جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید







موضوع: فهرستی از عوامل خانوادگی موثر بر دینداری
-
۱۳۸۷/۰۹/۳۰, ۱۹:۳۳ #1
- تاریخ عضویت
اسفند ۱۳۸۵
- نوشته
- 919
- مورد تشکر
- 2,035 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 3
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
فهرستی از عوامل خانوادگی موثر بر دینداری
به نام خدا
1- اخلاق و رفتار والدین بخصوص پدر
2- وظیفه شناسی والدین
3- نظم و انضباط والدین
4- مسؤولیت پذیری و تلاشگری و همت داشتن یعنی دوری از تنبلی
5- محبت و ابراز آن نسبت به همه اعضای خانواده
6- حلم و بزرگواری و بزرگمنشی خصوصاً در پدر
7- توجه به خواسته های یکدیگر، درک یکدیگر و تلاش برای رفع نیازهای واقعی یکدیگر
8- محوریت خدا و محبت و خواست و فرمان او در خانواده
9- رعایت تقوی و مراقبت های دینی در خانواده
10- پرهیز از منطق خشک در اختلافات و کمک گرفتن از احساسات و عواطف برای حل اختلاف
11- عمل به احکام، توجه به قرآن و دعا و مطالعه کتب مذهبی توس والدین
...
ویرایش توسط khoshnazar : ۱۳۸۷/۰۹/۳۰ در ساعت ۱۹:۳۴
نظر شما در باره این پیشنهاد چیه؟
(جلسات مناظره)
موضوع مهم : کربلایی کاظم ساروقی، حجتی غیر قابل انکار
چگونه؟؟؟ راه های جلوگیری از مرگ تدریجی جامعه
کم گوی و گزیده گوی چون دُرّ :Sokhan: !!! تا از سُخَنت جهان شود پُر !!!
الحذر الحذر! فَوَ الله لَقَد سَتَر، حتّی کأنَّه قد غَفَر
-
تشکرها 10
-
۱۳۸۷/۱۲/۲۵, ۲۱:۴۰ #2
- تاریخ عضویت
آبان ۱۳۸۸
- نوشته
- 11,936
- مورد تشکر
- 35,179 پست
- حضور
- 33 روز 7 ساعت 39 دقیقه
- دریافت
- 406
- آپلود
- 94
- گالری
-
278
يکی از مهمترين اصول در تربيت دينی، اصل تدريج است. در جهان هستی هر پديده و رويداد دارای ضابطه و قانونی است. هر چيزی ظرفيت و اندازهای خاص دارد. پرورش ابعاد روحانی انسان هم از ضابطه و قانون تدريج و تکامل پيروی میکند. سنت تدريج در حوزه تربيت دينی يک اصل است. پرورش دينی بايد با برنامهريزی زمانبندی شده متوازن، همراه با تربيت بدن و به پيروی از عقل، مبتنی بر شناخت نيازها، علايق و قابليتها انجام گيرد.
آموزههای پيامبر اکرم(ص) در تربيت دينی اين اصل را خاطرنشان میسازد که پرورش بايد در چرخهها و دورههای رشد: ـ «رشد بدنی، ذهنی و عقلی» ـ و براساس يک سير منظم صورت گيرد.
بر اين اساس، پيامبر(ص) دورههای تربيتی را به سه دوره: سيادت، اطاعت و وزارت تقسيم میکند و برای هر کدام با توجه به نيازهای آن دوره دستور عملهای خاص بيان میکند.
عدم توجه به اصل تدريج، مربيان را با مشکلات زيادی روبهرو میگرداند؛ زيرا اگر کودک به يکباره بدون آمادگی تدريجی، در همان روز مقرر که مکلف میگردد، با انبوهی از تکاليف روبهرو شود و خود را ملزم به رعايت همه آنها بداند، قطعا شانه خالی میکند و از عهده اين همه وظيفه و مهم برنمیآيد. اگر هم بپذيرد، تکليف (که يک شرافت ارزشمند میباشد) برای او خاطرهای شيرين و به يادماندنی نخواهد بود. مثل اينکه شخصی را بدون هيچ آمادگی به درون حوض آب سرد پرتاب و دچار شوک کنيم، در حالی که اگر آرام آرام بدن خود را داخل آب میکرد، برای او هيچ مشکلی پيش نمیآمد.
کودکی که هيچ انسی با نماز نداشته، يک دفعه مکلف میشود که شبانهروز هفده رکعت نماز بخواند و يا دختر خانمی که هيچ گونه پايبندی، گرچه اندک به پوشش نداشته، الان مجبور میگردد حجاب را به طور کامل رعايت کند نمايد! طبيعی است که دچار وحشت میشود.
در بيان اهميت اصل تدريج، ذکر روايتی از حضرت مناسب است. ايشان میفرمايند:
والدين وظيفه دارند برای تربيت دينی فرزند، در سه سالگی کلمه توحيد «لا اله الا اللّه» را به طفل بياموزند و در چهار سالگی «محمد رسول اللّه» را به او ياد بدهند و در پنج سالگی رويش را به قبله کنند و به او بگويند که سر به سجده گزارد. در شش سالگی کامل رکوع و سجده صحيح را به او بياموزند و در هفت سالگی به طفل بگويند دست و صورت را بشوی و نماز بگزار!
در روايتی ديگر آمده است: «کودکان خود را در هفت سالگی وادار کنيد نماز بگزارند»
ماهی ها از تلاطم دریا به خدا شکایت بردند
و
چون دریا آرام شد خود را اسیر تور صیادان یافتند.
تلاطم های زندگی حکمتی از جهان هستی است...
پس از خدا بخواهیم دلمان آرام باشد نه اطرافمان
-
تشکرها 8
-
۱۳۸۷/۱۲/۲۶, ۰۷:۳۷ #3
- تاریخ عضویت
آبان ۱۳۸۸
- نوشته
- 11,936
- مورد تشکر
- 35,179 پست
- حضور
- 33 روز 7 ساعت 39 دقیقه
- دریافت
- 406
- آپلود
- 94
- گالری
-
278
5- محبت و ابراز آن نسبت به همه اعضای خانواده
اصل احترام
انسانها از نظر روانی، به احترام نياز دارند و غالبا به افراد و پديدههايی توجه میکنند که نياز آنها را تأمين نمايد، بدين جهت يکی از اصول اساسی در تربيت دينی، توجه به «اصل احترام» است.
بدون احترام و گراميداشت شخصيت کودک، توفيق چندانی در تربيت دينی نخواهد بود. به خاطر اهميت اين اصل، رسول اعظم(ص) به عنوان والاترين الگوی تربيتی و بزرگترين مربی انسانها، اهتمام خاصی نسبت به گراميداشت و احترام به کودکان داشتند. در برخورد با امام حسن و امام حسين عليهماالسلام توجه به اين اصل را در سيره تربيتی حضرت رسول(ص) به خوبی میبينيم. نقل میکنند:
رسول اکرم نشسته بودند، حسن و حسين عليهماالسلام وارد شدند، حضرت به احترام آنها از جای برخاست و به انتظار ايستاد. کودکان آرام میآمدند، لحظاتی طول کشيد، از اينرو رسول اکرم(ص) خود به طرف کودکان پيش رفتند و از آنان استقبال کردند، بغل باز کردند و هر دو را در آغوش گرفتند.
رسول اکرم(ص) برای امام حسن و امام حسين احترام ويژهای قائل بودند و با عنايت خاص برخورد میکردند، مَنِش و روش برخورد ايشان با کودکان ديگر نيز نشان از احترام به آنان داشت. سيرهنويسان گزارش دادهاند: هر وقت که رسول اکرم(ص) از سفری برمیگشت، در راه با کودکان برخورد میکرد و به احترام آنها میايستاد، سپس امر میفرمود که کودکان را از زمين بلند کرده و به حضرت دهند. رسول(ص) بعضی را در بغل میگرفتند و به اصحاب امر میفرمود کودکان را بغل بگيريد. اطفال از اين برخورد محبتآميز، بیاندازه خوشحال میشدند و اين خاطرات شيرين را هرگز فراموش نمیکردند. همين شيوه و روش را پيامبر(ص) به والدين توصيه میکرد و میفرمود:
«به فرزندان خود احترام بگذاريد و با آداب و روش پسنديده با آنها برخورد کنيد.»
احترام به کودکان در سيره رسول اعظم(ص) اهميت داشت و گاهی اتفاق میافتاد حضرت جهت رعايت حال کودکان، نماز خود را به سرعت پايان میداد. امام صادق(ع) نقل میکند که رسول اکرم(ص) نماز ظهر را با مردم به جماعت گزارد و دو رکعت آخر را به سرعت و با حذف مستحبات خواند. پس از نماز مردم گفتند: يا رسول اللّه! آيا در نماز پيشامدی شد، حضرت فرمود: مگر صدای گريه کودک را نشنيديد؟
ویرایش توسط ╫❀نیایش❀╫ : ۱۳۸۷/۱۲/۲۶ در ساعت ۰۷:۳۷
ماهی ها از تلاطم دریا به خدا شکایت بردند
و
چون دریا آرام شد خود را اسیر تور صیادان یافتند.
تلاطم های زندگی حکمتی از جهان هستی است...
پس از خدا بخواهیم دلمان آرام باشد نه اطرافمان
-
تشکرها 8
-
۱۳۸۷/۱۲/۲۷, ۰۷:۳۳ #4
- تاریخ عضویت
آبان ۱۳۸۸
- نوشته
- 11,936
- مورد تشکر
- 35,179 پست
- حضور
- 33 روز 7 ساعت 39 دقیقه
- دریافت
- 406
- آپلود
- 94
- گالری
-
278
اصل اعتدال
يکی ديگر از اصول تربيت اسلامی اصل اعتدال است. با توجه به ظرفيتهای مختلف انسانها، اين اصل در تربيت دينی ضرورت جدی پيدا میکند.
اعتدال است که انسان را به صراط مستقيم هدايت میکند. سيره رسول اعظم(ص) در دعوت مردم به دين و دينداری، براساس اعتدال و ميانهروی بود. امير مؤمنان(ع) فرمود: «سيره حضرت در زندگی اعتدال بود» و به صورت مؤکد امت را به اعتدال دعوت میفرمود:
«من و پرهيزکاران امتم از تن دادن به کارهای تحميلی (که آميخته به رفتار ساختگی و مايه ناراحتی و مشقت است) منزه و پيراسته هستيم.»
مربی خردورز با بهرهگيری از شيوههای خردمندانه، توجه به اصل اعتدال را در تربيت دينی هميشه مورد توجه قرار میدهد. عدم توجه به اين اصل مهم و اساسی، همچون آفتی است بر سرزمين وجود تربيتشونده که ريشه دين و دينداری و ايمان فطری او را میخشکاند. برونرفت از مسير اعتدال در تربيت دينی بسيار آسيبزا است، از اينرو در نظام تربيتی اسلام، توجه به اصل اعتدال هميشه مورد نظر بزرگان دينی قرار داشته، رمز موفقيت رسول اعظم(ص) در دعوت فراگير و گسترده مردم، توجه به اين اصل بوده است.
ویرایش توسط ╫❀نیایش❀╫ : ۱۳۸۷/۱۲/۲۷ در ساعت ۰۷:۳۴
ماهی ها از تلاطم دریا به خدا شکایت بردند
و
چون دریا آرام شد خود را اسیر تور صیادان یافتند.
تلاطم های زندگی حکمتی از جهان هستی است...
پس از خدا بخواهیم دلمان آرام باشد نه اطرافمان
-
تشکرها 8
-
۱۳۸۸/۰۱/۱۶, ۱۲:۳۹ #5
- تاریخ عضویت
آبان ۱۳۸۸
- نوشته
- 11,936
- مورد تشکر
- 35,179 پست
- حضور
- 33 روز 7 ساعت 39 دقیقه
- دریافت
- 406
- آپلود
- 94
- گالری
-
278
مهمترين عامل در تربيت دينی، خانواده است. در خانواده، ساختار و چارچوب دينی فرزندان شکل میگيرد. روايت معروف پيامبر اکرم(ص) بيانگر نقش خانواده در شکلدهی به شخصيت دينی فرزندان دارد:
«همه فرزندان براساس فطرت پاک الهی متولد میشوند و تربيت خانواده است که فرزند را يهودی يا نصرانی میگرداند.»
هر چه خانواده نسبت به مسائل دينی مقيدتر باشند، محصول و برايند تربيتی آنان هم از پایبندی بيشتری برخوردار میباشند. ارزشهای دينی از طريق خانواده به فرزندان منتقل میشود. مهاجمان فرهنگی در ارزيابیهای خود به اين نتيجه رسيدهاند که اگر قرار است جامعه را از نظر فرهنگی استحاله و دگرگون کنند، بايد خانواده را به نابودی بکشانند. «الوين تافلر» در کتاب «موج سوم» میگويد: «برای گسترش فرهنگ غرب بايد احساس گناه در مقابل کارهای ناپسند را در بين نوجوانان از بين برد و برای موفقيت در اين مسئله بايد خانوادهها را به نابودی کشاند.»
والدين از زمان انتخاب همسر، اولين گام را برای تربيت دينی فرزندان برمیدارند، چرا که پدر و مادر اولين عاملان تربيتی کودک هستند. والدين از زمان انتخاب همسر، اقدام به پايهريزی شخصيت دينی و مذهبی فرزندانشان میکنند. اگر به حلال و حرام الهی پایبند و افراد دينداری باشند، میتوانند فرزندان صالح و شايسته را تربيت کنند. رسول اکرم(ص) به اين مهم اشاره دارند و میفرمايد:
«ببينيد نطفه خود را در چه محلی مستقر میکنيد (و از قانون وراثت غافل مباشيد! توجه کنيد زمينه پاکی باشد تا فرزندان شما وارث صفات ناپسند نباشند).»
طبق روايات متعددی که در اين زمينه وارد شده است، فرزندان شريف را بايد در خاندان ريشهدار جستجو کرد. وراثت يکی از عوامل مهم تربيتی است که در دين هم مورد توجه قرار گرفته و بدان سفارش شده است. با خاندانی پيوند زناشويی ببنديد که با فضيلت و دارای ريشه و اصيل باشند. رسول گرامی اسلام(ص) در باره انتخاب همسر فرمود:
«بپرهيز از «خضراء الدمن»! عرض شد: خضراء الدمن چيست؟ فرمود: زن زيبايی که از خاندان بد و پليد به وجود آمده است.»
نتايج تحقيقات بيان میدارد والدينی که از زمان انتخاب همسر توجه به تربيت دينی فرزندان خود داشته و سعی کردهاند همسری را برگزينند که در آينده بتواند مربی خوب در تربيت دينی باشد و در همسرگزينی توجه به ملاکها و معيارهای دينی داشتهاند، نيز در مرحله انعقاد نطفه، دوران بارداری، دوران شيردهی و بقيه مراحل ديگر سعی کردهاند فرزندان خود را براساس آموزههای دينی تربيت کنند، محصول و بازدهی تربيتی اينها مصون از هر گونه آسيب در جامعه میباشند و کمترين تأثيرپذيری را از محيط اطراف دارند و کمتر مورد تهاجم فرهنگی قرار میگيرند.
توجه والدين آنها به امر تربيت دينی و اهتمام آنها در عمل به دستورهای تربيتی از آغاز تا انتها موجب ثبات و پايداری در دينداری گرديده، نه تنها تحت تأثير تهاجمات فرهنگی قرار نمیگيرند، بلکه در جامعه نقش رهبری دينی را پايدار و ابقا میکنند و سعی مینمايند که ديگران را هم از آسيبهای فرهنگی حفظ نمايند.
آن قدر عامل ريشه خانوادگی ارزش دارد که در عهدنامه امير مؤمنان(ع) به مالک اشتر تصريح شده، به فرماندار مصر دستور میدهد: لازم است در حوزه اداری، همبستگی و پيوست تو با مردم مؤدب و بافضيلت باشد؛ مردمی که در خاندانهای شريف به وجود آمده، با حُسن سابقه و نيکنامی زندگی کردهاند؛ کسانی که دارای رشادت، شجاعت، علم و سخاوت باشند. چنين مردمی کانون گرم و شاخه شجره نيکی و فضيلت هستند.
در باره انتخاب کارمند اداری میفرمايد: مردان باتجربه و پاکدامنی که از خانواده شريفاند، انتخاب کن، زيرا اخلاقی کريمتر و روشی پسنديدهتر دارند.
از مجموع مقدماتی که مطرح شد، اين نتيجه به دست میآيد که صفات ظاهری و معنوی پدر و مادر و نياکان و دهها عامل گوناگون وراثت میتواند در شخصيت فرزندان تأثير مفيد يا زيانبار داشته باشد. اگر همه آن عوامل خوب و پسنديده باشد، فرزند در شکم مادر خوشبخت و سعادتمند است اما اگر همه عوامل بد و پليد باشد، فرزند در شکم مادر شقی و بدبخت است. بدين جهت پيامبر(ص) میفرمايد:
«بدبخت کسی است که در زهدان مادر گرفتار شقاوت شود و خوشبخت کسی است که در شکم مادر سعادتمند باشد.»
ماهی ها از تلاطم دریا به خدا شکایت بردند
و
چون دریا آرام شد خود را اسیر تور صیادان یافتند.
تلاطم های زندگی حکمتی از جهان هستی است...
پس از خدا بخواهیم دلمان آرام باشد نه اطرافمان
-
تشکرها 8
-
۱۳۸۸/۰۱/۱۷, ۲۳:۰۶ #6
- تاریخ عضویت
آبان ۱۳۸۸
- نوشته
- 11,936
- مورد تشکر
- 35,179 پست
- حضور
- 33 روز 7 ساعت 39 دقیقه
- دریافت
- 406
- آپلود
- 94
- گالری
-
278
محيط
از جمله عوامل تأثيرگذار در تربيت انسان، عوامل محيطی (اعم از انسانی و غير انسانی) است. بهترين عامل انسانی خانواده است که بحث آن گذشت. عوامل غير انسانی چون وسايل ارتباط جمعی، مجلات، روزنامهها و حتی محيط جغرافيايی در ساختار روحی و روانی انسان تأثير شگرفی دارد. پيامبر اعظم(ص) در اين باره میفرمايد:
«آدمی تحت تأثير رفيق است و از سيره و روش او پيروی میکند. هر يک از شما بايد در انتخاب دوست دقت کند و ببيند با چه کسی طرح رفاقت و دوستی میريزد.»
علاوه بر دوستان، عنصر قدرتمند ديگری مثل گروههای اجتماعی در عصر حاضر، از جمله عوامل بسيار مهم و فراگير تأثيرگذار در تربيت انسان است.
عضويت در گروههای اجتماعی با توجه به اهداف و فعاليتهای آنها میتواند در سرنوشت انسان مؤثر باشد. ميزان پایبندی به ارزشها توسط گروههايی که آدمی در آنها عضويت دارد، در ميزان دينداری فرد میتواند تأثير ايجاد نمايد. از اينرو برای تربيت دينی فرزندان به اين عوامل انسانی مهم تربيتی بايد توجه گردد، چرا که انسان در حد غير قابل تصوری تحت تأثير دوستان و محيط پيرامون خود میباشد.
از جمله عوامل غير انسانی مؤثر در تربيت دينی کودکان، وسايل ارتباطی است، به ويژه در جامعه کنونی که وسايل ارتباطی چون تلويزيون، به عنوان عضو اصلی خانه قلمداد میگردد و بيشترين وقت افراد صرف اين وسيله میشود.
اطلاعاتی را که کودکان از طريق وسايل ارتباط جمعی به دست میآورند، در اعتقادات، شخصيت، ارزشها و باورهای آنان تأثيرگذار است. نکته قابل توجه در باره تلويزيون، کامپيوتر و ابزار الکترونيکی ديگر اين است که ارتباط با آنها غالبا يکسويه است و به کودکان اجازه ارزيابی و تفکر انتقادی نمیدهد. از اينرو خيلی سريع اعتقادات فرد تحت تأثير قرار میگيرد. به قول «پستمن» (1969) وقتی تلويزيون يا راديو را روشن میکنيد، ارتباط يکطرفهای را برقرار میکند که اطلاعات را به مغز شما سرازير میکند، بدون آنکه منتظر پاسخ يا واکنش شما باشد، از اينرو لازم است پدر و مادر برای حفظ بنيانهای اعتقادی فرزندان خود، تفکر انتقادی در مورد رسانههای جمعی و ارزيابی نقادانه را به کودکان و نوجوانان ياد بدهند، تا با نگاه موشکافانه از ميزان تأثيرپذيری آنان کاسته شود.
از جمله عوامل ديگری که انسان را تحت تأثير قرار میدهد، محيط جغرافيايی و آموزههای برخاسته از آن است. از اينرو در آموزههای دينی ما به اثرات محيط جغرافيايی در اخلاق انسان توجه شده است، و به همين دليل آموزههای دين، توجه آدمی را به برخی ويژگیهای جغرافيايی و فرهنگیِ محل زندگی جلب کرده است.
ماهی ها از تلاطم دریا به خدا شکایت بردند
و
چون دریا آرام شد خود را اسیر تور صیادان یافتند.
تلاطم های زندگی حکمتی از جهان هستی است...
پس از خدا بخواهیم دلمان آرام باشد نه اطرافمان
-
تشکرها 8
-
۱۳۹۰/۰۹/۱۷, ۰۹:۱۱ #7
- تاریخ عضویت
آبان ۱۳۸۸
- نوشته
- 11,936
- مورد تشکر
- 35,179 پست
- حضور
- 33 روز 7 ساعت 39 دقیقه
- دریافت
- 406
- آپلود
- 94
- گالری
-
278
چگونگی آموزه های دینی در كودكان و نوجوانان
اهمیت شناخت و رعایت مسائل دینی و باید و نبایدهای آن، همچون ضرورت واكسینه كردن جامعه
در برابر بیماری هاست.
اگر به پزشكی مراجعه كنیم و برای ما دارویی تجویز كند، نوبت بعد كه به او مراجعه كنیم، خواهد پرسید : آیا داروی قبلی را مصرف كرده اید؟ اگر متوجه شود كه داروی او را مصرف نكرده ایم ناراحت می شود. چون میداند علّت ماندگاری بیماری ما، نخوردن آن داروهاست. توصیههایی كه در مسائل اخلاقی و تربیتی وجود دارد، همان نسخههای زندگی است.
از همین رو یكی از دلایل لذّت نبردن از زندگی، عدم پایبندی به مسائل دینی و معنوی و در یك كلام، اخلاقی است. هر كدام از دستورالعملهای دینی پیام خاص دارد و برای پیشگیری و درمان بیماریهای روحی بیان شده است. در واقع آیات و احادیث، فرمولهای زندگی هستند.
باید توجه داشت كه اعمال و رفتار والدین در شكلگیری شخصیت دینی فرزندان بسیار مؤثر است. و این كه دین تنها آگاهی و شناخت نیست، بلكه مجموعه باورهایی است كه باید به آداب، اخلاق و عبادات داشته باشیم كه علاوه بر شناخت، میبایست جنبه اطاعت و عمل نیز پیدا كند.
بنابراین برخلاف تصور برخی- دین تنها به مسائل عبادی صرف مانند نماز و روزه خلاصه نمیشود. نوع نگاه والدین به دین بسیار مهم است. نتیجه عدم باورهای دینی، بروز رفتارهای خلاف دین از سوی بزرگترها و به دنبال آن فرزندان خواهد بود.
پایبندی والدین به اخلاقیات- البته در عمل و نه فقط در گفتار مهمترین كانال انتقال اینگونه مفاهیم ارزشمند به نسل آینده است. ناگفته پیداست كه بهرهمندی از چاشنیهایی همچون هدیه، مسافرت، تفریح و . . . . مقاومت روانی كودكان و نوجوانان را در پذیرفتن این آداب اخلاقی و رفتاری به حداقل میرساند.
یكی از دلایل لذّت نبردن از زندگی، عدم پایبندی به مسائل دینی و معنوی و در یك كلام، اخلاقی است. هر كدام از دستورالعملهای دینی پیام خاص دارد و برای پیشگیری و درمان بیماریهای روحی بیان شده است
چنانچه بیان كردیم مهمترین عامل تداوم و ماندگاری روحیه دینداری نوجوانان و جوانان خود والدین هستند. اگر كودك، انجام امور دینی را به طور مرتب و مستمر در خانه شاهد باشد، در سنین بالاتر برای اجرای آنها مسائل كمتری خواهد داشت.
از رسول خدا نقل است كه فرمود : «خداوند رحمت كند كسی را كه در نیكی و نیكوكاری به فرزند خویش كمك كند. راوی پرسید چگونه؟ حضرت فرمود : آن چه را كه كودك در قوه و قدرت داشته و انجام داده است از او قبول كند، او را به گناه و طغیان وادار نكند، به او دروغ نگوید و در برابر او مرتكب اعمال احمقانه نشود.»
پس باید پذیرفت كه اگر مشكلی در ضعف باورها و اعتقادات والدین باشد انتقال مفاهیم دینی به فرزندان و نزدیكان موفقیت آمیز نخواهد بود .
زهرا یوسفی مصری
بخش خانواده ایرانی تبیان
ماهی ها از تلاطم دریا به خدا شکایت بردند
و
چون دریا آرام شد خود را اسیر تور صیادان یافتند.
تلاطم های زندگی حکمتی از جهان هستی است...
پس از خدا بخواهیم دلمان آرام باشد نه اطرافمان
-
تشکرها 2
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری