-
۱۳۸۷/۰۹/۱۵, ۰۴:۱۷ #1
- تاریخ عضویت
آذر ۱۳۸۷
- نوشته
- 3
- مورد تشکر
- 11 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
آياحضرت مريم برادرداشت؟
با سلام بر قران پژوهان عزيز
درآيه28 ازسوره مريم مي خوانيم كه: اي خواهر هارون تو را نه پدري ناصالح و نه مادري بدكاربود.
اين هارون كيست؟ اگرحضرت مريم برادر مي داشت كه عمران نبي و حضرت زكريا اين همه رنج جانشيني نمي كشيدند.ازطرفي بين هارون برادر حضرت موسي تا زمان حضرت مريم بيش از600 سال فاصله هست پس منظور از (اخت هارون)كدام هارون است ؟لطفا" برادران و خواهراني كه در اين موردمطالعه وتحقيق كرده اند و نتيجه اي بدست آورده اند براي تنوير ذهن اين حقيرنتيجه كار خود را درج كنند . با تشكر الهي
-
-
۱۳۸۷/۰۹/۱۵, ۰۴:۲۳ #2
- تاریخ عضویت
مهر ۱۳۸۷
- نوشته
- 1,758
- مورد تشکر
- 3,252 پست
- حضور
- 6 ساعت 31 دقیقه
- دریافت
- 7
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
سلام اکرام الهی
ممنون از سوال قشنگتون.
در تفسیر نور این را نوشته بود....
گرچه بعضي هارون را برادر واقعي مريم دانسته اند، لكن پيامبر (ص ) فرمود: مريم از بستگان هارون برادر موسي مي باشد.
در این فروم بحثهای تفسیری زیادی وجود داره میخواستم ازتون خواهش کنم تشریف بیارین تا ما از این نکته بینی و دانش شما بدون تعارف استفاده کنیم. (لینکش تویه امضای من وجود داره)
یا علی
طیب
هر معرفتى كـــه بوىِ هستىِ تو داد *** ديوى است به ره، از آن حذر بايد كرد
سبحه بر کف، توبه بر لب،دل پر از شوق گناه/ معصيت را خنده مي آيد ز استغفار ما
أَلَيْسَ الصُّبْحُ بِقَرِيبٍ
-
-
۱۳۸۷/۰۹/۲۱, ۰۸:۵۳ #3
- تاریخ عضویت
تير ۱۳۸۷
- نوشته
- 455
- مورد تشکر
- 1,000 پست
- حضور
- 16 ساعت 38 دقیقه
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
-
1
حضرت مریم(س) خواهر هارون معروف - که برادر حضرت موسی بود - نیست زیرا وی برادر نداشت و میان حضرت مریم و هارون ده ها سال فاصله است . البته در قرآن آمده که بنی اسراییل حضرت مریم را با عنوان « یا اخت هارون » خطاب کردند .
اینکه آنها به مریم گفتند:" اى خواهر هارون" موجب تفسیرهاى مختلفى در میان مفسران شده است، اما آنچه صحیحتر به نظر مىرسد این است که هارون مرد پاک و صالحى بود، آن چنان که در میان بنى اسرائیل ضرب المثل شده بود، هر کس را مىخواستند به پاکى معرفى کنند مىگفتند: او برادر یا خواهر هارون است- مرحوم طبرسى در مجمع البیان این معنى را در حدیث کوتاهى از پیامبر ص نقل کرده است «1».
در حدیث دیگرى که در کتاب" سعد السعود" آمده چنین مىخوانیم:
پیامبر ص" مغیره" را به نجران (براى دعوت مسیحیان به اسلام) فرستاد، جمعى از مسیحیان به عنوان (خردهگیرى بر قرآن) گفتند مگر شما در کتاب خود نمىخوانید" یا أُخْتَ هارُونَ" در حالى که مىدانیم اگر منظور هارون برادر موسى است میان مریم و هارون فاصله زیادى بود؟
مغیره چون نتوانست پاسخى بدهد مطلب را از پیامبر ص سؤال کرد، پیامبر ص فرمود: چرا در پاسخ آنها نگفتى که در میان بنى اسرائیل معمول بوده که افراد نیک را به پیامبران و صالحان نسبت مىدادند 1
بعضی گفته اند:
مریم را خواهر هارون خطاب کردند. در واقع مریم خواهر هارون نبود، بلکه از خاندانى شریف و پاکیزه بود که هارون برادر موسى (ع) در رأس آن جاى داشت یعنى مریم از خاندان هارون بود و چون هارون به تقوى و پرهیزگارى معروف بود مریم را «اى خواهر هارون» خطاب کردند. در میان عربها رسم است که چون مردى را بخواهند به خاندانى نسبت دهند مىگویند «یا اخا فلان». اى برادر فلان.
قوم او گفتند که ما پدرت را مىشناسیم مردى عارى از محاسن اخلاق نبود و مادرت هم بد کاره نبود. پس این کودک از کجا آوردهاى؟
از این آیه مىتوان به مسئله وراثت و تأثیر آن در نسل آگاه شد. یعنى در خانوادهاى که مزایاى اخلاقى خانواده تو را داشته باشد چنین کارهاى زشت عجیب است.2
در تفسیر دیگری گوید :
اینکه چرا به مریم خواهر هارون گفتهاند، در مجمع البیان چهار قول نقل کرده است:
اول: هارون مرد نیکوکارى در بنى اسرائیل بود، اشخاص نیکوکار را به او نسبت مىدادند.
دوم: هارون برادر پدرى مریم بود و به حسن سلوک معروف بود،
سوم: منظور هارون برادر موسى علیه السّلام است که مریم از اولاد او بوده است،
چهارم: هارون در آن روزگار ، مردی بدکار مشهور به زنا و فساد بود که
مریم را به او نسبت داده و گفتهاند:« اى شبیه هارون ».
پاورقیها :
1- تفسیر نمونه، ج13، ص: 51
2- تفسیر هدایت، ج7، ص: 35
3- تفسیر أحسن الحدیث، ج6
-
تشکرها 5
-
۱۳۸۷/۰۹/۲۱, ۱۳:۱۱ #4
يا الله
حضرت مريم برادري به نام هارون داشته اند و اين موضوع صريحا در قرآن مجيد از زبان مردم آن زمان به مريم خطاب شده ! حالا چرا نگفته اند اي مريم دختر عمران يا با اسم مادر خطابش نكرده اند به اين دليل است كه در زمانهاي گذشته برادر مثل يك پدر يا بالاتر از پدر بويژه براي حفظ و صيانت خواهران خود بود ؛ در اينجا بخصوص با تاكيد ميگويند كه پدر و مادرت بر كسي پوشيده نيست بدكاره و گناهكار نبودند پس آيا برادرت حافظ خوبي براي تو نبود كه به چنين عملي و قباحتي دچار نشوي؟ و اينكه چرا به زكريا اشاره اي نكرده اند چون مردم آن زمان توقعشان از اعضاي خانواده به عنوان نسب بيشتر بوده تا يك كفيل مثل زكريا در صومعه . اگر در كتابهاي تاريخي بخوانيد به مواردي بر ميخوريد كه خواهر و برادر در كارهاي مهمي حتي مثل جنگ كنار هم و يار و پشتيبان هم بوده اند و آن ميزان رحمت و رافتي كه نسبت به هم داشته اند ميان هيچ كدام از اعضاي خانواده به چشم نميخورد .
بسم الله الرحمن الرحيم
وَمِنَ النَّاسِ مَن يَتَّخِذُ مِن دُونِ اللّهِ أَندَاداً يُحِبُّونَهُمْ كَحُبِّ اللّهِ وَالَّذِينَ آمَنُواْ أَشَدُّ حُبًّا لِّلّهِ وَلَوْ يَرَى الَّذِينَ ظَلَمُواْ إِذْ يَرَوْنَ الْعَذَابَ أَنَّ الْقُوَّةَ لِلّهِ جَمِيعاً وَأَنَّ اللّهَ شَدِيدُ الْعَذَابِ
165- بقره
-
-
۱۳۸۷/۰۹/۲۱, ۱۳:۳۶ #5
سلام
سلام به همگی ذکر این سوالات اینجا برای اطلاعات عمومی بد نیست ولی ایا این سوالات به دردکسی یا درد جامعه میخورد دانستن نام برادر حضرت مریم ایا ایمان ما را بالا میبرد این چه سوالی است که طرح میکنید جامعه امروزی نیاز به یک بازنگری جدی دارد جامعه ما به یک بنبست کامل خوردهع است شما سرتان را بالا بگیرین تا بفهمین نیازهای واقعای این جامعه چی هستن ببخشین
-
۱۳۸۷/۰۹/۲۱, ۱۵:۲۱ #6
- تاریخ عضویت
تير ۱۳۸۷
- نوشته
- 455
- مورد تشکر
- 1,000 پست
- حضور
- 16 ساعت 38 دقیقه
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
-
1
-
تشکر
-
۱۳۸۷/۰۹/۲۱, ۲۱:۰۹ #7
سلام خدمت دوست گرامی
اگر به ستارگان شليک کني و ماه را بزني ، اشکالي ندارد . مهم اين است که به چيزي شليک کني. بسياري از مردم اصلا شليک نمي کنند... !
سوال بسیار زیبایی بود که موجب شد خیلی از دوستان بار دیگر آیاتی از کلام زیبای خدا وند را خوانده و بیشتر در معانی تفکر کنند و سری هم به تفاسیر بزنند ،به نظر شما چه چیزی بیش از این عمل ، ایمان را بالا میبرد...؟؟؟؟
دیدن نادیده ها هنر است
*********************************
اللَّهُمَّ فاطِرَ السَّمواتِ وَالأَرْضِ عالِمَ الغَيْبِ وَالشَّهادَةِأَنْتَ تَحْكُمُ بَيْنَ عِبادِكَ فِيما كانُوا فِيهِ يَخْتَلِفُونَ"زمر (39) آيه 46 "
-
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری