جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید

موضوع: اثبات علم و شعور موجودات در داستان حضرت سلیمان با هدهد
-
۱۳۸۷/۰۹/۱۶, ۱۳:۰۸ #1
- نوشته
- 1,758
- مورد تشکر
- 3,252 پست
- حضور
- 6 ساعت 31 دقیقه
- دریافت
- 7
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
اثبات علم و شعور موجودات در داستان حضرت سلیمان با هدهد
هُدهُد نیز به سلیمان علیه السلام نسبت عدم احاطة علم و دانش را داد و گفت که : من برای تو از شهر سبا خبر یقینی و حتمی را می آورم . وَ تَفَقدَ الطیْرَ فَقَالَ مَا لِیَ لاَ´ أَرَی الْهُدْهُدَ أَمْ کَانَ مِنَ الْغَآئبِینَ * لاَعَذبَنهُ و عَذَابًا شَدِیدًا أَوْ لاَاذْبَحَنهُ و ´ أَوْ لَیَأْتِیَنی بِسُلْطَـ'نٍ مُبِینٍ * فَمَکَثَ غَیْرَ بَعِیدٍ فَقَالَ أَحَطتُ بِمَا لَمْ تُحِطْ بِهِ وَ جِئْتُکَ مِن سَبَإِ بِنَبَاءٍ یَقِینٍ. (نمل/22-20) «سلیمان از حال پرندگان جویا شد، و چون همه حاضر شدند گفت : من هدهد را نمی بینم ! آیا عذر موجهی دارد، یا بدون عذر غیبت کرده است ؟! من او را به عذاب شدیدی تعذیب میکنم ، و یا او را سر می بُرم ، و یا او باید برای من حجتی قاطع و برهانی استوار بیاورد! چندان زمان زیادی درنگ نکرد که هدهد آمد و گفت : ای سلیمان ! من احاطة علمی پیدا کرده ام به آنچه را که علم تو بدانجا احاطه ننموده است ! من از شهر سَبا برای تو خبر حتمی و یقینی آورده ام !»http://www.tahoorkotob.com/page.php?pid=6152
«انی وجدت امراة تملکهم و اوتیت من کل شی ء و لها عرش عظیم، وجدتها و قومها یسجدون للشمس من دون الله و زین لهم الشیطان اعمالهم فصدهم عن السبیل فهم لایهتدون» (نمل /23 تا 24) «من در آنجا چنین یافتم که زنی ، پادشاهی و سلطنت آنجا را به عهده دارد، و از هر چیز از قدرت و مکنت به او داده شده است و دارای تخت بزرگی است . من چنین یافتم که آن زن و تمام اقوام و پیروانش خورشید را سجده می کنند و خدا را سجده نمی نمایند، و شیطان بر آنها چیره گشته و کردارشان را برای آنها زینت داده است و در نتیجه از سلوک راه خدا به دور افتاده اند، و آنان هدایت نیافته اند.»
قَالَ سَنَنظُرُ أَصَدَقْتَ أَمْ کُنتَ مِنَ الْکَـ'ذِبِینَ * اذْهَب بِکِتَـ'بِی هَـ'ذَا فَأَلْقِهْ إلَیهِمْ ثُم تَوَل عَنْهُمْ فَانظُرْ مَاذَا یَرْجِعُونَ. (نمل/27 و 28) «سلیمان گفت : ما در این گفتار تو تأمل و تفحص خواهیم نمود که آیا راست می گوئی ، و یا از دروغگویانی !؟ این نامة مرا بردار و نزد آنها بیفکن و سپس از آنها روی گردان ! و نظر کن که آنها در برابر این نامه چه عکس العملی دارند؟!»
''باری در این داستان نیز از احوال هدهد مطالبی است :''
اول : آنکه هدهد در نزد سلیمان در وهلة اول حاضر نبود، و سپس حاضر شد؛ پس هدهد که از شهر سبا آمده است و خبر آورده است ، از احضار سلیمان خبر داشته و در باطن مطلع بوده است ، ولی تأخیر آمدن را مُستند به عذر موجهی که خبر تازه برای سلیمان آوردن است ، قرار داده است .
دوم : آنکه می دانسته است در شهر سبا زنی پادشاه است ، فرق بین زن و مرد را می گذاشته است و به علاوه از قدرت و عظمت او با خبر بوده است .
سوم : آنکه از ذهن سلیمان خبر داشته و می دانسته است که سلیمان اطلاعی در این موضوع ندارد.
چهارم : آنکه می دانسته است که آن زن که بلقیس است با پیروانش خورشید پرست هستند و خدا پرست نیستند. و نیز می دانسته است که این بواسطة تسویلات شیطان است که آنان را از راه خدا باز داشته است ؛ و راه حق و سبیل واضح راه خداست . و سلیمان کلام او را نفی نکرد، بلکه عجیب آنکه گفت : ما باید تو را امتحان کنیم که آیا راست می گوئی یا نه !؟ و در اینجا سلیمان برای تشخیص صدق هدهد، نیازمند به امتحان و ارسال نامه شد. باری ، منظور آنست که اینها حقائقی است از عالم حیوانات ، و انسان باید حقاً این گفتار خداوند که : أُمَمٌ أَمْثَالُکُمْ (اینها امت های مانند شما هستند ) می باشد را، به دیدة اعجاب و اعجاز بنگرد.
هر معرفتى كـــه بوىِ هستىِ تو داد *** ديوى است به ره، از آن حذر بايد كرد
سبحه بر کف، توبه بر لب،دل پر از شوق گناه/ معصيت را خنده مي آيد ز استغفار ما
أَلَيْسَ الصُّبْحُ بِقَرِيبٍ
-
۱۳۸۷/۱۱/۳۰, ۰۲:۵۸ #2
سلام
در اینجا نکته ای هست و آن اینکه حضرت سلیمان غیب نمیدانسته و بهمین دلیل هم گفته اگر غذر موجهی ناشته باشد او را تنبیه میکنم !
البته راجع به ملکه سبا هم خبری نداشته !
ولی هدهد راجع به خودش و ملکه سبا به او خبر داده است !!!!
ویرایش توسط بهلول2 : ۱۳۸۷/۱۱/۳۰ در ساعت ۰۳:۴۰
-
۱۳۸۷/۱۱/۳۰, ۰۶:۰۵ #3
- نوشته
- 1,758
- مورد تشکر
- 3,252 پست
- حضور
- 6 ساعت 31 دقیقه
- دریافت
- 7
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
سلام فرهاد جان
ممنون از پاسخت.
این اثبات نمی کنه که از غیب خبر نداشته بلکه اثبات میکنه هر غیبی را که سلیمان میتونسته با خبر بشه ازش به اذن خداست. و بقول شما میتونه ثابت بکنه علم سلیمان محدود هست نه اینکه بی علم هست.
خیلی واضح هست که هر کسی راجب خودش خبر داره و اون چیزی که با چشمش میبینه.
طیب
هر معرفتى كـــه بوىِ هستىِ تو داد *** ديوى است به ره، از آن حذر بايد كرد
سبحه بر کف، توبه بر لب،دل پر از شوق گناه/ معصيت را خنده مي آيد ز استغفار ما
أَلَيْسَ الصُّبْحُ بِقَرِيبٍ
-
تشکرها 2
-
۱۳۸۷/۱۱/۳۰, ۱۹:۳۲ #4
سلام
البته علم غیب مخصوص خداست ولی وقتی بخواد یه چیزی رو وسیله میکنه !
-
۱۳۸۸/۰۹/۰۹, ۰۶:۰۴ #5
- نوشته
- 500
- مورد تشکر
- 944 پست
- حضور
- 4 ساعت 4 دقیقه
- دریافت
- 8
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
سلام علیکم
مطلب بسیار جالب و قابل تاملی بود
ممنون و متشکرم
فی سلام آمنین باشید
هیچ
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری