جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید   

موضوع: یک نکته درخصوص سن امام باقر و امام سجاد در واقعه كربلا

شروع کننده موضوع

نوشته
    6
    مورد تشکر
    9 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

یک نکته درخصوص سن امام باقر و امام سجاد در واقعه كربلا

یکی از دوستان این مطلب را از من پرسید و من هم آن را در اینجا مطرح کردم شاید جوابی برای آن دوست پیدا شود:

چند وقتی است که سعی می کنم در ایام تولد یا شهادت بزرگان دین، چند سطری در مورد آن عزیز، مطالعه کنم. به همین منظور روز شنبه گذشته که مصادف بود با شهادت امام محمد باقر (ع)، مختصری از زندگی ایشان را مطالعه کردم. مطلبی که برایم جالب بود این بود که ایشان متولد سال 57 هجری قمری بوده و در واقعه کربلا که در سال 61 هجری قمری روی داده، کودکی 3.5 ساله بوده که در کنار پدر بزرگوارشان در آن واقعه حضور داشته اند. این واقعیت با برداشت خود من از اطلاعاتی که در مورد امام سجاد (ع) در ذهن داشتم متفاوت بود چرا که طبق مطالبی که وعاظ گفته و هنوز هم می گویند، در صحرای کربلا امام سجاد نوجوانی بوده که در بستر بیماری افتاده و به همین دلیل هم نتوانستند به جنگ بروند و همین مساله باعث بقای خاندان معصومین شده است، همخوانی ندارد. به گفته این عزیزان، بیماری امام سجاد (ع) باعث زنده ماندن ایشان و در نتیجه بقای امامت شدند در حالی که چنین نبوده و امام محمد باقر در آن زمان وجود داشته اند. شاید این بیان صحیح تر باشد که بیماری ایشان باعث شد بعد از شهادت امام حسین (ع)، کسی باشد که تا بزرگ شدن امام محمد باقر، امامت مردم را به عهده بگیرد. چرا که طبیعی است از طفل 3.5 ساله انتظار نمی رود که رهبر جهان اسلام در آن زمان باشد.
    ویرایش توسط همکار مدیر سایت : ۱۳۸۹/۰۴/۲۷ در ساعت ۰۱:۴۴

نوشته
    163
    مورد تشکر
    328 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

اولاً که شاید اگر خوب گوش میدادید میشنیدید. بعدش هم مگخ اونها وظیفه دارن شما رو آگاه کنن، هر کسی خودش باید بره دنبال دین و آئینش که الحمد لله رفتید. و بعد اینکه معصوم و امام 3 ساله و 5 ساله نداره.... امام جواد هم بروایتی 5 و بروایتی 9 سالشون بود که امام شدند و امام زمان هم 5 ساله بودند که حجت روی زمین شدند!

نوشته
    17
    مورد تشکر
    29 پست
    حضور
    3 ساعت 18 دقیقه
    دریافت
    2
    آپلود
    0
    گالری
    0

با سلام نمی توان این طور قضاوت کرد چون بعد از شهادن امام هشتم (علی بن موسی الرضا ع ) امام جواد با این که نوجوان بود به مقام امامت رسید . همین طور حضرت عیسی (ع) که در گهواره به سخن در آمد واین در حالی بود که خداونداو را حجت خویش بر مردم قرار داده بود و به او کتابی از جانب خویش عطا کرده بود.:Sokhan:

4. تشکرها 2

نوشته
    1,045
    مورد تشکر
    4,260 پست
    حضور
    2 ساعت 1 دقیقه
    دریافت
    191
    آپلود
    52
    گالری
    45

نقل قول نوشته اصلی توسط ofogh63 نمایش پست
    یکی از دوستان این مطلب را از من پرسید و من هم آن را در اینجا مطرح کردم شاید جوابی برای آن دوست پیدا شود:

چند وقتی است که سعی می کنم در ایام تولد یا شهادت بزرگان دین، چند سطری در مورد آن عزیز، مطالعه کنم. به همین منظور روز شنبه گذشته که مصادف بود با شهادت امام محمد باقر (ع)، مختصری از زندگی ایشان را مطالعه کردم. مطلبی که برایم جالب بود این بود که ایشان متولد سال 57 هجری قمری بوده و در واقعه کربلا که در سال 61 هجری قمری روی داده، کودکی 3.5 ساله بوده که در کنار پدر بزرگوارشان در آن واقعه حضور داشته اند. این واقعیت با برداشت خود من از اطلاعاتی که در مورد امام سجاد (ع) در ذهن داشتم متفاوت بود چرا که طبق مطالبی که وعاظ گفته و هنوز هم می گویند، در صحرای کربلا امام سجاد نوجوانی بوده که در بستر بیماری افتاده و به همین دلیل هم نتوانستند به جنگ بروند و همین مساله باعث بقای خاندان معصومین شده است، همخوانی ندارد. به گفته این عزیزان، بیماری امام سجاد (ع) باعث زنده ماندن ایشان و در نتیجه بقای امامت شدند در حالی که چنین نبوده و امام محمد باقر در آن زمان وجود داشته اند. شاید این بیان صحیح تر باشد که بیماری ایشان باعث شد بعد از شهادت امام حسین (ع)، کسی باشد که تا بزرگ شدن امام محمد باقر، امامت مردم را به عهده بگیرد. چرا که طبیعی است از طفل 3.5 ساله انتظار نمی رود که رهبر جهان اسلام در آن زمان باشد.
    دوست عزیز
    درمورد باقی موندن امامت به امام سجاد ومریضی ایشون خب حکمت پروردگار چنین اقتضاء کرده که درصحنه کربلا بیمارباشن
    حال اینکه بیماری دلیل بربقاء امامت بوده بنا به حکمت پروردگار شاید حرف بی ربطی نباشه
    چون خداوند چنین مشیتش بوده لذا....
    درمورد بودن امام باقر علیه السلام درصحنه کربلا
    وامام سجاد علیه السلام پدرآن حضرت نیز منافاتی باهم ندارن
    جواب دوستان هم درمورد بند آخر کاملا صحیحه
    باذکراین توضیح که اعتقاد ما شیعیان درمورد امامت ایمه به امامت حضرات معصوم ازتولد تا شهادت
    حضرات است
    پس کوچکی ،کم سن وسالی و....درمساله امامت راه وجاه ندارد
    موفق
    Online + mp3

انجمن گفتگوی دینی
    www.askdin.com

نوشته
    579
    مورد تشکر
    2,171 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    61
    آپلود
    0
    گالری
    10

در صحرای کربلا امام سجاد نوجوانی بوده که در بستر بیماری افتاده و به همین دلیل هم نتوانستند به جنگ بروند

اولا: طبق تاریخ ایشان حدود 25 سال از عمر شریفشون گذشته و تنها مرد بالغی که در خیممه امام حسین زنده ماندند

ثانیا : برای بیماری نمیشود دلیل خاصی بیان کرد، اینکه ایشان بیمار شدند تا زنده بمانند، همه اینها احتمالات است، طبیعی است احتمال جواب دارد مانند جوابی که حضرتعالی به آن اشاره کردید
    شاید این بیان صحیح تر باشد که بیماری ایشان باعث شد بعد از شهادت امام حسین (ع)، کسی باشد که تا بزرگ شدن امام محمد باقر، امامت مردم را به عهده بگیرد. چرا که طبیعی است از طفل 3.5 ساله انتظار نمی رود که رهبر جهان اسلام در آن زمان باشد.

همانطور که دوستان اشاره کردند چرا طفلی در گهواره بتواند پیامبر خدا شود اما کودکی 4 ساله نتواند امام مسلمین شود؟
    ویرایش توسط سيد حسين : ۱۳۸۷/۱۰/۳۰ در ساعت ۰۸:۰۳

نوشته
    19
    مورد تشکر
    60 پست
    حضور
    8 ساعت 32 دقیقه
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

سلام یه سوال دارم در این مورد
    مگه حضرت علی اکبر، بزرگترین پسر امام حسین(ع) نبودند؟
    پس چرا در روضه ها ایشونو 18ساله میدونن؟

مَــن جَــــــــــــــــــدَّ، وَجَــــدَ

مَــن
    لَـــــــــــــــــــــجّ َ، وَلَــجَ

اَللّهُمَّ ارزُقني
    شَفاعَةَ الحُسَینِ یومَ الوُرودِ ...

8. تشکرها 2

نوشته
    386
    مورد تشکر
    1,786 پست
    حضور
    6 روز 11 ساعت 8 دقیقه
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

ولی من فکر می کنم در اون شرایطی که خاندان اهل بیت ونبوت شدیدا تحت ظلم ظالمان بودند به امامت رسیدن کودکی 3 4 ساله اصلا به صلاح مسیر نبوت نبوده ومردم آن را نه تنها جدی نمیگرفتن که شاید شرایطی بدتر از دوران حضرت علی بر سر خلافت برپا میشد.ضمن اینکه حضور امام سجاد در کنار حضرت زینب در بزرگداشت واقعه کربلا لازم وغیر قابل انکار بود

10. تشکر

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری