جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید   

موضوع: نگاهی گذرا به تاریخ اهل بیت علیهم السلام (1)

  1. #1
    شروع کننده موضوع

    تاریخ عضویت
    جنسیت اسفند ۱۳۸۵
    نوشته
    919
    مورد تشکر
    2,035 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    3
    آپلود
    0
    گالری
    0

    نگاهی گذرا به تاریخ اهل بیت علیهم السلام (1)




    بسم الله الرحمن الرحیم
    پس از آنکه مردم ندای "انی تارک فیکم الثقلین" پیامبر رحمت (صلی الله علیه و آله) را نشنیده گرفتند و مزد رسالت را با خانه نشین کردن خاندان او پرداختند، حکام جبار بنی امیه و بنی عباس را اطاعت کردند و آنان نیز در طرد و آزار و شکنجه و کشتار آنان و پیروانشان از هیچ جنایتی فروگذار نکردند.
    بنی عباس که با شعار حمایت از اهل بیت روی کار آمدند بلا فاصله پس از استحکام پایه های حکومت خود به شیوه ی بنی امیه در ظلم به اهل بیت و فریب مردم ادامه دادند و امام صادق علیه السلام را که توانسته بود در فرصت کوتاهی با پرورش شاگردان بسیار، بخش اعظم اصول و فروع دین جدش را در بین امت باقی گذارد، مسموم کردند. پس از شهادت امام صادق علیه السلام فشار حکومت بر شیعیان و امام کاظم علیه السلام بیشتر شد تا آنجا که آن حضرت را پس از تحمل سال ها زندان و شکنجه به شهادت رساندند.
    بنی عباس برای مشروعیت بخشیدن به حاکمیت خود و فرونشاندن اعتراضات علویان و شیعیان تصمیم گرفتند امام رضا علیه السلام را در حکومت وارد کنند، اما نقشه هایشان به سود تشیع تمام شد و فایده ای برایشان نداشت. مأمون عباسی که موقعیت حکومت خود را در خطر می دید عاقبت برای پایان دادن به انتقادهای بنی عباس و حفظ موقعیت خود امام رضا علیه السلام را مرموزانه به قتل رساند.
    شیعیان به مأمون شک کردند و دست او را در این جنایت دخیل می دانستند. مأمون برای رفع اتهام و نیز برای اینکه امام جواد فرزند امام رضا را زیر نظر داشته باشد و همچنین با این هدف که نسل آینده ی خود را به پیامبر صلی الله علیه و آله منتسب کند، دختر خود ام فضل را بر آن حضرت تحمیل کرد تا با او ازدواج کند.
    امام جواد نیز از این فرصت برای ترویج معارف ناب اسلام و برای آسایش نسبی شیعیان از تعرض های حکام استفاده کرد.
    وقتی که حاکم عباسی یعنی معتصم برادر مأمون متوجه شد که رودست خورده اند و نتیجه ای از مکر خود نگرفتند امام جواد علیه السلام را نیز توسط جاسوس خود یعنی ام فضل مسموم و به پدران طاهرینش ملحق کرد.
    ...



    ویرایش توسط khoshnazar : ۱۳۸۷/۰۹/۲۵ در ساعت ۱۰:۰۶
    نظر شما در باره این پیشنهاد چیه؟
    (جلسات مناظره)

    موضوع مهم :
    کربلایی کاظم ساروقی، حجتی غیر قابل انکار

    چگونه؟؟؟ راه های جلوگیری از مرگ تدریجی جامعه

    کم گوی و گزیده گوی چون دُرّ :Sokhan: !!! تا از سُخَنت جهان شود پُر !!!
    الحذر الحذر! فَوَ الله لَقَد سَتَر، حتّی کأنَّه قد غَفَر

  2. تشکرها 3


  3. #2
    شروع کننده موضوع

    تاریخ عضویت
    جنسیت اسفند ۱۳۸۵
    نوشته
    919
    مورد تشکر
    2,035 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    3
    آپلود
    0
    گالری
    0



    به نام خدا

    حرکت حساب شده ی امام رضا علیه السلام چنان شأن و موقعیتی در نظر مردم پدیدار ساخت که تا سه نسل فرزندان آن حضرت را با عنوان "ابن الرضا" می شناختند.

    در تاریخ و احوالات اهل بیت علیهم السلام به جزئیات شخصی بیشتر پرداخته شده است تا بررسی موقعیت های سیاسی و اجتماعی ایشان و حکام عصرشان.

    یکی از سیاست های حاکمان غاصب این بود که هرمقدار بتوانند ائمه را از امت جدا نگهدارند زیرا مردم در ارتباط هایشان با ائمه علیهم السلام با شخصیت الهی و معنوی ایشان بهتر و بیشتر آشنا می شدند و حقایق بسیاری آشکار می شد.
    سیاست دیگرشان این بود که آنان را تحت نظر داشته باشند تا قیام موعودی که از نسل ایشان است و ریشه ی حکام غاصب را خواهد کند به دنیا نیاید یا به اهداف خود نرسد.
    به دنبال این سیاست ها امام هادی علیه السلام را به همراه خانواده ی آن حضرت به سامرا فراخواندند. و در منطقه ی عسکر منزل داده و تحت نظر گرفتند. منطقه ای که ساکنان آن اکثراً جیره خوار حکومت و دشمن علویان بودند!

    برای مطالعه ی بیشتر
    اینجا مراجعه کنید

    نظر شما در باره این پیشنهاد چیه؟
    (جلسات مناظره)

    موضوع مهم :
    کربلایی کاظم ساروقی، حجتی غیر قابل انکار

    چگونه؟؟؟ راه های جلوگیری از مرگ تدریجی جامعه

    کم گوی و گزیده گوی چون دُرّ :Sokhan: !!! تا از سُخَنت جهان شود پُر !!!
    الحذر الحذر! فَوَ الله لَقَد سَتَر، حتّی کأنَّه قد غَفَر

  4. تشکرها 2


  5. #3

    تاریخ عضویت
    جنسیت اسفند ۱۳۸۶
    نوشته
    793
    مورد تشکر
    2,216 پست
    حضور
    2 ساعت 12 دقیقه
    دریافت
    7
    آپلود
    0
    گالری
    13



    سيره شناسى و سيره نگارى در عالم اسلامى قدمتى ديرين داشته و سابقه آن به عصر ظهور اسلام باز مى گردد. از همان گاه كه قرآن كريم مسلمانان را به اسوه گيرى از پيامبر اكرم(صلى الله عليه وآله) فرا خواند1 فكر نقل و تدوين روايات مربوط به سيره نبوى(صلى الله عليه وآله) در مسلمانان پديدار گشت. گرچه به دنبال پيدايى جريان بدعت آلود منع نقل و تدوين حديث در قرن اول هجرى، آثار برجسته اى در اين زمينه پديد نيامد، اما در همين قرن، هم در ميان شيعيان و هم اهل سنت، توجه به سيره نگارى و نقل سيره وجود داشت. با رفع ممنوعيت حديث در قرن دوم هجرى، اقبال بيشترى به سيره نگارى بروز كرد و علاوه بر پيدايش آثار سيره نگارى در اوايل اين قرن، در اواسط آن، آثارى همچون كتاب المبتدء و المبعث و المغازى توسط محمدبن اسحاق بن يسار (متوفاى 151ق) و كتاب المغازى توسط موسى بن عقبه (متوفاى 141 ق)، و كتاب المبدء و المبعث و المغازى و الوفاة و السقيفة و الردّة توسط ابان بن عثمان احمر بَجَلى (متوفاى ج 170ق) نگاشته شد. اين جريان با آثار واقدى، ابن سعد و ديگر سيره نويسانِ قرن هاى بعد استمرار يافت.
    اما آن چه در اين جا شايان ذكر است، اشاره و تأكيدى است بر نكته مهمى كه سال ها پيش علامه شهيد استاد مطهرى به آن عطف توجه كردند و امروزه مى بايد بر آن تأكيد بيشتر كرد. سيره نويسان در قرن هاى مختلف، روايات سيره نبوى را در قالب تاريخ حوادث صدر اسلام نگريسته و نگاشتند; به عبارت ديگر، ابعاد مختلف سيره نبوى(صلى الله عليه وآله) گاه به شكل موضوعى و گاه به صورت پراكنده در خلال حوادث مختلف در سال هاى متعدد مورد عنايت واقع شد، اما از ميان اين روايات، با نگاهى تحليلى و استنباطى، اصول و معيارهاى كلى حاكم بر سيره نبوى(صلى الله عليه وآله)استخراج نشد تا انسان ها در ادوار و نسل هاى مختلف، بتوانند منش و روش خود را در مقولات فردى، خانوادگى و اجتماعى بر آن تطبيق كنند.
    استاد شهيد مطهرى با تبيين مفهوم سيره، بر اين نكته متفطن شد كه سيره از ريشه سَيْر و بر وزن فِعْلَة است و بر نوع سَير و حركت دلالت دارد. بنابراين، سيره، يعنى چگونگى سير و حركت يا نوع روش و منش يك فرد. وى سيره را به مثابه منطق دانست، اما با اين تفاوت كه علم منطق، شيوه فكر كردن را به انسان مى آموزد و سيره، شيوه عمل كردن را، پس مى توان سيره را منطق عملى ناميد. در علم منطق، معيارهاى كلى براى فكر كردن عرضه مى شود و در سيره نيز مى بايد به دنبال معيارها و اصول كلى براى چگونه عمل كردن بود. بدين لحاظ، هر گونه روايت تاريخى را كه در كتاب هاى سيره يا تاريخ درباره عملكرد پيامبر(صلى الله عليه وآله) نقل شده، نمى توان منشأ استخراج اصول سيره قرار داد، چرا كه رفتارهاى جزئى و تحت شرايط خاص، نمى توانند اصولى كلى به دست دهند. مثلا اگر روايتى حكايت از آن دارد كه پيامبر اكرم(صلى الله عليه وآله) در روز شنبه از فلان مسير حركت كرد و به ديدن فلان قبيله رفت، چنين روايتى به تنهايى نمى تواند از يك سيره ثابت و مستمر حكايت كند، اما اگر روايات متعدد نشان بدهد كه پيامبر (صلى الله عليه وآله) در هر روز شنبه از مسيرى كه خانه يكى از بستگانش در آن مسير قرار داشت براى فلان كار مى رفت يا لسان آن ها چنين باشد، دست كم مى تواند اهتمام به صله ارحام را ـ اگر چه در اين حد ـ ارائه كند.
    با توجه به آن چه گذشت، بررسى دقيق سيره يا عملكرد معصومان(عليهم السلام) و استنباط معيارهاى حاكم بر آن مى تواند راه گشاى مشكلات بسيارى در ابعاد فردى، خانوادگى، فرهنگى، سياسى، مديريتى، اقتصادى و.... باشد. شهيد مطهرى با طرح سيره نبوى(صلى الله عليه وآله) از اين نگاه، عملاً در اين مسير گام نهاد، هرچند آن چه در اين مباحث عرضه شد تنها شروعى براى اين كار بزرگ بود و آن شهيد، فرصت اتمام آن را نيافت. از محققان معاصر، مؤلف كتاب سيره نبوى، منطق عملى به گونه اى، حركت شهيد مطهرى را تبعّيت و استمرار بخشيده است. كسانى ديگر نيز امروزه در تكاپوى سامان دادن مباحثى با اين جهت گيرى هستند، اما بايد اعتراف كرد كه هنوز درباره اين مهم، كارى در خور، صورت نگرفته و سيره را نگاهى دوباره بايد كرد.
    پي نوشت :

    1 . احزاب(33)، آيه 21.
    منبع: سایت قبس

    [SIGPIC][/SIGPIC]
    اللهم انی اسئلک بحق روح ولیک
    علی بن ابی طالب
    الذی مااشرک بالله طرفه عین ابدا
    ان تعجل فرج ولیک القائم المهدی
    --------------------------------------
    همه نام بسیج در گمنامی است و عزت او در مظلومیت او و افتخار او حضور در صحنه های حساس در روز های حادثه.... بسیجی دلگیر نباش ،تو خار چشم دشمنی....


  6. تشکرها 2


اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

کلمات کلیدی این موضوع

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
^

ورود

ورود