جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید







موضوع: یک گزارش دیگر در مورد زلزله تهران
-
۱۳۸۷/۱۰/۰۶, ۱۷:۱۳ #1
- تاریخ عضویت
شهريور ۱۳۸۷
- نوشته
- 611
- مورد تشکر
- 866 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
یک گزارش دیگر در مورد زلزله تهران
گروه تحقيقاتي جايكا با به دست آوردن اطلاعات در مورد تاسيسات شهري تهران، به مديران شهري توصيه كرد كه اين تاسيسات را هرچند سال يكبار بررسي كرده و ضعف هاي احتمالي را تقويت كنند
طعم تلخ حقيقت
تحقيقات گروه جايكا بر اساس نوع گسل و شدت زلزله، ميزان خسارت هاي جاني و مالي را تخمين مي زند، به طوري كه تقي زاده با خواندن بخشي از كتاب خلاصه گزارش و انتخاب بخشي از پيش بيني ها گفت: «آنها پيش بيني كردند كه اگر گسل ري زلزله اي با قدرت قابل پيش بيني فعال شود، 483 هزار خانه تخريب مي شود و اگر گسل نياوران فعال شود، 313 هزار بنا را تخريب مي كند، در حالي كه فعال شدن گسل شمال باعث تخريب 113 هزار واحد مي شود.» در اين گزارش كه تعداد بناها در كل تهران و به تفكيك در هر منطقه ازآن محاسبه شده است، ساختمان ها بر اساس سن، تفكيك شده اند، ضمن اينكه تعداد مدارس، بيمارستان ها، مراكز پليس، دانشگاه ها و ديگر اماكن عمومي مشخص شده است.
يكي ديگر از مواردي كه در گزارش به آن اشاره شده، ريسك مناطق مختلف تهران در صورت فعال شدن گسلهاي ري و شمال است. در صورت فعال شدن گسل ري، ريسك مناطق 9، 10، 11، 12، 14، 16 و 17 بيشتر از بقيه است و اگر گسل شمال فعال شود، مناطق 1 و 3 بيشترين ريسك را خواهند داشت.
تقي زاده از خواندن تخمين خسارات جاني طفره مي رود، اما كم كم راضي مي شود كه دست كم يكي، دو نمونه از آن پيش بيني ها را اعلام كند: «اگر گسل ري در شب فعال شود و گروه هاي امداد ما در شرايط خوبي نباشند، بيشترين خسارات جاني با 43 هزار كشته متوجه منطقه 15 خواهد بود. اين تلفات در بدترين شرايط براي كل تهران، 320 هزار كشته پيش بيني شده است و در بهترين شرايط 250 هزار كشته.»
متولي كيست؟
گروه تحقيقاتي جايكا با به دست آوردن اطلاعات در مورد تاسيسات شهري تهران، به مديران شهري توصيه كرد كه اين تاسيسات را هرچند سال يكبار بررسي كرده و ضعف هاي احتمالي را تقويت كنند. تقي زاده گفت كه علاوه بر اينها، تنظيم قوانين لازم براي مقاوم سازي و پيشگيري از خسارات احتمالي توصيه شده است كه درحال حاضر اين قوانين در مجمع تشخيص مصلحت نظام در حال بررسي است، اما نكته اصلي مديريت است.
در حالي كه شهرداري تهران در حد توان خود سعي كرده است طرحهاي مختلفي را براي جلوگيري از خسارات جاني و مالي احتمالي بررسي كرده و به مرحله اجرا برساند، اما روشن است كه اين به تنهايي كافي نيست. همان طور كه تقي زاده هم به آن اشاره كرد، هنوز هيچ مسئول يا مجموعه اي وجود ندارد كه بتواند در مورد اقدامات انجام شده براي پيشگيري از زلزله در تهران گزارش دهد. به نظر او اين اولين قدمي است كه بايد برداشته شده و روشن شود چه كسي در اين حوزه پاسخگو است.
مشخص كردن سازمان متولي مقابله با زلزله، ساختن مركز امن و مقاومي براي آن سازمان و جمع آوري اسناد، اطلاعات، نقشه هاي تاسيساتي و تمام اطلاعات موردنياز سازمان در آن مركز امن و تهيه طرح تفصيلي مشخص براي مقابله با زلزله، راه هايي است كه به گفته تقي زاده بايد طي شود. به نظر او بر اساس توصيه هاي گروه جايكا تمام اماكن عمومي بايد از نظر مقاومت و ايمني و تجهيزات موردنياز مورد بررسي قرار بگيرند
آفت تفکر تعصب است
السلام علی الحسین و علی علی بن الحسین و علی اولاد الحسین و علی اصحاب الحسین.
ببخشید اینجا از حضور شما بزرگواران خداحافظی میکنم مدیر محترم سایت ترجیج دادند تاپیک خداحافظی بنده حذف شود. بهر حال بدی و خوبی بقول قدیمیها از ما دیدید حلال کنید.
حق نگهدارتان دلهایتان پرامید و شاد باد.
-
تشکر
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری