جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید







موضوع: گزارشاتي از زلزلة احتمالي تهران و كاربرد كامپوزيتها در مقاوم سازي-۞
-
۱۳۸۷/۱۰/۰۶, ۱۳:۲۷ #1
- تاریخ عضویت
اسفند ۱۳۸۶
- نوشته
- 915
- مورد تشکر
- 1,699 پست
- حضور
- 50 دقیقه
- دریافت
- 219
- آپلود
- 14
- گالری
- 0
گزارشاتي از زلزلة احتمالي تهران و كاربرد كامپوزيتها در مقاوم سازي-۞
گزارشاتي از زلزلة احتمالي تهران و كاربرد كامپوزيتها در مقاوم سازي بناهاي عمومي
استفاده از كامپوزيتها يكي از راهكارهاي مناسب تقويت سازهها، در يك كشور زلزلهخيز است. تحليل زير مبتني بر سه گزارش است كه دو گزارش نخست، در خصوص زلزلة تهران بزرگ و گزارش سوم اقتباس از فصلنامه كامپوزيت، ارگان مؤسسه كامپوزيت ايران است:
گزارش 1) مطالعات ريزپهنهبندي لرزهاي تهران بزرگ
ماخذ:ماهنامه "پيام نظام مهندسي"، اسفند 80
طي بررسيهايي كه مركز مطالعات زلزله و زيست محيطي تهران بزرگ، وابسته به شهرداري تهران، با همكاري آژانس همكاريهاي بينالمللي ژاپن (جايكا)، روي پروژه "ريزپهنهبندي لرزهاي تهران بزرگ" انجام دادند، رابطه بين آسيبهاي وارده به ساختمانها و ميزان تلفات انساني براي زلزلههاي جهاني گردآوري شده است. نتايج مطالعات جاري نشان ميدهد كه در صورت فعال شدن گسل ري، بزرگترين آسيب ناشي از زلزله در تاريخ بشر در تهران روي خواهد داد.
در اين مطالعه، تعداد قابل انتظار كشتهشدگان باتوجه به پيشفرضهاي گوناگون زلزله برآورد گرديده است (توجه كنيد كه ارقام ارائه شده بر پاية آمار جمعيت در سال 1375 بوده و منظور از افراد كشته شده، تنها آن دسته از افرادي هستند كه فقط در اثر ريزش ساختمانها و نه به دلايل ديگر، جان خود را از دست خواهند داد). برآورد آسيبهاي وارده به ساختمانهاي مسكوني و تلفات انساني به شرح زير است:
ميزان درصد ساختمانهاي آسيبديده در جدول، بيانگر ميانگين آسيبديدگي كل مناطق است و اين ميزان در برخي مناطق كه به خط زلزله نزديك هستند، بسيار بيشتر است. بهعنوان مثال، چنانچه گسل ري فعال شود، تعداد ساختمانهاي آسيبديده در مناطق 11, 12, 16 و 20 در حدود 80 درصد پيشبيني ميشود و چنانچه گسل شمال تهران فعال شود، درصد ساختمانهاي آسيبديده در مناطق 1 تا 5 حدود 50 درصد برآورد ميگردد.
بر اساس مطالعات فوق موارد زير از طرف مركز مطالعات زلزله و زيست محيطي تهران بزرگ توصيه گرديده است:
1) "پروژههاي اضطراري مانند تقويت ساختمانهاي مدارس، بيمارستانها و تاسيسات عمومي مورد نياز بايد به منظور به مرحله اجرا درآوردن فوري آنها توصيه شود."
2) "مسايل مربوط به شريانهاي حياتي آب، گاز، برق و ارتباطات راه دور بايد بررسي شود تا طرح بهينه شدهاي براي مقاومت در برابر زلزلههاي شديد به دست آيد."
ادامه دارد...
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری