جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید

موضوع: اثبات ولايت حضرت علي (ع) در آيات قرآن و حديث
-
۱۳۸۷/۱۰/۰۵, ۱۲:۳۵ #1
- نوشته
- 193
- مورد تشکر
- 323 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
اثبات ولايت حضرت علي (ع) در آيات قرآن و حديث
راه هاي اثبات امامت علي (ع) وفرزندانش به عنوان جانشين پس از رسول اكرم (ص).
در اين مطلب قصد داريم به بررسي اثبات حقانيت علي (ع) و فرزندانش به عناون جانشينان پيامبر اكرم (ص) بپردازيم.
اين مطلب مخصوصا براي برادران اهل سنت تهيه شده است و تمامي نكته هاي آن صد در صد مورد تعييد علماي بزرگ اهل تسنن همچون طبري ، رازي ، ثعلبي ، قشيري ، خوارزمي ، ابن حجر ، ابن كثير ، احمد بن حنبل ، سنن بيهقي و... مي باشد.
راه هاي تعيين جانشيني علي (ع) .
1-اولين بار تعيين جانشين در مراسم دعوت خويشان بود كه در آنجا پيامبر اكرم به حاضرين اعلام كرد كه علي (ع) به عنوان جانشي و وصي اوست.
ضيامب اكرم چنين فرمود : همانا اين ، برادر من ، وصي من و جانشين من در ميان شما خواهد بود ؛ فرمانش را بشنويد و از او اطاعت كنيد.
2- نزول آيه ولايت
در يكي از روزها ، نزديك ظهر فرشته وحي آمد و اين آيه را از سوي خداوند براي پيامبر آورد :
ولى شما تنها خدا و پيامبر اوست و كسانى كه ايمان آوردهاند همان كسانى كه نماز برپا مىدارند و در حال ركوع زكات مىدهند .
پس از نزول آيه ، پيامبر اكرم (ص) برخاستند و در حالي كه آيه را ميخواندند شتابان به سوي مسجد آمدند و پرسيدند :
آيا كسي در حال ركوع صدقه داده است ؟
فقيري انگشتري در دست داشت ، به حصرت علي (ع) كه در حال نماز بود ، اشاره كرد و گفت :
آري اين مرد در حال ركوع ، انگشتري خود را به من بخشيد.
صداي تكبير ياران بلند شد و رسول خدا (ص) ستايش خدا را بجاي آورد.
3- نزول آيه تطهير
ام سلمه گويد : روزي ايشان در خانه استراحت مي كردند كه دختر بزرگوارشان فاطمه زهرا (س) وارد شد. پيامبر ايشان را به كنار خود دعوت كرد. پس از او به ترتيب علي (ع) ، حسن (ع) و حسين (ع) آمدند. رسول خدا آنان را نيز پيش خود خواند و سپس چنين دعا كرد :
" خدايا اينان اهل بيت من اند ؛ آنان را از هر پليدي و ناپاكي حفظ كن! "
در همين زمان فرشته وحي آمد و اين آيه نازل شد :
خدا اراده كرد كه آلودگى را از شما خاندان [پيامبر] بزدايد و شما را از هر گونه پليدي و ناپاكي كاملا پاك و پاكيزه گرداند .
ام سلمه گويد من هم پيش رفتم تا در اين افتخار سهيم باشم كه رسول خدا فرمود :
اي ام سلمه ، نه ، تو هسمر مني و عاقبت نيكويي داري اما اينان اهل بيت من اند.
نكته ( چون در آن زمان فقط اين پنج تن از اهل بيت بودند و حضور نداشتند اين پ نفر نام برده شده اند اما در حاهاي ديگر اسامي تمامي اهل بيت آمده است.
4- حديث جابر
وقتي آيه ي
اى كسانى كه ايمان آوردهايد خدا را اطاعت كنيد و پيامبر و اولياى امر خود را [نيز] اطاعت كنيد پس هر گاه در امرى [دينى] اختلاف نظر يافتيد اگر به خدا و روز بازپسين ايمان داريد آن را به [كتاب] خدا و [سنت] پيامبر [او] عرضه بداريد اين بهتر و نيكفرجامتر است.
نازل شد ، جابر بن عبدالله انصاري به ايشان گفت : " يا رسول الله ، ما خدا و پيامبر ايشان را شناختيم . لازم است كه اولوالامر " را هم بشناسيم ."
رسول خدا (ص) فرمود :
" اي جابر ، آنان جانشينان من و امان بعد از من اند. نخستين آنان علي ابن ابي طالب است و سپس به ترتيب : حسن ابن علي ، حسين ابن علي ، علي ابن حسين ، محمد ابن علي – كه در تورات به باقر معروف است- و تو هنگام پيري او را خواهي ديد و هر وقت او را ديدي سلام مرا به او برسان. پس از او جعفر ابن محمد ، موسي بن جعفر ، علي بن موسي ، محمد بن علي ، علي بن محمد ، حسن بن علي و پس از ايشان فرزندش مي باشد كه هم نام و هم كنيه من است . اوست كه از نظرها پنهان ميشود و غيبت او طولاني ميگردد تا آنجا كه عده اي كه فقط ايمان راسخ و استوار بر او دارند ، بر عقيده او بافي مي مانند.
5- حديث منزلت
پيامبر اكرم (ص) نيز بارها به امام علي (ع) مي فرمود :
تو براي من به منزله هارون براي موسي هستي ؛ با اين تفاوت كه بعد از من پيامبري نيست.
6- حديث ثقلين
پيابمر اكرم (ص) بارها در روزهاي آخر عمر خود مي فرمود :
من در ميان شما دو چز گرانبها مي گذارم ؛ كتاب خدا و عترت اهل بيتم را. تا وقتي كه به اين دو تمسك جوييد هرگز گمراه نم شويد و اين دو هيگ چاه از هم جدا نمي شوند تا كنار حوض كوثر بر من وارد شوند.
7-حديث غدير
در روز 18 ذي حجه سال ده هجري پس از پايان مراسم حج كه به حجه الوداع معروف شد و اينكه حدود 120 هزار نفر شركت كرده بودند پيامبر همه را جمع كرد و در محلي به نام غدير خم اين آيه نازل شد :
اى پيامبر آنچه از جانب پروردگارت به سوى تو نازل شده ابلاغ كن و اگر نكنى پيامش را نرساندهاى و خدا تو را از [گزند] مردم نگاه مىدارد آرى خدا گروه كافران را هدايت نمىكند
با تامل در اين آيه در ميابيم :
1- خداوند ماموريتي را به پيامبر محول كرده است و اكنون از او ميخواهد تا آن را انجام دهد.
2- اهميت اين ماموريت به اندازه تمام رسالت ايشان است. ( پس نميتوان احمقانه فكر كرد و گفت كه ايشان ميخواستند بگويند من علاي رو دوست دارم . چون هم اينكه همه اين رو ميدونتسن و هم اينكه گفتن اين جمله لازم نبود كه همه افراد يعني اونايي كه رفتن و اونايي كه نرسيدن رو جمع كرد تا فقط بهشون گفت من علي (ع) رو دوست دارم پس حتما مسئله مهم تري بوده است)
3-انجام دادن اين ماموريت خطرهاي بزرگي را به همراه دارد ، ولي خود خداوند محافظ جان پيامبر است.
4- كساني هستند كه نميخواهند اين ماموريت انجام شو.د و اين خطر ها از جانب آنهاست.
5- بيان خداوند به گونه اي است كه تعجيل در انجام مامورت را از پيامبر اكرم (ص) را خواسته است.
سپس پيامبر اكرم (ص9 نماز ظهر را بجا آورد و سپس در يك سخنراني مهم و مفصل چنين گفتند :
اي مردم چه كسي به مومنان از خودشان سزاوار تر است ؟
گفتند خدا وپيامبرش بر ما ولايت و سرپرستي دارد.
سپس فرمود :
هر كس كه من مولا و سرپرست اويم علي نيز مولا و سرپرست اوست.
و در پايان سخنراني از حاظرين خواست تا مطالب گفته شده را به اطلاع غايبين برساند.
سوال من از برادران اهل تسنن اين است كه :
1- چرا مراسم غدير خم همزان با بزرگترين اجتماع مسلمانان برگزار شد؟
2- چرا خداوند انجام ندادن اين ماموريت را مساوي با انجام ندادن رسالت قرار داد؟
3- ايا ميتوان گفت معني " مولا" به معني دوست است ؟ آيا در اسين صورت ، نرساندن اين پيام ميتواند با عدم رسالت برابر باشد؟
4- تبريك و تهنيت مردم مخصوصا سه خليفه به علي (ع) پسا از پايان مراسم نشانه چيست؟
ویرایش توسط فاطمه ایمانی : ۱۳۹۰/۰۹/۰۵ در ساعت ۱۱:۳۲ دلیل: اصلاح عنوان تاپیک
شهوت فرماندهان روم و ريميبرد سرهاي ما را روي نيبشنو از ني چون حكايت ميكندشيعه را در خون روايت ميكند
شیعه یعنی هفتخطی درجنونشيعه طوفان میکند در کاف و نون
این سخن کوتاه کردم والسلامشیعه یعنی تیغ بیرون از نیام
-
-
۱۳۹۴/۰۳/۱۹, ۰۸:۲۵ #2
- نوشته
- 1,552
- مورد تشکر
- 3,594 پست
- حضور
- 9 روز 13 ساعت 56 دقیقه
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
خداوند بعد از غدیر خم هیچگونه حجت و بهانهای برای تخلف از ولایت علی بن ابیطالب علیه السلام برای کسی باقی نگذارده است.
سه چیز همیشه تو قلبمه!!!
1_خدا
2_پدر
3_مادر
تکواندو نیست نه..
تکواندو ضربان قلبمه..
نباشه میمیرم
-
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری