جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید

موضوع: ***طرح حفظ ودرک مفاهیم سوره مبارکه نبأ(درانجمن علوم قرآن)****
-
۱۳۸۷/۰۹/۲۳, ۰۹:۴۰ #1
- نوشته
- 850
- مورد تشکر
- 3,450 پست
- حضور
- 35 دقیقه
- دریافت
- 1
- آپلود
- 0
- گالری
-
9
***طرح حفظ ودرک مفاهیم سوره مبارکه نبأ(درانجمن علوم قرآن)****
با سلام خدمت علاقه مندان به حفظ ودرک مفاهیم
این تاپیک فقط جهت تعیین مقدار برنامه حفظ ودرک مفاهیم روزانه دوستان برای حفظ ودرک مفاهیم سوره مبارکه نبأ ایجاد شده است.وپستهای اضافی حذف خواهند شد.که مدیریت به روز رسانی آن به عهده کاربران گرامی NASIME BEHESHT و ajjel ya mola است.انشاءالله از روز یکشنبه 23 آذر طرح شروع می شود.
دوستانی که تازه قصد اعلان آمادگی برای همراهی با این طرح دارند این پست http://www.askquran.ir/showpost.php?p=85795&postcount=63
را مطالعه کنند.
انشاءالله موفق باشید
ویرایش توسط askari110 : ۱۳۸۷/۰۹/۲۳ در ساعت ۰۹:۴۷
مولایم علی فرموند:
يابُنَىَّ اِصبِر عَلَى الحقِ وَ اِن كانَ مُرّا; اى پسر جان! در راه حق صبور و مقاوم باش گرچه تلخ و رنج آور باشد.
هرگز گمان مبر زخیال تو غافلم ،گرمانده ام خموش ، خدا داند ودلم.....
چون عاقبت همه امور با خداست همه چیز را به او واگذار کردم.
-
تشکرها 22
-
۱۳۸۷/۰۹/۲۳, ۱۶:۱۷ #2
- نوشته
- 813
- مورد تشکر
- 2,274 پست
- حضور
- 1 روز 37 دقیقه
- دریافت
- 165
- آپلود
- 14
- گالری
-
6
بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليك يا بقية الله
سلام بر استاد بزرگوار جناب عسكري و كاربران گرامي
خدا را شاكرم و اميدوارم همگي حافظ و عامل واقعي قرآن باشيم .
با اجازه از محضر مولايم حضرت مهدي ( عج )
سوره نبا 78 سوره قرآن مي باشد و اولين سوره از جزء سي ام ، در مكه نازل شده و داراى 40 آيه است .
محتواى اين سوره را مىتوان در چند بخش خلاصه كرد :
1- سؤالى كه در آغاز سوره از حادثه بزرگ ( نبا عظيم ) يعنى روز قيامت مطرح شده است .
2- سپس به بيان نمونههايى از مظاهر قدرت خداوند در آسمان و زمين و زندگى انسانها و مواهب آن - به عنوان دليلى بر امكان معاد و رستاخيز - مىپردازد .
3- در بخش ديگرى قسمتى از نشانههاى آغاز رستاخيز را بيان مىدارد .
4- در بخش ديگرى گوشهاى از عذابهاى دردناك طغيانگران را بيان مي كند .
5- به دنبال آن قسمتى از نعمتها و مواهب شوقانگيز بهشتى را شرح مىدهد .
6- سرانجام با انذار شديدى از عذاب قريب و سپس ذكر سرنوشت غم انگيز كافران سوره پايان مىگيرد .
ضمنا نامگذارى اين سوره به خاطر تعبيرى است كه در آيه دوم آن آمده است و گاه از آن به عنوان سوره " عم " به تناسب آيه نخستين آن تعبير مىشود .
-
تشکرها 16
-
۱۳۸۷/۰۹/۲۳, ۱۶:۲۵ #3
- نوشته
- 813
- مورد تشکر
- 2,274 پست
- حضور
- 1 روز 37 دقیقه
- دریافت
- 165
- آپلود
- 14
- گالری
-
6
سلام علي آل يس
فضيلت تلاوت سوره نبأ :
در حديثى از پيغمبر گرامى اسلام ( ص ) آمده است :
من قرأ سورة عم يتساءلون سقاه اللَّه برد الشراب يوم القيامة
كسى كه سوره عم يتساءئلون را بخواند خداوند از نوشيدنى خنك و گواراى بهشتى در قيامت سيرابش مىكند .
و در حديثى از امام صادق ( ع ) مىخوانيم :
من قرأ عم يتساءلون لم يخرج سنته اذا كان يدمنها فى كل يوم حتى يزور البيت الحرام
كسى كه همه روز سوره عم يتسائلون را ادامه دهد سال تمام نمىشود مگر اينكه خانه خدا را زيارت مىكند .
و نيز در حديث ديگرى از رسول خدا ص نقل شده كه فرمود:
من قرأها و حفظها كان حسابه يوم القيامة بمقدار صلاة واحدة
كسى كه آن را بخواند و حفظ كند حساب او در روز قيامت (چنان سريع انجام مىگيرد كه) به مقدار خواندن يك نماز خواهد بود .
-
تشکرها 15
-
۱۳۸۷/۰۹/۲۳, ۱۷:۰۰ #4
- نوشته
- 813
- مورد تشکر
- 2,274 پست
- حضور
- 1 روز 37 دقیقه
- دریافت
- 165
- آپلود
- 14
- گالری
-
6
السلام عليك يا داعي الله و رباني آياته
حافظين گرامي دعاهاي مختلفي در باره تقويت حافظه و حفظ قرآن نقل شده است . از ميان تمام دعاها ، يك دعا ذكر ميشود :
پيامبر اكرم ( ص ) به حضرت علي ( ع ) فرمود دعايي به تو ياد ميدهم كه قرآن را فراموش نكني :
اللهم ارحمني بترك معاصيك ابدا ما ابقيتني ؛ و ارحمني من تكلف ما لايعنيني ؛ و ارزقني حسن المنظر فيما يرضيك عني ؛ و الزم قلبي حفظ كتابك كما علمتني ؛ و ارزقني ان اتلوه على النحو الذي يرضيك عني . اللهم نور بكتابك بصري ؛ و اشرح به صدري ؛ و فرح به قلبي ؛ و اطلق به لساني ؛ و استعمل به بدني ؛ و قوني على ذلك و اعني عليه ؛ انه لا معين عليه الا انت ، لا اله الا انت .
بار خدايا تا زماني كه مرا زنده ميداري به وسيله ترك نافرمانيات به من رحم كن؛ و به من رحم كن از رنج كشيدن براي آنچه به كارم نيايد؛ و به من نگاه كردن نيكو در آنچه تو را از من خشنود ميسازد روزي كن؛ و حفظ كردن قرآنت را ملازم دلم گردان چنانچه آن را به من آموختي؛ و به من روزي كن آن را همان گونه كه خوشايند تو است بخوانم. بار خدايا! با قرآنت ديده مرا روشن كن؛ و سينه مرا به واسطه آن بگشا؛ و دلم را با آن شاد كن؛ و زبانم را به سبب آن باز كن؛ و تنم را در راه آن به كار بند؛ و مرا بدان نيرو بخش و بدان ياري كن؛ زيرا جز تو ياوري بر اين كارها نيست، و معبودي جز تو وجود ندارد.
امام سجاد ( ع ) نيز فرمودند كه
پيامبر ( ص ) فرمود : هر كس چهار آيه ابتداي سوره بقره و بعد آية الكرسي و سپس دو آيه بعد از آية الكرسي و بعد هم سه آيه آخر سوره بقره را بخواند ، در جان و مال خود هيچ چيزي كه او را نگران نمايد نخواهد ديد و شيطان به او نزديك نخواهد شد و قرآن را نيز فراموش نخواهد كرد .
-
تشکرها 14
-
۱۳۸۷/۰۹/۲۳, ۱۹:۰۶ #5
با سلام خدمت همراهان خوب طرح حفظ قرآن در کانون گفتمان قرآنی .
نظر به این که قرار است هر سوره را در ابتدای کار طی یک هفته حفظ نماییم و سوره مبارکه نباء چهل آیه دارد لذا روزانه شش آیه برای حفظ در نظر گرفته شده است .
ترتیب کارمان به این صورت است که اول آیات را همراه با معانی آنها ارائه میدهیم .سپس معنی جزء به جزء و آنگاه چکیده تفسیر آیات برای فهم بیشتر آیات خدمتتان ارائه میگردد .
محبت بفرمایید نظرات و پیشنهادات خود را در لینکی که در پست اول جناب عسکری خدمتتان ارائه نمودند بفرمایید .
قرآن پشت و پناهتان باد .
ویرایش توسط NASIME BEHESHT : ۱۳۸۷/۰۹/۲۴ در ساعت ۱۸:۲۴
*** مولا دلم هواییه ***
میخوام بیام بین الحرمیناونجا که عشاق میموننبگن" عباس" یا "حسین"
-
تشکرها 15
-
۱۳۸۷/۰۹/۲۴, ۱۹:۰۴ #6*** مولا دلم هواییه ***
-
تشکرها 15
-
۱۳۸۷/۰۹/۲۴, ۱۹:۵۸ #7
به نام خداوند بخشنده مهربان
آنها از چه چیز از یكدیگر سؤال مىكنند؟! (1)
از خبر بزرگ و پراهمیت (رستاخیز)! (2)
همان خبرى كه پیوسته در آن اختلاف دارند! (3)
چنین نیست كه آنها فكر مىكنند، و بزودى مىفهمند! (4)
باز هم چنین نیست كه آنها مىپندارند، و بزودى مىفهمند (كه قیامت حق است)! (5)
آیا زمین را محل آرامش (شما) قرار ندادیم؟! (6)
*** مولا دلم هواییه ***
-
تشکرها 13
-
۱۳۸۷/۰۹/۲۴, ۲۰:۱۸ #8
معنی کلمات :
عَمَّ: از چه چیزی
يَتَسَاءلُونَ : پرسش و گفتگو میکنند
عَنِ النَّبَإِ الْعَظِيمِ : از خبر بزرگ
هُمْ فِيهِ : ایشان در
مُخْتَلِفُونَ : اختلاف دارند
كَلَّا : چنین نیست
سَيَعْلَمُونَ: به زودی خواهند دانست
أَلَمْ نَجْعَلِ : آیا قرار ندادیم
مِهَادًا :مهد ( گهواره )
*** مولا دلم هواییه ***
-
تشکرها 16
-
۱۳۸۷/۰۹/۲۴, ۲۰:۲۵ #9
تفسیر شش آیه اول از کتاب تفسیر نور :
تفسیر نور
واژه «نبأ» به معناى خبرِ مهم و حتمى است كه از آيات بعد فهميده مىشود مراد از آن خبر برپاشدن قيامت و رستاخيز است.
در روايات، حضرت علىعليه السلام به عنوان يكى از مصاديقِ «نبأ عظيم» معرّفى شده است.
درباره معاد، كفار چند گروهند: <<الذى هم فيه مختلفون>> بعضى آنرا محال و برخى بعيد دانسته و برخى ترديد مىورزند و برخى ديگر لجاجت مىكنند.
سؤال، گاهى براى فهميدن مطلب است كه مورد تأييد و تأكيد قرآن است، چنانكه مىفرمايد: <<فسئلوا اهل الذكر>> امّا گاهى سؤال، براى ايجاد تشكيك و ترديد در ذهن ديگران است، آنهم در امور قطعى و حتمى مانند وقوع قيامت كه قرآن در اين آيات، آن را مورد مذمّت ار مىدهد.
1- شروع سخن با طرح يك سؤال، در تاثير كلام مؤثر است. <<عمّ يتساءلون>> 2- تشكيك در قيامت، كار كافران است. <<يتساءلون عن النبأ العظيم>> 3- اگر سوال طبيعى بود بايد جواب داد: <<يسئلونك ... قل>> ولى اگر شيطنت بود. برخورد لازم است. <<كلا سيعلمون>>
4- در برابر طعنه و كنايه به مقدّسات و باورهاى قطعى، با قاطعيّت بايد سخن گفت. <<كلاّ>> 5 - در برابر ترديد، بايد حرف حق را تكرار كرد. <<كلاّ سيعلمون...كلاّ سيعلمون>> 6- قيامت دورنيست. <<سيعلمون>> (حرف سين رمز نزديك بودن است) 7- قيامت، روز كشف حقائق است. <<سيعلمون>>
تفسیر آیه ششم همراه با آیه های بعد خدمتتان عرضه میگردد .
ویرایش توسط NASIME BEHESHT : ۱۳۸۷/۰۹/۲۴ در ساعت ۲۰:۲۷
*** مولا دلم هواییه ***
-
تشکرها 15
.:صافات:., a3emoon, askari110, Ayenehshafaf, hadimha, rana_, salman1990, sara.m, منتظر زمان, یا مهدی (عج), کوثر, دلارام, سفیر, طیب
-
۱۳۸۷/۰۹/۲۴, ۲۰:۴۶ #10
- نوشته
- 850
- مورد تشکر
- 3,450 پست
- حضور
- 35 دقیقه
- دریافت
- 1
- آپلود
- 0
- گالری
-
9
با سلام به همه دوستان علاقه مند به طرح حفظ ودرک مفاهیم قرآن
امروز روز اول طرح بود.انشاءالله که تا پایان طرح همراه ما باشید.از دوستانی هم که درپیامهای خصوصی خودشان ابراز محبت کردند صمیمانه تشکر می کنم.
خداوند به همه جزای خیر دهد.انشاءالله روز به روز ایرادات طرح با پیشنهادات شما برطرف می شود.کسانی که دنبال فایل صوتی ترتیل هستند می توانند ازلینک ترتیلهای موجود در نگارخانه سایت هم استفاده کنند.
همگی درپناه قرآن
مولایم علی فرموند:
يابُنَىَّ اِصبِر عَلَى الحقِ وَ اِن كانَ مُرّا; اى پسر جان! در راه حق صبور و مقاوم باش گرچه تلخ و رنج آور باشد.
هرگز گمان مبر زخیال تو غافلم ،گرمانده ام خموش ، خدا داند ودلم.....
چون عاقبت همه امور با خداست همه چیز را به او واگذار کردم.
-
تشکرها 12
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری