپلود
    0
    گالری
    0

اولا بهتر است شما مطالعه اي در باره تاريخ علمي و فرهنگي شكوهمند مسلمانان در فاصله صدر اسلام تا قرون 16 و 17 ميلادي داشته باشيد.
    زماني كه بشر غربي در منجلابي فقر فرهنگي و اجتماعي فرو رفته بود و زندگي بربرگونه داشت مسلمانان تمدني را رغم زدند كه قله هاي علم و فناوري را درنورديد.
    مطمئنا هيچ تمدني در تاريخ بشريت به اندازه تمدن مسلمانان در تمدن حال حاضر بشر تاثير نداشته است.
    به اين سخن از پرينس چارلز توجه كنيد:
    اگر سوء تفاهم هاي بسياري در غرب درباره ذات اسلام وجود دارد، جهل بسيار زيادي نيز در قبال دين بزرگي كه تمدن و فرهنگ ما به گردن جهان اسلام دارد وجود دارد. و ...

و اما جواب سوال شما:
    احكام اسلام به دو دسته تقسيم مي شوند
    احكامي كه قطعي هستند و با گذشت زمان تغيير نمي كنند (مثل تعداد ركعات نمازهاي يوميه)
    دسته ديگر احكامي هستند كه بنا بر مقتضيات زمان و مكان صادر مي شوند و قابل تغييرند.

بعضي از مواردي كه شما در بالا مطرح كرديد در دسته دوم قرار مي گيرند كه با امروزه با رفع علت حرمت آن ها حكم آن ها نيز تغيير پيدا كرده است.
    ویرایش توسط Divine Love : ۱۳۸۷/۰۳/۰۹ در ساعت ۰۸:۴۹

نوشته
    51
    مورد تشکر
    130 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

راهنما

نقل قول نوشته اصلی توسط meysammw نمایش پست
    هرگاه به دستورات نخستین اسلام نگاهی بیافکنیم خواهیم دید که بیشتر هنر ها تحریم شده اند و مسلمانان قرنها به شدت با این چیزها مخالفت میکرده اند و آنها را حرام میدانسته اند، اما امروزه به تدریج به دلیل همنشینی با نامسلمانان (بخوانید انسانهای فهیم و متمدن) کم کم دست از این حماقت ها برداشته اند و دیگر به رقص، موسیقی، مجسمه سازی، نقاشی، شطرنج، پاستور و غیره به عنوان چیزهای حرام نگاه نمیکنند.
    پرسش اساسی که من میخواهم در اینجا مطرح کنم این است که به نظر شما چرا محمد به این چیزها گیر داده است و آنها را حرام کرده است؟
    بسم الله الرحمن الرحيم
    هرچند ادبيات گفتار نشان مي دهد كه پرسش گر در پي پاسخ نيست و به تعبير اميرالمومنين (ع) "تعنتا" مي پرسد،ولي جواب كوتاهي مي دهيم.
    1: اين كه اسلام با هنر مخالف است تهمتي بيش نيست"هذا بهتان عظيم"
    بله! اسلام با انچه انسان را از انسانيت تهي و خارج مي كند مخالف است .
    2:عالي ترين هنر ها در زمينه هاي معماري ، خطاطي ، شعرو عرفان از دامن اسلام و مسلمانان برخاسته است .
    3:آنچه كه اسلام با آن مخالف بوده است همواره پا برجاست و هرگز تغيير نمي كند بنابراين اگر موضوعي عنوان سابق خود را داشته باشد حكمش ثابت است آنچه در پرسش آمده است نيز يا كج فهمي است يا بي دقتي .اسلام هنگامي كه شطرنج عنوان قمار و مانند آن ر ا داشت آن را حرام ميدانست اكنون نيز چنين است ولي اگر شطرنج بازي باشد همچون پينگ پنگ و مانند آن هرگز اسلام مخالفت ندارد .همچنين رقصي كه با عث انحرافات اخلاقي و خروج
    از انسانيت شود مورد نهي اسلام است . ولي مثلا رقص زن براي شوهر هرگز ناپسند نيست .همچنين نسبت به ساير موارد.
    4: آنچه پيامبر اعظم اسلام(ص) فرمودند:كلام خدا و وحي الهي بوده است " ما ينطق عن الهوي ان هو الا وحي يوحي " بنابراين پيامبر (ص) جز حكم خدا سخني نمي گويد و هركسي هم كه مسلمان باشد تابع فرمايشات خداو پيامبر است .و اينگونه نيست كه پيامبر نيز مانند رهبران هواپرست دنيا از روي هواي نفس به چيزي " گير دهد" ويا آن را آزاد اعلام كند . و اين سخن ها حاكي از عدم اطلاع از علوم اسلامي بلكه از علوم انساني است .
    حسن السئوال نصف العلم

صفحه 1 از 14 12311 ... آخرین

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری